Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Kindle
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS notebook topic
Aktív témák
-
Diablo18
senior tag
ahogy olvasgattam elég kényes tvkről van itt szó
még jó hogy én a régi képcsövi t használom
monitornak meg 1 asus hdmi s 1080 p setismerősömnek is van
plazmája szépen virídzsol rajta a tv 2 logó ráadás a régi megőrzi -
nagyúr
gyerekek, szörnyű dolog ütött szöget a fejembe.
Panelház 10. emeletén lakom. és a liftünk kb. 1m x 0,9m alapterületű.Tudom, hogy a plazmákat állítva lehet csak szállítani, de vajon el lehet fordítani 90 fokkal (a rövidebb oldalára), hogy beférjen a liftbe, vagy netán gyalog kell felhozatni? MErt az nem kevés pénz lesz...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Diablo18 #30351 üzenetére
"még jó hogy én a régi képcsövi t használom"
...és ezáltal olyan élményből zárod ki magad, ami mellett igencsak eltörpül az, hogy kicsit jobban oda kell figyelni a plazmára. De Te tudod. Nekem 50" plazmám van és semmilyen logó nem virít rajta, pedig elég sokat megy.
Mondjuk ha ismerősöd plazmájából indulsz ki (amibe még a régi TV2 logó van beégve), akkor nem is csodálom, hogy lesújtó véleménnyel vagy a plazmákról. Ilyen erővel egy Jácint CRT-t is vehettél volna viszonyítási alapnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
robi-k
őstag
válasz DM-Fan #30356 üzenetére
Mi újság a médialejátszó terén?
Nekem sok olvasás után igen megtetszett a Netgear NeoTV 550 Ultimate HD lejátszó:
- Sigma 8643 mediaprocesszor
- DTS-HD MA vagy DTS-HD HRA vagy a TrueHD teljes támogatása és a külső erősítő felé történő kiadása;
- teljes BD lemez kezelés menűvel, Java támogattassál (ezt pl. nem tudja a Popcorn A210-se);
- daunmix DTS-HD MA ill. DTS-HD HRA ill. TrueHD (ha épp csak simán a TV-n nézzük a HD filmet, erősítő hiányában)
- és ami az egyik legfontosabb: bruttó 150€ (visszavásárlásai garanciával): [link] -
DM-Fan
nagyúr
válasz robi-k #30358 üzenetére
Még semmi, egyelőre várólistán van a projekt és még ott is marad vagy 2 hónapig várhatóan, addig van időm eldönteni, hogy mi legyen. Nálam továbbra is az A-210 szerepel az első helyen a listában, bár tény, hogy nem rossz ez a Netgear modell sem. Még rágódom a kérdésen, aztán meglátjuk mi lesz, addig még más is jöhet, amit érdemes bevenni a körbe.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #30359 üzenetére
"a másik kérdésem még mindig: kb. 200 óra után már emelhetem a kontrasztot? (THX alap 36-ról mondjuk 46-ra)"
Emelni emelheted, de minek akarod olyan magas értékre állítani?
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz Johnny Cage #30359 üzenetére
Nem szoktam RTL-t nézni. Viszont NatGeo HD-t sokat, annak is világítóan fehér logója van. És egy játéknak az életerő HUD-ja (szintén hófehér) szokott ghostolni, de gyorsan nyoma vész.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #30362 üzenetére
Attól, hogy megemeled a kontrasztot, még nem lesz kevésbé fátyolos a kép.
A kontraszt = white level, a fényerő = black level.
Ergo ha kevésbé fátyolos képet szeretnél, akkor a fényerőt kell csökkenteni és nem a kontrasztot növelni. A 46-os kontrasztot egyébként is nagyon túlzónak érzem.
Persze a fényerő csökkentéssel valamelyest célszerű emelni a kontraszton, de ennyit szerintem nem kell, akármilyen fényviszony is legyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
shenmuedc
tag
Van egy 50"-os x10-es pana plazmám. Mostanában néha hallom hogy kapcsol egyet néha a relé benne, kikapcsolt állapotban, mintha bekapcsolnám de nem kapcsol be csak hallom a reléket. Ez normális vagy gond lehet belőle később.Nem emlékszem hogy régen is ezt csinálta volna. Nem túl gyakori de idegesít . Nem szívesen szervizeltetném pláne hogy leszerelni se lenne egyszerű móka.
-
Travelos
őstag
ha kiteszem a 4:3-as monitorom képét a 4:3-as TV-re, akkor miért van egy fekete csík a TV-n alul és felül?
-
szp1
addikt
válasz Dorian #30364 üzenetére
Szerintem a FilmboxHD logo-ja szürkébb lett.....
Kérem, ellenőrizze le valaki, nem tévedek-e. Napok óta nem néztem, de mintha úgy tűnne.
Nem tudom hihetek-e a szememnek ?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
nagyúr
válasz Santiagain #30353 üzenetére
oké, köszi a választ mindenkinek!
TEaway: nem, it csak egy lift van, és nem bővíthető. Szerintem ennél kisebb lakótelepi lift nincs is...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
M_AND_Ms
veterán
válasz robi-k #30358 üzenetére
Teljes BD lemez kezelés menűvel, Java támogattassál (ezt pl. nem tudja a Popcorn A210-se
Az A200/210 ugyanolyan mint a C200, csak az utóbbihoz dokkolós, szabvány méretű ház, rádiós táv és előlapi kijelző jár. Aa előbbiből meg egyszerűen szoftveresen tiltják a java támogatást.
De csak rá kell rakni a C200-as firmware-ét az A200/210-re és máris tudja.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Szatura
tag
válasz Nagy_Matessz #30355 üzenetére
Nincs vele gond, még működik!
Viszonyítási alapom a régi 46os HDready LCD-m,annál biztosan szebb képet produkál,de mint azt már itt írták,amíg nincs itt a szobában mellette bekapcsolva egy igazán nagyágyú,én ezt is tökéletesnek látom. -
-
kbalazsa
senior tag
Szerintetek mi okozhatja [ezt]?
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Travelos
őstag
-
madgie
titán
válasz Johnny Cage #30387 üzenetére
Ki. Nálam az 1080p túlpásztázott alapból, de a "Levágás nélkül" képkivágást kiválasztva pont jó lesz (ez a mód csak ekkor aktív, más felbontásban asszem nem)
-
Johnny70
tag
-
Andronicus
csendes tag
Sziasztok!
Plazma bajom van.
2010. augusztusában vásároltam egy Panasonic THX-P42S20E tévét, ami a mai napig megbízhatóan működött. Ma délben megjelent a felső harmadban egy vékony vízszintes piros csík, és ezzel egyidőben az alsó harmad határán pedig váltakozó piros és kék téglalapokba rendeződő 5-6 cm-es függőleges csíkok tűntek fel. Amikor a menüben kikapcsolom a panelt, az alsó két színből álló téglalapokra osztott sáv eltűnik, de a felső piros csík így is megmarad a képernyőn. Valaki tudna magyarázatot adni a lehetséges okokról? Előre is köszönöm. Gondolom a szervíztől és a panelcserétől/készülékcserétől semmi nem ment meg. -
Narancs81
tag
válasz Andronicus #30392 üzenetére
Ó. Nem hangzik jól. Hát annak akkor véres a torka rendesen. Nem gondolkodnék sokat rajta a helyedben. Gari.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Mosogatógép: nekem is Fagor van, másfél éves, 2 év garral vettem, Bosch a belseje több infó szerint is, és nagyon bevált, nem ritka a napi több menet.
Nekem is korrekt áron sikerült hozzájutni, de ha nem nézek utána a konkrét ajánlatnak, akkor nem biztos hogy megveszem. Miután többen mondták hogy korrekt, meg Bosch gyár terméke a belső, belevágtam. Azóta sem sok ilyet látok, konkrétan hogy csak nyomógombok vannak rajta, semmi tekerő - nem mintha ez biztosan előny lenne, csak észrevétel.
Egyszóval, nem árt mindennek utánanézni a neten, illetve utánaérdeklődni, előítéletek nélkül.Postázást nem vállalok.
-
Möhe
addikt
Mekkora az esélye annak hogy dróttal,csupaszított koax kábellel,és még erősítőt szobaantennával sem találok egyetlen DVB-T adót sem? (G20)
A lefedettségi térkép alapján kedvezőbbek a vételi lehetőségek az utcában.
Itt ugye vagy megtalálja az adót a tuner vagy nem,a gyenge jelet is képes észlelni,max a minősége lesz rossz? Jól tudom?[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
Sok függ attól, miből van a fal ( a vasbeton elég jól árnyékol ) de főleg az számít van-e "optikai rálátás" az adóra. Még szomszéd házak esetében is előfordulhat, hogy az egyikben megy a szobaantennával a dolog, a másiknál már muszáj tetőantennát kirakni.
Digitális jelnél, ha nincs meg a jelszint ami elég a tunernek, akkor egyszerűen nincs vétel sem. Ha tud fogni valamit, de gyenge, akkor kockásodik, lefagy.
Tehát nem olyan mint az analóg, hogy hangyás egy kicsit, vagy csíkoz, de látható a kép.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
M_AND_Ms
veterán
válasz KTTech #30396 üzenetére
Ha van jel sokkal stabilabban jön, mint az analóg.
Nálam az antenna ugyanazzal az antennával az analóg nézhetetlenül hangyás, níg a digitális tűéles. (a jelszint 70-80%)De Möhe (#30395) kérdésére is válaszolva, ezt így a fórumon nehéz megmondani. Azt, hogy a mindig tv honlapja mit mond az erősen tájékoztató jellegű.
A g20-as egy bizonyos gyenge jelre már képes reagálni, ha legalább annyit vesz, hogy ott van egy adó. Ezt a DVB-T menüből megnézheted.
Nálunk Pécsen, hibátlan vételt biztosít a Tesco 700 Ft-os szobaantenna. Pont a toronnyal ellentétes oldalra néző szobában, panelházak közöttAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
eagle-sas
csendes tag
"Szerintem, tévé képminőségét a legprofibb fotóról sem lehet megítélni."
Egy jó fénykép pontosan visszaadja a tévé képét. Ha a mozgókép élességével lenne baj, akkor azt is mutatná.
Az s20-ról felvett fotók alapján ténylegesen azért nem lehet megítélni a tévé képminőségét, mert nem megfelelő tartalmat mutatnak: Az első kivételével az összes többi lényegében dekoratív, ezért arról nincs is mit beszélni. Az első hibája viszont az, hogy lényegében egyedül a teniszezőnő arca látszik, ami viszont meglehetősen 'halovány'.
A tévé ettől függetlenül lehet nagyon jó.
eagle-sas
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- E-roller topik
- Gumi és felni topik
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi haladó szinten
- Milyen processzort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.