Hirdetés
Aktív témák
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek dönteni lécci : 42s20 hoz képest a g20 megér + 60 000 ft ot ? -
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #28751 üzenetére
Szerintem megér annyit. 5 évre számolva, napi 40 forintért lényegesen jobb tévét nézhetsz, birtokolhatsz. Eladni is többért tudod majd, ha eljöx az ideje.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ZEN1TH
őstag
-
Santiagain
őstag
Egyre több funkcionális analfabéta jelenik meg a fórumon. Azt a lehetőséget el sem tudom képzelni, hogy valaki 100-200k+ Forintot készül kiadni tévére, és képtelen néhány oldalt visszaolvasni, hogy minimálisan képbe kerüljön.
Az én szubjektív tanácsaim új készüléket vásárlóknak:
Aki zömmel Retekklubra és hasonló tartalmak nézegetésére használná az eszközt, az vegyen egy használt, síkképernyős CRT-t. Sokkal jobban jár anyagilag, és nem fog két hét múlva panaszkodni, hogy beégett a fos plazmája. Nem beszélve arról, hogy SD tartalmak megjelenítésére még mindig a legjobb megoldás.
Itt a fórumon 100-ból 99 ember azt mondja, hogy a méret a lényeg. Én nem értek ezzel egyet. Az emberek többsége a készüléket elsődlegesen tévé nézésre használja, és csak másodlagos funkció a házimozi megjelenítőként való alkalmazás. Sajnos, manapság, a Magyarországon elérhető HD csatornák száma elenyésző, az SD-k pedig, még digitális formában is gyenge minőséget produkálnak, még egy jobb minőségű plazmán is. Én Budapesten lakom, és jónak nevezhető a szolgáltatóm jelminősége, de tegnap nem tudtam annyira messzire ülni a 46G20-amtól, hogy megfelelő képminőséget produkáljon, pedig olyan csatornát néztem, amelyik képminőségét tekintve a jobbak közé tartozik. Az én tanácsom az, hogy aki multifunkcionális készülékként tekint a tévéjére, az vegyen inkább kisebb, de jobb minőségű panellal szerelt készüléket, és mozizáshoz üljön közelebb.
Az, hogy minden plazma zúg, igaz. De az is igaz, hogy nekem a panel hátuljára kell tapasztani a fülemet, hogy meghalljam. Lehet, hogy csak szerencsém volt, vagy szimplán süket vagyok.
Egyetértek azokkal, akik szerint gáz, hogy 2010-ben vigyázni kell egy tévére, különben kellemetlen meglepetések érhetik az embert (beégés), viszont az is tény, hogy minimális odafigyelésért cserébe sokkal jobb képminőséget kap az ember, mint a hasonló árkategóriájú LCD-knél.
Aki jó minőségű készüléket szeretne, az pedig ne azon problémázzon, hogy a fél falat elfoglaló készüléke annyit fogyaszt, mint egy HD6970-es videokártya, ami szintén csak akkor igaz, ha folyamatosan téli sportokat néz.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
BBéci
legenda
válasz Santiagain #28754 üzenetére
Jelenleg offtopik tévét használok, ami csak 55 colos, de amikor 63-as plazma volt nálam, jobban élveztem rajta az analóg tévéadást is, mint most a 20 centivel kisebb képátlón, vagy korábban az 50-es VT20-ason. Sőt, a legutóbbi olimpiák vízilabda döntőit 2,4 méter széles vászonra vetítve néztem, nem mazochizmusból.
Ki merem jelenteni, amit előttem többen megtettek, a méret bizony roppant lényeges szempont.
A többivel egyetértek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
conorr
tag
válasz HUTCHDB #28731 üzenetére
"márkasárbatiprás" nem írnék én ilyet
- ha nem éget volna le 1 TB samsungom meg egy 750gb is
- a PDA-m kijelzője 1 éves gari után nem krepált volna be
- az új TV -m nem rendelkezne a felsorolt bajokkal (ugye ez mind samsung)Most nyilván vannak hibás modellek, de számomra fura, hogy az összes ilyet én kapom meg, a tőlük vásárolt termékekből.
Átvételkor én nem tudtam megnézni a pixel hibát mer futár hozta, és vártam 1-2 órát még a TV hozzá szokik a benti hőmérséklethez.
A TV-ről meg még mindig ugyan az a benyomásom, a fenti hibákat leszámítva tetszik a képe. Remélem holnap cserélik, és ciripelés nélkül tudok majd "házimozizni"
-
spiritex
veterán
válasz KTTech #28740 üzenetére
Nagyon köszi!
lenne még egy kérdésem:
azt meg lehet valahogy akadályozni, hogy tv-nézés közben ne ugorjon át automatikusan a HDMI1-es bemenetre, ha bekapcsolom a laptopot??
Mert nem akarok én mindig filmet nézni, amikor bekapcsolom a gépem...
Van ennek valahol valami beállítása, vagy ez a HDMI átka?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
vhunor
őstag
válasz Dorian #28701 üzenetére
Nekem megvan BD-n a Planet Earth (érdemes megvenni, csak 16 font) és a PS3 automatikusan 24 Hz-re vált amikor elindítom, valamint apám Dunején is át kellett állítanom 24p-re a kimenetet, hogy ne akadozzon. Biztos, hogy 60 Hz-es a forrásanyag? A 24p-re jellemző moziszerű szaggatás így is megvan nálam (B850), apám Philipsén (9xxx széria) viszont olyan az egész mint a szappanoperák.
-
spiritex
veterán
válasz Palika71 #28759 üzenetére
A kábelhúzogatás azért nem jó nekem, mert előtte ki kell kapcsolni a tv-t is és a laptopot is, és ha éppen nézek valamit a tv-ben, de be szeretném kapcsolni a laptopot, akkor ki kéne kapcsolnom a tv-t, hogy kihúzhassam a kábelt, vagy ha éppen nincs bedugva és tv-zek, de utána filmezni szeretnék akkor is. A használatiban nem találtam erre vonatkozót, de a bemenet tiltás az nagyon jó ötlet! Köszi szépen!!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Santiagain
őstag
Ha egyetértenél velem méret kérdésben, akkor már nem lennék százból az egy.
Azért tartottam fontosnak leírni a véleményem ebben a kérdésben, mert amikor betéved valaki tanácsot kérni, hogy milyen tévét vegyen, akkor mindenkitől azt hallja, hogy minél nagyobbat. Holott lehet egy-két hozzám hasonló, akit hazaérve zavarni fog az SD adások minősége. Én a legtöbb digitális SD csatornát legszívesebben 4m-en túlról nézném, de ehhez nálam a szoba átellenes sarkába kéne ülni. Az is igaz viszont, hogy egyes műsorok képe kifejezetten jó. Még a folyamatosan "új" tartalmakkal dolgozó sportcsatornáknál is nagy a szórás a műsorok között. A HD-ben fölvett anyagok minősége nagyságrendekkel jobb még úgy is, hogy le vannak konvertálva SD-be.
Vehettem volna plusz 70 ezerért 10 centivel nagyobbat is, de a fent leírt okokból nem bánom, hogy nem tettem. Arról nem is beszélve, hogy nálam egy mozdulatba kerül, és máris olyan közel ülök a készülékhez, hogy akkorának látom, mintha a normál távolságról néznék 65"-t. Most azon gondolkodom, hogy elköltsem-e a megspórolt pénzt egy Dune-re, mert a nálam szinte folyamatosan üzemelő PC, 7000 Forintos (10m) HDMI kábellel olyan képet ad, ami számomra a tökéletesség határát súrolja.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
robi-k
őstag
válasz Santiagain #28764 üzenetére
A Dune (Base3, Max HD, Smart sorozat) ill. a Popcorn Hour C200 jó készülékek, de javasolnám, hogy egy kicsit várjál: kb márciusban fognak megjelenni az új Sigma 8646 procira épített Dune és Popcorn médialejátszók, és azok is kb ennyibe fognak kerülni, de jóval erősebbek lesznek.
-
BaLee
addikt
Digitális SD adás nálam 2.5 méterről simán nézhető!
Szóval nem vállalok túl nagy kockázatot, ha azt mondom, ez inkább szolgáltató, mint méretfüggő.Jah és 50" tv-m van.
-
imi68
tag
válasz Santiagain #28754 üzenetére
"Az, hogy minden plazma zúg, igaz. De az is igaz, hogy nekem a panel hátuljára kell tapasztani a fülemet, hogy meghalljam."
Ezzel én is így vagyok, a tv pedig LG 50PK550.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz conorr #28756 üzenetére
igazából nem is neked irtam volna, hanem a te hozzászólásod és az arra történő reakciók után összességében.
de akkor már kérdeznék tőled valamit:
én úgy vagyok a gyártókkal, hogy ha egy egy dologban csalódtam, akkor én csak nagyon nagy unszolásra vennék még egyszer olyan terméket.tehát miért vettél samsung tv-t, ha már több alkalommal problémád, volt ezzel a koreai céggel?
valami miatt mégis e mellett döntöttél.
ennek az okát vizsgáld meg!ettől függetlenül azt mondom, hogy ha hibás a készüléked cseréltesd ki, amit az eladónak 3 napon belül minden féle visszakérdezés nélkül meg kell tennie.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Dorian
félisten
válasz HUTCHDB #28768 üzenetére
Szerintem manapság a mamutvállalatok korában nincs értelme márkahűségről vagy ennek az ellenkezőjéről beszélni. Csak egyes termékeket tud vizsgálni az ember, hogy melyik márka melyik szériája éppen egy jól sikerült termék, az folyamatosan változik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem is 50" van, mégsincs semmi gondom a digitális SD adásokkal, sokkal jobban néznek ki, mint ahogy 42"-on az analóg SD kinézett. Igazából ha átváltok analógra, némelyik SD még akkor is nézhető marad, bár tény, hogy a digitális változata szebb valamivel. Nem kell messzebb mennem 1,5 méternél, hogy tökéletes legyen. Ugyanígy semmi gond nincs a DVD-kkel sem, többségüknél felmerülhet az emberben, hogy nem feltétlen tudná eldönteni, hogy 720p-t néz-e. Persze ehhez szükségeltetik egy minőségi lejátszó is, de úgy gondolom, hogy aki ilyen TV-t vesz, attól elvárható minimum, hogy nem szar 5 eFt-os tacskós lejátszót köt a TV-jére.
Arról meg már nem is beszélnék, hogy az a pár HD-csatorna (én egyébként gyakorlatilag szinte csak azokat nézem - NatGeo HD, Discovery HD Showcase, adott esetben m1 és m2) meg olyan minőségű, hogy lejön a falról.
"Az, hogy minden plazma zúg, igaz."
Egy nagy frászt igaz! Ezt kb. az mondja, akinek volt/van összesen egy plazmája, az zúg és a fórumban is hasonlókat olvas. Személy szerint már nekem is volt olyan plazmám, ami egyáltalán nem zúgott, se elől, se hátul, sehol sem, de ezen túl jópár másik hangtalan készülékkel is találkoztam már, az idei szériából is. Attól, hogy vannak kevésbé jól sikerült, zúgó darabok, még nem kéne általánosítani a technológiára nézve.
Én továbbra is azt mondom, hogy senki ne féljen a nagyobb mérettől, nyugodtan meg lehet venni az 50"-60" vagy nagyobb méretű TV-ket is, ha megvan rá a pénz, nem fog rosszabb képminőséget látni a 20 cm-rrel nagyobb panelen sem, még ha digitális SD adásokat néz sem. Maximum annyit tennék hozzá, hogy nem feltétlen a digitális SD adások miatt érdemes ekkora TV-t venni, de szerintem nem is azok vesznek 60"-os plazmát, akik RTL-Klub-ot akarnak nézni 24/24-ben. Hihetetlen élménytől fosztja meg magát az, aki lemond a számára anyagilag megfizethető legnagyobb mérettől és ezt nem helyettesíti az, hogy közelebb ül a TV-hez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz DM-Fan #28773 üzenetére
én is megerősíteném DM-Fan állítását.
mint ahogy írtam az én samsungom sem zúg.
sőt ismerősi körömbe is van egy pár plazma, és pl.: egy régebbi LG, és egy szintén 3-4 éves panasonic-nak sincs hangja.visszatérve az enyémhez, van egy nagyon halk ciripelés, (már a legalacsonyabb hangerő szinten, - ami 1-es - is elnyomja a tv hangja) de ha azt hallani akarom, akkor a mutét be kell kapcsolnom, és a keblemre kell ölelnem a tv-t.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Szatura
aktív tag
Ha a Samsugok ilyen szarok,akkor az enyém felbecsülhetetlen értékű,mert hibátlan!
50c530
El is adom ha kell valakinek,bejött egy kis forint,vennék egy jobbat -
Szatura
aktív tag
Zúgással kapcsolatban biztos az is számít,hol és hogyan van a tévé elhelyezve....gondolok itt arra,hogy pl van e a háta mögött közvetlen fal,szekrénybe van e beépítve,stb....visszaverődhetnek a hangok.
Nekem zúg a samu a régi LCDhez képest,de pl nem hallom jobban mint most az asztali gépem zúgását.
Nem okoz problémát,mert ugye a tv hangja elnyomja,nem is értem kit zavarhat ez.... -
Szatura
aktív tag
válasz HUTCHDB #28779 üzenetére
Az a helyzet,hogy egy hónapos a darab,nagy balekság lenne ezt most eladnom,de ha a boltban lerakott pénzt /200ezer/ megkapom érte mert ugye egy ritka,hibátlanúl működő samsung akkor bármikor összecsomagolom!
Senki /én sem/ vennék használt tévét teli árban,így ez csak egy gondolat volt![ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Szatura #28780 üzenetére
hát én nem szeretném, ha a plazmám úgy zúgna, mint az asztali gépem, pedig az sem hangos (egy kilós procihűtőm van 2db 12-es ventivel -geminII-, sokszor passzívban elviszi)
Tegnap felraktuk a TV-t a falra végre, szerencsére most sem lehet hallani a zúgást, néma maradt.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz Szatura #28784 üzenetére
nekem történetesen még nagyon halk TV nézés közben sem sikerült soha semmi zúgást sem hallanom a TV-ből. Ha mellé állok, és a fülem a háta mögé teszem, akkor hallani nagyon halk elektromos zajt belőle. Már egy méterről is néma.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
soliddreams
csendes tag
Szia,
csak megerősíteni tudom az előttem szólókat. Nálam az SD adások (T-Home SAT) a Pana 50X20-on 3 m-ről kifejezetten szépek. Amelyik adó egy kicsit gyengébb, ott annyit tapasztalok, hogy homályosabb a kép. Az SD divx/xvid szintén szép 3 m-ről (Laptop-XBMC-HDMI). Most kódolatlanul megy pár napja 3 HD csatorna (HistoryHD, Eurosport HD, NatGeo HD), hát azok képe gyönyörű - pedig a TV csak HD Ready. Ugyanígy a HD-s mkv-k is pazarok. Én alanyi jogon adnám az embereknek az 50"-os plazmát . Ja...és nem kell félni a HD Ready-től. Senki sem a pixeleket számolja, hanem élvezi a moziszerű élményt. -
Dorian
félisten
válasz Szatura #28782 üzenetére
Venice-em van. Nem tudom, hogy van-e képi különbség, mert mióta megvettem (fél éve) a Venice-t használom és nem hasonlítgattam. SD filmek megjelenítése biztosan sokkal szebb a Sigma skálázója miatt, HD-ben szerintem nincs ekkora különbség.
Beruházni leginkább kényelmi szempontok miatt éri meg, egyrészt minden mkv-t visz, nem kell pöcsölni, hogy valamit letölt az ember, megnézné, aztán kereshet másik verziót. Kezeli a teljes fájlszerkezetet, tehát nem kell az elején kiválasztani, hogy videót, képet vagy zenét akarsz elindítani. Nincs gondja a beágyazott feliratokkal - hangsávokkal, kezeli a DVD vagy BD-iso-t, a HD hangokat kódolni ugyan nem, de továbbítani tudja: koaxon lekeverve sztereóra, vagy analógon pcm-ként a teljeset. Nem a filmet elindítva kell beállítgatni a képtulajdonságokat, hangsávokat, stb. A csomó apróságról nem is beszélve: Tetszőlegesen eltolható a kép (pl. szélesvásznú filmet felfelé, így a felirat nem lóg bele),a felirat is akárhol lehet, több színben, a lejátszást lehet lassítani-gyorsítani, léptetni, könyvjelzőzni, a félbehagyott filmeket ugyanonnan folytatni. Egyéb kiegészítő feature-k: iradio, youtube kliens, torrent kliens, NAS-ra köthető utp-n vagy usb-s wifi-n keresztül, a firmware már rég teljesen stabil, mégis jönnek ki folyamatosan a felhasználók igényeit kielégíteni próbáló új firmware-k...
Összességében a képminőség nagy javulását egy alap tévére kötve nem hiszem, hogy különösebben észre lehet venni, de a fenti dolgok miatt bőven megérte. Ha lesz időm este otthon, belenézek pár film képébe a külső-belső playerrel, én is kíváncsi lettem.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pedrő
aktív tag
válasz kételkedem #28628 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Körbejártunk 1-2 boltot (Euronics, Tesco) és pont az utóbbiban volt kiállítva egy Panasonic TX-P42U20-as készülék. Asszonynak a teljes kínálatból ez tetszett a legjobban, egyik LCD-vel sem volt kibékülve, túl elmosottnak tartotta a képüket. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy plazma lesz a vége. Elég vicces árakkal dolgozik a tesco, 169e Ft. ott a TV, Digitalplazaban meg 146e. Jó véleményeket olvastam amúgy erről a boltról, meg tudjátok erősíteni?
Egy régebbi Panasonic S49-es DVD lejátszóm van itthon, ez még nem tud 1080-as felskálázást, azért elfogadható lesz a képe egy ilyen plazmán? (Nem volt egy olcsó lejátszó annó, 40e-ért vettem kb. 4 éve) Szűkösek a keretek, nem fér bele egyszerre minden
Igazából két versenyző volt, ez az U20-as és egy Samsung LE-40C650-es LCD. De nagyon a plazma felé mozdultunk el, igaz kicsit át kell alakítanunk a tévézési szokásokat, sokszor csak háttérzajként megy ugyanis a jelenlegi CRT... De szerintem ezzel nem lesz gond.
Csak egy utolsó megerősítésként, jól járok szerintetek az U20-assal?
-
Dorian
félisten
C530 ciripelés:
Nálam 2,5-3 m-ről tök csendben, vagy a tévét nagyon lehalkítva lehet hallani.
Ez is változó, mert sötétebb képeknél abszolút 0 hangja van, világosabbaknál tapasztalhatóak a fentiek. Egyértelműen táp, vagy azzal érintkező fém alkatrészek rezonanciájáról van szó.
Emlékeim szerint vásárlás után jóval halkabb volt, csak csendben, 1 m-nél közelebbről lehetett hallani. Talán ide írtam is annak idején.
Agyalok, hogy nem a fali konzolra akasztás okozta-e a dolgot. (Azt később vettem) Ha majd nagyon ráérek lehet, hogy meghúzom a hátulján a csavarokat, vagy teszek a konzol-tévé csatlakozásokhoz neoprént, de egyenlőre nem zavar a dolog annyira, hogy foglalkozzak vele. Mondjuk ez a lustaságomat is mutatja, szerintem amennyit ide írtam már a témáról, annyi idő alatt már megcsinálhattam volnaKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Fernet #28790 üzenetére
A Panasonic S49 egész jó lejátszó, de a legnagyobb jóindulattal is csak alsó középkategóriásnak nevezhető. 4 éve én ilyen
Arcamot használtam, euróban ugyanannyiért adták, mint USA-ban dollárért. Az már kiváló kép (és hangminőséget nyújtott), a különbség egy U20-as plazmán is észrevehető.
Csak viszonyításképpen említettem, ne aggódj, a Panasonicoddal is nagy élmény lesz a filmnézés!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BaLee
addikt
válasz Fernet #28790 üzenetére
Jól fogsz járni az U20-assal, ha a DVD lejátszó nem skáláz akkor majd a tv felskálázza, nem lesz sokkal rosszabb az eredmény (ha egyáltalán rosszabb lesz...).
Digitalplazat meg felejtsd el, mert ha ott veszed akkor nem kapsz rá 5 év garit, ami december 31ig érvényes még.
Nézz szét az Edigital, Euronics, Tesco, MM meg egyéb műszaki áruházakban hátha kapsz még valahol. Ha nem találsz akkor meg vegyél egy 42S20at az Edigitalon annyi, mint az U20 a Tescoban...Bár ha a határidőbe már sehol nem férsz bele akkor veheted a Digitalplazanál is mert utána már csak 2 év gari lesz rá itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat, egyedül nem tudtam eldönteni mi legyen Lehet hülye kérdés, meg evidens, csak hát... Szóval ha online rendelek egy boltból, akkor ők nem csinálnak olyat, hogy fektetve szállítják a plazmát igaz? Gondolom betartják a tárolásra/szállításra vonatkozó szabályokat. Bár mondjuk nem a bolt szállít hanem a futárszolgálat... Csak hangosan gondolkodtam.
-
BaLee
addikt
válasz Fernet #28797 üzenetére
Betartják, ha mégsem akkor magukkal szúrnak ki, mivel ha gond van vele akkor 3 napon belül cserélniük kell. Szélesebbek ezeknek a tv-knek a dobozai mint gondolnád, nem olyan vészes állva szállítani. Ráadásul a dobozon több helyen fel van tüntetve, hogy nem szabad eldönteni.
Ha online rendeled kérdezz rá, hogy mikor kapod meg, mivel az 5 év garancia kiterjesztés már csak 31ig van. Már ha ez szempont...
-
DM-Fan
nagyúr
Igazából az mindegy, hogy mikor kapja meg, a lényeg, hogy a számla még 2010. december 31-én (vagy az előtt) elkészüljön. Ha csak 2011. január 3-án kapja meg, de a számlát még idén kiállítják, az is megfelelő.
Pampers: Teljesen korrekt választás a 42U20, pláne 150 eFt-ért. Ha nem kapnál belőle (emlékeim szerint már karácsony előtt is hiánycikk volt), akkor meg tényleg ott van a 42S20, picivel többért. Az S49-es lejátszón ugyan nincs HDMI-kimenet, de komponens kimeneten teljesen korrekt képet fog adni.
Általános tapasztalat, hogy a kereskedők és a futárcégek többnyire betartják az állítva történő szállításra vonatkozó előírásokat, szoktak figyelni a dobozokon látható piktogramokra.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DVlad
őstag
Hirtelen elcsöndesedett az összes tv.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest