- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Ennyit még tudok, hogy a php kódot a szerver hajtja végre, és csak az eredményt adja vissza a kliensnek.
Egy egyszerû kérdést tettem fel, hogy hogyan lehet meghívni egy gomb megnyomására egy PHP függvényt. Bocs hogy nem tudom magamtól, ezért kérdeztem. A topic címe nem az hogy PHP csak profiknak... -
zzolika
aktív tag
Az oldalon van egy input form, sok mezõvel, és van két gomb, amit szeretnék ha megnyomásra két különbözõ PHP eljárást indítana el, de maradna ugyanebben a ablakban.
A gombnyomásra aktualizálja a form néhány mezõjét.
Ezért raktam a PHP eljárást ugyanabban az oldalba, hogy ne nyíljon meg új ablakban.
<form name="form_vegar" method="post" action="">
Tehát az action üres, ugyanitt kéne keresnie a meghívott függvényt is.
Ha üres az action, akkor mit indít el?
<input name="Submit" type="submit" value="Szamol" onClick="szamol()">
Mert így nem megy ha PHP függvény a szamol(), csak ha Javascript.szerk: Kezdem érteni. Tehát a gombra csak egy külsõ fileban megadott xxxx.php-t tudok elindítani, (mivel a php függvény igazából nem is létezik a kliens oldal számára, amíg a szerver ki nem számolta és el nem küldte, csak az eredményt kapja meg a kliens böngészõ) amit a szerver számol ki.
Tehát ezt a fügve'nyt mindenképpen külön file-ba kell tennem, hogy el tudjam indítani. Meg lehet oldani azt, hogy ugyanebben az ablakban maradjak, csak frissüljön a tartalma? -
zzolika
aktív tag
válasz
fordfairlane #10311 üzenetére
Form megvan, gomb megvan. Csak ha rákattintok nem indul el semmi.
Tehát hiába rakom bele a PHP szubrutint az oldal kódjába, nem lehet ezt a PHP függvényt ugyanúgy meghívni, mint egy JavaScriptet?
Akkor az alapkoncepció hibás, mert nem is tud így mûködni? De akkor hogy használjak PHP-t, ha nem is lehet elindítani? -
zzolika
aktív tag
válasz
fordfairlane #10308 üzenetére
Pontosabban hogy is?
kicseréltem submitra:
<input name="Submit" type="submit" value="Szamol" onClick="szamol()">
így sem csinál semmit. -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudok egy gomb megnyomására elindítasni egy PHP functiont?
<input name="Button" type="button" value="Szamol" onClick="szamol()">
Amíg a szamol() javascriptben volt addig mûködött. Most átírtam a függvényt php-ba, betettem a <head>-be, de semmit sem csinál, még az echo sem mûködik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Focal Chorus 726
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest