Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Toobee #42549 üzenetére

    A képeken én inkább csak a fényképezőgép zaját vélem felfedezni (biztos, hogy azt, mivel a TV kávájánál is látom), sajnos van neki, így a filmekről meg már nehéz nyilatkozni, de drasztikus hibákat ezen képek alapján én nem vélek felfedezni, szóval könnyen lehet, hogy tényleg csak a filmek saját zaját látod. Az American Gangster itt van a polcon, az eleve nem épp zajmentes film, lásd a screenshot-okat.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz creatorium #42550 üzenetére

    Idei belépő Samsung HD-Ready plazma. Alapvetően nincs különösebb baj vele, bár én inkább ajánlanám a Panasonic 50C3-at, mert olcsóbb (155 eFt) és jópár tekintetben szebb képe van. Ha viszont fontos a beépített médialejátszó, akkor egyértelműen Samsung, mivel a Pana-ban ilyen gyakorlatilag nincs. Akármelyiket is választod, nem fogsz csalódni.

    Get Moded!

  • KTTech

    veterán

    válasz Toobee #42543 üzenetére

    Normális jelenség. A FILM velejárója.

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • creatorium

    tag

    válasz DM-Fan #42552 üzenetére

    Köszönöm a gyors választ, kb 3 méerről néznénk, és a samu 1366-os felbontását találtam optimálisabbnak a táblázat alapján. A c3 képét kicsit fakónak találtam a többi között, de lehet beállítási probléma is lehetett. 50"-nál a c3 1024-e nekem már kicsit kevésnek tűnt, igaz 3m-nél nem tudtam messzebbre menni.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz creatorium #42554 üzenetére

    A Samsung-ok színei gyári beállításban élénkebbek, a Panáé naturálisabbak, ezért látod fakóbbnak. Mindkét TV korrekt színhűséggel bír, szóval beállítás után nem szignifikáns az eltérés, a Pana viszont feketeszintet tekintve jobb. A felbontásbeli különbségből sokat nem észlelnél, mivel az SD-adások (TV-adás, DVD) felbontása alapvetően kisebb az 1024x768-nál is (itt kvázi még előny is a kisebb felbontás), a HD-anyagoké meg jóval nagyobb, ott ígyis-úgyis lefelé kell konvertálni. Teljesen korrekt képe van a kisebb felbontású HD-Ready-nek is. Ráadásul ugye otthon nem lesz ott mellette a másik.

    De javaslom, hogy elsődlegesen a látottak alapján dönts, ha a Samsung fogott meg jobban, akkor azt vedd!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • creatorium

    tag

    válasz creatorium #42554 üzenetére

    Azért gondoltam erre a típusra és nem egy full hd-ra, mert az sd tartalom felkonvertálása 1366-ra kisebb minőségromlással jár mint 1920-ra.Jól gondolom vagy ez csak laikus feltevés.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz creatorium #42556 üzenetére

    Abszolút jól gondolod, ha többségében SD tartalmat nézel, akkor jobban ajánlható a HD-Ready panel, mint a fullHD: ha főként SD-TV-adást (akár analógot, akár digitálist), DVD-t, DivX-et, Xvid-et nézel és csak eshetőlegesen fordul elő HD-tartalom, valamint 50"-nál nem nagyobb méretben gondolkozol és a nézési távolságod 2-2,5 méter vagy afölötti, akkor inkább HD-Ready.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • psg5

    veterán

    válasz sting2 #42548 üzenetére

    No megrendelted? Edigitáltól laptopot, anyós 42"-os samu plazma, navigáció, konyhai eszközök stb... sok mindent rendeltünk. Pontosak, gyorsak ( és ami fontos, hogy egyszer egy mp4-et rendeltünk, nem volt jó a kijelzője és simán gyorsan cserélték)
    Nehogy elkiabáljam, de nekünk beváltak...

    Helyzetértékelést majd kérünk ha beüzemelted.

    (#42542) DM-Fan:
    Igen, valóban az "olcsóbb" verziók nem a legpreferáltabb helyeken jelennek meg, ráadásul van ahol a szállítás annyi, hogy a végén 230 fölé is tud menni.
    Még kivárok.

    F.K.T.

  • zapco1269

    tag

    Sziasztok!

    Mi a véleményetek a 2011-es Panasonic G30-GT30 és VT30-as készülékeiről, 50-es méretben gondolkodom.
    Képminőségben javultak a 20 szériához viszonyítva. Esetleg érdemes még pénzt adni a PIO KURO KRP-500PW-PB Plazmáért( 700eFt)

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zapco1269 #42559 üzenetére

    A Pana G30 2011 év legjobb 2D plazmája (a GT30 ennek 3D verziója), a VT30 pedig az eddig készült legjobb 3D plazma, most kapott EISA-díjat. Mindkét TV kiváló a maga nemében, a legjobb képminőséget nyújtó készülékek. A 20-as szériához képest minimális eltérések jellemzik képminőséget tekintve, pozitív irányban.

    Az említett Kuro nem a legutolsó szériák közül való volt, közel sem a legjobb Pioneer TV volt - persze ettől függetlenül kiváló volt. Ezekből már csak használt, vagy legjobb esetben is bemutató darabokat kapsz, garancia és minden egyéb nélkül, ehhez képest nagyon drágák, nem ajánlott a megvétele. Még egy LX6090-re azt mondanám, hogy bátran, erre sokkal kevésbé. Az árából vadi újan kapsz egy VT30-at, akár 5 év garanciával is, ami már a legtöbb tekintetben igencsak az utolsó Kuro-khoz közeli teljesítményt nyújt, egyes dolgokban (pl. 3D) meg ugye egyenesen többet is ad.

    Ha megvan a pénz, akkor a VT30-nál nem kapsz jobb plazmát!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • zapco1269

    tag

    válasz DM-Fan #42560 üzenetére

    Szia! Én úgy tudom ,hogy a KRP széria ( 500-600 ) volt a Pio legmagasabb szériája. Mindenhol szerte a világban ezt a szériát istenítik. Persze én láttam Las Vagas-ban a 9.5G modellt is személyesen, ami akkor már ujjnyi vastagságú volt, mint Plazma. Persze az már nem került forgalomba, tudjuk miért.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zapco1269 #42561 üzenetére

    Csakugyan, elnéztem a számozást. Az utolsó - kereskedelmi forgalomba már nem került - szériát sajnos már nem volt szerencsém élőben látni, csak olvastam róla, elképesztő lehetett. Ettől függetlenül én már nem nagyon mernék belevágni, maximum, ha tudnám, hogy tényleg vadiúj. De ilyenből szerintem már nemigen lehet bontatlant találni és a garancia hiánya nagyon aggasztana egy 700 eFt értékű készüléknél. :(

    Persze minden egyéni vehemencia kérdése, de sok pénz és mint tudjuk, a Pioneer-nál is előfordultak hibás példányok. Az 5 év garancia pedig azért mégiscsak 5 év, nálam a minőség mellett ez is szempont volt, ezért választottam az 50G20-at, még több mint 4 évig nyugodt is vagyok garanciális szempontból, a TV-vel pedig maximálisan meg vagyok elégedve.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • zapco1269

    tag

    válasz DM-Fan #42562 üzenetére

    Itt az a kérdés a Kuro már lassan 5 éves fejlesztés a VT30 meg 2011-es modell. A kép minőségben pedig szerintem is nagyon közel vannak egymáshoz persze a Pioneer tulajok természetesen még mindig azt tartják legjobbnak. Sajnos ezt nagyon nehéz összehasonlítani, mivel egymás mellé kellene tenni őket az meg szinte lehetetten projekt.
    Szerintem tévéképnél akár Analóg akár Digitális a Pana már jobban teljesítene különösen CI modul miatt. HD tartalomnál nagyon nehéz lenne eldönteni a Pio egy kicsit pirosba húz a Pana meg egy kicsit zöldbe bár ez kalibráció dolga.
    Különben az KRP-500 a Basys-nél kínálják 1 év garival de van a panelben 3-4ezer óra. Szerintem is irreális érte a 700eFt, Max 500eFt lehet a reális értéke jelenleg.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zapco1269 #42563 üzenetére

    Igen, én is így látom a dolgot. A Basys-nál láttam én is, bemutató modell volt, nem adnék érte feleannyit sem! Akármennyire is volt az egyik legjobb plazma, használt, sokat ment és a VT30 ténylegesen jobb már pár dologban, azonos árért (55"-os méretben) és garanciával.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Cypresss

    senior tag

    válasz eaglesas #42511 üzenetére

    Már ne haragudj meg, de te valami troll-droid hybrid vagy?

    Lehet, hogy kevesen vesznek 50-esnél nagyobb tévét, de nekem plö 65-ös VT30-asom van. Amit specciel DM-Fan és még néhány segítőkész kommentelő ajánlására vásároltam meg, és nagyon-nagyon-nagyon elégedettek vagyunk vele.
    Ez azon kevés fórumok egyike, ahol mindig mindenre választ kapok (bármilyen hülye legyen is a kérdésem), anélkül, hogy elküldenének melegebb éghajlatra.
    Az pedig, hogy te kinek hiszel csak a te döntésed. Személy szerint én jobban hiszek, az itteni gárdának, mivel eddig minden tanácsuk és véleményük helytálló volt és nagyban segített a helyes döntés meghozatalában.
    Igazán nem akarlak megbántani, de el kellene fogadnod, ha valaki egy bizonyos területen többet tud nálad. Nincs olyan ember, aki mindenhez ért, ezért vannak az ilyen fórumok.
    Inkább örülnöd kellene, hogy egy ilyen pici piacon, mint a miénk, vannak olyanok akik időt szánnak ránk és megosztják a ismereteiket velünk, így nem kell a külföldi fórumkat nekünk átnyálazni, megteszik ők helyettünk. Mondom mindezt úgy, hogy elég jól beszélek angolul, mivel pilóta vagyok. :B

    Szóval, legyél egy kicsit nyitottab mások véleményére és nem kell ez a "dir-durr" stílus.

    Mindenkitől bocs az OFF-ért, kicsit kiakadtam.

    [ Szerkesztve ]

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

  • Cypresss

    senior tag

    válasz M_AND_Ms #42408 üzenetére

    Én most frissítettem 1.703-ra, azt tudja valaki, hogy ebben mi van, mit javít?

    Az rögtön feltűnt, hogy gyorsabb a menü. :)

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

  • Neu77

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék venni egy új tv-t és megakadt a szemem egy Samsung 3D plazmán. Próbáltam keresni róla infót, de magyar nyelven nem találok semmit. 3D készülékek közül ez a legolcsóbb, amit találtam a közelben és ezért kérnék tanácsot, hogy érdemes-e megvenni. Nem volt célom a 3d, de ha már tudja kezelni, akkor kipróbálnám, ha az adatok alapján írna róla valaki pár gondolatot.
    A tv típusa: PS43D495A1WXXE

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Cypresss #42566 üzenetére

    Szűkszavú a changelog, de azt látom, hogy a Viera Connect és a médialejátszó kompatibilitása került fejlesztésre a legutolsó VT30-at érintő firmware-ben.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Neu77 #42567 üzenetére

    Ahogy nézem, ez nem épp a közép-európai régiónak szánt modell, elsődlegesen az északi országoknál látok rá találatot. Elméletileg egy HD-Ready 3D modellről van szó, specifikációkat tekintve kb. az lehet, mint nálunk a 43D490.

    Ha nem célod a 3D, akkor ne HD-Ready modellbe integrálva akard elkezdeni megismerni a technológiát! Ha számodra megfelelő a HD-Ready felbontás, akkor végy egy szimpla 2D-modellt korrekt árban. A 43D490 ára nálunk 140 eFt körül indul, ehhez képest a csak 2D-t tudó Pana 42C3-at már 100 eFt-ért megkapod, képminőségben ugyanott vagy (talán picit előrébb is), a 3D pedig HD-Ready modellek esetén amúgy sem felemelő élmény.

    Az első normális 3D modell, ami már nyugodtan megvehető, az a Samsung 51D550. Ez alá szerintem ne add, ha 3D plazmát keresel!

    Get Moded!

  • krx21

    nagyúr

    válasz Cypresss #42565 üzenetére

    Szia!
    Te milyen beállításokkal és lejátszóval használod a 65VT30-at?

    Az új frimware, gondolom orvosolja a fényerő ingadozást...Ha ugyan észrevetted eddig, mert én thx módban nem nagyon...
    Legalábbis a 1520-ban ez volt a lényeg, de azt nem találta meg, csak manuálisan lehetett feltenni...

    [ Szerkesztve ]

  • Logo

    csendes tag

    Sziasztok!

    Elolvastam az első oldalt, de még mindig nem tudtam teljesen eldönteni, hogy mit szeretnék.
    Nagyon tetszik a plazma, de félek a beégéstől.
    Emellett gyönyörű a led tv képe, de többen is mondták, hogy sokkal mesterségesebbnek tűnik a képe.

    Kérlek segítsetek:
    - Panasonic P42U30
    - LG 42LV3400
    - Samsung UE40D5003

    Ezeket néztem elérhető árkategóriának. Szeretnék rajta full hd-s filmeket nézni, media playeren keresztül. Mellette ő lenne az első számú tv, tehát analóg és UPC box-os adásokat is néznék rajta, lehet időnként rákötném a gépemre is :)
    Melyiket érdemes megvenni? Ha megvan, akkor érdemes es garanciát bővítettni?
    Vásárlás helyszíne a Piros-kék bevásárló központ, mert nagyon jó konstrukcióban megvehető.
    Üdv
    Logo

  • Neu77

    csendes tag

    válasz DM-Fan #42569 üzenetére

    Köszönöm a gyors és korrekt választ!
    Sejtettem, hogy olcsó húsnak... Le is beszéltem magamat róla :)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Logo #42571 üzenetére

    Ahogy olvashattad is, a plazmák általános előnye, hogy színhűbb, természetesebb képet adnak, mélyebb feketékkel, homogénebb panellal és egyenletes fényerővel, ezen túlmenően mozgásmegjelenítésben is jobbak az átlag LCD-knél (hagyományos vagy LED), válaszidejük is jobb, fogyasztásban pedig kb. azonos szinten állnak, de szignifikánsan semmiképp sem fogyasztanak már többet. Egyetlen hátrányuk pedig az általad is említett, statikus képelemekre érzékeny panel. Erre mai napig oda kell figyelni, de nagyon meghálálják. Ha nem használod őket extrém dolgokra (pl. monitorként, otthagyva hosszú időre ugyanazt a képtartalmat) és oda tudsz figyelni az élénkebb csatornalogókra, akkor nem lesz baj.

    A Panasonic 42U30 a Pana abszolút belépő fullHD modellje, a legolcsóbb fullHD plazma a gyártótól. Teljesen korrekt képpel bír, semmi extra, általános felhasználásra tökéletesen elegendő. A beépített lejátszójára ne nagyon alapozz, kell hozzá a külső médialejátszó! A TV-adáshoz megfelelő élvezhetőségéhez kell, hogy normális minőségben adjon a szolgáltató, célszerű egy HDMI-kimenetes SetTopBox beszerzése.

    Ha anyagiakba belefér, akkor a 42S30 jobban ajánlható helyette, néhány képfeldolgozási dologban korrektebb, illetve van rajta USB-csatlakozó is. Kb. 10 eFt-tal kerül többe, szóval megéri a különbözetet.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • zapco1269

    tag

    válasz DM-Fan #42564 üzenetére

    Szia!

    Az 50GT30 és 50VT30 között képminőségben van különbség?
    Mennyiért lehet jelenleg beszerezni őket.
    Sajnos a VT30 nem lehet normálisan körülmények között megnézni egyik üzletben se, legalább is a Ferenc Krt ill az Alle Pana üzletben láttam kitéve őket. Valamelyik fórum társnál esetleg rá lehetne nézni, Bp lakom.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zapco1269 #42574 üzenetére

    Bőven van különbség köztük, mind 2D-ben, mind 3D-ben, de árban is: előbbi úgy 400 eFt, utóbbi 500 eFt környékén megy.

    Multiknál már több helyen is láttam VT30-at, de igaz, hogy ott nem épp a legjobbak a fényviszonyok. Ellenben a Panashop-nál korrekt körülmények között is meg tudod nézni. Itt láthatod a raktárkészlet-infókat (ezek 42"-osak, ha 50"-os kell, akkor azokkal kapcsolatos készletinfó itt van), fel kell hívni az adott üzleteket, hogy van-e épp kiállított darab, amit meg lehet nézni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • zapco1269

    tag

    válasz DM-Fan #42575 üzenetére

    Melyik multinál láttad? Panashop-nál is ez a baj a kirakattal szemben az üzlet közepén van elhelyezve a készülék, látom a mögöttem sétálókat és a tükröződéseket a panelon.. Nem értem, egy ilyen értékű készüléket vétek így bemutatni, ezeknek nincs agyuk, így nem látni különbséget a jóval olcsóbb modellekhez képest.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz zapco1269 #42576 üzenetére

    Valamelyik MM-ban láttam 65"-os méretben, már nem emlékszem hol, talán a WestEnd-ben.

    "Nem értem, egy ilyen értékű készüléket vétek így bemutatni, ezeknek nincs agyuk, így nem látni különbséget a jóval olcsóbb modellekhez képest."

    Pedig pont a Panashop szokott olyat csinálni, hogy építenek egy kis, lefüggönyözhető fülkét, ahol a csúcsmodelleket bemutatják, tavaly így néztem hosszasan a VT20-at: bent volt a TV talán 50"-os méretben és úgy 2 méterre egy kanapé, amire le tudtál heveredni a szemüveggel. Teljesen korrekt volt, abszolút ki volt zárva a külső fény. Ez például az Aréna Plázában levő üzletükben volt, amit nemrég odébbköltöztettek pár méterrel. A napokban jártam arra, de pont nem figyeltem, hogy most épp megvan-e a "kabin".

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • zapco1269

    tag

    válasz DM-Fan #42577 üzenetére

    Sajnos ezek a kabinok már nincsenek meg, más a koncepció mára.. Különben a VT20 van még mindig a fő helyen bemutatva minden üzletben. Valószínű ha azok kikopnak akkor a VT30is megfelelő helyre fog kerülni.

  • zsolics66

    csendes tag

    Másik fórumon már korábban is felvetettem ezt a problémát,de azóta sem oldódott meg,mégpedig az,hogy Samsung Ps51d550

    tv-nek a digitális tunerje csak az 5-ös számtól tárolja a csatornákat,Duna1-2,+ a kódoltak,de az M1,M2,Tv2,Rtl-t nem

    hozza,gondolom azt kellene az első 4 helyre betenni.

    Az antennát forgattam jobbra-balra (a többi igy is jött),de igy sem hozza.

    Mi lehet a probléma?

    Ezen tv(Samsung Ps51d550) tulajokat is kérdem,hogy nekik lát minden digitális csatornát a tv-jük?

  • formax

    tag

    válasz zsolics66 #42579 üzenetére

    Ez egy intelligens tv, akármit nem hajlandó behozni, neki is van önérzete, hogy bizonyos színvonal alá nem megy... :))

    [ Szerkesztve ]

    formax

  • cs-robert

    csendes tag

    válasz zsolics66 #42579 üzenetére

    Valami antenna gond lesz nálad. Nem a TV-vel van a gond. A MinDig TV-nél az egyik csomagban vannak a Dunák és a kódoltak. A másik csomagban meg a többi adó. De valamiért nem találja a másik csomagot. Valami gond van az antennáddal, amiért a másik frekvencián nem talál jelet. Itt kellene kérdezősködnöd a témában:

    [link]

    [ Szerkesztve ]

  • sting2

    addikt

    Komolyan mondom, megölöm magam hogy 2 napja itt ülök várva a tv-t és az én megkeresésemre!!! közlik hogy majd a jövő héten hozzák.
    Persze a megrendelésnél volt raktáron, 2 napot írtak a házhoz szállításra, gondoltam akkor megvárom, meg hát lumbágóval mégsem ugrál az ember.
    Ebből is látszik hogy még a nagyok is be blöffölik a tényleges árukészletet (edigital), mert mi másért kell ennyit várni?

    Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

  • DjKoxi

    senior tag

    válasz sting2 #42582 üzenetére

    Mert az e-digitálnak van több üzlete is az országban, és az üzletek közötti árumozgás miatt kell várni.

    [ Szerkesztve ]

  • creatorium

    tag

    Nem szép dolog , hogy a samsung új 5 év garancia hosszabbítási promóciójában csak a smart funkcióval rendelkező modellek vesznek részt. Ezzel is csak ránk akarják erőltetni ezt a nem túl hasznos funkciót , persze rendes felár fejében.
    [link]

  • Pipó

    őstag

    Sziasztok! Még 4:3 CRT-m van, de mivel a két fő kereskedelmi adónk számomra hirtelen váltott 16:9-re elhatároztuk, hogy idén váltunk egy plazmára. Jelenleg t-home analóg kábel előfizetésem van, jövő márciusig hűséggel. Nem akarok full hd-t, viszont beférne egy 46"-os is a helyre. Mivel számla is szükséges, ezért boltból venném.

    A kérdésem: tud valaki ajánlani 46"-ban viszonylag alacsony fogyasztású, halk hűtésű, de olyan tv-t, amin a tv adás hasonlóan jó, mint a crt-n és boltban jelenleg is kapható? HD-ready elég, csak ne legyen nagyon drága!

    Másik: Karácsony körül felfelé, vagy lefelé szoktak menni az árak? Mikor éri meg venni?

    Nem vagyok nagy guru tv-ben (a crt-t kifejezetten szeretem, ezért nem is váltottam), ezért kicsit laikusnak tűnhetnek a kérdéseim.

    "Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

  • psg5

    veterán

    válasz sting2 #42582 üzenetére

    Annál nagyobb lesz az öröm, mikor megjön. ;]

    [ Szerkesztve ]

    F.K.T.

  • tataboy

    csendes tag

    Sziasztok!

    Samsung Ps51d550-ben vagy egy Panasonic 50G30-ban gondolkodom,igazából a G30 mellett döntenék szívem szerint,csak hát az ára kicsit húzós nekem.
    Mit gondoltok vegyem meg az 550est,vagy várjak hátha esik a G30 ára?! Vagy esetleg nem tudtok valami jó akciót G30asra?

    [ Szerkesztve ]

    Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!

  • creatorium

    tag

    Nem is gondoltam volna, hogy ekkora különbség van a fogyasztásoknál a márkák között:
    LG 50PZ550 Plasma 49.9" 143.00 watts
    Samsung PN51D450 Plasma 50.7" 129.20 watts
    Panasonic TCP50S30 Plasma 49.9" 106.00 watts

  • junior11

    veterán

    válasz creatorium #42588 üzenetére

    Kétlem, hogy az 50S30-as átlagban 106W-ot fogyaszt, mikor éppen a héten olvastam a 42S30-as 120-140W között eszik, dinamikus módban felment 190W is.

    The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Pipó #42585 üzenetére

    Hát, 46"-os HD-Ready-t biztosan nem fogunk tudni ajánlani, mivel ez a méret csak fullHD készülékek körében létezik. HD-Ready-t vagy 42"-ost (Samsung esetében 43"-ost), vagy 50"-ost fogsz kapni.

    A HD-Ready plazmák kivétel nélkül passzív hűtésűek, szóval ezzel nem lesz gondod.

    Én leginkább a Panasonic 50C3-at szoktam ajánlani, jelen pillanatban a legjobb képminőséget produkáló HD-Ready készülék és árban is nagyon korrekt: 42"-os méretben 100 eFt-ért, 50"-os méretben 155 eFt-ért tudod hazavinni a hivatalos kereskedőtől és 3 év garanciát kapsz rá. Ennél jobb vétel nem nagyon van HD-Ready készülékek között.

    Viszont arra azért felhívnám a figyelmed, hogy az igaz, hogy a kereskedelmi adók most álltak át 16:9-es sugárzásra, viszont a csatornalogókra ettől függetlenül oda kell figyelni, mert pl. az RTL-Klub logója elég plazmagyilkos, mivel tömör és fehér, szóval azt célszerű kizoom-olni és a hasonlóan agresszív logókkal ugyanígy célszerű eljárni. Magyarán a plazma igényel némi odafigyelést.

    Másrészről viszont SD-adáshoz (még ha digitális is) ténylegesen a plazma a legjobb választás, mivel az LCD-k ezeket a műsorokat jóval szerényebb minőségben jelenítik meg, tehát a CRT-hez leginkább közelálló képet a plazma fogja nyújtani. A C3 szerintem a jelenlegi legjobb választás, ha elsődlegesen SD-tartalomra keresel megjelenítőt.

    Azt nehéz megjósolni, hogy karácsony környékén fognak-e valamerre mozdulni az árak. Mostanában volt áresés mindkét gyártónál (Panasonic, Samsung) és tavaly karácsony környékén viszont nem nagyon volt jellemző az áresés, persze egyéni akciók előfordulhatnak egyes üzleteknél. Ha Pana a választott, akkor inkább az 5 éves, kiterjesztett garancia-akció miatt érdemes várni, mert az mindig van karácsonykor, viszont az meg a HD-Ready modelleket nemigen fogja érinteni, legalábbis azok tavaly már kimaradtak belőle.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz tataboy #42587 üzenetére

    Ezt neked kell tudnod! Ha szükséged van a D550 által nyújtott extra szolgáltatásokra (beépített médialejátszó, 3D) és elégedett vagy a képével, akkor azt kell venni, 50 eFt-tal olcsóbb is!

    Ha viszont nem kellenek a szolgáltatások és még minőségibb 2D képet akarsz igazán mély feketékkel, akkor egyértelműen G30! Ha videofil vagy és a képminőség áll mindenek fölött, akkor egyértelműen a legjobb ár/értékű TV a G30, az elődje ennél jóval drágább volt.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz junior11 #42589 üzenetére

    Kicsit tényleg hihetetlennek hangzik, de azt tudni kell, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen beállítással és milyen képtartalommal mérték ezt az átlagot, mert ilyen tekintetben nagy szórások lehetnek. Mondjuk azért feltételezem, hogy az egyes készülékeket azonos tesztanyaggal és hasonló beállítás-értékekkel tesztelték, szóval az eltérések lehetnek akár konkrétak is. Mondjuk ne a "Dinamikus" profilból indulj ki, normális ember nem használja úgy a Pana plazmáját, vagy ha igen, az rövidtávon megvakul.

    Amikor legutóbb mértem, az 50G20-amnál olyan 160-180 Wh érték jött ki, zömmel világos tartalomnál, ami szerintem teljesen korrekt egy kalibrált, 50"-os fullHD paneltől.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • tataboy

    csendes tag

    válasz DM-Fan #42591 üzenetére

    Mit gondolsz várható G30-nál karácsonyig árcsökkenés,vagy valami jó kis akció?

    Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!

  • Pipó

    őstag

    válasz DM-Fan #42590 üzenetére

    Köszi, mingyá' megnézem az 50-es beférne-e, ha nem maradok a kisebbnél. THX

    "Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz tataboy #42593 üzenetére

    Nem mernék jóslatokba bocsátkozni. Ha megnézed, az előd, az 50G20 még a kivezetésekor is 320-340 eFt körül mozgott, az 50G30 nagyjából ebből az ársávból indult és most olyan 290-300 eFt érhető el (a legtöbb helyen most emelkedett az ára 10 eFt-ot). Figyelembe véve a gazdasági helyzetet és rendkívül instabil eurozónát, szerintem csak a jóisten tudja előre megmondani, hogy mi lesz karácsonykor, az még 3 hónap. Reménykedni lehet, de hozzáteszem, hogy a 290 eFt-os ár is kellően korrekt ár már ezért a megjelenítőért. Persze minél olcsóbb, annál jobb, de szerintem - ha mindenképpen prognosztizálnom kéne valamit - kivezetéséig (ami kb. jövő év márciusa-áprilisa) max. 250 eFt-ig fog esni az ára.

    Get Moded!

  • erdoke

    titán

    válasz tataboy #42593 üzenetére

    Úgy tűnik, a dollár tartós erősödésbe fordult pár hete, szerintem olcsóbb biztosan nem lesz. Legjobb esetben a 300e Ft-os ár melletti 5 év garanciát látom elképzelhetőnek. Persze ha a 3. negyedéves amerikai munkanélküliségi, növekedési, stb. adatok még fordíthatnak a tendencián, de egyelőre nem úgy tűnik.

    A legjobb aláírás a héten

  • Cypresss

    senior tag

    válasz DM-Fan #42568 üzenetére

    Szia!

    Megnéztem az alapján amir írtál. A Connect gyorsabb lett, az appok is gyorsabban nyílnak meg, de alkalmazásból nem lett több, talán az ikonok egy picit szebbek lettek, de lehet, hogy ezt csak én képzelem be.

    A médialejátszó valóban jobb lett, de csak egy picivel. Amit eddig nem játszott le, azt most akadozva lejtásza. :D Ugyanakkor még mindig van több száz olyan fájlom, amit nem hajlandó felismerni (gondolom ez kódolás kérdése), NAS-on van minden, szóval ezzel az oldallal nem hiszem, hogy gond lenne.
    Feliratoknál viszont most már tökéletesen megjelennek az ékezetes betűk is, korrekt tőlük, hogy erre is figyelnek.

    Más újdonságot én nem találtam az új FW-ben.

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

  • Cypresss

    senior tag

    válasz krx21 #42570 üzenetére

    Szia,

    Ha pontos beállításokat szeretnél, akkor egy kis időt kérek, mert le kell írnom. Egyébként Mozi és THX módban használjuk a tévét és csak filmnézésére, valamint a gyerek xboxozik rajta. Klasszikus csatornákat (tv2, rtl, stb) nem nézünk, ez kifejezetten mozizásra kialakított szoba.

    Médialejátszó: WD TV Live Hub és NAS-ról (Synology 1515+) lövünk ki mindent az itthoni hálózatba.

    Egyébként éppen ma lettem kész a szoba berendezésével teljesen. Az erősítőt még leszeretném cserélni feketére, de ez egyelőre még ráér. Kép mellékelve (minőségért bocs, telefonnal lőttem) :)

    Fényingadozást eddig még nem tapasztaltunk, de nem is hiányzik. :N

    [ Szerkesztve ]

    A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Nos, voltam ma egy kis "VT30 szeánszon" krx21-nél, és azt hiszem pötyögnöm kell róla egy kis minireview-t. :DDD

    Szubjektíven a G20-akhoz és a D550-ekhez, illetve a nálam most "hackelt D550"-hez tudom viszonyítani.

    A legszembetűnőbb (szubjektíven szemlélt) dolgok:

    A G20 és VT30 tényleg köszönő viszonyban sincsenek, és ez utóbbi lépcső kisebb, de szabad szemmel is érzékelhetően jobbnak tűnik a D550-től.

    A VT30 egyértelműen más ditherelési eljárást használ, mint a G20. Erősen hasonlít a D550-éhez, de még attól is finomabb egy lehelettel (közvetlenül a panelhez bújva ugyan olyannak néz ki a zaj, kicsit messzebbről szemcsésebb, távolabbról viszont már finomabb egy picit a VT30-é).

    Az egész képre jellemző, hogy egy halvány árnyalattal lágyabb és nyugodtabb a kép a VT30-on. (Főleg igaz ez 3D-ben, ahol a D550 elzajosodik egy kicsit.)

    A 8-bites szürke gradienst a D550-hez hasonlóan szinte tökéletesen adja vissza gyári alapbeállításokkal (maga a fehéregyensúly abszolút értelemben ilyenkor még nincs a helyén egyiken sem, csak a relatív fényerő emelkedés egyenletes a szürkék közt, illetve stabil az aktuális színhőmérséklet minden szürkén), és képes látható veszteség nélkül dolgozni RGB bemenetből is (illetve az alap THX jobb, mint a kalibrálatlan Movie mód Samsung-nál). [Annak idején ezeket -kivéve a jól belőtt THX profil- nem tudtam elmondani a G20-ról.]

    Ami üt, az a fekete, tényleg emlékezetesen sötét (bár besötétített szobában még azért látszik, hogy mikor van bekapcsolva), illetve az hogy szinte nincs is IR (már vagy egy órája kint voltak a windows pattern-ek középen, léptetéskor mégis alig volt kivehető a nyomuk a fekete háttéren, a Samsungomon ilyenkor már nehéz eltéveszteni a nyomokat).

    3D-ben ugyan kicsit kevesebb, mint samun de azért itt is volt még egy kis crosstalk. Sőt, míg a Samsung-on csak a nagy kontrasztú élek mentén észlelhető (de ott kötelező jelleggel), itt véletlenszerűen is előbukkant itt-ott (bár előbbi gyengébb, utóbbi ritka).
    -> Mondjuk így utólag végiggondolva lehet hogy épp be volt kapcsolva az IFC, és annak a hibái (eltévesztett interpoláció "pacái") okozták. Vagy ha nem (valamikor közben lett kikapcsolva, ha jól rémlik), akkor talán igaza volt a Samsung-nak Bluetooth ügyben, és a panelből áradó infravörös fény zavarta meg néha a szemüvegszinkronizáló Ir jelet. De szerintem ha nem direkt erre figyelek, akkor fel sem tűnnek ezek az apró zavarok.

    Na, és akkor most egy kicsit arról, ami nem tetszett:

    A meredek TRC a THX módban, ami kicsit tejfehérre emelte ki a sötét árnyalatokat. Megszokás és egyéni referencia kérdése is, de én sötét szobába az ide javasolt 2.35-2.4 közti exponensű gamma görbét preferálom a világos nappaliba való 2.2-vel szemben. (És ISF módban is 2.2=2.0, 2.4=2.2 és így tovább, mindig meredekebb a görbe a kelleténél.)

    A menü magyar fordítása nagyon ormótlan (már-már űbereli a Samsung menü fordítását), alig találtam meg benne az IFScc network opciót az alapján ahogy angolul le volt írva merre navigáljak.

    Két filmet tolt be nekem krx21, az egyik a Kellékfeleség, 3D-ből pedig az Avatar.
    Míg előbbihez nagyon jó passzolt a lágy kép, ami a TV-t jellemzi, utóbbinál egyenesen hiányoltam a D550 penge éles hatású képét (és mielőtt... nem, nincs túlhúzva a sharpness, vagy bekapcsolva más hasonló élesítés itthon sem). Az igazság talán valahol a kettő közt lenne.
    Talán lehetett volna próbálkozni a VT30-on a sharpness beállítás finom pöcögtetésével (de nem áll 56 órából egy nap). De szerintem ezt a lágyítást inkább a tükröződés gátló réteg okozza, ami nem mindig csak egy irányba szórja a fényt (LCD-k után nekem nagy örömömre szolgált, hogy a D550-el megszabadultam az IPS-eken kötelező AR filtertől, mert ott még durvább volt ez a jelenség.)

    Ja, és furcsa volt, hogy van 3 fokozatú IFC, de OFF-on úgy néz ki, mint a 24fps@60Hz (sőt, ahhoz képest is erősen ugrált). Nem keresgéltük nagyon, mert krx21 szereti az IFC-t, de én hiányoltam valami 3:3 vagy 4:4 módot, ahol nincs se interpolálás, se ugrálás (elvileg lennie kéne valahol...?).

    Kmmm. Khmmm. Khhmmmmmmmmm.... Most jön a :(( :o :F

    Hiába olvasgattam külföldi fórumokon, és készültem fel rá lelkileg is, hogy valószínűleg ez lesz, de azért nem hittem, hogy ilyen szinten befuccsol majd egy fullos ISFcc kalibrálás. (Hogy nem lesz pöpec az ok, de hogy többet árt, mint használ...)

    Mindent elkövettem, amit javasoltak külföldi fórumokon: menü helyett a CalMan network control-t használtam, és még azt a kis áttetsző ISFcc OSD-t is letiltottam, ami ilyenkor jelenik meg, próbáltam több irányból elindulni a 10 pontos szürkeskálán és néha oda-vissza ellenőrizni, majd rájavítani, de bláááhhhh...

    Miután utoljára végigpötyögtük CalMan-el a 10 pontot, és azt mondtam ennyi, beraktuk a Kellékfeleség-et. Nekem elsőre jobban tetszett ez a mód, bár akkor épp sokkal erősebben koncentráltam arra, hogy végre valami gamma 2.35 közeli a TRC, így az általam megszokott kontrasztosabb érzetű képet látom. Illetve krx21-t is ez kötötte le jobban, és az esetleges black-crush nyomait keresgélte.

    Aztán mielőtt elpakoltam és leléptem volna, mint aki jól végezte dolgát, még visszarakattam a tesztdiszket, és rápislogtam a szürke gradiense.
    Ekkor mondtam, hogy "Na, igen, valami ilyesmit csinál a G20 is", mert a skála felső kb. 1/3-án belül volt egy ocsmány színhőmérséklet kilengés (bezöldült, kililult, majd visszazöldült).
    Tipikusan olyan, amire sokan panaszkodtak már, csak reméltem, hogy az új firmware és az új OSD tiltó opció együtt már kedvezőbb helyzetet teremt.

    Nos, ez lett a végső eredménye annak, hogy 70 és 100 közt folyton oda-vissza kellett állítgatni az RGBY értékeket, mert ha egyiket belőttem, akkor elcsúszott a másik, és így tovább oda-vissza...

    Ez után átmentem "rambo style" konfigolásba. Elkezdtem rángatni az RGBY csúszkákat, és figyeltem mi történik a szürke gradienssel, és nem épp az, amit vártam. Volt hogy két fal közt semmi észrevehetőt nem csinált egy-egy csúszka, vagy nem ott ahol vártam. Ahogy rambo üzemmódban próbáltam szemre kisimítani a skálát (mindegy mi csak legyen egyforma színű minden), akkor egy halál-rózsaszín állapotba jutottam.

    És akkor jött még egy utolsó mentsvárként az AutoCal, amiről csak rosszat olvasni, de kíváncsi voltam. Úgy tűnt nagyon tud valamit, mert össze-vissza állítgatta az értékeket, ahogy ember nem várná (pl. mérte a 100% fehéret és egyszerre több IRE gain-jeit is módosította, nem csak a 100-asét...), és ránézésre a gammát is próbálta rendbe tenni (azt írták hogy ezt nem csinálja meg, de babrálta a luminance értékeket is), de a gamutot azt már nem csinálta meg, az eredmény pedig egy okádék volt. (El sem hittem, hogy így el lehet rontani a képet, akárhogy csavargatja valaki azokat az opciókat, amiket mozgatott.)

    Na, de még így a végére azért hozzáteszem, hogy annak ellenére, hogy ott és akkor azt mondtam "harakiri!", tulajdonképp még így se volt rosszabb a kézzel bepötyögött Prof1 szürke gradiense, mint amit a G20-ak találgatóztak már alapállapotú Prof1 módban is, épp csak ettől a TV-től nem ezt vártuk (sem az ára és kategóriája, sem azok után hogy milyen szépen adja a szürkéket kalibrálás előtt, illetve THX módban is, ami már gyárilag kalibráltnak felel meg ilyen szempontból - lefut rajta a 3D gamut emulálás, és kontrollált a TRC-je is, épp csak nem OSD-ből tologatható paraméterek alapján, de attól a matematika még ugyan az...).

    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy meredeken nem sikerült ez a 10 pontos dolog így elsőre a Panasonic-nak, és hosszú út áll még a VT30 software-e előtt CMS ügyben.

    Ha 1-2 éven belül 1: nem emelkedik meg mégis a feketéje ; 2: sikerül firmware-vel, vagy valami workaround-al ténylegesen orvosolni a CMS gondokat (most is vannak tippek, hogy pl. gammához ne is próbálj nyúlni, meg különböző méretű tesztablakok cserélgetése, de úgy meg igazából csak állítgatsz is meg nem is, szóval áááá...) ; 3: lemegy az ára használtan 300k-ig/alá, akkor szívesen bevállalnék egyet a D550 helyett (hacsak nem húz elő addig valaki egy Pioneer ECC-t a semmiből megfizethető áron, de ezt nem tartom valószínűnek :DDD)

    Ez most nyilván nem közvetlen bántás szeretne lenni azok felé, aki mégis megvették, de jelenlegi állapotában én ennyi pénzt biztos nem adnék érte, akkor se ha lenne ennyim.
    1:1-ben most is elcserélném a D550-re (na jó, még dobnék is rá picit), hisz az alap THX se rossz, de ket-három D550-et nem adnék érte, mert a "tökéletes TV" címkét azért hazugság így félkész bugos feature-ökkel rányomni.
    (És nem csak én bénáztam el, gyakorlatilag várható volt, hogy lehetetlen rendesen kalibrálni, főleg így egy délután egy nekifutásból... talán ha valaki napokig nyúz egyet utána megy neki, de szerintem aki azt mondja bekalibrálta, az csak addig nyomkodta "műszeres méréssel is támogatva", de inkább csak vaktában érzésre, míg lett valami, ami mérve se rossz, és ránézve se szar, aztán kijelentette hogy "na, akkor kalibrálva van", de ez nem az az igazi objektíven "minden a helyén van", mert 1: ki van mérve, 2: látszik is dolog, csak a visszája...)

    Bár azért érdekel, hogy mire lesz képes ez a TV, ha egyszer sikerül rendbe tenni a software-t, vagy akár csak ha valakinek lenne rá ideje hogy napokig játsszon a CMS-el otthon.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák