Hirdetés
Aktív témák
-
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #28544 üzenetére
Ez a 3D dolog tipikusan fogyasztói társadalom kórkép. Megvenni a legújabb hülyeséget jó drágán c. fejezet. Nekem pl. semmilyen újdonságot nem tesz hozzá ebben a formában. Azt elismerem, hogy a PC-s játékoknál van létjogosultsága, de engem kifejezetten idegesít filmeknél.
Ennél sokkan jobban tetszett az a technika, ami házi viszonylatban elég nehezen kivitelezhető. Még 1995-ben jártam a Universal Studiosban, ahol be lehetett ülni a Back to the Future-ben használt autó egyik másába, egy Deloreanba , ami előtt egy parabola alakú hatalmas vászon volt. Na az azon lejátszott dolog volt teljesen élethű, én majdnem berosáltam. -
Rick4
félisten
Hó? Ma esett 15 centi, éjjel meg -20°C lesz... Tél van, kéremszépen.. Ez a csóka is hivatalos forrásból hozza, legalábbis eredeti Samsung garipapírral van a készülék, 2+1 év, direkt rákérdeztem, más feltételekkel nem is érdekelt volna...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
szp1
addikt
válasz spiritex #28549 üzenetére
Esetleg, ha van antennás ismerősöd, egy galvanikus leválasztót rá lehet illeszteni a koax kábelre. Sajnos a plazma nagyon kidobja az analóg jel hibáit, amit az lcd eddig eltaknyolt..
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
válasz maxika2004 #28541 üzenetére
Nem lesz minden évben többször 5 év gari akció ebben biztos lehetsz. Ennyi erővel adhatnák a tviket folyamatosan 5 év garanciával...
Évenként egy szokott lenni év végén, az idei év kivételes volt, mivel a Foci VB kapóra jött, nagyon sokan vásároltak új tv-t akkor és ezzel akarták kicsit még jobban felfuttatni az eladásokat ezért volt a nyáron is ilyen akció. De ott még az árak is jóval magasabbak voltak.
Na meg ha kijönnek az új 2011-es modellek, azoknak mire elérhető szintre esik az ára az majd november-decemberre várható. Ha jók az emlékeim a 42G20 is bő 300 feletti árról indult, most meg már 200 környékén is kapni. Ez több, mint 30%os árcsökkenés, az ennél nagyobb tv-knél még nagyobb volt a szórás.
-
eagle-sas
csendes tag
válasz Denyiro #28467 üzenetére
Szerintem jól összefoglaltad a plazma tv-k vásárlása körüli problémákat.
Nekem is ilyen tv-m van, mégis, nagyon kevés embernek javasolnám, hogy azt vegyen. - Éppen olyan okok miatt, amit te is írsz.
Korábban nézegettem hdtv-választó teszteket. Úgy emlékszem, sehol nem találkoztam annak a tényezőnek a számbavételével, hogy valaki átlagosan naponta mennyi ideig akarja használni az új tv-jét.
Pedig szerintem éppen ez a döntő tényező; ez alapján lehet a számára a legegyszerűbben a legjobb tanácsot adni:
1. Ha valaki napi 2-3 órát fogja nézni - és az is hagyományos tv-zés lesz - akkor szóba jöhet a plazma.
2. Ha ettől lényegesen többet fogja használni, akkor valószínűleg számítógéphez köti, játékra használja, felügyelet nélkül hagyják - rendszeresen rajta lesz ugyanaz a változatlan képtartalom, és elkerülhetetlenül be fog égni. Ebben az esetben a számára csak lcd tv-t javasolnék.
Ilyen módon el lehetne kerülni azt, amit a fórum hozzászólásaiból bárki lát: az elkeseredett emberek, akiknek akár milliós plazmájuk égett be, és akik azt megelőzőleg abban a hibás tudatban voltak, hogy a 'csúcstechnológiás' készüléküket ilyen veszély nem fenyegeti.
eagle-sas
-
spiritex
veterán
válasz DM-Fan #28550 üzenetére
Köszönöm szépen a javaslataitokat!
Ki fogom próbálni, de a galvanikus, ill. földhurok leválasztó az egy és ugyanaz ugye? Mert akkor holnap meg is veszem egy antennás boltban. Zavarszűrős, kb. 10 cm-es koax kábelem egy fekete zavarszűrő hengerrel, egy be- és egy kimenettel van, csak otthon. Holnap azt is kipróbálom.
Még egy észrevétel, amit azóta vettem észre:
Ha a tv hátuljából működés közben lassan húzom kifelé a koax kábelt, egészen addig, amíg már alig ér hozzá a tv-hez, akkor bár kicsit rosszabb a kép, kicsit hangyásabb, de ezek a kis cikázó, fehér szemetek eltűnnek! Ez nem tudom mit jelent, csak leírtam, hátha valakinek mond valamit..Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Johnny Cage
addikt
melyek a leginkább kerülendő csatornalogók, amelyek a leginkább hajlamosak a beégésre? új korában mennyi az a maximum idő, ameddig kint maradhat egy csatorna logója (egy reklámblokk nem elég a pihentetésre?) valamint a bejáratás után meddig maradhat ugyanaz a csatorna biztonságosan, elkapcsolás nélkül?
-
szp1
addikt
válasz spiritex #28558 üzenetére
Nekem úgy magyarázta a kábel tv-s szerelő, hogy a kábelhálózatban potenciál különbség keletkezik és emiatt keletkeznek ezek a zajok az analóg jelben. Ezt az anomáliát szünteti meg a galvanikus leválasztó. A gyengébb kontaktus valószínűleg pont ezt a különbséget eliminálja, ezért szűnhet meg ez a típusú zaj, viszont értelemszerűen romlik a jelszint.
Nálam segített annak idején, de aztán átálltam digitális kábelre, ott ez nem jelentkezik ilyen formában.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Johnny Cage #28559 üzenetére
Kisméretű, tömör, szinte világító logo a "veszélyes". A valamennyire áttetszőek azok nem vészesek. Ugyanígy a karikáknál is van ilyen is, meg olyan is.
Nálam a FilmboxHD okozott eddig kisebb ghost-ot, de az is eltűnt pár óra alatt.
A reklám bőven elég. A retekklubon kívül szinte egyetlen csatorna sincs ami veszélyesebb lenne.
A beégéshez szerintem több óra állókép kellene, de azt a TV nem engedi, leveszi a fényerőt.
Aki fél, hogy bealszik a műsoron, állítsa be az automatikus kikapcsolást, akkor nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
eagle-sas
csendes tag
A tegnapi nap késő este felmerült az a probléma, hogy a használaton kívül lévő készülékek áramtalanítása célszerű-e. Úgy emlékszem, egyetértés volt abban, hogy normális körülmények között (nincs vihar, nem utazik valaki el) nem kell áramtalanítani, mert az ismételt ki-be kapcsolások ártanak a tv-nek.
Azonban ennek okát illetően két álláspont volt: Az egyik szerint akkor károsodik a készülék, amikor a feszültséget ráadjuk - vagyis bekapcsoljuk.
A másik álláspont szerint - ami leginkább az én véleményem volt - éppen ellenkezőleg: a kikapcsolás árt a tv-nek, vagyis a feszültség elvétele.
Persze, az utóbbi hihetetlennek tűnik, látszólag ellentmond a józan észnek!
Azt ígértem, hogy utánanézek a kérdésnek:
Richard Feynmann a XX. század egyik legnagyobb fizikusa volt. Lev Landau - aki Sztálin börtönében ült is, és aki a múlt század legnagyobb szovjet elméleti fizikusa volt - egyenesen Newton-hoz hasonlította. Mindketten Nobel-díjat kaptak.
Feynmann a Challenger-katasztrófa vizsgáló bizottságában is helyet kapott, itt [link] egyszerűen fizikusnak nevezik. De nem akárki volt ő. Úgy tudom, ő oldotta meg a katasztrófa rejtélyét, hogy a gumi tömítőgyűrű a hidegben merevvé vált és engedett a tömítés.
Ő írja a "Mai fizika" (Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1986.) c. könyv 6. kötetének a 30-31. oldalain (pontosabban mondja, mert itt előadás jegyzetről van szó, amit a szerzőtársak, R. B. Leighton és M. Sands jegyzeteltek le):
"Az áramkör megszakításakor az áram hirtelen zérusra csökken, és változása közben jelentékeny önindukciós feszültséget létesíthet. Ez az önindukciós feszültség sokszor olyan nagy lehet, hogy a kapcsoló nyitott végei között ívet húz. A keletkező nagy feszültség tönkre teheti a tekercs szigetelését - és természetesen bennünk is kárt tehet, amikor a kapcsolót nyitjuk."
Idézhetném Budó Ágoston: Kísérleti fizika (Tankönyvkiadó, Budapest, 1977.) c. tankönyve 2. kötetének 242. oldalát is, de felesleges. Mindenki tudja, hogy amikor a konnektorból a dugót kihúzza, időnként "szikrázást" (ívet) lát - én éppen tegnap este, mert a műholdvevő beltérije lefagyott. Továbbá éppen ez az oka annak is, hogy egy villanykapcsoló sem olyan egyszerű felépítésű: a megszakítást egy rugós szerkezettel nagyon gyorsan kell megoldani, mert egyébként ív keletkezne - mint a hegesztésnél -, ami szétégetné a kapcsolót.
Akit érdekel a probléma, az a Lenz-szabály kifejezés alatt bizonyára számtalan találatot lel a keresővel.
[ Szerkesztve ]
eagle-sas
-
DM-Fan
nagyúr
válasz eagle-sas #28557 üzenetére
Abszolút nincs összefüggés aközött, hogy ki hány órát használja a TV-t és aközött, hogy melyik technológia előnyös ez alapján számára. Az én előző plazmám is napi átlag 8 órát ment, rengeteget háttértévéztünk vele, amikor folyamatosan jelen volt az aktuálisan nézett csatorna logója. A készülék 3 éves és sehol nincs rajta végleges beégés. Ghost persze előfordult, de simán eltűnt minden alkalommal. Hozzátenném, hogy kezdettől fogva játszottam azon a plazmán is PS3-mal, mégpedig igen sok FPS-sel, ahol a HUD nem volt kikapcsolható, mégsem sikerült beégést előidéznem, de még csak tartósabb ghost-ot sem. Nincs ez máshogy a G20-ammal sem.
Nem véletlenül nem említik az átlagos üzemidőt a tesztekben - egyszerűen azért nem, mert ez így hülyeség. Ha valaki napi 24 órában DVD-t néz rajta, esély sincs a ghost kialakulására, mint ahogy akkor sem, ha napi 24 órában olyan TV-adót néz, ahol normális a csatornalogó és kell sűrűséggel szakítják meg a műsort reklámok.
Egyébként meg fel vannak szerelve a készülékek önvédelemmel: a Pana menüjében simán beállítható, hogy x idei inaktivitás (tehát távirányítóval vagy más kezelőszervvel nem végzett beavatkozás) után kikapcsoljon a készülék, vagy bekapcsoljon a képernyőkímélő és már meg is előzte az ember a beégést.
Kicsit túlpörgik sokan ezt a ghosting/beégés témát, pedig minimális odafigyeléssel - ami egyébként egy LCD-nél sem árt - simán megelőzhető a probléma.
Get Moded!
-
szp1
addikt
Továbbgondolva ezt a beégés / ghost dolgot.
A gyártók igyekeznek kivédeni a felhasználói hibákból eredő ilyesféle gondokat, többféle módszerrel : pixelmozgatás, fényerőlevétel, szürke oldalsáv, kikapcsolás időzítő stb. De a balfék user ellen nincs orvosság, ez az a típus, aki okosabb mindenkinél, neki meg ne mondja senki a frankót, majd ő megmutatja, hogy be lehet égetni akármilyen logot. És sikerül is neki, mert amit nagyon akarunk, az összejön.
Na most, a balfék felhasználó, hogy saját balfékségét leplezze, telekiabál mindenféle létező és nem létező fórumot a technológia állítólagosan súlyos hibáival, megfejelve azt egy-két jól hangzó sztereotip lózunggal. Amint tudjuk, nincs hatékonyabb reklám a negatív hírverésnél, tízszer - százszor hatékonyabb mint a pozitív hír, hiszen az nem érdekel senkit.
Amennyire én visszaemlékszem, az utóbbi egy év alatt itt ebben a topikban maximum 2-3 valódi beégésről olvashattunk, abból is szerintem 2 a bemutató darab TV hibája volt.....de cáfoljatok meg, ha nem így van.
Summa-summarum, aki egy picit is ésszel használja a PDP TV-t, az ilyen jelenséggel csak nagyon-nagyon ritkán találkozhat.
Persze ez olyan, mint kutyát tartani: ha nem tudod gondját viselni, inkább ne is gondolj rá.[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
Az előző hozzászólásokban olvastam hogy a TV kikapcsolással történő áramtalanítása milyen veszélyekkel járhat a készülékre nézve. Nem gondoljátok hogy ezt a Matsushita Electric tervező mérnökei is tudják és bizonyára építettek a készülékekbe olyan alkatrészeket amelyek ezt megakadályozzák. Vagy lehet hogy nekik ez nem jutott eszükbe. Akkor viszont valaki szólhatna nekik erről . Lassan már olyan kép alakul ki bennem hogy a plazma TV olyan szerkezet mint állatorvosi ló amin minden betegség előjön. Nem csoda hogy aki most kezdi olvasni a hozzászólásokat a sok lehetséges hibától teljesen elbizonytalanodik és inkább nem is vesz plazmát. Ha ez így megy tovább lassan át kéne keresztelni a topikot 1000 ok amiért ne vegyél plazma TV-t névre .
-
szp1
addikt
Sőt, tovább megyek, ez az LG és a Samsung tervezőinek is eszébe juthatott halvány elektromérnöki előtanulmányaik alapján...
Aki most kezd olvasgatni meg nyugodtan kérdezzen, vannak itt plazma használók is...eagle-sas: én is kapcsolgatom, mert utálom ha összenyomott a kép. A 4:3-at eredeti formátumban nézem, a letterboxot auto módban és így tovább.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Na ez az, amiről szp1 kolléga az imént beszélt: feltesz valaki egy teljesen általános kérdést (ti. kihúzza-e állandó jelleggel a készüléket), amire megadjuk a választ, hogy ne mert ez az elektromos készülékeket ÁLTALÁNOSSÁGBAN károsítja, élettartamát rövidíti. Erre hogy jön le egyeseknek: "A plazma ilyen szempontból is rosszabb alternatíva, mint bármi más."
Ezektől tépem a hajam! A legjobb, mikor olyan emberek kezdenek hangadók lenni egy fórumon, akik életükben nem használták az adott technológiát, csak olvastak róla, vagy hallottak olyanról, aki látott már olyat, vagy esetleg vásárlás előtt álló kételkedők, akik ötvenszer is megkérdezik ugyanazt és mikor ötvenegyedszer is ugyanazt a választ kapják, akkor meg már nem hisznek benne, mert biztos nem mond igazat az, aki ennyire dicséri.
Értem én, hogy az ember nem könnyen ad ki ennyi pénzt és megnézi, hogy mit vesz - én is így tettem - de azért a józan belátásnak és az egészséges mértékű kételkedésnek is van határa. Aki ennyit aggodalmaskodik, az vegyen olcsón egy akármilyen TV-t és nyugtassa magát azzal a tudattal, hogy nem bukik rajta sokat!
Kérdésedre válaszolva: hiába gondolnak a mérnökök a hibák kivédésére, ha egyszerűen nem lehet ellene (és a sok hülye user ellen) tenni. Milyen védelmet építesz egy relatív alacsony bekerülési költségű készülékbe, amely megvédi a feszültségingadozástól, az állandó feszültségre kapcsolástól/leválasztástól, illetve az adott esetben a user hanyagságából bekövetkező villámcsapástól? A mérnökök is úgy vannak vele, hogy irreálisan nem drágítják a készüléket fölösleges védelmi mechanizmusokkal, mikor a felelős, gondos user ezen problémákat megelőzheti.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #28570 üzenetére
Például a tv2 logójával nincs semmi probléma, ugyan törtfehér, de áttetsző, mögötte tud változni a képtartalom. Soha nem fog beégni, de ezt a reklám általi megszakítások sem engednék. Egyébként a 30-40 percenkéntre időzített reklámok szerintem már bőven ellátják a beégés-elleni védelmet (kivéve persze az olyan agresszív logóknál, mint az RTL-Klub-é).
De egyébként aki ennyire irtózik és Panasonic-ot tervez venni: Zoom1 - ez a 16:9-re húzott 4:3-as képnek egyébként is jót tesz, mert ezáltal megszűnik a torzulása, a logó és korhatárkarika pedig a panelen kívülre kerül, a kép tetejéből és aljából meg nem veszít el jelentős részt. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Dorian #28576 üzenetére
Többször megállapítottuk, hogy 46-50" körüli LCD-t 450 ezer alatt nem érdemes nézegetni.
Némelyiket még afelett sem.....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
GSzarkaTAT
tag
Nem lesz minden évben többször 5 év gari akció ebben biztos lehetsz. Ennyi erővel adhatnák a tviket folyamatosan 5 év garanciával...
Pedig meg fogsz lepődni: vannak olyan cégek, amelyek ezt az árképzést használják ÉVEK óta.
Én úgy 3-4 éve, 2 egymást követő évben vettem ugyanígy radiátort: most is él az akció!
-
szp1
addikt
válasz GSzarkaTAT #28578 üzenetére
Gondolom ők a beégésre is vállalják a garanciát...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GSzarkaTAT #28578 üzenetére
Végülis a plazma helyére is szerelhetsz radiátort a falra! Ha arra adnak több garanciát, akkor azt kell venni TV helyett! Világos mint a vakablak.
A Pana viszont szerintem jövő ilyenkor fog csak újra 5 év garanciát kínálni: 2011-ben nem lesz olyan jelentősebb szezonális sportesemény sem, amihez köthetnék, de tudtommal nem is tervezik. A legközelebbi várhatóan jövő karácsony, aztán meg a 2012-es olimpia lesz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dave77
tag
válasz DM-Fan #28573 üzenetére
Én is ezt szoktam, Zoom1 és hopp, eltűnik a logó, megmarad az eredeti képarány, és csak minimálisan romlik a képminőség. Ami egy kicsit zavar, h a TV (46G20) okosabb akar nálam lenni és hiába van Zoom1-ben, csatornaváltáskor elfelejti és újra az eredeti arányban mutatja a képet. Nyomok egy aspect gombot, meg egy OK-t (mert a Zoom1-en áll a listán) és megint ránagyított. De ezt miért bírálja felül, miért nem jegyzi meg?
Sportcsatornák sajnos tipikusan vakító fehér logót használnak, náluk nem segít a Zoom1.
-
Rick4
félisten
válasz Dave77 #28582 üzenetére
Anno volt nagyon sok évvel ezelőtt egy 16:9-es képarányú 92 centis képcsöves tévém. Akkor már tudta azt mint a mostaniak, stereo minden csatin külön megjegyzett hanggal (ahol hagytad ott volt legközelebb is) minden csatinál olyan képarány amilyenre állítottad, kéttuneres pip, és társai. 80Kg volt a tévé, az új ára 450 ezres volt, egy zsír állapotú használt 2-es Golf ára. a 72-esek 100K körül mentek akkoriban. Akkor már lehetett ilyen egyedi csatornára szóló beállításokat memorizálás nélkül tárolni, ezt miért felejtik el a gyártók?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
szp1
addikt
Nem felejtik, direkt hagyják ki.
Akkoriban amikor elérték a maximumot amit a CRT képminőségből ki lehetett hozni, szépen sorban elkezdték belepakolni ezeket az extra ficsöröket a tv-kbe, minden modellévre hagyva valami "újdonságot".
Most, a plazma / lcd fronton ugyanezt az utat járjuk végig...hiszen milyen extrát lehetne évről-évre belepakolni, ha mindjárt az elején kijátszanák az összes adut, ami amúgy már réges-rég a kezükben van...aztán előveszik a net-tv-t, aztán a dupla tunert, pip-et, médialejátszót....cseppenként adagolva, mint anyósnak az arzént.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
eagle-sas
csendes tag
válasz DM-Fan #28573 üzenetére
A híradó nézése közben a bemondó feje homloktól felfele nem látszik; lent pedig a hírfeliratból csak egy vékony piros sáv. Ugyanez van az időjárásjelentés közben is.
Egyébként nekem a két Duna tv logója is félelmetesnek tűnik. Pedig azokon még néha van is mit nézni. Ezek meg sem voltak még említve.
eagle-sas
-
Rick4
félisten
Pont most olvasom az index plazma vagy lcd topicban:
Na sziatszok kedves fórumozók így az ünnepek után. Én vok az akinek pont szenteste döglött be a panasonic plazmája (kikapcsolt magától a tv és olyan mintha készenléti módba lenne). Hát az a helyzet, hogy reggel első dolgom az volt hogy hívtam a szervizt. A legrosszabb hírrel fogadtak....valószínüleg tönkre ment a plazma indító modul...ami annyit tesz hogy a plazma panelnek nem ad "kraftot" :S (14 napos tv! 350 rugó). A helyzet az, hogy csak január közepére várjam a tv-t mert a német alkatrész központ most éppen leltározik és így; se ki, se be alkatrész van/nincs! De annyi vigasztal, hogy a magyar képviselet próbált volna 2 nap alatt egy új tv adni..."de sajnos elfogyott ez a típus". De holnap jön a pana szervízes kocsi és elviszi a készüléket. Legalább nem nekem kell hurcolászni. Manapság nem tom már milyen márkában lehetne megbízni...további szép napot!
Szóval neki meg az nem jött be ami másnak jó..
-
DVlad
őstag
Nem tudom, hogy egyéb gyártóknál mi a gyakorlat, de a Pioneer elég korrektül megemlíti többször is a használatiban, hogy mit tegyünk, illetve mit ne annak érdekében, hogy a tv ne hibásodjon meg idõ elõtt vagy soha. Teljesen egybevág az itt tanácsoltakkal.
Egyébként én épp az ellenkezõjét tapasztalom. Szinte minden eszköznél "túlaggódó" használatikat adnak, hogy ne lehessen támadni õket a hülye júzerek miatt. Persze a reklámok nem errõl szólnak, de a manuálok már igen részletesen taglalják a helyes felhasználást.A bejáratás és a válogatott, tesztelt alkatrészek világa pedig nem a pár százezres tömegcikkek (Tévék) világa. Astra, mondeo, octavia, civic, stb. vs Ferrari esete.
-
Rick4
félisten
Én azt hittem, van értelme mindent beledobni és extra áron tolni akinek kell, fizessen. Aztán majd szép lassan olcsóbban adni, vagy az alap és a full között az árkülönbséget csökkenteni. Pl a jelenlegi LG 94 centis tévémben két tuner van és egy 80-as vinyó időzíthető felvevővel és timeshift-tel. Akkor ez 240 rugó volt, míg a sima 94 centis Lg-k 170-ért mentek. Az az érdekes, hogy valószínű kevesen adtak érte ennyivel többet, mert utána már nem voltak olyan modellek, amiben benne lett volna ez az extra, holott a konstrukciónak semmi baja. És nem is csaj a hazai fizetőképes keresletet veszem alapul, sehol sem volt vinyós tévé. Érdekes..
-
szp1
addikt
válasz Pharosz #28586 üzenetére
A beégés ellen a tv csatornák és a júzerek tehetek a legtöbbet.
Meg egy új technológia, ami ennyi pénzért legalább ilyen képminőséget ad.eagle-sas: azért a híradó alatt még ghost-ot sem kaphatsz....ha csak nem folyamatosan nézed merevlemezről, felvéve az egész heti termést.
A duna logo-ja közepesen veszélyesnek tűnik, én mondjuk ritkán nézem..[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
válasz DM-Fan #28572 üzenetére
Bocsánat nem akartam senkit megbántani a hozzászólásommal
Hangadó sem akarok lenni, de ez itt egy fórum ahol azt hittem mindenki elmondhatja a véleményét és nem csak az (azok) akik már évek óta itt vannak. Ha rosszul tudtam akkor még egyszer bocsánat érte . Ígérem nem fordul elő többetÉs bár nem vagyok "szakértő" a témában de azért a mostani P50G20 a második plazmám négy év alatt így egyszerű felhasználóként talán nem is olyan ismeretlen számomra egy ilyen TV használata.
Megjegyzem az első plazma TV-mel sem volt baj soha, nincs baj a mostanival sem és kívánom ezt mindenkinek.
Éljen soká a plazma technológia
-
szp1
addikt
Látod, ők is rájöttek, hogy ha ugyanazt a panelt fokozatosan szerelik fel extrákkal, akkor több, árban jól elkülönülő és tagoltabb sorozatot dobhatnak piacra, fokozatosan kibővítve a funkciókkal az alap gépet.
Egy róka - több bőr.
Nagyobb profit.kp59: szerintem nem is neked írta...
[ Szerkesztve ]
-
herpodon
csendes tag
Üdv! Mérlegeltem és döntöttem, plazmát fogok vételezni. És elnézést, de újabb unalmas kérdéseim volnának:
1. Ahogy néztem az árakat, belebotlottam olyan variációkba is (Panasonicról van szó), hogy a TX-P után van még egy F betű is. Más üzletekben (és a Panasonic honlapján is) meg csak simán TX-P. Az adott típusok F betűs változata valamiben más, vagy ez miért van?
2. A káva színe (fekete vagy ezüst) csupán esztétikai különbség, tehát egyszerűen ízlés kérdése, hogy melyiket választom, vagy esetleg van valami olyan jelentősége is, hogy hosszabb távon befolyásolja a képérzékelést is (olyasmire gondolok - bocsánat, ha nagyon debil felvetés -, hogy van-e esetleg olyasféle tapasztalat, hogy teszem azt szürke keretben kevésbé érvényesülnek a színek, vagy ilyesmi)?
3. Ha a plazmát fali konzollal teszem föl, szellőzés-melegedés szempontjából számít-e, hogy milyen konzolt veszek, azaz hogy az hány centire áll el a faltól? Merthogy láttam olyat, ami csak 40 mm-re, meg olyat is, ami már 65 meg 75 mm-re stb. Nekem nyilvánvalóan annál jobb, minél kevésbé áll ki (bizonyos okokból már két-három centis különbség is számít), de mi a helyzet a tévével, neki vajon mindegy?"Nem tudok kavarogni..."
-
Joshi
titán
A mostani LG PK plazma szériában a képi beállítások teljesen egyediek minden bemenethez kivéve az audiót, gondolom utóbbi azért mert aki ilyen TV-t vesz az úgy is erősítőn keresztül szólaltatja meg a hangot. Valljuk be hogy van benne ráció igaz hogy nekem is hiányzik mert egyenlőre még nincs hangrendszerem. Ja és ez a TV minden csak nem felső kategória sőt, inkább alsó közép.
-
spiritex
veterán
Lenne még egy kér(d)ésem:
ha valakinek van 42-es HD-Ready Pana plazmája, pl. a P42C2, amit ma vettünk a barátnőmnek, kérem segítsen, hogy kell szakszerűen belőni az összekötést PC-vel, laptoppal HDMI-n keresztül.
Mert én eddig jutottam:
- HDMI-vel rákötöttem a tv HDMI1-es bemenetére,
- Catalyst Control Centerben kiterjesztettem a laptopom elsődleges 1366x768-as asztalát a Panára 1024x768-as felbontással. (1280x720-nál írja, hogy Recommended, de tudvalevő, hogy a TV-nek nem ez a felbontása. Kipróbáltam egyébként, de nem segített.)
- ezután bármilyen Oldalarányt (Aspect) állítottam a Panán, mindig valahol vagy kilógott valami, vagy fekete csík volt körben.
- ekkor próbálkoztam meg a Catalyst Control Centerben az Underscan--------Overscan csúszkával, ami -15-től 0-ig változtatható, így egy ponton végre kitöltötte a Panát, 4:3 teljes Aspect választása mellett. A többi mód nem volt jó.
- egy plusz kellemetlenség: ha visszaváltok TV-re, majd megint HDMI1-re, akkor ismét középen lesz a win asztal, két oldalán fekete sávval, így rá kell nyomnom újra a 4:3 teljes oldalarányra, hogy jó legyen.
Most így áll a helyzet.
Nem tudom, ez így szakszerű, jó beállítás-e, mert nekem kicsit nehézkesnek és esetlegesnek tűnik.
Előre is köszi!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
kbalazsa
senior tag
Azon gondolkodtam, vajon a pixelmozgatás mit segíthet egy 20 pixel széles vakító fehér logo esetén? Balra egyet, jobbra egyet de a közepét nézve nem túl sokat változtat a helyzeten. Kicsit marketingszagúnak tűnik nekem.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest