Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
Aktív témák
-
szp1
addikt
Minden fórumtársnak Sokkal Boldogabb Új Évet
és
Tökéletesen Működő Plazma Tv-t
kívánok!Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
atom360
tag
Bocs az OFF-ért de sürgös lenne:Elado wd tv live media player, 2 napos ajándékba kapott, csak ki lett bontva, minden gyári tartozékával, számlával 1-év garival. Átvehetö bp-en.06303019775.
-
Dorian
félisten
Szatura kérésére csináltam egy gyors összehasonlítást a C530-ban lévő és a külső (Venice) lejátszó képminőségét illetően. (Hogy a Venice mennyivel használhatóbb-kényelmesebb, azt már írtam korábban) A prekoncepcióm az volt, hogy SD filmeknél a jobb felskálázás miatt van, de HD-nél nem nagyon lehet majd észrevenni képminőségbeli különbséget. Tévedtem.
Ha valaki a belső playerről lát egy filmet, az jó minőségű, elhiszi, hogy ilyen a film, nem feltételezi, hogy másmilyennek kéne lennie. De sokkal szebb a Venice-ről. Szerintem a legtalálóbb példa: belsőről az Avatar inkább egy rajzfilmhez, külsőről inkább egy filmhez hasonlít. A színek részletesebbek, komplexebbek, sokszor a belső playeren kevésbé látható dolgok tűnnek elő, pl. tükröződő fények csillanásai, ilyesmi.
Nem sok filmet hasonlítottam össze, mert felb...szott a belső player, a 2TB-os vinyón szerinte már túl sok videó volt, minden egyes filmindítás előtt elkezdte listázgatni, nem is bírtam kivárni sosem a végét. Amikor még csak 10-20 film volt rajt nem volt ilyen gond, de így ez túlzás nélkül mondhatom, hogy használhatatlan. és ha lejátszás közben véletlenül félrenyomok a távirányítón a közepén lévő kupac gomb között, azonnal kilép a lejátszóból és tévére vált. Utána megint belépni, várni a listázásra, filmet megkeresni, hol tartottam, brrrr....
BUÉK Mindenkinek!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Daffni2
addikt
Csatlakozom az előttem szólók jókívánságaihoz.B.Ú.É.K.
DM-Fan ha már nem lesz rosszabb az idei évnél már az is jó lenne.
"Aki ad,az nyer"
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #29054 üzenetére
Ezért szoktam én is hangsúlyozni, hogy nagyon nem érdemes alapozni a beépített lejátszókra, mert egyrészt képminőségben sem nyújtanak olyan jó teljesítményt, másrészt funkciókban is elmaradnak a standalone-lejátszóktól. Ettől függetlenül persze jó, ha van, de megéri egy normális külső lejátszóba invesztálni, mivel jobb minőséget és nagyobb flexibilitást kap az ember, arról már nem is beszélve, hogy a külső lejátszók szoftvertámogatása jóval jobb, mint a TV-k firmware-utánpótlása.
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
BUÉK MINDENKINEK
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Minden fórumtársamnak -lehetőség szerint körülményektől függetlenül- boldog új évet kívánok! Találkozunk jövőre!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
IrsaiOlivér
tag
Boldog Új Évet Mindenkinek!!!! Most már kezdjen el mindenki piálni!!! Mióta iszom 50V20-nak látom a 42S20-at........ Köszönöm a segítségeteket!
-
ZEN1TH
őstag
-
zsdav
csendes tag
Sziasztok
az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok: a pár hetes G20-asunk képernyőjén analóg adásoknál különböző szélességű sávok kezdtek el mostanában mozogni, vízszintesen a kép teljes szélességén. Némelyik sötétebb az épp nézett adásnál, némelyik kicsit világosabb. Különböző távolságra vannak egymástól. Ha sötétebb a kép, akkor annál jobban láthatóak a sávok és egyforma lassan, együtt mozognak egy irányba. van amelyik 2cm, de van amelyik kb 6-7. Valakinek lenne esetleg ötlete, hogy ezt mi okozza?
Köszönöm előre is -
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #29056 üzenetére
Amikor tévét vettem nem hittem. "A belső is lejátssza az mkv-kat, tud dts-t is továbbítani, minek külső" Aztán eddig úgy gondoltam, hogy funkcionalitásban jobb, ennyi. De most a saját szememmel láttam, hogy képminőségre is többet ad.
Ha valaki sokat néz filmeket, mindenképp megéri külsőt venni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Rick4
félisten
-
eagle-sas
csendes tag
Amire én hivatkoztam, az a SAMSUNG hivatalos honlapján van. Az általad bemutatott oldalt ismerem, azonban az - ha jól látom - valamilyen fórum lehet.
Emlékezetem szerint a SAMSUNG a világ legnagyobb tv-gyártója. A plazma tv-k piacán is a második (érdekelne valamilyen statisztikai kimutatás a gyártók piaci részesedéséről; ha tudsz ilyet, köszönettel veszem.) Nem hiszem, hogy ekkora szakmai tapasztalat birtokában és felelőssége tudatában a vásárlóit félretájékoztatná.
Továbbra is az a véleményem, hogy a plazma tv-k bejáratása - mítosz. Amiről nagyon jól el lehet beszélgetni, lehet vitatkozni, de semmi fizikai-kémiai-műszaki indoka nincs. Vagy ha úgy tetszik, annyi alapja van, hogy az új plazma tv könnyebben beég, azért jobban kell a beégés veszélyére figyelni.
Gondolkodtam délután, hogyan lehetne a legjobban megvilágítani a helyzetet: Mechanikai példából eleve nem lehet kiindulni, mert a plazma-képernyő ilyen alkatrészt nem tartalmaz. Tehát akik ilyen példákra - mint az új gépkocsik bejáratására - hivatkoznak, azoknak látniuk kell, hogy a két műszaki eszköz működése más törvényszerűségeken alapszik. Az egyik a klasszikus mechanika birodalmába tartozik. A másik működését kvantum-jelenségek és a kémia törvényszerűségei uralják. Más világ ez!
Azonban jó lenne analógiát találni!
Az új plazma tv használatát nem lehet egy új bicikli használatbavételével összevetni. Én sokkal inkább ahhoz hasonlítom, mint amikor valaki egy új, értékes táskát vásárol. Nyilvánvalóan vigyáz rá, óvja a karcolásoktól, nem dobja le a sarokba, nem hagyja kinn a tűző napon. Tehát védi a fizikai és kémiai behatásoktól (a foszfor elöregedését fizikai és kémiai változások okozzák). De azért mégis csak használni kéne!
Aki még gondosabb, az 'bejáratja a táskát': nem csak úgy, a kezében hordja ám, hanem külön műanyag szatyorban, aminek a tetejét össze lehet patentolni. Így a levegő, a szmog is kevésbé éri, az új mivolta sokkal tovább megmarad. 500 üzemórát követően az új táska felülete oxidálódik, nem látszik meg rajta minden kis karcolás. Be van járatva.
Nem is olyan távoli ez az analógia!
Természeten mindenki azt csinál a tv-jével, amit akar. Van, aki a bejáratást úgy oldja meg, hogy nem is nézi a bejáratós tv-je pocsék képét, hanem külön szobában működteti, hogy minél hamarabb leteljen az 500 óra. Akinek még több kidobni való pénze van, az spéci bejáratós DVD-t vásárol.
Nekem ez a véleményem.
eagle-sas
-
válasz DM-Fan #29056 üzenetére
Hozzátenném a c430-as belső lejátszója, nem adja ki a hangot külső házimozira.
Tehát ne alapozzon arra senki, hogy vesz egy pendrive-ot,vagy usb-s hdd-t, és dübörög a basszus,áááá.
A tv adás gyönyörűen szól a külső erősítőn,ám a belső lejátszó csak a tv cicergőjén adja ki hangot.ja és B.U.É.K mindenkinek!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
-
Dorian
félisten
válasz gejala #29070 üzenetére
Én mégsem feltételeztem. Főleg, mert én úgy vagyok a tévékkel, hogy ha guvvasztani kell a szememet meg keresni, hogy miben más a kép, akkor az szerintem egyenlő azzal, hogy nincs különbség, még ha így lehetne is találni. De itt egyértelmű.
De ha a képminőség ugyanolyan lenne is, a felhasználás praktikuma miatt is megéri egy külső player.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kbalazsa
senior tag
válasz eagle-sas #29067 üzenetére
"Továbbra is az a véleményem, hogy a plazma tv-k bejáratása - mítosz. Amiről nagyon jól el lehet beszélgetni, lehet vitatkozni, de semmi fizikai-kémiai-műszaki indoka nincs. Vagy ha úgy tetszik, annyi alapja van, hogy az új plazma tv könnyebben beég, azért jobban kell a beégés veszélyére figyelni."
Azt azért észrevehetnéd, hogy saját magad is cáfolod 2-3 mondatban.
Bejáratás = mítosz, majd 2 mondattal később: annyi alapja mégiscsak van, hogy az első időkben jobban kell a beégés veszélyére figyelni.
Ha vennél egy kis levegőt két hosszú hsz-ed közt, észrevehetnéd, hogy mi is ezt mondjuk pontosan: bejáratás = kicsit jobban odafigyelsz az első időkben.Szóval az én véleményem meg az, hogy itt az ideje befejezni a szélmalomharcot...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
eagle-sas
csendes tag
válasz DM-Fan #29020 üzenetére
Ha jól tudom, "image retention" a szakszerű angol kifejezés. Azonban ennek a fordítása nem 'kép-visszamaradás", hanem 'kép-visszatartás". Keressetek rá, szerintem ezt fogjátok lelni.
A "ghosting" a Webster's Ninth New Collegiate Dictionary (Merriam-Webster Inc., 1987.) szerint kb. 1957-ben jelent meg. A szócikk ezt a meghatározást adja: "a false image on a television screen"; és "the formation of such images".
Ez nyilvánvalóan köznyelvi meghatározás, mint ahogy a fenti szakkifejezés helyett a "ghosting" használata köznyelvi jelenség.
Ha az angoloknak-amerikaiaknak a köznyelvi beszédben jó a jelenségre a "ghosting" használata, nem tudom, mi ugyanilyen környezetben miért ne használhatnánk ennek a magyar megfelelőjét. - Fordítani pedig akármire nem fordíthatjuk, mert a szellem (a német "geist") csak benne van!
A kép-vissza-izéket úgysem fogja senki használni! Ha nem lesz normális magyar megfelelője, akkor marad az ánglus goszting.
Én is boldog új évet kívánok a Prohardver fórumok minden olvasójának és hozzászólójának.
Eagle-sas
eagle-sas
-
joci66
tag
Sikerekben és plazmákban gazdag Boldog Új Évet Kivánok!
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kbalazsa #29073 üzenetére
Pont egy ilyen tartalmú HSZ-t írtam meg félig, de inkább visszatöröltem. Reménytelen eset.
eagle-sas:
"Ha jól tudom, "image retention" a szakszerű angol kifejezés. Azonban ennek a fordítása nem 'kép-visszamaradás", hanem 'kép-visszatartás"."
És ugye annak mennyivel több értelme is van. 20 éve kezdtem angolt tanulni, 12 éve megvan a nyelvvizsgám és elég aktívan használom a nyelvet -> van annyi rutinom, hogy nem tükörfordítok, hanem értelem szerint próbálok, a kontextusba illő jelentést találni.
De hagyjuk, teljesen fölösleges bármit is írnom, biztos jobban benne vagy a témában és találsz valamit, ami a te véleményed támasztja alá. Ne haragudj, de nem tudom kihagyni: látszik, hogy jogász vagy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nihill
őstag
Képátlóban bővelkedő boldog új évet kívánok mindenkinek
-
Pc Laca
tag
Buék
-
lorky
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek BUÉK!
Van vmi tapasztalat erről [link] a boltról?
Jó az ár és most ki is szállítják/beüzemelik a tv-t + ajándék kábelek.
Ráadásul lehet venni pluszban cseregaranciát 1 ill. 2 évet.
Szépen hangzik. -
baliska
csendes tag
szevasztok Buék.
Hát itt már napok óta olvasgatom a hozzászólásokat,és túlnyomórészt a hibákról meghibásodásokról szól a fórum.Azért nyugtassatok meg hogy közelsem ekkora a plazma tv-k meghibásodási rátája,mert minél többet olvasok róla annál jobban kezdek el félni tőle.
Hiába a tökéletes megjelenítés,én évekre szeretnék tv-t,nincs kidobandó pénzem,két gyermekes apuka gyanánt ez nekem elég nagy érvágás,hát még a családi költségvetésnek.www.szakossound.eoldal.hu
-
Fernet
senior tag
Először is BUÉK mindenkinek!
Asszonnyal megbeszéltük, TX-P42S20-as lesz végül. Igaz ezt nem láttam élőben, de ahogy olvasgattam a fórumot (illetve erről a típusról találtam tesztet is ahol "Highly Recommended" minősítést kapott), úgy tűnik megéri azt a +16e ft-ot amennyivel többe kerül az U20-nál. Legfeljebb a médialejátszó egy hónappal később lesz meg. Közben szedtem le pár demo anyagot innen [link] kíváncsi vagyok milyen lesz az új TV-n, bár sejtem, hogy leesik majd az állunk
Kinéztem a boltot is, a Digitalko az egyik legolcsóbb (árgép-en jók a vélemények is róla) és még adnak a készülék mellé egy HDMI kábelt, plusz 5e ft-os vásárlási utalványt. Remélem meglesz hamarosanlorky:
A Samsung LCD-s topikban sokan ajánlják ezt a boltot, szóval csak nem lehet rossz. Ha nem győztek volna meg itt, hogy plazmát érdemes venni, valszeg náluk vásároltam volna meg a Samsung C650-et. -
spiritex
veterán
válasz baliska #29086 üzenetére
Először is mindenkinek BÚ2011-esÉK!
Én is napok, sőt hónapok óta olvasgatom ezt a fórumot, és nem emlékszem, nem hiszem, hogy a Panasonic-ok meghibásodásairól olvashattál sokat..
Nálam és haveromnál is évek óta és most barátnőmnél is tökéletesen működik minden! Ez azért nem rossz arány: 3-ból 3![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz baliska #29086 üzenetére
Nem hinném, hogy olyan nagy lenne a meghibásodási ráta, csak alapvetően sok ember azért ír ide a topicba, mert megoldást keres valamilyen problémára (ami nem feltétlen hiba egyébként). Ezen túlmenően sok hiba csak elméleti szinten kerül megvitatásra és nem azért, mert valakinél jelentkezik, illetve jópáran írnak ide olyanok, akiknek soha nem volt még plazmájuk, csak tervezik a vásárlást, de már előre rettegnek a hibáktól és telekürtölik az aggodalmukkal a fórumot. Végül vannak a tényleges hibák, amelyek ugyan valóban megesnek, de vagy nem komolyak és a használatot nem igazán befolyásolják, vagy valóban komolyak, de ekkor meg többnyire garanciában cserélik a TV-t.
Én a második plazmámat nyúzom jelenleg és elég sok másikkal is volt dolgom pl. egy beállítás erejéig és elmondhatom, hogy komolyabb problémával még eddig nem nagyon szembesültem. Persze műszaki cikkről beszélünk, aminél ugye bármi megeshet, szóval nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy soha semmi problémád nem lesz, mert belenyúlhatsz a selejtbe, tönkremehet idővel, stb., ez benne van. Ezért volt érdemes most decemberben Panasonic plazmát vásárolni, ugyanis 5 éves kiterjesztett garanciát adott a cég a plazmáira, ami azért sokakra megnyugtatólag hat.
Get Moded!
-
Viperator
őstag
B.U.É.K. Mindenkinek!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
DM-Fan
nagyúr
A továbbiakban szüleimnél teljesít szolgálatot, mai napig gyönyörű képe van.
Minőségben? Hát, azt kell hogy mondjam, hogy a 2008-as összeszerelési minőség szerintem lehet, hogy jobb volt, mint a 2010-es. Már eleve onnan indul, hogy 2008-ban a 42"-os plazma nyomott 29 kg-ot, 2010-ben az 50"-os úgy 26 kg-ot (jó, nyilván a NeoPDP panel miatt is könnyebb, de már ugye itt kevesebb anyagról beszélhetünk, pedig jóval nagyobb a TV). Ezen felül - mint említettem korábban - semmilyen üzemzaja nincs az előzőnek, a G20-nak viszont van egy minimális.
Képminőségben viszont egyértelműen látszik az eltelt majd' 3 év - jó, ennek egy része a felbontásbeli különbségből is fakad, de ezen túl is bőven érezhető a technikai fölény, úgy a feketeszint, mint a mozgásmegjelenítés terén is. Ugyanakkor az eltelt közel 3 év után is azt mondom, hogy nagyon szép képe van a PX80-nak is, mind a mai napig. Remélem még sok-sok évig fog menni az a készülék is.
Get Moded!
-
verba
csendes tag
buék mindenkinek!
olyan kérdésem lenne,nekünk tányéros upc-ink van.
Szerintetek műköne e a g20-on az usb-s külső merev lemezre felvétel.
van egy dmr.57-es is de hát anyi sok jó műsor van.
Az usb-t szinte állandó felvélre használnám,és megvágnán,,ha egyáltalán tud olyat.
Milyen az usb-beépitett felvevőnek a felvett anyag minösége,ill a szolgáltatás kinálata egy dmr 57 hez képest ha erről tuda nekem valaki valamit mondani? -
jule78
tag
B.U.É.K mindenkinek!
kicsit off.:ma éjfél tájékán megtapasztaltammi is valójában a "ghost".Másfél hete van meg a plazmánk pana 42X20-as.Idáig nagyon próbáltam vigyázni rá,logo zoom,teljes képernyos mód meg ilyenek.Éjfél tájékán kiálltunk a feleségemmel az ablakba megnézni a tuzijátékokat a városban.Vagy 20 percet tarthatott.Mire mentunk vissza a nappaliba mit ad isten,lefagyott a STB,kép kimerevedve,ponta himnusz alatt lehetett(tv2).Eloszor nem is nagyon tudatosult bennem mi tortént.STB kikapcs.....na a kkor láttam mi is a ghost,hááát besz...tam rendesen mert nagyon látható volt .Gyorsan átkapcaoltam SD-kártyára és már nyomattam is a demókat mosás gyanánt.Nem fogok gondolom újat mondani azzal hogy 5 perc után teljesen eltunt a ghost.Lehet hogy hamarabb de a videó addig tartott .
Teljes megnyugvással mentem álmodni,remélve hogy a technika ordoge már nem fog rossz idoben zaklatni soha tobbet[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Nem fog működni! Az USB-n keresztüli HDD-re történő felvétel csak a TV saját tunerén keresztül fog működni (DVB-C), a tányéros UPC-t viszont csak Set Top Box-on keresztül tudod a TV-re kötni, mivel a G20-ban nincs DVB-S tuner. Viszont a Set Top Box-ot legoptimálisabb esetben is HDMI-vel tudod a TV-hez kötni, amely bemenetről nem rögzít a TV HDD-re semmit, azt csak a saját digitális tunerjén keresztül tenné. Szóval számodra ez az opció felejtős!
Amúgy a felvevő tökéletes minőségben rögzíti a DVB-C-n érkező műsorokat (nem mondod meg, hogy felvételről megy), előre programozható, kombinálható az EPG-vel, szóval korrektül működik egyébként.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
verba
csendes tag
tehát a "főldi antenás tv-t feltudom venni? érsd m1 tv2 rtl,ezt hármat fogjuk,és ha fel tudom venni,akkor nézhetem e közbe a műholdast?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest