Hirdetés
Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz #35104512 #43499 üzenetére
Már a barátnőm tavalyi 42C2-ese is szédület feketével bír... Ár/érték arányát tekintve verhetetlen volt tavaly télen.
Hozzáfűzném még azt, hogy meggyőztem arról, hogy ne adjon arra a látványra, amit a Tesóban lát és higyje el, hogy otthon egészes más lesz. Rossz beállítások (sokszor szándékosan, hogy el tudják adni az lcd-ket), fényár, rossz jel. Azóta eltelt lassan 1 év, és időről időre csodálatát fejezi ki a képminőséggel kapcsolatban. Tudja mit beszél, mert van neki egy régebbi, kisebb lcd-je is.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
törölt tag
válasz Gabor970 #43500 üzenetére
Egy ellenpélda a debreceni üzletükben kérdezem van e cx3 pana, azt mondja a kedves eladó, hogy nincs, valószínűleg nem is lesz mostanában, de különben sem túl jó, mert nem fullHD, mondom nem baj, több mint 3 méterről fogom nézni, azt mondja az nem érdekes, sőt semmi jelentősége mert fullHD kell nekem, és még normális médialejátszója sincs, mondom ez sem baj, mert külső médialejátszót használok, azt mondja nem számít, mert hiába van a TV -n USB csatlakozó, szinte semmit nem játszik le. Vitatkozni nem álltam le vele, magamban nevettem rajta és kijöttem az üzletből. Utána mondjuk elgondolkodtam rajta, hogy mennyire félrevezethet egy hozzá nem értő vásárlót..
[ Szerkesztve ]
-
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz v.attis #43504 üzenetére
Nah sikeresen megérkezett a Samsung ps51d550-hez a 3D szemüveg.
Első próbára nagyon tetszik, az avatar gyors jeleneteinél kicsit zavaró a 3D.Egyenlőre side by side-os videokkal próbálkoztam amit tökéletesen vitt a média lejátszóm.
Az sbs 3D-nél van jobb technológia amit érdemes kipróbálni? Sajnos nincs blu-ray íróm, így a blu-ray lemezekkel nem boldogul se a média lejátszó se a ps3. -
DM-Fan
nagyúr
válasz v.attis #43483 üzenetére
Ha 4 méter a nézési távolságod és elsődlegesen TV-t nézel és nem "videózol", akkor szerintem teljesen fölösleges azon agyalnod, hogy vajon jobban megérné-e neked a fullHD, vagy sem: egyértelműen nem! Ha a forrásanyagod továbbra is SD marad, úgy még akkor sem, ha 2 méterre csökkented a nézési távolságot. Fölöslegesen költenél rá. A megmaradó összeg feléből-harmadából inkább vegyél egy normális médialejátszót, mert az a HD-Ready modellekben nem szokott erős lenni, ráadásul ha fullHD-t vesz is az ember, előbb-utóbb ott is kénytelen beruházni egy külső lejátszóba.
A fullHD - ahogy írtad is - elsődlegesen annak ajánlott, aki ténylegesen HD-tartalmat (értsd: 1080p) néz, normális minőségben, vagy akinek sok HD-csatornája van az előfizetésben és valóban azokat nézi. SD-anyagok többsége mellett egyszerűen csak azt az érvet lehetne a fullHD mellett felhozni, hogy ezen készülékek még jobb általános képminőséggel, feketeszinttel, tükröződésgátló réteggel vannak szerelve, viszont a magasabb felbontásuk egyértelműen ront az SD-anyagok képén, ráadásul ilyen nézési távról a fullHD részletezettsége is csorbát szenvedne, plusz ugye a HD-Ready árának közel másfélszeresét rá kéne költened - szinte teljesen fölöslegesen.
A C3 feketeszintje miatt meg ne aggódj, teljesen rendben van, egyáltalán nem szürke.
Én is azt mondom, hogy menj addig, amíg olyan helyet nem találsz, ahol korrektül össze tudod hasonlítani egymás mellett a két/három modellt, próbálj ráküldeni mindre SD-forrást és a látottak alapján dönts. Ha meg egy üzlet az elektromos kandallóval vagy a lámparészleggel szemben helyezi el a plazmákat, akkor ott kell hagyni őket a picsába, eleve komolytalanok!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Panasonic 50c3 tv-re szeretném rákötni az analóg kábel tv-t és külső antennával a mindig tv ingyenes adóit is. Csak egy koax bement van rajta, meg lehet oldani elosztóval és ha igen a csatorna frekvenciák nem fogják ütni egymást?Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
spiritex
veterán
válasz < CyberBob > #43509 üzenetére
Mi ezt úgy oldottuk meg Szegeden, hogy az analóg kábel tv koax kábelén jön 1x az analóg jel, de ha átkapcsolok dvb-t tunerre, akkor ugyanaz a kábel, a maga egyszerűségével fogja a digitális jelet is, tehát antennaként funkcionál. Érdemes kipróbálni. Fontos, hogy a digitális jel sokkal érzékenyebb az antenna beállítására, így a kábel akár 1-2 cm-es elmozdítása is hirtelen tökéletes képet eredményezhet. Nálunk is ez volt a helyzet. Megnéztem milyen polarizációban sugároznak Szegeden, és a kábelnek azt a fajta elhelyezését erőltettem, ti. hogy a tv-be érkezése előtti kb. 1 méteres darab inkább vízszintesen álljon, mint függőlegesen.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
v.attis
őstag
válasz DM-Fan #43506 üzenetére
Egyébként sem az euronicsban venném, mert ott az 50c3e 180rugó...!!!
Kicsit sokallom a többihez képest.
Igazából nem is álmodtam, hogy lesz nekik ilyen tévé a boltban, de ha már elköpte magát a srác, akkor szerettem volna megnézni. Nem sikerült... Majd később, vagy máshol. -
Gabor970
addikt
válasz v.attis #43511 üzenetére
szerintem ha 160e a reális ár szerinted -nem néztem mennyi a legolcsóbb hivatalos pana partner ára-, ne szégyelld ezt elmondani a boltban. Nálunk Kanizsán simán lehet alkudozni az euronics-ban.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
v.attis
őstag
válasz DM-Fan #43506 üzenetére
Semmiképp nem döntök úgy, hogy nem látom a hd ready és a full hd modelleket normális környezetben. Van időm, ráérek keresgélni, nem sietem el a vásárlást.
Egyébként ha már az 50c3-at kategóriája legjobbjaként emlegetjük mostanság, ha full hd-íg megyünk ott a pana 50u30 modellje legalább annyira jó választás lehet?
Tehát, ha elmegyünk asszony pajtással és megegyezünk, hogy előre gondolkodunk és kifizetjük az 50ezer többletet, akkor lehet, hogy ugyanolyan elégedettek leszünk vele, mint a c3-al?Csak mert úgy gondolom, maradok a panasonic-nál és ezáltal tovább szűkűlt a kör a két fent említett modellre. Ezt a kettőt fogom szemlézni a jövőben. Remélem...
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz v.attis #43514 üzenetére
a legolcsóbb szürkeimportos webshopos áron biztos nem adják oda (ez természetes) de ahogy nemrég ezt a témát tárgyaltuk, én is amondó vagyok, hogy a hivatalos partneri garancia mindenképp megér 10e-15e Ft-ot, illetve ha már vásárol az ember, nem baj ám ha a saját városában teszi. Én legalábbis kezdek ilyen irányban is tudatos lenni. Ehhez képest én sem Nagykanizsán vettem a TV-t, hanem Zalaegerszegen a MM-ben, mert nagyon távoli árat tudtak csak mondani itt helyben az MM árához képest, ott épp 150e-ért akciózták a PS50C430-at. Ma már ez az ár, azért a TV-ért nem valami fényes, de hát ez már csak így van ilyen termékeknél.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz v.attis #43515 üzenetére
Amíg az 50C3 az itthon kapható HD-Ready-k között a legjobb képminőségű modell, addig az 50U30 "csak" egy belépőszintű fullHD, ezzel jobb, ha tisztában vagy. Konkrétan a Pana legolcsóbb fullHD modelljéről beszélünk. Képminőséget tekintve is elmarad picit egy alsó-középkategóriás S30-hoz képest is, valamint csatlakozókban (pl. USB) és funkciókban is kevesebbet tud. Ettől függetlenül fullHD felbontást nyújt és átlagos felhasználóknak teljesen korrekt képet ad, tehát olyan szinten simán elégedett lennél vele, mint a C3-mal - kvázi olyan is - általános képminőségben picit talán jobb, mint a C3. Videofileknek mondjuk nem ajánlanám. Ha nagyot akarsz lépni képminőséget tekintve, akkor a G30 a következő állomás, ami már NeoPDP paneles, kb. a középkategória teteje (2D kategória csúcsa), de ez az árán is meglátszik. Mozgásmegjelenítést tekintve viszont már az S30 is az U30 fölött áll.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
v.attis
őstag
válasz DM-Fan #43518 üzenetére
Hülye kérdés, de mivel a családban senkinek nincs ilyen tévéje, valakinek fel kell tegyem: Nem túl nagy 4 méterre az 50"? Nem fordulhat elő, hogy forgatnom kell a fejem, hogy mindenkit lássak a képernyő két szélén?
Biztos mindent meg lehet szokni, de nekem olyan rohadt nagynak tűnt a boltban! Pedig ott is hátra mentem 3-4 lépést, de baromi, szokatlanul nagy volt! -
Stafni
aktív tag
51d550 ára folyamatosan esik a késdobáló helyeken a forintgyengülés ellenére.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz v.attis #43520 üzenetére
Láttad az #1. HSZ-ban szereplő diagramot/táblázatot? Az 50" már 2 méterre sem nagy! Legyen akár HD-Ready, akár fullHD. Nem kell forgatnod a fejed semerre, de ezt egyébként simán kipróbálhatod TV nélkül is, ha felskicceled a falra a panel méreteit.
Megszokni? Kb. 3 napba fog telni, utána olyan természetes lesz, hogy el is kezded kicsinek érezni.
Számolj azzal is, hogy ha szélesvásznú (értsd: 1.78:1-nél nagyobb képarányú, tehát 1.85:1, 2.35:1, stb.) filmet, vagy épp 4:3-as képarányt nézel, akkor a panel teljes terjedelme nincs kitöltve, így ezen esetekben csökken a hasznos képméret. De ha teljesen ki is van töltve (1.78:1), akkor sem nagy az 50"-os méret 2 méterről.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Toobee
veterán
1 db halott pixeles PS51D550-et gondolom nem cserélnek. A képernyő középső harmadában van. Plusz olyat is produkált a TV, hogy bizonyos tartalomnál (általában sötét), állandó helyeken fehér foltok jelentek meg, de nem csak 1 pixel nagyságú, hanem 3-4. Konkrétan ennél: "Paul.Kalkbrenner.A.Live.Documentary.2010 MBluRay.1080p.x264-FiNEST", de egyszínű háttereknél nem tudtam a hibát reprodukálni. Ez a film hibája lehet, vagy valami baj van a TV-vel? Csináltam képeket is, de most mennem kell melózni és már nincs időm feltölteni. Jó lenne, ha hiba lenne, mert ezekből 4-5 db-ot is találtam és marhára idegesít az a halott pixel is, hátha cserélik a TV-t. Vélemények?
Előre is köszi: Dávid!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Toobee #43523 üzenetére
Ha csak 1 hibás pixeled van és túl vagy a 3 napon, akkor nem fogják cserélni. A fehér foltokat nemigen tudom elképzelni, de azt könnyen ki tudod szűrni, hogy a film hibája-e: ha más tartalomnál nem látszik ugyanazon területen semmi, akkor egyértelműen a forrás a ludas.
Get Moded!
-
Toobee
veterán
válasz GeneraL_XTX #43525 üzenetére
A tudat idegesit, az, hogy hibas termek van a birtokomban. Es nem tudok mit kezdeni vele, pedig betegesen vigyazok minden cuccomra, mert tudom, hogy nem 2 nap volt megkeresni az arat.
-
psg5
veterán
F.K.T.
-
moltam88
tag
válasz burgatshow #43472 üzenetére
Kösz a segítséget mindkettőtöknek!
Sajnos, engem ez egy kicsit elbizonytalanított ez a dolog. Én kifejezetten nem akarok semmi ilyesmire figyelni, egyszerűen csak játszani, filmezni szeretnék bármikor, bármilyen körülmények között. Lehet, hogy apróság, de én nem akarok feleslegesen azon stresszelni, hogy eltelt-e már fél óra, és jó lenne, ha kicsit más kép kerülne a fix hud-ok helyére. Pont ezért kérdeztem utána, hogy mennyire kell erre nekem is figyelni, vagy elég-e ha csak ahogy mindig is szoktam használom a konzolt, és bízok a töltő képernyőkben, és átvezetőkben, hogy megoldják a változatos kép kérdését.
Egyelőre elkezdek nézegetni kicsit LCD-k terén is, LED-ek bár szépek, de nem hiszem, hogy megérnék az árukat (sokan kritizálják is őket, főleg ebben a topicban). A mostani nappaliban levő TV is egy LCD, és egészen eddig szine semmit nem is tudtam róla (azt se, hogy plazma vagy lcd), és mégis teljesen meg voltam vele elégedve (nem saját vétel, így sose kellett vele foglalkoznom, csak használom ). Szóval lehet nézek valami LCD-t, aminél egyedül a képminőség lehet zavaró néhány plazmához szokott ember számára, de nem hiszem, hogy én bármit is észre vennék belőle, ha egy normális modellt választok. Emellett nem kellene rá úgy figyelni, mint egy plazmára, ami nekem egy nagy plusz pont.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz moltam88 #43530 üzenetére
Ha nincs viszonyítási alapod és elégedett vagy az átlag LCD képével, akkor ne is nézz meg plazmákat, mert ki fogsz ábrándulni az LCD-ből! Ha olyan szintű LCD-t akarsz, amit egy átlagos plazma képvisel, ahhoz mélyen a zsebedbe kell nyúlni, a képméretről már nem is beszélve. Az LCD-k között viszont alaposan merülj el és járd körül, hogy mit veszel, mert eléggé mellé lehet nyúlni hagyományos LCD-vel is és LED-del is!
Viszont ha tényleg nem tudsz/nem akarsz odafigyelni arra, hogy vigyázz a panelra, akkor nem szabad plazmában gondolkodnod!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
psg5
veterán
-
BBéci
legenda
válasz andras511 #43536 üzenetére
Alul és fölül is elegendő helyet kell hagyni a levegő szabad áramlásához.
Látnom kellene a tévé számára kinézett helyet ahhoz, hogy véleményt tudjak mondani az elhelyezésről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Gabor970
addikt
válasz hdcsaba87 #43544 üzenetére
ha panelban laksz, abba az ablakba rakj ki egy UHF antennát, ami a legközelebbi TV torony irányába lát. Biztos van valakinek a családban egy kicsi szobaantenna, lehet azzal kezdeni, aztán ha nem ok, lehet gondolkodni, hogy mit kell venni, amivel sikerrel is jársz.
[ Szerkesztve ]
-
yankoo
tag
korábbi hozzászólásban linkelt valaki egy fb-s cikket ps51d550 beállításairól kérdés miért jo az élességet 0ra tenni? 3D filmek többsége 1920x1080 SBS módban van fent ez azt jelenti hogy a bal oldali kép 960x1080 és a jobb oldali is? vagy mind2 fullHD mert láttam olyat is ami 3840x1080 gondolom az összes BD film ami 3D-s az ekkora felbontással bír. Szal amit rippelnek az a szélességet felezi vagy marad mind2kép 1920x1080 és ugy mossa össze a tv? HDMI-n keresztül nézem a 3D total media home theatre 5-el szépen lejátsza a BD 3D-t csak kérdés hogy képes e a laptopom az 1.3as HDMI kimeneten 3840x1080 felbontást átvinni vagy csak az 1.3as szabványnak megfelelő felbontást? A tv-n a bemenete természetesen 1.4 HDMI. PS51D550 tv-n minden HDMI 1.4 vagy csak az egyik? Igazábol az 1es HDMI bemenetre kötöttem a notit lejátszóban film indít tv automatán vált 3D be és szép a kép és jo a 3D.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz andras511 #43536 üzenetére
Nálam alul több, mint 20 cm-re a TV aljától van egy lebegőpolc. Kell ennyi hely, mivel ezen a polcon van a centersugárzóm, így itt bőven tud a TV mögé áramlani a levegő.
Fölül meg kb. 15 cm-t hagytam el a TV fölé szerelt lebegőpolctól, így itt meg simán ki tud bukni a fölfelé áramló meleg levegő.
Kétoldalt olyan 10-10 cm-re vannak állványok. A TV egyébként fali konzolon van, ami úgy 10 cm-re tarthatja el a faltól, mivel dönthető is a konzol.
A Pana 50G20 egyébként minimális hőt termel csak (igazából langyosnál sosem melegebb), így nem fáj a fejem miatta, de egyébként meg is hagytam azokat a távolságokat, amit a gyártók szoktak ajánlani. Ezt javaslom neked is, nem véletlenül szokták a manual-ban felhívni erre a figyelmet!
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz yankoo #43547 üzenetére
Mert alap 20-al van egy kis képélesítés, a 0 viszont szerintem is túl alacsony, nálam ~10 alatt úgy néz ki mint ha élesítéssel ellentétben már egyenesen mosná a tartomány egyes részeit, legutóbb 6-ra tettem, mert egyik tesztábra szerint úgy tűnt itt van a nullpontja.
Igaz ők szokásos gamma 2.2-re kalibráltak, én pedig 2.35-re, ez is okozhat eltérést. Vagy egyszerűen nem figyelt fel rá, hogy míg 0-val jónak tűnt az egyik tesztábra, addig rosszabbnak hat a másik.
1024 előtti firmware-vel még 18 tűnt jónak...
Ez is olyan opció, ami úgy lenne igazán korrekt, hogy OFF vagy xy, és az OFF tényleg kikapcsolná az egészet.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest