Hirdetés
Aktív témák
-
Zé777
tag
Sziasztok!
PANASONIC TX-P50G30-ról valami vélemény? Lehetőleg a SAMSUNG PS-51D6900-hez hasonlítva.
Köszönöm!
-
Zé777
tag
Illetve az előző kérdésemet kiegészíteném azzal, hogy az P50G30 és a P50ST30 között a 3D-n kívül van más különbség?
-
BBéci
legenda
Rengetegszer, legutóbb tegnap volt szó a G és az S sorozat különbségeiről.
Elolvastad az első és a legutóbbi 200 hozzászólást?A D6900 még nem volt nálam, nem tudok róla semmit.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
burgatshow
veterán
Ha már az S30 lebontotta az arcomat, akkor mit csinálna egy G szériás gép?
Nagyon szép képe van annak ellenére, hogy mindent alapon hagytam a bejáratás miatt. Egyszerűen nem találok szavakat a 32-es LCD után. De komolyan.
Nagyon elégedett vagyok, netre is felengedte, rögtön jött is az új szoftverfrissítés, valami 117 vagy valami hasonló verziószám (nem emlékszem pontosan de 7-es tuti volt benne).
Majd ha van kérdésem vagy egyéb óhaj-sóhaj akkor írok úgy is. Királyság rajta filmet nézni.
Esetleg néhány jótanácsot írhatnátok nekem, hogy hogyan lesz majd a bejáratás után érdemes beállítani és kalibrálni.
Köszönöm előre is tőletek!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz burgatshow #43156 üzenetére
Gratulálok a készülékhez, kiváló választás! A G-széria megint más kategória, az már NeoPDP panel, az még brutálisabb.
"Esetleg néhány jótanácsot írhatnátok nekem, hogy hogyan lesz majd a bejáratás után érdemes beállítani és kalibrálni."
Alapvetően minden külső készülékhez (értsd: SetTopBox, DVD/BD-lejátszó, médialejátszó, konzol) be kell állítani. Minden HDMI-csatornánál egymástól függetlenek a beállítások, ezért külön-külön be kell lőni. Többször linkeltünk beállítást segítő pattern-sorokat, képeket, DVD-ISO-kat, azok segítségével könnyen megtehető, de alap szinten már egy THX-minősítésű DVD-film lemezén is található THX-optimizer, amivel a megfelelő kontraszt/fényerő/élesség értékeket be tudod állítani. Tapasztalatok szerint a Normál profil elég kiegyensúlyozott szokott lenni, attól minimális mértékben kell csak eltérni. Az S30-on a színkomponensek meg nem állíthatók külön, azok gyárilag elég korrekt szintre vannak hozva, így azzal nem lesz különösebb gondod. Ha mégsem tetszik, akkor a külső eszköz beállításaival tudsz belenyúlni színkorrekció terén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
Gratulálok neked! Nekem tegnap jött meg.
Én ezen leírás beállításait használtam próbára. [link]
Nem rossz. De én is normálom hagytam a bejáratás ideéig. Utána szerintem elkel egy kis fényerő.[ Szerkesztve ]
-
Zolee38
csendes tag
Hello fórumtársak!
Ma meghozta a futár a 220volt-tól a Samu PS-43D490-es plazmát.
Azt kell mondjam nagyon meg vagyok elégedve, mint a bolttal, mint a TV-vel.
Nem a 3D miatt választottam (nem csak ) hanem írtátok itt a fórumon hogy, a 3d változatoknak jobb panelja, és elektronikája van.
Hát a Belépő szintű 3D-s tévéhez képest brutál jó képe van, a lejátszója nálam 5-re vizsgázott, 25 mkv-ból 1 db-ot nem játszott le!
A 720p és 1080p olyan mint ha ott lennék, olyan tűéles tiszta. ( egy 72cm Thomson után )
A bolt is jól vizsgázott, csütörtökön meg rendeltem, kedden vagyis ma az én kérésemre ki is hozták, ugyanis hamarabb is hozták volna.
Bontatlan csomagolás, szakszerű szállítás (állítva). 138300.- Ft + egy szemcsi 12900.-Ft
Köszönöm a segítséget, hogy a plazmához tereltetek, remélem sokáig megelégedéssel használom majd.Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.
-
dastier
tag
Sziasztok,
Néhány (egy-kettő) magyar boltban TX-PF42S30 néven árulják a TX-P42S30-t. Van valakinek sejtése mi az az plussz F-betű?
Nemzetközileg is kijön pár találat F-es néven, de elenyésző hányad. -
erdoke
titán
Az S szériába nem tettek gyárilag THX módot? Ha nem kalibráltatod, szerintem azon érdemes filmezni. Picit erős a zöldje, de akinek volt előtte plazmája, az már úgyis megszokta, vagy ha nem érzi teljesen korrektnek, próbálhat csökkenteni rajta.
A legjobb aláírás a héten
-
szijartg
őstag
Gratula.
Remélem, hogy a héten én is el tudom intézni...
Tanácsok, okosságok, rejtelmek jöhetnek -
szijartg
őstag
Még egy kérdés ami megfogalmazódott bennem...
Adott egy HD4850-es vga kártya. Ezen ugye nincs hdmi csak 2 dvi. Ha veszek olyan átalakítót ami dvi to hdmi és abba rakok egy hdmi kábelt az okoz kép romlást? Fullhd ffimnél.
Vagy van olyan kábel is ami közvetlen dvi az egyik fele és a másik pedig hdmi.
Ezért nem akarok vga-t cserélni, hogy legyen rajta real hdmi.Vagy legegyszerűbben, hogy tudom megvalósítani, hogy a gépen levő tartalmakat frankón lejátssza az S30? Mivel nincs semmi külső média lejátszóm vagy hdd-m.
Hang nem számít, az megy a gépből egy külső erősítőre!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43166 üzenetére
"Ha veszek olyan átalakítót ami dvi to hdmi és abba rakok egy hdmi kábelt az okoz kép romlást?"
Ha minőségi átalakítót és kábelt veszel, akkor elviekben nem.
"Vagy van olyan kábel is ami közvetlen dvi az egyik fele és a másik pedig hdmi."
Igen, ilyen is létezik, célszerűbb eleve ilyet venned. Itt böngészgess!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tataboy
csendes tag
SAMSUNG PS-50C7000 mennyivel jobb vagy rosszabb mint a samsung 51d550 , vagy a Panasonic 50G30?! 3D nem érdekel.
Véleményeket várok köszi!Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz < CyberBob > #43170 üzenetére
Az igaz, de gondolom nem véletlenül viszi külön a külső erősítőre, tekintettel arra, hogy az S30 a HDMI-n keresztül érkező többcsatornás hangjelet csak sztereóra downmix-elve tudja kiküldeni optikai kimenetre, a TV meg ugye eleve nem szól térből. Ha egyből az erősítőre viszi a hangkártya többcsatornás jelét, akkor az úgy is szólal meg, nem pedig sztereóra butítva. Az igazi megoldás persze a HDMI-bemenetes erősítő lenne, de ha erre nincs keret és a HD-hangnormák nem fontosak, akkor még mindig ez a legjobb (és az egyetlen normális) megoldás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #43167 üzenetére
Hivatalosan nem létezhet olyan kábel, aminek egyik vége HDMI, a másik meg nem. Még abban a formában se, ahol a másik végén mini/micro HDMI van. Pont ezért kérte a szabványt istápoló szervezet nemrég, hogy az Apple és más notebook gyártók hagyjanak fel a licencelést mellőző kábelek árusításával. Mivel normál HDMI-HDMI kábelen és átalakítókon kívül eddig mást nem licenceltek, csak az utóbbi marad jogtiszta megoldásnak. Tehát a válasz egyértelműen az átalakító, jelen esetben az eltérő végű kábel a kókányolt megoldás.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz erdoke #43172 üzenetére
Ez így van, ettől függetlenül - mint a linkelt oldalon is láthatod - kismillió ilyen kábel létezik és áll forgalmazás alatt mai napig, amelyek nem szerelt, hanem gyári kábelek. Szerintem kevésbé körülményes és kevesebb hibalehetőséget ígérő megoldás, mint egy átalakítóba dugni a HDMI-HDMI kábelt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Injun
senior tag
válasz DM-Fan #43103 üzenetére
Akkor ezt nem értem.Majd csak novemberben vásárolom meg a készülékem de eddig biztos voltam benne,hogy egy 50C3 lesz a befutó,hiszen 3m a nézési távolságom,max.HD de leginkább SD anyagokat néznék rajta.Hetek óta olvasom a fórumot és az olvasottak alapján döntöttem.Erre ezt írod:"A jobb mozgásmegjelenítés és a jobb általános képminőség miatt azonban inkább ajánlott a fullHD modellek felé kacsintgatnod, így akár az S30, akár a G30 jó alternatíva lehet."Igaz,nem nekem írtad de eddig pont a HD-Ready mellett voksoltál.Akkor a Full a nyerő?170K Ft lesz a készülékre.50C3 vagy S30 az ajánlatod?
-
s7evcsenko
addikt
Szerintem az első hsz-ben lévő táblázatból indulj ki először.
Ha a nézési távolságod megvan, akkor abból egyértelmű, hogy mit érdemes venned.
Ha ideális távolságban vagy ahhoz, hogy belefér a fullhd is, akkor egyértelműen az a jobb választás, hisz nemkevés képpont a különbség...
Bár ha SD anyagot nézel rajta, akkor szintén értelmét veszti a fullhd, hisz a tv felfelé konvertálni nem tud.
A mozgásmegjelenítés probléma abból adódik, hogy a tv nem képes megjeleníteni minden információt, amit küldenek rá, esetemben az 50Hz-es képfrissítés miatt.
Ez a Te esetedben nem áll fenn. Max akkor fog előjönni, ha hd-ready-t veszel, és kis idő után elkezdesz többségben fullHD anyagokat nézni... mivel itt lefelé konvertál majd a tv, azaz butít, így lehet, hogy hiányozni fog az a "pár" sor különbség.
Ha fullhd-s tartalmakat is nézel, akkor fullhd-s tv dukál mellé.
Én tuti nem vennék hd-ready tv-t, bármennyiért is tolnák elém."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
DM-Fan
nagyúr
Meg is írták előttem a választ. Ha 3 méterről nézed és főleg SD forrás megy nálad, valamint 50"-ban gondolkozol, akkor tökéletesen fölösleges 60-80 eFt pluszt kifizetned egy ugyanilyen méretű, minőségi fullHD panelért. Ha mondjuk 2 méterre ülsz és inkább a HD-anyagok vannak többségben, akkor már más a helyzet. Az SD-anyagok azonban - felbontást tekitnve legakábbis - HD-Ready készülékeken néznek ki jobban, az #1. HSZ-ben látható táblázat meg eligazít, hogy milyen messziről válik észlelhetetlenné a felbontásból eredő különbség.
Arra viszont mindig felhívjuk a figyelmet, hogy általános képminőséget tekintve a fullHD modellek azért többet nyújtanak, de ez sok embernek nem feltétlen éri meg azt az anyagi többletet, és bőven kielégíti a HD-Ready-k által nyújtott kép is. Ezért is javasoljuk mindig a személyes megtekintést, ami tényleg nagyon fontos.Az általad leírtak alapján jó választás az 50C3, szerintem nem csalódnál benne, de nézz meg egy 50U30-at, hogy látod-e a különbséget és hogy ez megér-e neked 55 eFt pluszt!
Get Moded!
-
szijartg
őstag
válasz < CyberBob > #43170 üzenetére
Nekem szerintem a régebbi van, ahhoz nem adtak... de a hang nem is annyira fontos.
Optikán megy a gépből kifelé. Az bőven elég -
burgatshow
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a gratulációkat, nagyon nagyon elégedett vagyok vele.
Tegnap volt egy kis konzol meg filmnézés, de az Avatar és a Planet Earth sorozat eléggé lebontotta az arcomat.
Nagyon elégedett vagyok, amint letelt a bejáratós időszak megnézem, hogy mit érdemes rajta csavarni, mert mintha egy hangyányit sötét lenne a kép.
Még jó hogy nem 46-osat vettem, mert az tuti nem fért volna be (a TV mellett figyel a modem és az Xbox is).
Egy kérdés: este az egyik nézett filmben volt egy elég világos képtartalom, amikor is elég erős "rücögést" hallottam. Olyan mintha a tápegysége zörgött volna, amint elment a világos képtartalom, abbahagyta. Bármikor elő tudom idézni. Ez normális?
-
tibibi
őstag
sziasztok ez :Samsung PS51D490 3D Plazma Televízió 4db szemüveggel mennyire jó választás 3-4m-röl nézném ps50c530 van most mennyire fogom vajon észrevenni a gyengébb felbontást?
-
madgie
titán
válasz burgatshow #43182 üzenetére
Valamennyire normális, világos tartalomnál megugrik a plazma fogyasztása ergo a táp is nagyobb terhelésnek van kitéve. Egyesek azt állítják, nekik nem cicereg ilyenkor is, mások azt, hogy sötétben is, valószínűleg típus és hallásfüggő
-
szijartg
őstag
Voltam ma a MM-ba, jobban szemügyre vettem az S30-at. Egész nap rtl megy a legtöbb plazmán, a bemutató S30-on is az ment. Szép képe volt nagyon. Kapcsolgattam, többi adón is csodás volt. Ahhoz képest, hogy eléggé világos volt a boltba. Mellette egy G30 (asszem) az már 200k fölött volt az ára. Sok eltérést special nem vettem észre, talán egy hangyaf@sznyit volt szebb a képe.
Néztem ezeket az 50Hz-es ledes csodákat is, épp a rió ment rajuk... hááát nem bánom, hogy nem olyant veszek. A többi drágább 6-ostól felfelé szépek voltak, de annyit meg életembe nem adnék ki egy tv-re.
Kérdeztem a csávótól, hogy hogy nincs bele égve a jel. Aztán, mondta, hogy napi 1x csinálnak rajta fehérmosást. És tényleg nem volt bele égve a logo.
1 volt nekik raktáron, remélem, hogy holnap is meglesz... mert holnap mennék érte -
< CyberBob >
őstag
Sikerült megnéznem egymás mellett az p50c3-at és a p42s30-at. Ugyan arról a forrásról mentek (1080/24p film és nem demó). Két különbséget láttam: az 50 coloson 2,5 méterről is láttam a pixeleket, 3 métertől már nem viszont a kép továbbra is "töredezett volt" (pl.: fű, feliratok, íves részek). A másik, hogy a lassú (főleg) vízszintes mozgások kicsit darabosak voltak és a gyorsan futó kiírások (csík a kép a alján) elmosódott volt. A 42 coloson értelemszerűen 1 méterről sem láttam pixeleket és a lassú és gyors mozgások is teljesen folyamatosak voltak.
Hogy kérdés is legyen: az előző évekről mi a tapasztalat a hd ready tv-re is volt 5 éves garancia és vajon most lesz-e?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
BaLee
addikt
válasz < CyberBob > #43189 üzenetére
HD ready tv-kre már tavaly sem volt 5 év gari. Panashop szokott adni rájuk akciósan 3 évet.
-
dastier
tag
Van arról valami infó hogy a sok ki-be kapcsolás okoz-e élettartam csökkenést a plazmánál? A TV funkciót is betölti nemcsak házimozi, és nálunk a TV hétvégén van hogy egész nap megy, de azért ki be kapcsolgatom ha nem vagyunk egy ideig előtte. Tehát ha áramspórolás miatt naponta többször ki be kapcsolom a plazmát, felgyorsulhat-e az öregedés. A panelre gondolok a kérdésemben, a többi alkatrészre gondolom általános elektronikai szabályok vonatkoznak ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz dastier #43192 üzenetére
Elviekben lehet negatív hatása (sőt, biztosan van is neki), de ez a tervezett élettartama alatt szerintem egyáltalán nem fog gondot okzni. Mondjuk azt biztosan nem szereti, ha folyamatosan ki/be kapcsolgatják 7x24-ben... :-) Szerintem teljesen nyugodt lehetsz, hogy napi 4-5 ki/be kapcsolás miatt nem fog hamarabb tönkremenni.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
rb26dett
aktív tag
válasz dastier #43192 üzenetére
Átlagosan minden elektromos fogyasztóra elmondható, hogy a ki-be kapcsolás a legkritikusabb fázisa használatának, akkor veszik fel a legnagyobb áramot stb stb... legegyszerűbb példa egy izzó. (ki látott már úgy kiégni izzót hogy világít és egyszer csak nem? gyanítom sűrűbben volt olyan hogy felkapcsolta és pukk )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz madgie #43185 üzenetére
"Egyesek azt állítják, nekik nem cicereg ilyenkor is, mások azt, hogy sötétben is, valószínűleg típus és hallásfüggő"
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy példány és hallásfüggő. Ugyanis nem tudnék olyan típust mondani, amelyiknél általánosan kijelenthető lenne, hogy nem cicereg, de olyat sem, amelyiknél minden ez példányra igaz lenne. Nagy a szórás ilyen tekintetben ugyanazon modellek körében is.
Egyébként tényleg normális, hogy világosabb képtartalomnál jobban hallható a dolog, ekkor nagyobb a teljesítményfelvétel.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43188 üzenetére
"Mellette egy G30 (asszem) az már 200k fölött volt az ára. Sok eltérést special nem vettem észre, talán egy hangyaf@sznyit volt szebb a képe."
Hát, egy MM-ban nem feltétlen fogod látni a különbséget, normális környezetben azért egy kicsit több, mint "hangyaf@sznyi" különbség van az S és a G széria között.
"Kérdeztem a csávótól, hogy hogy nincs bele égve a jel. Aztán, mondta, hogy napi 1x csinálnak rajta fehérmosást. És tényleg nem volt bele égve a logo."
Hát, szerintem egész napi RTL után a napi egyszeri fehérmosás kb. annyit ér a plazmának, mint halottnak a C-vitamin. Arról már nem is beszélnék, hogy a fehérmosás legalább annyira káros a plazmának, mint a huzamosabb ideig kint hagyott logó, ha nem jobban. Ha tüzetesebben megvizsgálod, lesz ott beégés gazdagon, de a ghosting az a minimum.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz rb26dett #43194 üzenetére
Így van, egyértelműen ekkor terhelődik meg a legjobban a készülék, nem véletlenül regisztrálja a bekapcsolások számát is a szervizmenü az üzemidő mellett, mert legalább annyira fontos és informatív adat, mint az, hogy mennyit futott a TV. Ugyanakkor szerintem a napi 2-3 ki/bekapcsolás teljesen normális használatnak minősül.
Get Moded!
-
szijartg
őstag
válasz DM-Fan #43196 üzenetére
Igen, írtam is hogy MM-ba a világítás mellett nem vettem észre sok különbséget. Vagyis így értettem
Amúgy tényleg nem volt ott semmi beégés, ghost a logó helyén. De lehet, hogy a túl erős fény miatt nem láttam. Vagy pedig még csak pár napos volt a kiállított tv
Ezért nem vennék kiállítottat. Remélem, holnap még meglesz az az egy gyári csomagolt.Volt ott egy idősebb házaspár, na ők megvették a 82cm-es kiállított ledes samsungot. Pontos típust nem tudok. De nagyon szép képűnek tartották.
Se talp, se semmi nem volt hozzá. Fali tartót vettek. Becsomagolták bubis zacsiba aztán vitték. Nem mernék ilyent venni.Bár lehet, hogy amit meg holnap veszek az meg pixel hibás lesz. De azért mielőtt megveszem azért előtte megpróbálom rábeszélni a csávót, hogy nézzük meg valahogy.
Sajnos itt a közelben nincs más bolt, max euronics de ott 184-be kerül, és 20k-t engednek ha viszel be valami régi tv-t. De nekik csak a kiállított darabjuk van/volt.kérdés: S30-nál hogy tudom előhívni a szerviz menüt? Milyen fontosabb dolgok vannak ott?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43198 üzenetére
Szerintem csak a hatalmas fényűzésben nem láttad a ghost-ot, otthon gyanítom rögtön kiszúrnád.
A pixelhiba sajnos mindig benne van a pakliban, de 3 napon belül cseréltetheted. A helyi kipróbálás elég macerás, kibontani, kicsomagolni, visszacsomagolni, miközben a dobozzal lehet a leginkább biztonságosan szállítani. Szóval macera. Persze az is az, ha pixelhiba (vagy bármi más hiba) van és amiatt kell újrajátszani az egészet.
A szervizmenü elérését sokszor leírtuk már, 2-3 éve ugyanaz minden Pana TV-nél. Sok hasznos infót nem fogsz találni benne, az egyetlen, laikusok számára is értelmezhető adat az üzemidő és a bekapcsolások száma.
Get Moded!
-
dastier
tag
válasz DM-Fan #43197 üzenetére
Oké, tehát semmi extra, de nem érdemes túl sokszor kapcsolgatni...
Ma jött meg az S30-am és azért kérdezek ilyeneket, félti az ember az új jószágot
Amúgy be mertem vállalni egy árgép tetején (majdnem) levő webshopot, és egyelőre kellemesen csalódtam. Gyakorlatilag egy nap alatt kihozták a tv-t, ingyenes kiszállítás, ajándék HDMI kábel + utalvány, teljesen korrekt hangnem. Garancia 1+1 év, de nem volt olyan horror az ár (148) hogy izguljak.
Majd beszámolok a tapasztalataimról pár nap múlva, addig is köszi hogy "rábeszéltetek" a plazmára
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest