Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hoffman_ #43845 üzenetére
Azért ezt ennyire nem tudod leegyszerűsíteni. Már önmagában a HDMI-s STB végez egy felkonvertálást az SD-adásból - ez TV függvényében lehet jobb, vagy rosszabb minőségű, mint amit egy SD-box-szal érhetsz el mondjuk SCART-on keresztül, zömmel azonban biztos jobb lesz, mivel a SCART-os átvitel nemcsak hogy SD, de ráadásul analóg is, ahol már önmagában is veszteség (és nagy eséllyel zaj) van. Ehhez képest egy HDMI-átvitel digitális, innentől kezdve ha a TV-d rosszabb felskálázó elektronikával rendelkezik, mint az STB, akkor már jól jártál. Ha fordított a helyzet, akkor jöhet jól a Conax-modul. Az SD STB-nál azonban az esetek szerintem kvázi 99%-ban jobban jársz a HD STB-vel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
A THX ajánlás szerinti ~1.8m-ről az 51"-t.
Bár SD-t még (már) csak tesztelés erejéig próbálgattam rajta (nem nézek TV-t, csak pár külföldi TV-sorozatot, de azt is HD-ben). Az analóg SD elég szar (de hol nem...?), de a digitális SD meglepően jó ahhoz képest amit vártam, egész élvezhető a digitális TV2 (az RTL picit gány, mióta letterboxba préselte a szolgáltatóm, de ez az ő sara, és még így is jobb, mint az analóg). Az M1 pedig tök korrekt mikor 1080i-ben ad.
Életemben először várom hogy legyen HBO nyílthét, hogy megvizslassam hogy fest. (valamikor régen még elő volt fizetve, de aztán lemondtam és átcsoportosítottam az összeget a szélessávú net havidíjára. )
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #43850 üzenetére
Persze minden TV-box kombó más és más lehet.
Az elmélet a CI modulos FHD TV-nek kedvez, de ha buta a TV algoritmusa, a box-é meg korrekt, akkor az nyer, illetve ha mindkettő sánta, akkor a HD-Ready TV.Én is inkább a VGA shaderekre bízom a 720p-k felnagyítását (spline64 algoritmussal), mint a D550-re, mert a 720p tesztábrákon érdekes dolgokat produkál, mint ha nem egyszerűen csak nagyítana, hanem lenne valami „susmus csadaszűrő” (ez szinte minden megjelenítőre igaz, a gyártók rendre kötelességüknek érzik a „képjavítók” kérdés nélküli bevetését, főleg ha már így is, úgy is megy valami képújrafeldolgozás...)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nonijano
csendes tag
Van-e valakinek valami tapasztalata/véleménye az LG50pt353 készülékkel. Olyan 3-4 m távolságról nézném TV adások (UPC, Digi), DVD-k és divx, mkv, mpeg4 stb. tartalmak mennének rajta. Később persze jobb minőségű forrás is számításba jöhet. Pillanatnyilag 140k-ba kerül, e fölé nem nagyon mennék.
Megéri az árát? -
BBéci
legenda
-
Cypresss
senior tag
Ez mos jött, nem jó hír, de a jelenlegi helyzetben teljesen logikus lépés:
Sajnos most két kellemetlen hírrel jelentkezünk:
1. ÁREMELÉS JÖN!
Sajnos több importőr is jelezte, hogy a Forint gyengülése miatt termékei árát emelni kényszerül. Az áremelések mértéke 5-15% között várható.
Megérkezett az első biztos hír: október 10-től (jövő hét hétfőtől) 10%-kal megemelkednek a DENON, DALI, CANTON, WHARFEDALE, SONOS, QED, OPTOMA, Boston Acoustics, Q Acoustics termékek árai.
A jelenlegi árakon az importőr csak az e héten leadott megrendeléseket teljesíti! A termékeket megtalálják honlapunkon. Esetleges megrendeléseiket péntek 16 óráig tudjuk fogadni.
Sajnos az előrejelzések alapján a többi importőr is hasonló lépésre fog kényszerülni 1-2 héten belül, így érdemes előre gondolkodni.A Panasonic állítólag 20-tól fog emelni, de ezt csak urban legend szinten hallottam ma.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Béla29
csendes tag
válasz mizutani jun #43812 üzenetére
üdv.
mizutani jun vagyok,valami nem volt jó a belépésemmel.
válaszolna nekem valaki?
előre is köszönöm szépen -
Béla29
csendes tag
üdv.
megint felvetődött bennem 1-2 kérdés.
a pontos néző távolság 3.3m,arra gondoltam,hogy veszek 1 kihúzható fali konzolt,ami közel 70cm közelebb kerül. http://www.220volt.hu/Fali+akaszto+PLB-126M+32-55
érdemes-e már megvenni a 50" full hd-s tvt,hd anyag az lenne 720p,1080i,1080p,amit számítógépről játszanék le,ha gyenge a videókártya megmarad a minősége?mármint úgy értem megmarad hd és full hd minősége is?Vagy tudtok-e ajánlani multimédiás lejátszót(mkv.ts. stb formátumokra)
vagy esetleg már elég lenne-e kisebb átmérő is?
köszi válaszokat. -
janos666
nagyúr
válasz Kornel #43863 üzenetére
Pedig mennyivel egyszerűbb lenne megint megduplázni az államadósságot és ezzel még egy-két választási ciklussal elodázni a problémát, ami akkora csak még nagyobbra és nagyobbra nőne, de szarjuk le...
Szerintem ne csináljunk ebből politikai topic-ot, de ha mégis beröfögsz valamit OFF-ban, ami erintőlegesen kapcsolódik a támához az is legyen legalább annyira kereken levezetett és alátámasztott dolog, mint ha a témához szólnál hozzá nem csak az hogy "yx politikus miatt büdös a lószar is (mert nem fújatta be nekünk parfümmel)".[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Néztem a specifikációkat, valóban nem ír DVB-S tunert, azonban azt nem tudtam, hogy ez feltétel hozzá...A felsőkategóriás G30 nál nem lehet CI vel kiváltani a beltérit?
Bár van egy ilyen megjegyzés:
"* DVB funkcióhoz: / A TV készüléket a DVB-T/C/S/S2 (MPEG2 és MPEG4-AVC [H.264]) szabványoknak (2009 augusztási állapot) megfelelően tervezték. / A kompatibilitás jövőbeli DVB szolgáltatásokkal nem garantált"(#43863) kornelka
Te sem látod a fától az erdőt...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
-
psg5
veterán
válasz Kornel #43867 üzenetére
Hát ha janos666 hozzászólásából ezt szűröd le...
Egyébként az amúgy sem vita, hogy benyögsz valami baromságot, oszt ha valakinek nem tetszik, akkor ott lila köd van...
Egyáltalán minek írtad be, ha te is belátod, hogy ez nem egy politikai topic?(mondjuk én meg minek válaszolok, úgysem én voltam megszólítva...)Sorry mod.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
ZEN1TH
őstag
Kérem fejezzük be a politizálást, ez egy szakmai témájú fórum.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Gabor970
addikt
-
bogabi
senior tag
válasz Gabor970 #43870 üzenetére
[link] Én konkrétan ezzel szereltem fel sarokba egy Samu 51D450-es TV-t. Nem hogy a TV-t, de szerintem a házat is megtartja, ha valami elég fix felületre fel tudod fogatni. Konkrétan 30 kg-t röhögve kibír. Én leteszteltem a 100+ kilómmal, simán csüngtem rajta. Ja, ki volt nyújtva a konzol, úgy próbáltam.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
M_AND_Ms
veterán
Rögzítettek már nagyobb erőkkel fellépő tárgyakat falra a világtörténelembe.
A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg.
(Tesztelésnek meg egy hétig két teli liszteszsákot akasztanék rá a kinyújtott karra és nem a tv-met )
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
janos666
nagyúr
Hát 4 tiplis csavarral én se merném kipróbálni, de ha mondjuk teszel a falra egy, a TV-től kicsit kisebb, de hasonló átlójú, vastag (>3mm), acéllemezt, amit felfúrsz mondjuk 12 csavarral (megfelelően szétosztva), a másik oldalról pedig ráhegesztesz négy ¤10 menetes szárat, akkor még rá is ülhetsz a konzol másik végére...
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz janos666 #43874 üzenetére
Én a fenti konzolt a hozzá adott 6 csavarral fúrtam fel (ráadásul abból 1 nem lett 100%-os), és így is megbírt. Jelzem, 100 vagy 120mm-es, hatlapfejű 6-os acélcsavarokat adnak hozzá, nem ilyen pozdorja csodákat. Ha a tipli rendesen fog, a fal rendesen tart, akkor akár 1 tiplivel is meg lehet fogatni 100+ kilót is.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Gabor970
addikt
leginkább azt szerettem volna jelezni, hogy ha valaki ilyent használ, akkor különös körültekintéssel szerelje fel a falra, mert egy sima konzolhoz képest többszörös erőkkel kell megbírkózni a csavaroknak/tipliknek.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
rb26dett
aktív tag
Kicsit off de nem tudom hol tegyem fel kérdésemet, melyik szolgáltató az ahol műholdas előfizetéssel HD adás jön? konkrétan a Discovery illetve Discovery showcase HD -re lennék kíváncsi mert több helyen is olvastam hogy már létezik magyarul de egyik ilyen szolgáltatónál sem láttam konkrétan hogy lenne, és hogy magyar-e. Illetve a Digi nél a műholdas egyáltalán szolgáltatja HD-ba valamelyik adást? De ha elirányít valaki egy megfelő oldalra azt is megköszönöm, én nem igazán látom a fától az erdőt...
-
eaglesas
tag
válasz rb26dett #43877 üzenetére
Nekem UPC direct volt, de lemondtam. Ugyanis nem néztem. Tudomásom szerint a HD adás csak 720p felbontással jön (720 sor, 1280 oszlop). A beltéri egység felvevős volt; a képe kifogástalan, az állókép is. Viszont úgy tapasztaltam, hogy zúgott, és elég gyakran lefagyott.
A HD adások, amik téged érdekelnek, szerintem magyarul sehol nincsenek.
-
rb26dett
aktív tag
válasz eaglesas #43880 üzenetére
Itt is azt írja hogy már létezik magyarul, nincs valaki akinek konkrétan bejön és meg tudja mondani?
Az a helyzet hogy én ha bekapcsolom a tv-t 90%-ba Discoveryt nézek, a maradék 5% comedy central 5% meg a többi szóval ha a discovery bejönne magyarul hd-ba akkor nekem az tökéletes lenne.
Még azt nem tudom hogy ennél a dolognál vehet az ember magának saját beltérit is és akkor használja azt, vagy kötelező a szolgáltatótól valót bérelni?
Hát a fagyogatástól én is hülyét kapok még a sima digitálistól is, mikor pl megáll a kép a hang meg megy tovább...[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43874 üzenetére
janos666: "Hát 4 tiplis csavarral én se merném kipróbálni, de ha mondjuk teszel a falra egy, a TV-től kicsit kisebb, de hasonló átlójú, vastag (>3mm), acéllemezt, amit felfúrsz mondjuk 12 csavarral (megfelelően szétosztva), a másik oldalról pedig ráhegesztesz négy ¤10 menetes szárat, akkor még rá is ülhetsz a konzol másik végére..."
Szerintem ez olyan erős, hogy hamarabb kiszakad a fal, mint a tiplik. Én tiplikkel szereltem téglafalra ezt-azt, hát bizony rettenetesen erősek azok. Ha
(1) megfelelő méretű a csavar,
(2) ahhoz való jó minőségű tiplit alkalmaznak (a tiplire rá van írva, hogy milyen csavar való bele),
(3) a lyukat is úgy fúrják ki, hogy a tiplihez való legyen; tehát pontosan beleilleszkedjen, és a csavar becsavarásakor beleszoruljon a falba,akkor pontosan elég a négy csavaros felerősítés. Addig bírni fogja, amíg áll a ház.
Egyébként a te megoldásodnak van egy nagyon gyenge pontja: Ugyanis a menetes szárat (ha jól tudom, csavarorsónak nevezik) korántsem egyszerű megbízhatóan lemezre hegeszteni. Mert könnyen letörik. Ilyenkor először is lyukat kell fúrni a lemezbe, beilleszteni a szárat, és úgy körbehegeszteni. Csatornatartó vasat hegesztettem így pántra. Egyébként a 3 mm-es lemez esetén a hegesztéssel vigyázni kell, mert vékony a lemez.
Tehát a négy tiplis megoldás a legegyszerűbb és legerősebb.
-
eaglesas
tag
válasz M_AND_Ms #43873 üzenetére
"A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg."
Olyan boltot, ahol hozzáértők az eladók, én még nem láttam. A lyukat a legegyszerűbb ütvefúróval is kifúrhatja, viszont megfelelő vídiás fúrószár kell. És arra kell vigyázni, hogy a lehető legkisebb fordulatszámon fúrjon, mert különben rögtön elég a fúrószár.
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43864 üzenetére
janos666: "Pedig mennyivel egyszerűbb lenne megint megduplázni az államadósságot és ezzel még egy-két választási ciklussal elodázni a problémát, ami akkora csak még nagyobbra és nagyobbra nőne, de szarjuk le..."
A gazdasági válságból való kilábalásnak éppen ez a klasszikus útja. Már Goethe a Faustban
ennek a módját írja le, közel kétszáz évvel ezelőtt. A lényege az, hogy verik a bankókat, aminek a fedezete a földben lévő - ki nem bányászott - arany. És fellendül a gazdaság. - Végül is elég a pénznyomda beindítása, a föld mélyének a kincsei tiszta fikció.
Azonban Magyarországon a kilencvenes évektől az államadósság finanszírozásának ezt a módját - tehát a pénznyomtatást - a nemzetközi egyezmények tiltják. Egyedül árampapírt lehet kibocsátani, ami jóval költségesebb (a bankjegy nem kamatozik, szemben az állampapírral). Az EU-s csatlakozással végső soron az államadósság lehetséges mértéke is korlátozva van, tehát még nehezebb a helyzet.
Ha valaki megnézi Samuelson közgazdasági tankönyvének megfelelő részeit (amit most nem találok), akkor láthatja, hogy az államadósággal nem az a fő probléma, hogy a jövő generációknak vissza kell majd azt fizetni.
-
Gabor970
addikt
válasz rb26dett #43877 üzenetére
UPC Directem van. Discovery Showcase HD magyarul van már. Szintén magyar a History, és természetesen az M1, Duna, HBO -ha előfizetsz rá-. Nekem nagyon ritka, amikor lefagy, de valóban fordult már elő. Zajosnak nem zajos, hiszen szól a TV. Ha nem megy, én áramtalanítom. 720p, vagyis HD ready. Én meg vagyok vele elégedve, természetesen el tudnék képzelni több HD adást is. Vannak még, de azok nem magyarul, Te arra voltál kíváncsi, ami magyar.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
eaglesas
tag
válasz s7evcsenko #43837 üzenetére
"Én olyasmire gondoltam amit már korábban is láttam írtál pár modellhez, hogy esetéeg nem élethűek a színek rajta, vagy a fekete nem elég fekete, vagy beégésveszély, szóval inkább ilyen műszaki szempontok alapján... 180k-t nyilván megér, de csak azért mert olcsó nem feltétlen akarom megvenni. "
Az alábbi lapon
a C7000-et összehasonlítják szakértő szemmel - és a tényekre, nem az eladási árra (!) - alapozva más tévékkel.
Viszont meg kell mondani, okosabb mégsem leszel. Nem azért elsősorban, mert az összehasonlítás a PN amerikai modelekre vonatkozik, hanem azért, mert az értékelő kiemeli, hogy az értékelése a nagyobb méretű (tehát az 50"-nál nagyobb átmérőjű) c7000-re vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz rb26dett #43888 üzenetére
az fontos, ha saját beltérit akarsz, akkor azt megrendeléskor közöld, mert a kártya valahogy hozzágyógyul a beltérihez, és ha egyszer a UPC beltérijében aktiválják, akkor már nem működik többé más beltériben. Szóval a saját beltéridben kell aktíválni.
-
janos666
nagyúr
(#43886) eaglesas
Azt mondják kétféle ember hisz a klasszikus közgazdaságtan alapelveiben, de sajnos nem lehet minden ember közgazdász, és ami marad az jobb híján a "bolond" kategória.
(Én annak idején el sem hittem, hogy mérnök karon úgy adják elő a mikro-makro ökonómiát mérnökhallgatóknak, mint ha nem lenne egyértelmű egy értelmes -de nem közgaszdász!- embernek, hogy hibás az alapfelvetés.)
Szerintem az a hajó már elment, mikor ez lehetett volna a megoldás, de akkor a tengerbe veszett az áru.(#43882) eaglesas
hamarabb kiszakad a fal
Kit érdekel hogy több száz kilogramm feletti teherrel hogy megy tönkre egy konzol befogása, amit max 50 (tesztképp talán ~100) kilogrammal szeretnél terhelni?(Persze, a lemezhegesztéshez érteni kell. Én magam is hegesztettem már ezt-azt elektródával és lánggal is, nem csak a tankönyvekből tudok róla, de olvastam azt is. A lemezt is azért írtam vastagra, hogy hegeszthető legyen.)
Most csak úgy hirtelen írtam mi jutna eszembe elsőre, nem is feltétlenül TV konzolhoz, csak úgy bármihez, inkább még nagyobb súlyhoz (reagálva a "nagy nyomaték" és a "fogattak már fel nagyobbat" eszmecserére).
[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43757 üzenetére
janos666: "Szóval még mindig nem értem mire akarsz kilukadni."
Nem csodálkozom, hogy nem értetted - mert nem is volt érthető - ezért most leírom:
1. A tv-ket nem színmérővel, hanem emberi szemmel nézzük. A fórumokon a tv-k fekete szintjének (a minimális fénykibocsátásnak) szinte misztikus jelentőséget tulajdonítanak. És éppen ez az, aminek az érzékelése rendkívül csalóka. Erre szép példákat lehet látni az alábbi lapon. Ezek közül némelyik szinte hihetetlen!
Tehát éppen a kontraszt relatív jellege, és a fényesség- ill. sötétség-érzet nem abszolút mivolta miatt korántsincs a fekete-szintnek olyan nagy jelentősége.
Van egy kielégítő szint (mondjuk 0,06/0,04 cd/m2), aminek az elérése a lényeges.
2. Könnyű azt mondani, az egyik tv-nek jobb a képe mint a másiknak, azonban a kérdés nem ilyen egyszerű: Ugyanis a videó minőségének megítélésénél két módszert alkalmaznak: az objektívat és a szubjektívat. Tehát már ez is mutatja, hogy nem könnyű azt megítélni, melyik tv-nek jobb a képe.
Láttam olyan hozzászólásokat, ahol a hozzászóló olyan könnyen mondja azt, hogy az x tv képe két hajszállal jobb, mint az y tv-é, viszont hárommal rosszabb mint a z-é. Itt azonban ténylegesen rejtett "price talk"-ról van szó, amit egyes fórumokon tiltanak is. Joggal, mert terméketlen és haszontalan.
Tehát, mivel a videó minőségének az objektív megítélése nagyon nehéz, bizonyára itt is annak van a legjobb képe, ami valakinek a legjobban tetszik.
Ahogy Picasso írta valahol (pedig ő az ilyen kérdésekhez igazán értett): Ha egy nő tetszik nekünk, akkor nem kezdjük el centiméterrel méricskélni a tagjait...
Ezért ebben az esetben is a látás sajátosságait jobban figyelembe kellene venni.
[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43891 üzenetére
Ez a megoldás most is működne - tehát a bankóprés működésbe hozatala -, de nem engedi az EU.
Egyébként neves közgazgász is írta - a neve most nem jut eszembe -, hogy nagy hiba volt az, amikor megszüntették az államadósság finanszírozásának ezt a módját. Azért, mert az államkötvényekkel való rendkívül költséges.
-
szijartg
őstag
Na végre, ma délbe megjött az origin új S30-am.
Ebben már én állíthattam be mindent, utána megnéztem az időt és 8percet jelzettHála Istennek, se pixel hiba, se zúgó hang, se semmi... eddig (kopp-kopp)
Az elsővel szemben nagyon jó képe van. Ami már ment ~300órát annak a feketéi inkább szürkék voltak. Még csak ismerkedek vele, de a menüje és a viera connect nagyon egyszerű és letisztult.
Egyszerűen, tényleg egy nagyon jó gépezet.
Nem is tükröződik, nagyon. -
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Gratulálok hozzá, használd egészséggel!
"Az elsővel szemben nagyon jó képe van. Ami már ment ~300órát annak a feketéi inkább szürkék voltak."
100%, hogy semmi köze ahhoz, hogy már ment 300 órát. Ennyi idő alatt semmilyen, azaz semmilyen feketeszint-változást nem észlelhetsz. Olyan kis lépcsőkben és olyannyira elnyújtva megy végbe az egyébként sem nagy fokú feketeszint-emelkedés, hogy kizárt, hogy egy 300 órát ment készüléknél ebből szabad szemmel bármit is észlelj. Nagy valószínűséggel egy eleve hibás, vagy nagyon elállított példány járt nálad első körben. Csúnya lenne, ha 300 óra elteltével szürkének látnád a feketét. Még 30.000 óra után sem szabad ilyet látnod egy 2011-es modellen, de már 2010-esen sem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szijartg
őstag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Ráadásul, mint tudjuk, a 2011-es Pana modellek feketeszintje nemhogy romlana, hanem egyenesen javul az első 1.500 üzemórában, ellentétben pl. a Samsung-okéval.
Alapvetően minden képjavító algoritmust kapcsolj ki a HD-tartalmakhoz, többnyire csak rontanak a képen! Az élesítést is állítsd minimálisra, mert csak fölösleges képzaj-növelő hatása van!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Injun
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül,hogy S30-hoz milyen Belkin (vagy más,nem Pana) Wi-Fi adapter használható?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- Hobby rádiós topik
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Linux kezdőknek
- Posta, csomagküldés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game