Hirdetés
Aktív témák
-
dipy22
csendes tag
válasz kételkedem #29798 üzenetére
mégpedig mért? mást tök jol megmér, digi beltéri hűtő pana üzem közben, de ahogy mások írják 0,4w és 1w ot nem tudok összehozni.
-
kételkedem
addikt
válasz dipy22 #29802 üzenetére
A főkapcsoló kinyomása után erősen kétséges a 28 wattos fogyasztás.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Hsanyika1
senior tag
szép estét mindenkinek.Ti milyen médialejátszót használtok pana plazma tvhez?
-
tjojo
tag
Másnak is van olyan gondja S20-as Panasonic-kal, hogy ha rá van dugva pl egy media player vagy akár egy pc, és be van kapcsolva, akkor nem lehet DVB-T-n TV-t nézni?
Ha kikapcsolom egyből van jel. -
tjojo
tag
Másnak is van olyan gondja S20-as Panasonic-kal, hogy ha rá van dugva pl egy media player vagy akár egy pc, és be van kapcsolva, akkor nem lehet DVB-T-n TV-t nézni?
Ha kikapcsolom egyből van jel. -
RZozo
aktív tag
válasz Hsanyika1 #29804 üzenetére
én Egreat R1-es típusú médialejátszót használok, mindent játszik, ugyan vinyót nem lehet bele rakni, de 3,5"-os SATA HDD közvetlenül ráköthető, elég sok csatlakozóval rendelkezik, többféle Realtek chip-es médialejátszó firmware-e (pl. A.C. Ryan) rárakható
Dolby TrueHD és DTS-HD MA hangot is kiviszi (HDMI-n), persze ezt még nem sokan használják ki. -
Joshi
titán
1.4-es HDMI kábel használható 1.3-as HDMI eszközökkel(Tv, lejátszó stb)?
-
M_AND_Ms
veterán
Rendes koax kábelen vidd a jelet az antenna és a tv között!
Ugye, nem valami drótot használsz? Még ha jó is vétel, akkor vegyél legalább egy 700 Ft-os Tesco antennát, az vegye a jelet, a többi részen árnyékolt koax legyen. A drótnak a jel átvitele a dolga és nem a vétele.JA és az antenna kerüljön messzebb a tv-től!
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Joshi
titán
válasz KTTech #29813 üzenetére
Én nem tudom de akkor miért lenne megkülönböztetve? Ahonnan venni akarok egy normális kábelt ott feltüntetik az 1.4-et.
-
KTTech
veterán
A HDMI szabvány szerint a következő kábelek vannak:
"What are the types of HDMI cables?
In the HDMI specification, cables are specified in two categories (Standard and High Speed) according to their supported speed. Each can be made either with or without the HDMI Ethernet Channel. The 4 resulting cable types are then:
Standard HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
High Speed HDMI Cable with EthernetThere are also cable-types defined for automotive applications but these cables are not currently available to consumers.
What cable do I need?- Use a standard cable if you have a lower-resolution display (approx. 720p or 1080i).
- Use a High Speed cable if you have higher-resolution display (e.g. 1080p). High Speed cables can deliver all video content currently defined for the HDMI standard (i.e. more than two 1080p/60 video streams, including 3D).
- Use an HDMI cable with Ethernet if your devices take advantage of the HDMI Ethernet Channel. HDMI cables with Ethernet are capable of sending 100/mbps over the HDMI Ethernet Channel.
"
Forrás:
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspxwww.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Joshi
titán
válasz KTTech #29820 üzenetére
Tehát szerinted a 2m-es 1500Ft-os gagyi kábel is megfelel 3D tartalom átvitelére? Én sok helyen pontos értékeket látok mint pl.:
Szabvány támogatás: 1.4 HIGH SPEED WITH ETHERNET (1080p/120Hz/4K/3D), Audio Return Channel -
KTTech
veterán
Amennyiben High Speed a 2m-es 1500Ft-os kábel, akkor igen, képesnek kell rá lennie.
A High Speed with Ethernet már megint más kérdés, abban már van ethernet kábel is. De ez nem feltétele a 3D-nek vagy a 4K-nak.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
tlala
addikt
Egy érdekes cikk arról, hogy nagyobb gyártók (LG, Samsung, Sony) összefognak annak érdekében, hogy a HDMI csatlakozót/kábelt kiváltsák közönséges UTP hálózati kábellel és annak hagyományos RJ45-ös csatlakozójával az új készülékek között.
KATT! -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
A szabadon fogható digitalis adásokat szerintetek lehetne fogni
(nyugati országhatár) valamiféle szobai antennával ?
és persze jó minőségben.... esetleg tipust tudnátok ajánlani ,
vagy hogy honnan rendelhetném meg ?
Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata a környékröl megirhatná, milyen adók jönnek be !
Sajnos most elég macerás lenne tetőantennát szerelgetnem, de ha más nem lesz nekiállok ! -
Joshi
titán
válasz maxika2004 #29824 üzenetére
Ha a Mindig TV-re gondolsz akkor itt megtalálod a választ.
-
ebigtom
csendes tag
Néhány szó a beégésről, saját tapasztalatból.
A nyáron vásároltam G20-as készüléket, még a foci VB elején. A VB ideje alatt még rendszeresen néztünk minimaxtól eltérő adást (focit), de utána főleg a minimax ment (90%-ban). Szeptemberben vettem észre, hogy a képernyőbe bele égett a minimax logo inverze.
Alapvetően nem volt feltűnő, főleg világosabb, egyszínű kép esetén volt látható (tehát tipikus műsor nézésekor soha), de olyankor elég határozottan, kontrasztosan látszott még távolról is.
Reméltem, hogy csak egy ghost, ezért ment a TV-n egy darabig másik adás, de nem nagyon változott a beégés.
A dolog azért ütött szíven (még ha normális műsornál nem is volt feltűnő), mert bár tény, hogy főleg ez az egy adó ment a TV-n, de azért ott is van reklám, és azt gondoltam, hogy ennyi elég is a beégés megelőzéséhez. Hát nem.
Szerencsére véget értek a gyerekek kedvenc sorozatai, így tudatosan tereltem őket ettől az adótól, néztünk inkább DVD-ről mesét, meg rákaptak a Wii játékokra, úgyhogy a minimax részarány 20-25% alá került a műsorfogyasztásunkban.
Mostanra egyértelműen és jelentősen halványult a beégés. Bár el továbbra sem tűnt, de most már csak nagyon világos, teljesen homogén képernyőn látható, halvány szürkén, tehát a korábbi, színes, kontrasztos kép már elmúlt. Ezt is csak akkor venni észre, ha valaki közelről nézi, és kifejezetten keresi. Normál adásnál nem lehet észrevenni.
Összegezve: még a mai korszerű plazmákon is be tud égni egy TV csatorna logója, ha valaki nem vigyáz, de a beégés képes jelentősen elhalványulni (nem tudom, hogy valaha is el fog-e múlni teljesen), ha valaki oda figyel.
Egyébként a készüléket nagyon szeretem, elképesztően jó a képe még SD adásnál is, és ma is ilyet vennék, csak jobban vigyáznék rá. -
moland007
tag
válasz maxika2004 #29824 üzenetére
szobaival kétlem de 5-6 ezerért elég jót kapni
nekem is cserép alatt van 10/10 a jel szombathely55A83J
-
Joshi
titán
válasz ebigtom #29826 üzenetére
Hiába mondják hogy már nem égnek be az újabb plazmák, sajnos ez technológiai tény. Viszont kis odafigyeléssel megelőzhető ezt viszont én tudom alátámasztani. Játszottam már egy egész napot autós játékkal ahol a pozició és fordulat kijelző napokig ott maradt de pár nap után eltűnt. A lényeg az hogy ilyenkor egész nap menjen a tv lehetőleg olyan adáson zoommal ahol teljes képernyőn logó nélküli kép van. Még az is lehet hogy ha te is így teszel el fog tűnni a logó. Nagyon fontos hogy a kikapcsolt tv nem megoldás.
-
verba
csendes tag
Nálam is beleégett az rtl logo képe, 17 napos tv g20
de kizoomolva a logot ,teljes képen járatva,ha el nem is tűnt, de halványodott,a logo.
ennek ellenére bitang jó tv ez,és csak átlag 130wattot eszik.normál beállitáson masználom.
viszont thx-en kb 180wattot. viszont tudsz olan beállitast csinálni hogy 100w allatt,egyen.még nézhetőtt
szóval nagyon nem mindegy hogy milyen beállitáson nézedd,tudom ezzel most ujatt nem irtam,csak számositottam a beállitásokat,ja es dinamikusnál átlag 250.270watt -
DM-Fan
nagyúr
válasz SpongyaBob #29835 üzenetére
"A fogyasztást nem tudom megnézni, de mind bekapcsolásnál és kikapcsolásnál kattan egyet."
Valójában kettőt. De így van, ilyenkor nyit/zár a relé. Ha kikapcsolás után kattant, akkor nem szabad neki 28 Wh-t ennie.
dipy22: Az automatikus szoftverfrissítést is ki kell kapcsolnod, különben akkor Standby-ban is próbál neten keresztül frissítést találni. Bár onnantól kezdve, hogy lenyomott főkapcsoló mellett is ennyit mutat a műszer, én elég szkeptikus lennék afelől, hogy az nem valami bazári szar.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
skoos
őstag
Vreal Pro 3-4-5? Mi a különbség? Mit csinál a Vreal egyáltalán?
-
szasai
csendes tag
Sziasztok! Beégéssel kapcsolatban írnék pár sort. Nálam IPTV van, aki ismeri az tudja, hogy a felvett műsorok lejátszása után megjelenik egy menü ( Leállítás, kilépés, stb.) ami az egész képernyőt lefedi. Sikerült esti tv-zés során elaludnom, persze a kikapcsolás időzítőt nem kapcsoltam be, így kb éjféltől reggelig sikerült ezt a menüt "beégetnem". Reggel majdnem elájultam mikor megláttam, nem lhetett tv-t nézni mert csak beégett betűket láttam mindenhol és nem csak világos tartamak előtt. A jó hír, hogy egy hét zoom1-ben napi 10 órát járattam a tv-t és mára már nyoma sincs semminek, még az rtl is eltűnt ami már korábban is ott volt csupán a logo keretének alsó vonala látszik de az is csak "nagyítóval. Szerintem mindenki nyugodjon meg, ennyire pancser senki sem volt mint én ami a ghostot, beégetést illetti. Lehet hogy csak azért tűnt el teljesen mert hdready (50c10y)!? Egyébként nyáron vettem a foci vb alatt nekem adtak 5 év garit.
-
Rick4
félisten
válasz nihill #29832 üzenetére
Az enyémre rá van dugva egy fogyasztásmérő, standby-ben 0.3W-ot kajál.. Bekapcsolva meg képmódtól és adástól függően 90W-250-ig láttam eddig. Saccra olyan 150-160 lehet vegyesben, majd egyszer megnézem, most kikapcsolás után is mér a mérő, és természetesen az időt is számolja, ebből nem tudok átlagolni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Johnny Cage
addikt
válasz ebigtom #29826 üzenetére
jól értem, hogy vettél egy nagy tudású TV-t a gyerekeknek a minimaxhoz? ráadásul egész nap egy szem adót nézni még CRT-n is derék... nem vagyok biztos benne hogy azon se maradna ott a logó után egy halvány derengés.
amire te használod, arra ez a TV rossz választás volt. vagy be kellett volna vállalnod a szükséges kompromisszumokat (kizoomolni a képet).
-
aleister
veterán
válasz DM-Fan #29667 üzenetére
Ez azért ebben a formában nem igaz. A Novák mester konkrétan kiröhögött amikor megkérdeztem, hogy helyben ellenőrizhető e a pixelhiba. Azt mondta, hogy eladott eddig vagy 3000 plazmát, és vagy ha 10 volt csak pixelhibás. Én meg mondtam neki, hogy kb leszarom mennyi tv-t adott el, én nem akarok a 11. lenni.
Erre azzal jött, hogy akkor nézzem 4 és fél évig pixelhibásan, és vigyem vissza gariba.Szóval ne misztifikáljuk túl az öreget, mert akkor leírom az összes tapasztalatomat vele kapcsolatban, hogy kicsit megismerjétek a másik oldalát is ... valahogy viszont nem fűlik a fogam hozzá, hogy valakit a háta mögött húzzak le.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz aleister #29842 üzenetére
Most elmondanám, hogy csak a decemberi közös vásárlásunknál két embernek is cserélt pixelhibás TV-t minden hápogás nélkül, másnak meg más probléma miatt, mégpedig pár napos átfutással. Szóval nem gondolnám, hogy le kéne húznod az öreget. Attól, hogy Te nem találtad meg vele a hangot, még igenis nagyon korrekten áll ezekhez a dolgokhoz. Nálam például ragaszkodott hozzá, hogy kapcsoljuk be a TV-t, nézzük meg jó-e.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz fokukac #29843 üzenetére
És szerinted máshol nem is készül, mi látjuk el vele az egész világot?
Egyébként meg semmit nem jelent, hogy itt készül. Nyilván mi is gyártunk más régióknak szánt készüléket is, amelyeket nem is Magyarországon terveznek forgalomba hozni. Érdekes, amikor egy ilyen TV mégis visszakerül ide és itt próbálod gariztatni. De simán belefuthatsz olyan TV-be is, ami nem itthon készült.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Rick4
félisten
válasz DM-Fan #29844 üzenetére
Azért ne is haragudj, de ha nem egyenlő bánásmódot kap mindenki, ott már baj van.. Ha valaki alapból olyan, amilyennek leírod, akkor mindenkinél ragaszkodott volna a bekapcsoláshoz. Ennyi. Lehet fej alapján döntött úgy ahogy, lehet előző este az asszony volt fejfájós. Ez már nem fog kiderülni..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
DM-Fan
nagyúr
Nem hinném, szerintem csak arról volt szó, hogy az illető az üzletben akart vásárolni, én meg kifizettem a kiszállítást, amiben benne volt az is, hogy felhozza és igény szerint üzembe is helyezi. A legjobb tudomásom szerint mindenkinél így járt el, aki kérte a kiszállítást, legalábbis ide a fórumba mindenki ezt írta.
Megmondom őszintén, hogy abban az "üzletben" (ami inkább egy pici irodahelyiség) én sem nagyon tartanám jó ötletnek a kibontást/beüzemelést, pláne, hogy tudom, hogy ha bármi gond van, úgyis cseréli.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
aleister
veterán
Én is így gondolom.
DMFan:
Három eset lehetséges. Valaki vagy...
1. korrekt mindenkivel
2. korrekt x emberrel, inkorrekt y emberrel
3. nem korrekt senkivel.
Nos, szerintem csakis az 1 csoportba eső emberek nevezhetőek korrektnek, amennyiben eladó-vásárló kapcsolatról beszélünk.Ha érdekel megosztom veled az én konkrét esetem privátban, és akkor csak annyit írj ide, hogy "hát igen, ez tényleg nem volt szép tőle" vagy "ez az eliszter gyerek egy mimózalelkű".
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz aleister #29848 üzenetére
Én csak arra tudok támaszkodni, amit én tapasztaltam vele kapcsolatban, illetve amit itt leírtak róla a többiek. Itt eddig én egy negatív véleményre emlékeszem, de ott is egyértelműen lejött, hogy a srác volt az, aki túlbonyolította a dolgot és magának csinált fölösleges plusz köröket és idegeskedést azzal, hogy nem fogadta el az öreg 8 eFt-os ajánlatát egy fehérvári fuvarért.
Egyébként meg nincs olyan ember, aki mindenkivel korrekt, ez abszolút fikció. Egyszerűen nem lehet mindenki igényét maximálisan kiszolgálni, ezen túlmenően ő is ember, neki is lehet más antipatikus, neki is lehet ki már a töke, miután aznap a tizedik készülékkel futja az adott kört. Hasonlóan szar munkanap után én sem tudok kedves lenni az emberekkel, legyen az kolléga, bolti eladó, családtag, vagy fórumtárs és lehet, hogy nem úgy szólok hozzá, ahogy azt elvárná/szeretné. Ettől függetlenül még korrektnek gondolom magam.Ahogy őt is korrektnek gondolom, egyrészt, mert olyan áron jutottunk hozzá a készülékekhez, amelynél még jelenleg is úgy 25-40 eFt-tal magasabb a hivatalos kereskedői bolti ár, másrészt meg mert akárkinek problémája volt is a TV-vel, nem hagyta cserben. Stílusról lehet vitatkozni, csak szerintem nincs értelme, mert a végeredmény a fontos, az meg mindenkinél pozitív lett.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest