Hirdetés
Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz kisbalazs83 #42265 üzenetére
köszönöm, felment szépen az 1.313 - eddig az 1.306 volt fent a tv-n.
ha netán lesz letölthető verzio az 1.317-ből , kérlek jelezd, mert rátolnámköszi
.:. bl4ze .:.
-
zhata
senior tag
válasz DM-Fan #42295 üzenetére
"De többször emlegettük már a Száguldó bomba (Unstoppable) c. Denzel filmet, ami tömény zaj, eltúlzott színekkel, mégis fantasztikusan feldobja a képi világot."
Teljesen véletlenül kb. fél órája, hogy néztem meg ezt a filmet. Szerintem, ez egy sz@r (bocs "kommersz") katasztófafilm, és ezen semmi "művi elem" számomra sem dobott fel semmit.
Hiába megtörtént elemet dolgoz fel, maga a téma (kapásból tudjuk, hogy ki lesz a jó, és rosszfiú, stb.) számomra eleve ilyenné teszi.
Többször is azon morfondíroztam, hogy kikapcsolom.
(Igaz, hogy a katasztrófa-filmeket utálom, nos ebben különböz[het]ünk.)[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz kisbalazs83 #42294 üzenetére
Szerintem is valami elálítódott, mert az 1080p-s képek nézegetése közben romlott el.
A VGA drivert Windows-ban kell újratelepíteni, vagy hogyan?
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem ez a film nem is akart több lenni, mint ami volt. Konkrétan gyakorlatilag egy szálon futott a cselekmény, szerintem nem is volt se jófiú, se rosszfiú a filmben, elmondott egy történetet, kész. Én végigizgultam, nem ült le egy percre sem, nagyon tetszett a képi világa, önmagában a hatalmas szerelvények és az, ahogy kiemelték őket az élénk színekkel. Nem voltak benne túlzó dolgok, lehetetlen hülyeségek, reális volt a story, mivel alapvetően megtörtént eseményeken alapult. Szerintem egy korrekt film volt, csak helyén kell tudni kezelni. Ha meg alapvetően úgy állsz a filmnek, hogy nem is szereted a műfajt, akkor kár is volt mást várnod. Ahhoz képest, hogy "szar" katasztrófafilm, 6.9-et kapott az IMDB-n, ami bármelyik filmnek becsületére válik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Lustii
csendes tag
Panasonic TX-P42UX30E-hez tudna nekem valaki linkelni manualt? előre is köszi
-
Abrion
senior tag
modositotam a 42289 shz a plazma topikban, válaszolnál rá?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Lustii #42305 üzenetére
Itt megtalálsz minden, 42UX30E-vel kapcsolatos dokumentumot. Csak válaszd ki, hogy Audiovizuális termékek -> Plazma -> TXP42UX30E.
Linkelném közvetlenül is, de nem engedi a honlap, így válaszd ki és le tudod tölteni!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #42306 üzenetére
"Még1 kérdés, egy régi tévém van az is panasonic és quintrix, gondolom ennél a tvnél sokal szebb képe lenne az a panasonic plasma"
Nem tudom, hogy milyen szériás Pana CRT-d volt, mert volt szórás ott is minőségben, de alapvetően nagy eséllyel szebb képe lesz a C3-nak, mint annak volt, a képméretbeli különbségről nem is beszélve.
Mondjuk azt tudnod kell, hogy igazán penge képe a jó minőségű forrásnak lesz a plazmán, de mondjuk az LCD-vel szemben a plazma akkor is jobb alternatíva, hogy ha gyengébb minőségű/felbontású jelet küldesz rá.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #42309 üzenetére
Szerintem tetszene a C3 ehhez képest.
Vásárlás előtt feltétlenül menj el és nézd meg a kiszemelt modellt, illetve ne csak azt, hanem többet is és ez alapján hozz döntést! Kérd meg az eladót, hogy kapcsoljon neked TV-adásra, akár analógra, akár digitálisra, hogy meg tudd nézni, hogy mit tud a TV és hogy az megfelelő-e neked! Csakis úgy hozz döntést, hogy láttad működés közben a modellt, hogy tudj mérlegelni, hogy azt kapod-e, amit elvársz tőle!
Get Moded!
-
madgie
titán
Gyerekek, ez komoly, hogy az "forradalmi" 16:9 mellett képesek 4:3-ra váltani a Pókembernél?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz eaglesas #42303 üzenetére
Igen a windows-ban. Először töltsd le a legújabb driver-t a videó kártyádhoz.
Ha Ati/Amd Radeon kártyád van: [link]
Ha Nvidia: [link]
Ha Intel: [link]Ha nem tudod milyen a vga-d, akkor: Sajátgép (XP-n)/Számítógép (Win7-en)->jobb egér->tulajdonságok->eszközkezelő és legalul megtalálod a vga típusát.
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
törölt tag
válasz DM-Fan #42300 üzenetére
A világok harca is brutálisan szemcsés, tipikusan Spielberg/Kaminski, de azt a filmet nem a képe miatt nézem, hanem a MA hangja miatt hallgatom :-) Egyébként egyetértek Unstoppable téren is, vizuális orgia volt. Amiben nagyot csalódtam mostanában, az a Cold Mountain BD, sokkal többet vártam. A pozitív csalódás pedig a Black Swan. Technikailag is tökéletes, mondhatnám minden szemcse a helyén van . El sem tudnám képzeli ezt a műremeket steril képi világgal.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz DM-Fan #42281 üzenetére
Ott a baj hogy jelenleg nincs 55k-m lejátszóra, és a Popi személyében tényleg elég sok olyan funkciót megfizetnék amire most nincs szükségem.
Amire kell, azt ez a lejátszó is teljes mértékben kielégíti.
-Kell az 1920x1080@24p, amivel be tudom kapcsolni a CinemaSmooth-ot, így végre eltűnnek azok a fránya horizontális rángatózások amik eddig nagyon zavartak.
-Kell végre BD támogatás, ebben a tulajok szerint elég jó ez a kis lejátszó is, regger kolléga szó szerint ezt írta:"Nem írtam a fórumra, de kb 100db BD25-öt, kb 25db BD50-et nyitottam meg vele gond nélkül."
-És főleg hogy (mivel mindjárt megjönnek a 3D-s szemüvegek) vigye a belső lejátszó által codek hibára hivatkozó SBS filmjeimet is, hogy legyen mit nézni a szemcsikkel.
Majd ha igényeim megkövetelik, előbb utóbb biztos beruházok valami komolyabb eszközre is, de rövidtávon ez is megteszi.
-
eaglesas
tag
válasz kisbalazs83 #42312 üzenetére
Köszönöm! Holnap megpróbálom, ma nem tudom.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #42317 üzenetére
Hát, végülis az is járható út, ha ideiglenesen kipróbálod az olcsóbb alternatívát, aztán ha mégsem tudja üzembiztosan azt, amire szükséged van, akkor kis veszteséggel eladhatod. Én is sokat filóztam, hogy kiadjak-e ennyivel többet lejátszóra, de azt kell mondjam, hogy minden forintját megérte, pedig én sem használom ki a Popcorn közel sem minden funkcióját. Ráadásul a belbecs mellett nálam a külcsín is szempont volt, és ez a minimál szálcsiszolt ház nekem nagyon tetszik. Ugyanakkor tudom, hogy stabil és biztos szoftveres támogatása van a készüléknek, ami a jövőben is így lesz.
Az 1920x1080@24p-vel nagy eséllyel semmi gond nem lesz - maximum az automatikus kadenciakezeléssel szokott gond lenni az olcsóbb lejátszóknál, de szerintem itt már azzal sincs - a BD-támogatás szokott lenni a kemény dió, egyes lejátszók nem tudnak váltani a hang- vagy feliratsávok között, mások egyáltalán nem tudnak ISO-ból dolgozni, csak kicsomagolt fájlszerkezetből, megint mások nem tudják fűzni a BD-fájlokat, vagy egyszerűen nem adják ki a HD-hangnormákat, ezért kell rákérdezni az adott típus topicjában, hogy mit tud és mit nem. Amikor én a Popcorn mellett tettem le a voksom, akkor kb. egy kezemen meg tudtam számolni azon készülékeket, amelyek mindezt tudták, ezek között volt az A210 is, ami nekem ár/érték viszonylatban is korrektnek tűnt, tudja is a felsoroltakat. Szóval én ezért ajánlom, de persze ha az anyagiak nem engedik, akkor keresni kell olcsóbbat, biztosan van már azóta ilyen alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
Végre a Digi nem letterboxban nyomja az RTL-t
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Toobee
veterán
válasz GeneraL_XTX #42317 üzenetére
Hehe. Tőle vettem az enyémet
-
Toobee
veterán
PS51D550-nél el lehet valahogy menteni, hogy minden adó az általam beállított zoommal induljon? Illetve még olyat is csinál, hogy reklám utána visszaugrik normálra, ami felettébb idegesítő. Erre valami megoldás esetleg? Már az is haladás lenne, ha minden bekapcsolásnál csak 1x kéne ezt elvégezni.
Másik: Kb 40 óránál járok, nézegethetek már óvatosan 3D-s filmeket?
-
Gabor970
addikt
-
Toobee
veterán
válasz GeneraL_XTX #42325 üzenetére
Betegesen féltem a TV-t Semmi olyat nem akartam rajta nézni az első 100 órában, ami nem tölti ki teljesen a képernyőt. Viszont egy filmet nem akarok elrontani a zoomolással.
-
DjKoxi
senior tag
válasz Toobee #42327 üzenetére
Én az első perctől mindent néztem rajta. Szélesvásznú filmek után kb 2-3 percre olyan adásra kapcsoltam ami teljesen kitölti a képet, és csak utána kapcsoltam ki.
A tv adásokat mindig is zoomolva néztem, még a régi 16:9-es crt-n is.
Az LG-n van egy teljes szélesség opció, ezt használom tv adásoknál. A képernyő alján tetején elvesző tartalomból nekem szinte semmi sem hiányzik.
Most meg amit a két kereskedelmi adó összebűvészkedik a formátumokkal, már semmi sem marad le. Sajnos a logó sem, meg a korhatárkarika sem. -
krx21
nagyúr
Nem tudja esetleg valaki hogy, hol lehet kapni a Man in Black 1-2 Blurayt? (régen megvolt csak eladtam..)
Mert mióta kiadót váltott, nem kapni sehol....
Meg a Panasonic 8GB SDHC kártyámat miért nem látja a számítógépem? Van kártyolvasó, de ha beteszem "megáll" a gép és ameddig ki nem veszem úgy is marad.
A kollegám 2gb-osát látta... A 8GB biztod jó mert a lejátszóba múkod!
Köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz GeneraL_XTX #42333 üzenetére
Láttam az opciók között egy ilyen beégés elleni dolgot. Szürkésskála, 3db-ra osztva átlósan "megy" a TV-n. Azzal is járathatom, ha mondjuk el kell szaladnom 1-2 órára valahova, vagy az konkrétan ghost ellen van, hogy kimossa?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Toobee #42334 üzenetére
így van, az ghost ellen van.
De véleményem szerint ez a beégés-ghost-ből eredő félelem nem szabad hogy megmérgezze a TV nézésedet, mint ahogy eddig, hogy csak ezért nem nézel 3D-s filmet. Nem Te vagy a tv-ért hanem az van érted
Meg kéne érteni, hogy a RTL klub logójától eltekintve (mert az tényleg egy veszélyes darab) csak nagyon extrém esetek okozhatnak maradandó beégést. Attól hogy pár órán keresztül ugyanazt a csatornát nézed, vagy játszol 4-5 órát attól még egy mai modern plazma nem fog beégni. Ghost az lehet, de én eddig fél év alatt ha nem kerestem csak egyszer vettem észre!
Persze ha a dvd menü fölött elalszol, vagy otthogynád ugyanazt a képet (pl játék hud-ot) 8-10 órán keresztül akkor más lenne a helyzet, de ez már extrém eset, normál használat mellett nem fog beégni!
Nem egy embert ismerek, akinek úgy van plazmája hogy fingja nincs róla mi az a beégés, és úgy használja a TV-t ahogyan azt kell, ahogy mondjuk egy LCD-t használnál. És semmi, de semmi beégést nem tapasztaltam náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Tuc
csendes tag
válasz Attila8006 #42165 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám egy régi Samsung plazmával (2006-os). A pixelek mindenféle furcsa színben villogtak.
Szétkaptam a tv-t, gondoltam mit veszthetek vele. Hosszas keresgélés után vettem észre hogy az képernyő szélén lévő panelon egyik IC fel van púposodva. Utánakerestem és kiderült hogy ez az úgynevezett Y-driver panel ami a sorok vezérléséért felelős. Kettő darab szokott lenni a tv-ben, egyik a kép felső, másik az alsó felét hajtja.
Találtam angliai netes tv boltba ugyanezt a típusú panelt, meg is küldték, 15 ezer volt szállítással együtt. Beraktam, bekacsoláskor szembesültem vele hogy a kép egyik fele megjavult, a másik felső része ugyanolyan maradt, úgy döntöttem, hogy megrendelem a felső panelt is, ugyanúgy 15 e volt. Beraktam azóta a TV tökéletesen üzemel. (4 hónapja)Aztán hogy megérte-e az egy más kérdés, remélem egy darabig még elmegy...
Szerintem neked is az lehet a gond. Azért csak egyik felén rossz, mert csak egyik panel hibás a kettőből.
-
GeneraL_XTX
veterán
Én ma észrevettem egy kiégett pixelt a D550-en. Nem tudom, mikor kerülhetett oda, mert átvétel után egyből átnéztem, valószínüleg mostanában
Mondjuk ekkora felületen hálisten csak közvetlen közelről, pár cm távolságból látszik, normál nézési távolságból nem
-
BBéci
legenda
A beépített alkatrészekkel megdupláztad a tévéd értékét.
De csak elméletben, mert kizártnak tartom, hogy valaki 60000 forintot adjon érte.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hitman77
senior tag
válasz DM-Fan #42160 üzenetére
Közben megnéztem és ahogy az előttem lévő kommentek is ezt taglalják eléggé forrásfüggő a jelenség. Fekete képen nem látszik, HD adásnál szintén semmi, SD adásnál a sötét jeleneteknél néha látható, mint ha képzaj lenne, amin meg sem lepődnék. AC Ryan POHD menüjében a szürke sávnál szintén látszik. egy kicsit.
-
erdoke
titán
-
Tuc
csendes tag
válasz erdoke #42342 üzenetére
Ami nekem volt a panel miatt az elég durva volt, nem alig látható és minden forrásnál jelentkezett. Előzőleg egy csattanás előzte meg úgyhogy sejtettem hogy komolyabb baj van.
Szerintem a pixelek valamilyen színű vibrálása természetes jelenség, főleg a régi SD plazmáknál, gondolom a nagyobb pixelméret miatt jobban látható.
Valószínűleg a plazma tv a pixelek fényerejét az LCD monitorok háttérvilágításához hasonlóan gyors ki-be kapcsolgatással tudja szabályozni ami bizonyos esetekben feltűnőbb, de általában nem látszik főleg távolabbról.
-
addikt
Létezhet olyan kábel hogy hdmi az egyik fele a másik Komponent (piros/kék/zöld fajta) átalakító? Régi plazmatévém nem adnám el akkor hanem a hálószobában használnám.
-
Gabor970
addikt
válasz ImpersonatoR #42345 üzenetére
van az a pénz, amiért létezik. Mintha 25e Ft környékén találkoztam volna vele. A HDMI digitális jelekkel dolgozik, a komonens pedig analóg. Természetesen lehet átalakítani, de nem egy kábel dugó-dugó kombinációval megoldható probléma.
No de mi a gond? régi plazmán csak komponens bemenet van? mi az a forrás, ami nem ad ki komponens jelet???? Esetleg PC-re gondolok, de ott meg van D-Sub - komponens kábel, ami nem drága.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
M_AND_Ms
veterán
válasz GeneraL_XTX #42335 üzenetére
"... RTL klub logójától eltekintve (mert az tényleg egy veszélyes darab) ..."
Na már megint ez a veszélyes és gonosz RTL Klub logó. Nem értem, miért van az veszélyesnek kikiáltva. Jó hogy nem apagyilkosnak tituláljuk???
Sokkal kevésbé átlátszó vagy teljesen fehér elemeket tartalmazó csatornalogók vannak. Pl a Sport TV-k, Sport Klub ...
Miért az RTL Klub csatornalogója lett a főgonosz???
(persze ettől még lehetne sokkal halványabb)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BaLee
addikt
válasz M_AND_Ms #42347 üzenetére
A SportTV-é legalább olyan veszélyes (ha nem veszélyesebb), a Sport klub szintén bár azt sosem nézem.
Én konkrétan kb. 2 hete mosom a Sport2 élő logóját a tv-ből, (kb. 5 óra fehér mosás, meg azóta folyamatosan más csatornát nézek) és eljutottam odáig, hogy most már csak akkár látszik nagyon halványan ha direkt arra koncentrálok és csak néhány háttérnél...
Midezt saccra 6-8 óra Sport2 nézéssel hozták össze mikor nem voltam otthon.
Ugye ez azért veszélyesebb, mert 1 meccs alatt folyamatosan kint van a logó kb. 1 óráig majd a szünetben a stúdióban is kint van, és alig van pár perc reklám.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest