Hirdetés
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zahire
tag
Igazad van, igazán én nem is a felvétel és a 3D lehetőségeken tűnődtem, hanem a Smart Tv funkciókon, de mint írtad, ezt elég nehéz meghatározni abból a szempontból , hogy mennyiben is különbözik a 7655 NetTV-től. Azt már tudjuk , hogy a 7606 támogatja az usb egeret és a billentyűzetet, míg a 7655 gondolom nem.
-
Zahire
tag
válasz Tiensin #2180 üzenetére
Persze azért az is igaz, hogy a garancia így is , úgy is 2 év ( általában ) , na most, ezek szerint a vásárlástól számítva 2 éved biztosan van. Tudok olyan esetről is , aki kimondottan azt a készüléket vásárolta, ami kiállított gép volt, mert azt már megnézte működés közben , és semmi baja nem volt vele idáig. De, azért gondold meg, hogy nincs - e lehetőség egy teljesen új készülék részletre vásárlására ?
-
Zahire
tag
Tökéletesen igazad van, és természetesen én sem mondok le a Philipsről, csak arra céloztam, hogy ha jelentősen többe kerül az USB felvétellel is működő TV, mint az a típus amelyikben nincs, akkor önmagában ez a funkció nem ér meg számomra jelentős többlet kiadást. De mint emlékszel, informáltál, hogy a 7606 - ban van ilyen funkció illetőleg 3D is, és ahogy írtad, valójában ez emeli meg jelentősen az árat, nem maga a képminőség ( egyfajta NetTv a 7605-ben is van ) . Mivel a 46" 7655 - höz képest, a 47" 7606 kb. 90.000 forinttal több, ez azért elég soknak tűnik ( gondolom ) .
-
Zahire
tag
Szokás szerint lemaradt a "?".
-
Zahire
tag
Az vajon mitől van, nem szőrözésből kérdezem, hogy a 47 colos tv-nél 1102 x 647 x 38,5 mm készülékméretet tüntetnek fel, míg a a 46 colosnak pedig 1103 x 669 x 42,4 mm , ami ugye furcsa mert az előző 119 cm-nek míg a másik 116 cm-nek felel meg képátlóban , de akkor elvileg a 46 colosnak nem kisebbnek kellene lenni ?
-
Zahire
tag
Igen , és ahogyan a letöltött használati utasítást és persze ezt a fórumot néztem, elég jók a NetTv funkciók is, ahogyan írtad a 400 Hz PRM - t nem tudjuk igazán értelmezni, a többi adat viszont eléggé hasonló a 7606-tal. Te miért döntöttél a 7606 - mellett, sok egyéb funkció , amit írtál ?
-
Zahire
tag
Én a 7655 ből gondoltam a 46" , vagy a 7606 ból a 47" változatot. Ahogy itt olvastam a képminőségben azonban jelentős eltérés nincs és engem elsősorban ez érdekel, és mivel a 7655 ilyen méretben kb.90.ezer forinttal olcsóbb valószínűleg azt választom ( a 3D-ről letudok mondani ). Nem jól teszem?
-
Zahire
tag
Pontosítok, az AD100 dekóder a leírás szerint " Technikai specifikációk ( .... ) Digitális kép , aktív pixelek PAL:720 x 576. Kimenetek - RCA , SCART , KOAX AC-3 DIGITAL AUDIO. Akkor , ezek szerint én vajon jó képet fogok kapni a TV-n ?
-
Zahire
tag
Az Antenna Digitalnál azt mondták, amikor még megkérdeztem, hogy milyen adást is kapunk egyáltalán , hogy a műholdon keresztül - ha jól emlékszem az adatra, az 576 x 740 pixelles digitális jelet kapjuk amit analóg módon - SCART kábelen át - juttatunk el a készülékhez, de ilyen rövid távon minimális, majdhogynem 0 a jelveszteség. De nem probléma, mert antenna - kábelem is van, ez a része megoldható a dolognak.
-
Zahire
tag
Azért kérdem,mert a jelenlegi TV-nél elég a dekóder SCART kimenetét a TV SCART bemenetéhez csatlakoztatni, viszont itt a használati utasításon még plusz antennakábelt is csatlakoztatni javasol.
-
Zahire
tag
Bocs, természetesen nem magamhoz intéztem a kérdést.
-
Zahire
tag
Most találtam ilyen funkciókat a 7606 leírásánál, hogy USB billentyűzet és egér támogatás - ez bármely USB-s ilyen jellegű eszközre vonatkozik, vagy külön a Philips gyártmány szükséges hozzá? Illetőleg micsoda ez a Catch-up TV ? Van egy ilyen is, hogy internetböngésző megnyitása, ez a Google -t jelenti , vagy bármilyen böngészőt vajon ?
-
Zahire
tag
Igen , ezekre gondoltam, ugyanis a Perfect Natural Motion - ról azt írják, hogy kiértékeli a mozgást a képen, és kijavítja az akadozó mozgásokat mind a sugárzott adásban, mind pedig a rögzített filmanyagban (beleértve az 1080p filmeket és a 24p True Cinema tartalmakat Blu-ray, illetve DVD lemezen). Az eredmény még gördülékenyebb és tűéles képek.
A 400 Hz-es Perfect Motion Rate-ről pedig azt találtam, hogy A 400 Hz-es Perfect Motion Rate (PMR) révén a mozgás megjelenítése hihetetlenül éles, így a kép a gyors akciókból álló filmekben is mindig tiszta és ragyogó. A Philips standard PMR-rel előállított képhatás a leggyorsabb képernyőfrissítés, a HD Natural Motion technológia és egy egyedi feldolgozási mód együttes eredménye, amely minden eddiginél élesebb mozgásmegjelenítést nyújt.
Azután van olyan is, hogy A 600 Hz-es Perfect Motion Rate (PMR) révén a mozgás megjelenítése hihetetlenül éles, így a kép a gyors akciókból álló filmekben is mindig tiszta és ragyogó. A Philips standard PMR-rel előállított képhatás a leggyorsabb képernyőfrissítés, a Perfect Natural Motion technológia és egy egyedi feldolgozási mód együttes eredménye, amely minden eddiginél élesebb mozgásmegjelenítést nyújt.
A 800 Hz-es Perfect Motion Rate (PMR) révén a mozgás megjelenítése hihetetlenül éles, így a kép a gyors akciókból álló filmekben is mindig tiszta és ragyogó. A Philips standard PMR-rel előállított képhatás a leggyorsabb képernyőfrissítés, a Perfect Natural Motion technológia és egy egyedi feldolgozási mód együttes eredménye, amely minden eddiginél élesebb mozgásmegjelenítést nyújt.
És még sorolhatnám, de nagyjából ugyanaz a " minden eddiginél élesebb "a jellemző, ezért kérdeztem, hogy ténylegesen ez hogyan is néz ki a valóságban, mert amint látod a hivatalos leírásokból ez nem igazán derül ki.
-
Zahire
tag
Bocs, ez egy kérdés lett volna, csak idéztem is.
-
Zahire
tag
" én a 7605-ről tudnék nyilatkozni, ennél a 76x6 sokkal jobb " képminőségben is sokkal jobb, mert engem elsősorban az foglalkozta(na) ?. :
[ Szerkesztve ]
-
Zahire
tag
válasz Coyote2000 #2112 üzenetére
A képminőségben sokkal jobb, vagy inkább ez egyéb tudásszintben sokkal jobb ?
-
Zahire
tag
Bocs természetesen 1.5 GB avikra gondoltam.
-
Zahire
tag
A normál - úgy értem 700 - 1, 5 MB avikat hogyan játssza le, milyen a kép ?
-
Zahire
tag
Szó nincs róla, dehogy minősítem nézhetetlennek, csak talán aprólékosan érdeklődöm. A régi tv-m , egy CRT Panasonic , amiről csak jót mondtak, teljesen váratlan időközökben szép, nagy piros és zöld foltokat produkál a képernyőn, amit csak úgy lehet eltüntetni, hogy fél óra kikapcsolom, ami ugye, nem az üdvözítő megoldás.És, ha már újat veszek, igyekszem az összespórolt pénzen a lehető, legjobbat venni.
-
Zahire
tag
Azért kérdem , mert az általad felsorolt jellemzők azért a normális tv-nézést - tehát magát az alapfunkciót - hátrányosan befolyásolják, lényegében azt amiért én ilyen tv-t szeretnék venni.
-
Zahire
tag
Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy ha a 7000-ek esetében már komolyabb az ellenőrzés, és mégis előfordulnak ilyen hibák, akkor a kevésbé komoly ellenőrzésnél milyen problémákkal kell vajon számolni ?
-
Zahire
tag
Amikor megnéztem egy Philips bemutatóteremben ezt a gépet, ott lejátszottunk egy filmet, meg egy normál TV - adást és a többivel nem is foglalkoztunk. Most , így többet olvasva róla, azért van itt egy pár olyan hiba, ami igencsak feltűnik még akkor is , ha " maximalista " vagy. Persze, lehet, hogy én is az vagyok. Mindenesetre, ahogy az árgépen néztem , egy ilyen gép - az extremdigital.hu kivételével 315. ezer forintban kerül, szóval nem éppen olcsó, és én azt gondoltam, hogy ennyi pénzért már ilyen hibák nem fordulhatnak elő , hanem megveszem ( ráadásul részletre ) , és van egy jó tv-m. Épp most néztem, hogy a Sony - nál, nagyjából ilyen áron kapható ( 332. ezer ) a KDL - 46EX720 készülék elég jó tudásszinttel, és akkor már Sony LED LCD készülék. Majd meglátom.
-
Zahire
tag
Nem én 46"-ot akartam írni, mert az írtad, hogy " de en ugy tudom, hogy a 32", 40", 46", 52" meretek a sharp uv2a technologiaval keszult mva panelok ". Nem terelsz, csupán érdeklődöm. Mik azok a problémák , amivel nem vagy megelégedve, illetőleg hol tudom megnézni a panel milyenségét?
-
Zahire
tag
-
Zahire
tag
Elfelejtettem, hogy a 6606 - os "A " energetikai osztályú, ennek mennyire van jelentősége?
-
Zahire
tag
Igen , ezt tegnap meg is tettem, mármint a 46pfl6606 és a 46pfl7655 esetében. Nos ott mindkettő tetszett ( ezek szerint nem véletlenül, mert Sharp panelekről van szó ) , viszont felfigyeltem erre a 400 Hz Perfect Motion Rate - re , amit az éppen műsoron lévő filmnél nem tudtam értelmezni, magyarán, hogy jobb-e a kép avagy nem. Azután megnéztem az árgépet ( " ha többe kerül, akkor nyilván lehet benne valami" egyszerű gondolattal ) de a legtöbb esetben igencsak hasonló árakat találtam, így aztán már nem tudom eldönteni, hogy mi is az értelme ennek a fogalomnak.
-
Zahire
tag
Ma találkoztam egy 42pfl7486 készülékkel, nagyjából azonos áron a 42pfl7655-el, ebből a típusból nem található jelenleg 47". Ez a gép vajon jobb a 42pfl7655-nél?
-
Zahire
tag
Mármint a Philips LED TV.
-
Zahire
tag
Elnézést elfelejtettem megkérdezni, hogy a feliratokat kezeli a készülék?
-
Zahire
tag
Annyit értek a dologból, hogy a mozgás megjelenítés jobb lesz, csak, hogy már a 100-nál is azt írták, hogy sokkal jobb mint az 50-es. A 200-nál meg azt, hogy ez jobb mint a 100-as de igazából a 3D megjelenítéshez kell, innentől kezdve már nem tudom értelmezni a 400-at meg a többit, azon kívül, hogy ez már bizonyosan az ultra, szuper, hyper jó megjelenítés lehet.
-
Zahire
tag
Köszönöm mindkettőtöknek , az az igazság, hogy nem igazodom el ezeken a sorozatszámokon, azon kívül, hogy ahogy látom a 8-tól már 3D ről van szó. Találtam két kiadványt az egyik a 6606 a másik a 7655 készüléké. Elsőre azt látom, hogy a 6-os és 7-es is ambilightos.
http://download.p4c.philips.com/files/4/46pfl7655h_12/46pfl7655h_12_pss_hun.pdf
és
http://download.p4c.philips.com/files/4/46pfl6606h_12/46pfl6606h_12_pss_hun.pdf
Így megnéznétek melyik a jobb, megjegyzem az extrem digitalban a 6606 - os verzio drágább, cca. 40 ropival!
-
Zahire
tag
Most néztem egy hasonló készüléket , a neve 46PFL6606H, ez jobb vagy kevésbé jobb a 46PFL7655H készüléknél ?
-
Zahire
tag
Köszönöm, annál nagyobbra jelenleg nincs keretem és bocs hogy nyűgösködöm, de nem teljesen értem , hogy " Szabadon valasztott kategoria. Bal es jobb oldalt fekete csik, alul felul vag, es ovalfej " , tehát olyan is lehet, hogy normál 4:3 tv-adás csak két oldalt fekete csík, vagy olyan is , hogy alul, felül vág és oválfej? .
-
Zahire
tag
Ugyancsak én lennék azzal a kérdéssel, hogy a 46" készüléket 3 és fél méterről, vagy annál valamivel nagyobb távolságról már/még jól látni, vagy kisebbet kellene venni ?
-
Zahire
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest