Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Vezetékes FÜLhallgatók
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elérhető a kézikonzolok csúcsa, az ONEXFLY F1 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz Zsinder #30895 üzenetére
46S20, 50S20 lehet még alternatíva, vagy az említett Samu C6500.
"A Panasonic tényleg ennyire gyenge az LCD gyártásban? Mert általában csak a Plazmát ajánlja mindenki ha Panaról van szó."
A dolog nyitja az, hogy amelyik LCD elfogadható minőségű képet nyújt, annak az áráért majdnem csúcsminőségű PDP-t lehet venni, de az viszont megint csak klasszissal jobb képet ad....nem rosszak annyira a Pana LCD-k, erős közepesre értékelném, de itt alapvetően a két technológia közti különbségekről van szó. A plazmában viszont nagyon jó a Pana, főleg a felső kategóriában.
Travelos: mer' már a filipsz superwide tv-jére gyúrtak ( persze ambilájtra optimalizálva.....
Amúgy szerintem azért, mert nem készül külön 16:9-es "kópia" a DVD és BD kiadáshoz ( tisztelet a kivételnek ), a mozi meg alapvetően ilyen.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
nagyúr
válasz Travelos #30900 üzenetére
azért, mert a filmeket így gyártják pár évtizede (v.ö.: "szélesvásznú");
a 16:9 egy átmenet a régi 4:3-as TV-képarány és a szélesvásznú mozifilm között, egy kompromisszum a kettő között.Ui. ja, és amit a magyar tv-k adnak, természetesen 4:3-ban, az egy pan&scan kép az eredeti szélesvásznúból... azért lóg ki mindenkinek a feje. Egy film az rtl-en a kép felét nem mutatja. Bár újabban néha már raktak csíkot ők is...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
szp1
addikt
válasz Travelos #30902 üzenetére
Megvan ott az 1080 sor, csak 280 fekete belőle.. viszont a GB-ot meg ugyanúgy kéri a HDD-n mintha lenne ott valami
fokukac: ez a halálom, a fele képet levágják oldalról, csak azért, hogy a zembereknek ne legyen a hagyományos CRT-n csík....és ezektől várjuk a digitális forradalmat Legalább az M1/2 HD már 16:9-ben ad...de egy kicsit nyugatabbra a ker.adók is alapból.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
madgie
titán
válasz Travelos #30906 üzenetére
Mert ésszerű kompromisszum. Ezen még nézhető méretet ad a 21:9-es mozifilm, meg a 4:3-as régebbi cuccok is. Az ultra wide 21:9-en mi látszana egy 4:3-as mozgóképból? Fordítva is borzasztó, néha úgy jött ki egy-egy DVD régebben is, hogy maradt a 21:9... katasztrofálisan nézett ki egy 55 centis, 4:3-os CRT-n.
-
nagyúr
Persze, az emberek is hülyék, nade a szolgáltatók... Itt vagyok anyáméknál. A legújabb, hogy úgy az HBO, hogy a 16:9-es adást úgy sugározza 4:3-ban a szolgáltató (PR telekom), hogy levágja a kép két szélét, így pl. a HBO-logóból csak a H-nak a bal széle látszik. Az imént kapcsolgattam, és golden globe-díjátadás volt, felirattal, a felirat jobb és bal fele nem látszódott, metr a szolgáltató levágja.
Állítólag így van január eleje óta, és ezért fizetünk, pénzt. Hihetetlen. Én mondtam már nekik, hogy mondják le, majd hozok én nekik filmeket...
-
kételkedem
addikt
válasz Travelos #30906 üzenetére
Bár hiperszuper pana plazmákat nem találsz ilyen képaránnyal, de a Philipsnek van ilyen képarányú LCD készüléke.
900 ezer forintért vihető!A döbbenetes képhatást fokozza a Cinema 21:9 két oldalán és tetején elhelyezett Ambilight Spectra világítás, amely a készülékbe épített LED-ek fényével a képtartalomhoz illeszkedő árnyalatú és fényintenzitású glóriát vetít a TV köré a falra, minden korábbinál magával ragadóbb képélményt hozva létre.
Hogy ez előny vagy hátrány, arról erősen megoszlanak a vélemények!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
szp1
addikt
válasz kételkedem #30911 üzenetére
(#30901).....
Az a TV tényleg döbbenetes...mindenféle tekintetben.
-
nagyúr
erről meg olyanokat olvastam, hogy nem egyszerre mozog a kép, meg rángat, meg kihagy, mert rossz a képfeldolgozó algoritmusa a tv-nek, hát nem tudom, 900 ezerért idegrohamot kapnék, az biztos
ez már majdnem az az árkategória, ahol a plazmák indultak anno...
4 millió volt egy plazma, amikor nyitott a westend, de kaptál hozzá egy ajándék szuzukit[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz Zsinder #30899 üzenetére
2m-re igazából csak HD anyagnál ajánlható az 50" szerintem. SD adások elég homályosak lesznek rajta, főleg ha analóg. Attól függ milyen a szolgáltatód, de ha nem túl jó minőségű az adás ráadásul csak analóg akkor azt kínszenvedés lesz 2m-ről nézni.
Viszont ha főként játékra, HD filmekre (720p és 1080p között nem fogsz eget verő különbséget tapasztalni 2mről) esetleg van lehetőség digitális HD adások vételére is akkor ne add lejjebb méretben, lehet az simán 50" is.
-
szp1
addikt
válasz madgie #30915 üzenetére
Hát, ha a főcím után is megmarad az eredeti képméret akkor dicsérj....
....... és láss csodát...de legalább 16:9-re meghagyták ( letterbox ).
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz fokukac #30913 üzenetére
Félreértések elkerülése érdekében a "döbbenetes" azt jelenti, hogy döbbenetesen sz@r...
madgie: de igen, akkor hurrá
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz moland007 #30920 üzenetére
Dunét, esetleg Popcornt.
De csak akkor, ha 2 méternél nem messzebbről nézed, különben nem fogod látni az előnyüket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stifi82
aktív tag
Helo
nívos kis fórumot hoztatok itt össze tetszik csak így tovább
az a nagy helyzet tv vásárlás előtt álok mert a notimat akarom összekötni tv-vel és a mostani crt-vel sajna nem megy mert csak hdmi meg vga van a tv-n pedig scart meg s-videjo
és gondoltam beruházok 1 led lcd lg32le5500 vagy samsung c6000
De aztán jött a fordulat bementem 1 szaküzletbe és jóformán lebeszéltek led lcdről inkább vegyek plazmát méret, kép miatt meg gondolom az eladónak az ár miatt sem 1 utolsó összeget kaszál.
De a 5ghostról és a beégésről 1 szó sem eset beszélgetéskor.
Tv 80% notival lenni összekötve 20% tv nézés lenne.
A 80%ban filmnézés és játék lenne mert a notika eddig még mindent fullon vitt acer aspire 7740g.
Érdemes panasonic plazmát venni vagy maradjak az lcdnél?
5 méteres hdmi kábelnél van vaami jel veszteség minőség romlás?
Full hd-t szeretnék érdemes?
1 ilyenre gondoltam Panasonic TX-P42U20E jó választás lehet?
kösz a segítséget ha még valami kérdés eszembe jut még ugy is jelentkezem
csáó -
BBéci
legenda
válasz stifi82 #30922 üzenetére
Az S20 alig drágább az U20-nál, érdemes abban gondolkoznod. Az 5 méteres HDMI teljesen jó lehet, persze nem a 3-4000 forintos teszkógazdaságos, de nem értem, miért nem tennéd a notit a tévé közelébe? A filmek hangja min fog szólni???
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stifi82
aktív tag
azért kellene az 5 méteres mert az ágyban fexem és onnét vezérelném az egészet nézegetem 3 méteres is lehet elég lenne csak akkor feszül a kábel
meg ha játszom akkor meg a billnek itt kell leni elöttem
1 boltban mondtak nekem 5méterest 1500ft-ért
mondjuk már az 5m usb kábelükkel befürödtem
a hanghoz van 1 yamaha erősítő 5.1es hangfalakkal optikán megy a hang a laptopból[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz stifi82 #30924 üzenetére
"az ágyban fexem"
Beteg vagy?
Vezetéknélküli billentyűzettel oldanám meg a helyedben. Akkor elég lehetne 1 m HDMI és ugyanolyan hosszúságú optikai kábel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
eagle-sas
csendes tag
AMBILÁJTOSSÁ SZERETNÉM TENNI A PLAZMÁMAT
NEM TUDNA VALAKI OLDALT MUTATNI, AHOL MEGFELELŐ LED LÁMPÁT ÁRULNAK?
eagle-sas
-
Johnny Cage
addikt
válasz stifi82 #30927 üzenetére
"start menü nem égne be?"
de, be tud. úgyhogy számítógép monitornak nem javallott használni. viszont ha csak játszani és filmezni akarsz, arra kiváló, csak figyelni kell, hogy ha sok statikus elem van a játékban (pl. lőszerszámláló stb.), akkor időnként pihentetni kell (elkapcsolni 5-10 percre). de a windows desktop-ot nem tanácsos kint hagyni rajta.
-
szp1
addikt
válasz eagle-sas #30926 üzenetére
Itt mi tiszteljük mások agybaját, de miért KIABÁLSZ éjnek idején?
Ráér az holnap is, addig csak kibírod olvasólámpa nélkül...stifi82: de, az bizony beéghet. Erre jobb az LCD. Főleg, ha még be is alszol a nagy fekvésben.....
[ Szerkesztve ]
-
eagle-sas
csendes tag
válasz #09634560 #30930 üzenetére
viszont a kalibráló programok is javasolnak háttérvilágítást; sőt, még olyan mintakép is van, amivel be lehet állítani a háttérvilágítás szintjét; háttérvilágításon (a...-on) a tévé mögött a falon szóródó fényt értem; nekem a tévé nem a falon van, hanem sarokban; a fal fehér, ezért én a világítást tényleg el akarom készíteni; csak nem tudom, milyen lámpát vegyek, amivel a kalibráló képnek megfelelően be tudom majd állítani a világítás erősségét
tiszta sötét szobában nekem egyébként is vakító a tévé, jelenleg is lámpa ég, csak előtte; ami nem előnyös
eagle-sas
-
eagle-sas
csendes tag
válasz einstein #30851 üzenetére
a tévék képminőségének megítélése jelentős részben objektíve mérhető jellemzőkön alapul; vannak szubjektív tényezők is, azonban ezek szerepe kisebb
lényeges - úgymond szubjektív - tényező azonban a tesztelő hozzáértése, türelme; ugyanis nem könnyű ezekből a tévékből a legjobbat kihozni; ki tudja mire való beállítási lehetőségek léteznek; továbbá távolról sem lehet általában kizárni, hogy az értékelőnek valamilyen rejtett szándéka van, amit érvényesíteni kíván
ami az lg-k megítélését illeti: a pj, pk 350, 550 plazma tévék képminősége a világhálón található tesztek alapján az elégséges és közepes kategóriákban helyezkedik el; a panasonic c, x, u ... tévéi jó és a kiváló besorolásúak; ennek bizonyítására felesleges oldalakat felhozni
a tévé esetén a képminőségen kívül engem sem érdekel semmi más; nem csak a tévék képminőségével vagyok így
eagle-sas
-
eagle-sas
csendes tag
én nem szeretek sötétben tévét nézni; ugyanúgy azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy 3d-s szemüvegben nézzem órákig
azt látom, hogy a philips megoldása itt sokaknak nem tetszik; pedig amennyire én tudom, a tévé hátterének szórt fényű megvilágítása általánosan elfogadott; azzal persze egyetértek, hogy ezt nem kellene a tévébe építeni és a fényerejét váltogatni
egyébként a tévém még beállítás alatt van és úgy is lesz jó ideig; ugyanis a beállítás mesterségét még ki kell tanulni
eagle-sas
-
Digitalis
senior tag
válasz #09634560 #30930 üzenetére
Tévedésben vagy. Ami megfordult nálam, és a mai napig, valaha látott legjobb szinte kompromisszumoktól mentes TV, (igen a plazmákat is beleértve) az a Cineos 47" 9703 spektra3-as S-IPS paneles Philips volt. Megkötések nélkül egész nap mehetett monitorként használva, hihetetlen színhelyes éles és pontos volt. Tapasztalatból mondom, hogy megfejelve a képtartalomhoz igazodó truecolor nagyfelbontású emby spektra 3-al brutál jó mindenhol, (1080p játékokban meg pláne) és baromság, hogy a fekete elfedésére szolgál. És hidd el nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel. [link] Egyébként nem értem, hogy itt a fórumon, mi ez a zsigeri és cinikus "filipsz" és "ambilight" gyűlöletet. ( persze az embynek vannak fokozatai, spectra 3 -alattiak tényleg, szinte semmit nem érnek)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Dorian
félisten
Én sem szeretek töksötétben filmet nézni, de az állólámpa sok. Szerintem is jó ötlet lenne valami led-füzért a TV hátuljára mókolni, hogy szórt fényt adjon a TV mögötti falra.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Digitalis
senior tag
válasz Santiagain #30941 üzenetére
Két G20 áráért.
de egy 4. éves modell van szó, akkori beragadt árazással, amit már nem is gyártanak...
FullHD G szintű plazma 4 éve mennyi vót?Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
szp1
addikt
válasz Digitalis #30940 üzenetére
Hát én ezt a TV-t nem láttam élőben, nem is nagyon találkozhattam vele lévén 2008-as modell. Azóta azért nagyot fejlődött az LCD technológia is ( megjegyzem halkan : nekem jobban bejön képre a nem ledes, "hagyományos" panel..mint ez is), a mostani philipsek közül nem nagyon tudnék egyet sem elképzelni magamnak, főleg nem az ultra széles szörnyeteget amiről korábban szó volt. Pedig nézegetem őket, igaz, nem nagy lelkesedéssel.
Azt jó lenne azért tudni, hogy az általad említett típusban még a gyümölcsöző LG - Philips együttműködésből származó panel van-e, vagy már a sharp féle? Mert ezt jótékony homály fedi.
Az ambilight-al kapcsolatban meg csak annyit: amikor olvastam róla, meg láttam reklámban nyomatni, akkor jó ötletnek tartottam, de amikor látom a valóságban akkor mindig elszörnyedek..mondhatnám : ambivalens érzelmeket vált ki bennem ( ez csak a poén kedvéért )..persze attól még másnak tetszhetAz erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
madgie
titán
válasz eagle-sas #30926 üzenetére
A felsoroltakon kívül annyit kell még tudnod, hogy baromi drága (értsd: egy jobb médialejátszó ára), mire összelegózod és nem fog akármivel menni, külön USB-n kell etetni csak PC-n keresztül és szinte csak olyan videolejátszó progi tudja vezérelni, ami amúgy nem a képminőségéről és testre szabhatóságáról híres (pl. VLC). Szerintem felejtős ez így, ebben a formában.
-
Zsinder
aktív tag
A lámpáknak és a napnak a fénye mennyire zavaró a plazmákon?
Gyanítom ablakkal szembe nem érdemes rakni. -
Dorian
félisten
válasz Santiagain #30944 üzenetére
Rátekerem hátul a tévéállványra, úgysem látszik. Fényként pedig csak a falról visszaverődő szórt fényt látom majd.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest