Hirdetés
Aktív témák
-
junior11
veterán
[link] - egy kis érdekesség
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne egy csere lehetőségem.
Haveromnak van egy LG 50pk250es tévéje.
Nekem egy Philipsh 37PFL3403D (LCD), és szeretne cserélni, mert ő elköltözik, és a másik városba nem tudja vinne mert az első hónapokban szállodában lakik, szülőknek nem akarja haza adni mert fél, hogy beégést okoznak a kijelzőn.
Ő 90et kér érte plusz az én tévémet.
Szerintetek reális, mert így nekem maximum olyan 80 ezret érne meg.
Tudom LG, de jó az nekem, majd későbbiekben projektort szeretnék, ezért is nem gondolkozom drágább készülékben, így ezért lehet, hogy ez is felesleges lenne -
skoos
őstag
Conax kártyával a Thome kábelen jövő jele "Valós" állásban kitelíti a teljes 50X10Y képernyőt az RTL Klubon.
-
Gabor970
addikt
ha még garanciális, és hivatalos lg partnernél vásárolt, akkor sztem kb 130e Ft-ot ér az az LG TV. Nem tudom a tied mennyit ér, a fentiek alapján már tudod, hogy megéri-e a 90e Ft-ot. Biztos nagy élmény lenne az az LG a philips LCD-d után!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
cekkk
veterán
válasz Gabor970 #42106 üzenetére
Hivatalos garis, 1 éves, és úgy vigyázott rá mint a szeme fényére
Szóval baja nincs, csak a használt ára nem tudtam mennyi. Szerintem az enyém kb 40-50 ezer maximum, én még 160 ért vettem
De akkoriba sok volt még a plazma, most meg 3D-s 50 colosat kapok
Bár a 3D engem nem érintDe ha újat vennék, akkor nem ezt vettem volna meg, de 80ban kiegyeztünk plusz az én tévém
Köszi a segítséget.
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #42106 üzenetére
Ne viccelj! Ha a vadiúj PV350 kerül 145000 forintba, [link] akkor miért érne a tavalyi, egy évet használt, alacsonyabb sorozatszámú modell 130-at?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
1000 éve nem néztem még erre, de most lenne egy kérdésem:
Panasonic P46G10E tv-m van, Digi kinn van nálunk (én melózom), bedugta a fickó a kábelt, de a digitális csatornákat nem hozza be és a beállításokban nincsen DVB-C menüpont, elő sem lehet(ne) hozni.
Pedig a leírás is írja, hogy van.Mi a teendő?
Gyári beállítások visszaállítása?Előre is köszönöm.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nem tudom volt-e már linkelve, de találtam egy értelmesnek tűnő tesztet a Samsung 51D550-ről.
Mondjuk az a 0,08-as fekete az itteni mérések szerint lehet 0,06-os is
-
cekkk
veterán
-
psg5
veterán
válasz GeneraL_XTX #42112 üzenetére
Ez jó, köszi!
Mint tulaj egyetértesz amúgy a tesztben szereplő állításokkal?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Kernel
nagyúr
Szerintetek igaz az, hogy ha egy régebbi számítógép DVI-kimenetére (ami HDCP-t nem ismer) kötünk átalakítóval egy HDCP HDMI TV-t (például egy Panasonic plazmát) akkor nem garantált, hogy a TV hajlandó megjeleníteni a Windowst, illetve az ott lejátszott videókat?
Egy bolti alkalmazott szerint ez csak próba útján derül ki. Vagyis TV-je válogatja, hogy elfogadja a HDCP-képtelen videokártyát, vagy nem.
Én úgy tudtam, hogy a HDCP lényegében egy titkosított adatfolyam, amihez vannak megfelelő kulcsok is. De amikor csak "hagyományos" formában, vagyis titkosítatlanul mennek ki az adatok egy számítógépről, akkor azt egy HDCP TV-nek is minden további nélkül meg kell jeleníteni, nem?
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
GeneraL_XTX
veterán
Igen kb,de mint mondtam a fekete (és ezzel a kontrasztarány) kicsit jobb is lehet ám mint a tesztben szereplő érték. Színhelyesség tényleg jó, 3D-t még nem próbáltam,de a héten elvileg jönni fog hozzá a két db szemüveg.
A fogyasztása kicsit aggasztott, de a GT20 is evett majdnem 300 wattot 42 colos létére.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
ezt akkor benéztem. Arra emlékeztem, hogy valaki nemrég ilyesmit írt: a legolcsóbb LG Full HD plazma 170e körül van. Ezért gondoltam 130e-re kb, mint reális érték.
psg5: .. miért, az 51D550 300W körül csipked???? Nem gyenge!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
goran78
tag
Sziasztok!
Panasonic TX-P42G20 Plazma tulajdonos vagyok, 1 éve vásároltam.
Kb. fél éve a TV2 hangja először a híradó mára meg majd az összes Tv adás hangja serceg, pontosabba a "c" és "s" betű kiejtésekor "cicceg" a hang.
Legyetek kedvesek segíteni, hogy ez a hiba elő szokott fordulni vagy csak valami beállítás lehet a hunyó vagy valami teljesen más?
Köszönettel - goran -
DM-Fan
nagyúr
válasz goran78 #42123 üzenetére
Ez lehet szolgáltatói hiba is. Én más (nem csak Panasonic) TV-ken is hallottam már, hogy a hang cicereg, serceg, jitter-ezik, sajnos igen érdekes dologra képes néha a szolgáltatók jóvoltából.
Nem tudom, milyen forrást nézel, de ha tényleg kábelen jön a jel, akkor próbáld ki egy darab dróttal/szobaantennával, hogy analóg tuneren keresztül is jelentkezik-e a dolog, vagy egyszerűen indíts el egy DVD-t úgy, hogy a hangját a TV adja! Ha ott is jelentkezik, akkor lehet hardveres probléma, vagy túl van húzva a hangerő (nem a fő hangerőre gondolok, hanem a csatornáéra, amit az Option gomb megnyomásával lehet előhívni és állítani).
Get Moded!
-
goran78
tag
válasz KTTech #42127 üzenetére
Analóg vagy digitális? Bárcsak tudnám (bocs de ehhez eléggé nem értek)!
Kintről bejön a fehér kábel a UPC által adott (amúgy fos és trágya) médiaboxba onnan fekete ki és be a Tv-be. Válasz: talán digitális.
Scart megy a Tv-be a médiaboxból - ez is lehet a hiba oka? Azonnal vegyek egy HDMI kábelt?
Köszi az eddigi segítséget! -
-
KTTech
veterán
válasz goran78 #42128 üzenetére
Fordítsd meg a Scart kábelt... baromi sok ilyen hibával találkoztam már eddig... ha megszűnik a hiba, akkor vegyél egy másikat, meghalt a scart kábel. Egyébként ha van médiabox, akkor digitális a szolgáltatás.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
cekkk
veterán
Sziasztok
Szerintetek a galvanikus leválasztó okozhat olyan problémát, hogy szétesik miatta a kép?
Mert most került hozzám egy lg 50pk250es és csak digitális zajt látok az analóg is rossz, van egy digitális beltérim ott viszont nincs ilyen gond. Valami ötlete valakinek? -
snefftamas
aktív tag
Találtam egy érdekes cikket ahol a samsung D8000 jobb vételnek mondják mint a VT30 at. Ár érték arányban, az ár különbség a kettö közt nem éri meg, annyival nem jobb a VT30.
http://news.cnet.com/8301-17938_105-20070151-1/samsung-pnd8000-review-a-better-value-than-panasonics-flagship-plasma/?tag=contentMain;contentAux
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snefftamas #42132 üzenetére
A csúcsmodelleket sosem a jó ár/érték arány szokta jellemezni. Aki VT30-at vesz, az többnyire nem árérzékeny vevő. A két készülék között durván 50 eFt a különbség, a VT30 pedig elismerten jobb készülék. Az, hogy ez mennyit jelent árban, más kérdés. Jelen pillanatban a VT30-nál nincs jobb plazma a piacon, EISA-díjat nyert, megtehetik, hogy ennyivel fölé mennek árban a konkurenciának. Ez az árbeli difi nagyjából a többi szegmensben is megvan a két gyártó között, bár pl. a belépő kategóriában a Panasonic már olcsóbb (lásd a HD-Ready C3-at, vagy a fullHD U30-at), itt szerintem több vevő érintett, mint a felső kategóriában.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
snefftamas
aktív tag
válasz DM-Fan #42135 üzenetére
Való igaz, a lényeg igazából, hogy a Samsung és Pana közt már nem is annyira tátong az a bizonyos szakadék, és külföldön már azért nagyobb vásárlóköre van a felső kategóriás plazmáknak és inkább ajánlják az 59" D8000-at mint az 55" VT30 at ua. árért. A méretbeli többlet bőven kárpótol a minőségbeli előnyért.
ui. A fentiek persze még véletlenül sem mondhatóak el az LG-ről.
[ Szerkesztve ]
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snefftamas #42136 üzenetére
Persze, valószínű én is méret alapján döntenék, szakadéknyi különbség már amúgy sincs ilyen szinten a TV-k között, a feketeszint mellett talán a 3D-je az a VT30-nak, ami érdemben jobb, de ez utóbbi meg nem különösebben izgat. Viszont azonos árért plusz 4" valóban nem rossz a Samsung-tól. Megfontolandó. Kb. még a garancia ideje az, ami bele tudna szólni a dologba.
De igazából ilyen szinten már nálam is az ár/érték arány az, ami eltántorít a csúcsmodellektől: mivel a 3D nem érdekel és annyival tényleg nem érzem többet érőnek a csúcsmodellek plusz képminőségét, mint amennyivel többe kerülnek, én ezért választottam már tavaly is a középkategória tetejét/felső kategória alját, a G-szériát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mikee868
tag
Üdv!
Én is plazma tv vásárlása előtt állok.
42"-ba gondolkodok és Panasonic-ok közül szemezgettem, de nem tudom eldönteni hogy kell e nekem feltétlen a Full-HD felbontás kb 3,5m-ről nézném a tv-t. PC-ről lenne használva, néha minimális tv ott is maximum a híradó, szóval a felkonvertálás minősége nem lényeg és az egyéb szolgáltatások se. Néztem ezt a legolcsóbbat TX-P42CX3E ha HD-ready elég akkor szerintetek ez jó választás?
Full HD-ba meg még nagyobb a kínálat és a sok típusban elveszek mert én sok különbséget nem látok közöttük, csak mondjuk hogy a frissítési freki egyiknél 400 másiknál 600 Hz gondolom ez nem nagyon látszik.
Full-HD-ra milyet javasolnátok ami hasonlóan olcsó?
És azt is nagyon megköszönném ha valaki elmagyarázná nekem hogy mi az hogy mozgóképfelbontás, mikor minkettő modell Full-HD de az egyik csak 900 sor a másik meg 1080 sor.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
DM-Fan
nagyúr
válasz Mikee868 #42140 üzenetére
Ha 42"-ban gondolkozol és 3,5 méterről néznéd, akkor szerintem bőven elegendő számodra a 42C3, a fullHD nyújtotta a többletfelbontást egyszerűen nem észlelnéd. Ez a modell 100 eFt körüli áron megkapható 3 év garanciával. A CX3 ugyanez, csak a hangja picit jobb, viszont drágább is, szerintem nem ér annyival többet.
Ha mindenképpen fullHD-t szeretnél, akkor árban kb. másfélszeres összegért, 170 eFt-ért megkaphatod a 42S30-at, ami már egy igen jó fullHD modell, normális tükröződésgátló bevonattal, 1080 soros mozgóképfelbontással (aminek lényege, hogy a TV minden sora frissül a mozgásmegjelenítés alatt is - bekapcsolt IFC mellett, ezáltal folyamatosabb a mozgás, kevésbé mosódik a kép. Az IFC viszont kölcsönöz egy soap-opera effektet, amit kevesen viselnek el. Az LCD-k jóval kevesebb sort frissítenek mozgásmegjelenítéskor, de a "csak" 900 sort frissítő plazmák is bőven megfelelőek és jobbak az átlag LCD-knél), a HD-Ready-kre jellemzőnél jobb színhűséggel és általános képminőséggel.
Szóval amiben többet nyújt az S30 a C3-hoz képest (már a felbontáson felül), az kb. a felsoroltak, tehát általános képminőségben mindenképp jobb TV-t kapsz a személyében. Azt kell eldöntened, hogy neked ez megér-e 70 eFt-ot, de ezt csak úgy fogod tudni megítélni, ha megnézed a modelleket élőben, többféle forrással! Ez mindenképpen ajánlott is! SD-forrásra mindenképp jobb választás a C3, de ilyen nézési távolságról HD-ban sem fog szégyenkezni. Ha HD-anyagoknál látni akarsz minden részletet és jobb általános képminőséget szeretnél, akkor S30, de ahhoz célszerű lenne közelebb ülnöd, max. 2 méterre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mikee868
tag
válasz DM-Fan #42142 üzenetére
Köszi szépen a segítséget valszeg akkor marad a C3, ma voltam MM-ban és ott próbáltam összehasonlítgatni képben őket de valahogy nekem nagyon nem tetszett a képe a C3-nak de lehet a forrással volt probléma, azt esetleg nem tudod hogy melyik Pana márkaboltban lehet megnézni őket, mert a Hengermalom úti boltban voltam de ott nem volt kiállítva egyik említett darab se sajnos.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mikee868 #42143 üzenetére
A legtöbb helyen van kiállítva (raktáron ugyanakkor nem biztos, hogy van), WestEnd-ben és Arénában is láttam a múltkoriban bemutatódarabokat. Ha nem tetszik a képe, akkor meg kell nézni máshol - lehet csak rosszul volt belőve - viszont ha ott sem tetszik, akkor mást kell keresni és mondjuk megnézni egy U30-at vagy S30-at. De alapvetően teljesen korrekt a képe a C3-nak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Attila8006
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna:
Vettem használtan egy Sony FWD-42PV1 Plazma tv-t.
az alábbi dolgot vettem észre benne.
amikor bekapcsolom a fekete képen apró színes pixelek rohangálnak össze vissza.
mikor a windowsba vagyok (win7 asztalánál) látni hogy a kékbe pirosba zöldbe szintén villognak különböző színben,de nem zavaró és igaz 120cmről nézem
Mikor megnyitok egy fehér hátterű dolgot: word,stb.. ott semmi ilyen pixel rohangálás nincs!A fehér szép fehér!!
Filmek alatt nem annyira észrevehető,de sötétebb részeknél igen csak lehet látni..
ez komoly probléma?Vagy teljesen normális ha maximum 2méterről nézem hogy látom?
Válaszokat előre is köszönöm!
"első plazmám"amugy a tv tetején elég meleg a készülék.Mindezek ellenére annyira jó képe van,hogy öröm ránézni lehet sokan jót nevetnek ezeken a dolgokon,de nekem ez az első ilyen készülékem..így is Projector helyett választottam
[ Szerkesztve ]
Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
cekkk
veterán
válasz KTTech #42141 üzenetére
Érdekes, mert a Kaon digitális beltérivel megy. Úgy néz ki lehet az LG tunerja gyengébb.
Bár majd most elmegyek antenna boltba veszek pár dolgot, mert semmim nincs itthon, pedig pont a múlthéten akartam venni, és így legalább még este próbálkozhattam volna, de majd kísérletezek. De azt írta a tévé hogy jelerősség 80 % körül és a lejminőség 20-30% körül.
De mint kiderült a leválasztó nem is kell nekem, mert az erősítőm a nem jó. -
Gabor970
addikt
válasz Mikee868 #42143 üzenetére
3,5m-re elgondolkodnék erősen azon, hogy mit tudok megvenni, ami legalább 50"!!! Még ekkora méretben sem kell full hd, nyugodtan kereshetsz HD ready-t is, a távolság miatt nem látható a felbontásbeli különbség.
-
Gabor970
addikt
válasz Attila8006 #42145 üzenetére
hol sikerült egy 2005-ös, 480sor felbontású masinát venned? gondolom azért 30e ft-nál nem adtál többet érte. Lesz aki meg tudja mondani erre a pixelek rohangálására a választ, ha jól rémlik a kontraszton és a fényerőn kell babrálnod, hogy eltűnjön. Azért PC/windows használattal vigyázz, ne legyen statikus tartalom a kijelzőn hosszabb ideg!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Attila8006 #42145 üzenetére
Ez a készülék valóban nem mai darab, a Sony fel is hagyott a plazmák gyártásával. Ilyen korú és "fejlettségű" készüléknél akármi is okozhatja az általad leírt jelenséget, azon sem lennék meglepve, ha nem tudnád orvosolni. Ettől függetlenül valóban érdemes megpróbálni lejjebb állítani a kontrasztot/fényerőt, mert valószínű túl van gerjesztve a panel és ez okozza a jelenséget.
Honnan akasztottad ezt a készüléket amúgy? Én is csak remélni tudom, hogy nem fizettél sokat érte.
Get Moded!
-
hitman77
senior tag
válasz DM-Fan #42149 üzenetére
Szia
Nálam is megfigyelhető, hogy a képen, olyan kisülés szerűen megjelennek színes pixel pontok nagyon rövid időre.
Ezeket is a fényerő és a kontraszt állítással lehet eltüntetni? Én úgy tudtam eddig, hogy ez a plazma TV egyik sajátossága.TV-m: Pana 42UX30E.
Kernel: Egyébként a fentebb említett Stell állványra tegnap felszereltem és csak jókat tudok mondani a z állványról. Nagyon stabil, olyan mintha "felbetonoztam" volna a falra a TV-t. A csavarok egy az egyben az általad linkeltek voltak. Mindent adtak hozzá, ami kelhet, ennyi pénzért (3100Ft) ingyen volt.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest