Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
''Arról eddig nem írtál hogy előtte mindent lementettél róla. ...''
Ha nem is ezekkel a szavakkal, de említettem:
''A merevlemez mindössze 30GB-os ezért a mostani D partíciót megszüntetném és ezzel a 10GB-al növelném a C partíció méretét''
''...Viszont ha már ezt megtetted nincs is semmi szükség a PM-re ...''
Már hogyne lenne. Így megusztam az Xp újratelepítését.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Van egy 30GB-os vinyóm, ami 20 + 10 GB-ra van osztva.
Mivel nagyon szűk lett a rendszer C partíciója (20GB), ezért szeretném bővíteni.
A merevlemez mindössze 30GB-os ezért a mostani D partíciót megszüntetném és ezzel a 10GB-al növelném a C partíció méretét, ami így már 30GB-t lenne.
Kérdésem az, hogy ezt csak a PM8 vagy hasonló progikkal lehet megcsinálni vagy esetleg az Xp Lemezkezelőjével is, úgy hogy a fentlévő Xp ne sérüljön, ill. ne kelljen újra telepíteni?!? -
VVoid
aktív tag
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a 2 gigásról elmented az adatokat, törlöd a partíciót, a 70 gigást megnöveled, adatok vissza.
Partíciók összefűzése csak akkor ajánlott, ha végképp nincs más megoldás, hosszú ideig tart, és rizikós, mint látod.
Próbáld meg a GetDataBack-et, és semmiképpen ne írj az elveszett partíciódra. Legjobb ilyenkor haverhez elmenni, vinyó betesz, GetDataBack felinstall, és mehet a buli. -
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is partíció összefűzési problémám van. Össze akartam fűzni egy 2 gigásat (D: ) egy 70 gigással (E: ) a Partition Magic 8.0-val (mind2 vinyón volt adat - elég sok). Oké, ujraindul a gép, elkezdi a folyamatot, nagyon lassan megy, kb. 3óra hossza alatt 23 %-nál jár, közben tanulok a pénzügy vizsgámra.Aztán egyszer bekapcsolom a monitort, hogy megnézzem, hogy hogyan is áll a dolog már, erre látom hogy jön a win xp bejelentkező képernyőe, szokásos ''Üdvözöljük''. Na mondom király, pont végzett! Total commander --> erre látom hogy az E: eltűnt teljesen (a 70gigás) Megnyitom a Part Magic-et, azt mondja hogy a gép vmi ''power lost during the operation'' miatt nem tudta befejezni a folyamatot, de ha akarom visszaállít mindent az eredetibe. Na mondom okaj, állítson! Erre ''searching for recovery markers...please wait'' és ez ment kb. 7 (!) óra hosszáig, ugyanis éjszakára felkapcsolva hagytam a gépet, hátha hosszú lesz a folyamat... De semmi eredmény... Mivel tudnám visszahozni a 70 gigás partíciót? Rengeteg középiskolás emlékem van/volt rajta...
A Part Magic BAD partition-t ír ki... Nem tud vele semmit kezdeni.
De szerény számtek tudásom alapján nem veszhettek el az adatok, hiszen nem csináltam az ''összefűzés'' után semmi más ''operation''-t.
Ha tudtok valami okos megoldást, légyszives segítsetek!
Előre is thx
tsabo84
[Szerkesztve] -
VVoid
aktív tag
válasz
olcsibácsi #36 üzenetére
Ez jó, tényleg működik! Annyiban pontosítanék, hogy FAT32 kötet is mountolható, de csak NTFS partíción levő könyvtárba.
Amúgy két partíció összefűzése nagyon nem ajánlott. Inkább: egyikről adatok mentése, partíció törlése, másik partíció megnövelése, adatok vissza.
Persze nem árt, ha az egészről van adatmentésed, nehogy meglepetés érjen. -
olcsibácsi
csendes tag
válasz
olcsibácsi #35 üzenetére
jajj a legislegfontosabbat elfelejtettem
a kulcsszó amire a helpközpontba keressetek
Mountvol
bocsi a missért
Partition Magic 8 ?
Én is szeretem bár egyszer csúnyán megjártam vele!
Adott volt egy sulinetes gép egy iciripicirikis összerakási problemmel...
adott egy combo meghajtó és egy samsung 80as vinyó...de hogy a szervizbemijajóistennekkapjákafizetésüket...??
??....vinyó és combo meghajtó IDE1 re csatlakoztatva !!mindkettő master-re jumper-elve!!
az hogy a vinyó linuxpartíciót tartalmazott senkit sem érdekellt. az viszont igen hogy a PM8 ''only one processor found'' hibaüzenettel nem tudott mit kezdeni a vinyóval már annál inkább!Sőt..attól már egyenesen robbanni tudtam volna hogy 8darab ''warranty void'' madrickát találtam a házon...szóval garancia marad...gép utazik vissza a szervízbe, ugyanis az xp telepitő cd se akarta tudni ''betölteni'' a kernelt
remélem a fenti Mountvol-t mindenki tudja használni akinek s.o.s.
azért a robotoknak még ideszúrok pár cimszavacskát amikre én is kerestem....
partíciók összefűzése ,meghajtók becsatolása, kötetek összefűzése,
sorry ha off voltam
[Szerkesztve] -
olcsibácsi
csendes tag
Üdv harcosok
örülök hogy idetaláltam meee' én is perpillanat ugyanezen agyaltam
helyzet az hogy (mint mindenki?) én is feleslegesnek tartom a win helpjét, ám néha mégis bele-bele kukkant az ember fia....
nos a kérdés persze többféleképpen is megfogalmazható...de a lényeg hogy EGY meghajtó betüjelet akarok, és teljesvincsi kapcitást, még akkoris ha daraboltan hevernek szanaszéjjel a partíciók rajta!
Még régebbről asszem win98ból derengett valami a kötetek becsatolásáról...
és lássatok csodát, XP alatt is van ilyen, kifejezetten NTFS fájlrendszerekre.
Megjegyzések
Ha elfogynak a meghajtóbetűjelek, csatlakoztassa helyi köteteit meghajtóbetűjel nélkül.
Ha szükséges a kötet területének növelése a meglévő merevlemez újraformázása vagy cseréje nélkül, akkor egy másik kötethez tartozó csatlakoztatási útvonallal megoldható a probléma.
A több csatlakoztatási útvonallal rendelkező kötet használatának előnye, hogy minden helyi kötetet elérhet egyetlen meghajtóbetűjel (például a Csegítségével. Nem kell fejben tartania, melyik kötet melyik meghajtóbetűjelhez tartozik, bár szükség esetén a csatlakoztatott helyi kötetekhez meghajtóbetűjelet is hozzárendelhet.
-
lazydog
addikt
válasz
doglotthal #33 üzenetére
Olvass kicsit vissza, az előzőekben már leírták. Kulcsszó: Partition Magic.
-
doglotthal
aktív tag
válasz
doglotthal #32 üzenetére
Hahó valaki kérem segítsen.
-
doglotthal
aktív tag
Hali! Nekem is kellene egy kis help. Van egy 80as vinyóm, (C. és d: partíció C:-csak windows) de a C.-ről elfogyott a hej és sír a vindóz h nincs hely. Össze akarnám vonni a C. és D: meghajtót. hogy tudom ezt megtenni?
-
djyuri
őstag
Uh azt kihagytam,hogy asszem nem viszi az nfts-en a dolgokat. Szal egy finom átkonvertálás lehet,hogy jobb lenne. Már régen nem dolgoztam a progival.
Most ugyan felraktam,de most minden partíciómra azt mondja,hogy no correct information.
Szal
De direkt elneveztem,hogy megtaláljam később is. Sőt még egy haverom most is azt használja. Asszem ő éppen a régi os-ekkel használt vinyókról szedi le a kuncsaftoknak az adatokat,amiket formázáskor törölték.
Ja és mégvalami. Nekem valahogy az xp fattábláját sohasem akarta elfogadni. Lehetett az bármilyen fatrendszerű,ő akkorsem nyúlt hozzá.
Mutatott valami zagyvaságot,de nem tudtam mit kezdeni vele.
Ja és asszem mindössze 7 vagy 9 dollár az egy hónapos regisztrálása.
Szal megéri szerintem,csak én valahogy nem tudtam elfogadtatni a regisztrálásnál,hogy magyar vagyok.
Szal UPP. Sok sikert.
MOD: És itt egy link,ahol még foglalkoznak ilyesmivel. Ők szakemberebbek nálam:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Joey_the_man #26 üzenetére
Hi. Én egyszer elfelejtettem nevet adni annak a mappának. Csodálkoztam is,hogy 10 perc alatt kész volt az egész. De aztán ámulta csak,amikor 70 giga anyagom lett kámforrá. Szerencsére,azaz nemtom mit mondjak rá,de képzeld találtam egy progit az origó szoftverbázison,ami állítólag visszahozza a törölt állományokat.
Azt amit ezután tapasztaltam
Először is azt tudni kell,hogy eltelf vagy fél év azóta a baleset óta és persze vagy hússzor le is volt formázva a partíció és tele is volt rakva többször filmekkel...
De lám minden adat ott volt,ami nem volt egy mappánál mélyebben.
Hát ez felettéb érdekes. Úgy leszedtem a régi adatok 80%-át,hogy közben tele volt majdnem a vinyó filmekkel. Ez nagyon durva.
És tudod,hogy mi még a durva? Az,hogy amit kb öt perce töröltem,azt sehogy sem tudom láttatni vele,de még mindig találok dolgokat,amik nem tom mé,de ott vannak és kiszedhetem belőle.
Szal -
Joey_the_man
tag
Nekem a 8-as bevált.. mostanság szorultam először komolyabb használatára.. 2 ntfs partíciót( adattal teliket) gyúrtam egybe... De teljesen korrektül megkérdezte, hogy milyen mappába tegye az adatokat.. aztán elkezdett dolgozni... végzett és minden úgy volt ahogy lennie kell...
-
Protezis
őstag
Egyik partíciómból akartam levágni egy darabot, és létrehozni egy újat.
Elkezdte, és csak várt, és csak várt. 1 órát vártam, de meg se mozdult. Kénytelen voltam resetálni. Boot közben bejött a chkdsk, és elkezdte javítani a dolgokat. Szerencsére NTFS volt az összes partícióm, és szerintem ezért tudta csak visszaállítani vhogy a fájlokat.
A javítás vagy 45 percig tartott, de mindent sikerült helyreállítani. (Egy FATfan győzzön meg, hogy fat esetén is helyreállt volna minden!)
Most sajnos megint szükségem lenne egy új partícióra, de félek használni. -
djyuri
őstag
Szrencsére én megtudok szerezni akármit,csak ki kell várnom türelemmel.
Bár van,amit egyszerűbb megvenni,mint sem kivárni hónapokig.
Nálam például azért is nem bíztos,hogy jobb a hetes,mint a nyolcas,mert nálam még a 3.47-as daemontool is válogat. Nem mindegy.hogy melyik 3.47-eset teszem fel. Ma vagy fél órát szívtam,amire elhatároztam,hogy leszedem a magyart és felrakom az angolt,mert akármit tettem be neki,azt nem volt hajlandó emulálni,tehát továbbra is üresek voltak a virtuális meghajtók.
Na mindegy,túl vagyok rajta. És fel is sikerült tennem kis-száz progimat és játékomat. -
djyuri
őstag
Az igaz,hogy a backup mindenképpen ajánlott.
Amúgy én okozok maganka elég kárt formázásonként,mert valahogy a favorites könyvtáramat mindig elfelejtem lemásolni a partició törlése előtt.
Amúgy nekem még szerencsére nem okozott kárt a 8-as.
A hetes annál inkább. Sokszor csak hirtelen abba hagyta azt amit csinált és úgy gondolta,hogy készen van az egész. Azt közben például csinált nekem 3 giga fat16-os partíciót és ezzel úgy gondolta,hogy teljesítette a feladatát.
De valszeg csak nekem van ilyen problémám vele,mert te (ön) épp a hetest ajánlod (ja). -
törölt tag
igen a 8as nem olcsó, de már nem emléxem mennyi volt, viszont kétségkívül jó...
nekem még nem volt gondom vele, sőt, minden változtatás után felajánlja, hogy készíthetek 2 db biztonsági lemezt, a beállításokkal...
viszont ha összefűzni akarsz, inkább ajánlom, hogy törölj a fűzendő partícióról mindent, és utána növeld a rendszerpartíció méretét, nekem így sikerült mindig...
sőt szétdarabolásnál sem volt probléma, mert csináltam 1 gigásat a swap filenak + egy pár gigásat az egyik proginak, és működik rendesen, bármilyen meghajtót csatlakoztatok, a betűjelek nem változnak...
és az teccik benne a legjobban, hogy egy lépésben megcsinál mindentcsak legelőször kell várni picit, aztán minden gyors és használható
ja igen, és ha darabolsz, előtte nem árt egy kis töredezettségmentesítés, nehogy valami elvesszen... -
steve@prhw
őstag
''Wareztevékenység'', vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám közzététele, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
használatára buzdítás,
segítségkérés ezek beszerzésében, használatában; by Alapelvek
Legalább ne hirdesd! Nyugi, itt sem teljesen hülye mindenki, de szigorúan tiltva vagyon mindenféle warez-re utalás (is)! Ez nem az a fórum... Ha nagyon heveny közléskényszered van, írj mailt
szerk: off
[Szerkesztve] -
hz hefti
tag
pq magic8 -am van es megcsinalja a dolgokat.
linensz a legegyszerubb... fel van torve es siman megy -
ISZOLE
senior tag
-
djyuri
őstag
Azt valaki megmondaná hogy a partition magic mióta csinál particionálást unregisztered formában?
Mert nekünk még nem sikerült,így óvatosnak kellet lenni az olyan gépeken,amiken csak erdeti szoftver lehetett és utánna azonnal uninstallátuk a p.magic-et.
Talán 15 naposat lehet valahonnan leszedni,de még én nem találtam ilyet.
Csúnyát nem írok ide,mert úgyis kitőrlik és jogos asszem,tehát nem buzdítok semmire senkit. Nekem még nem sikerült free programban particionálást végeznem.
De ha valakinek van linkje evvel kapcsolatban az nagyon érdekelne ésszerintem ezzel segítene a totyikot létrehozónak is.
Szal UPP a témának és help. -
Biaggio
őstag
CD író hál'isten van a gépben, így adatmentés nagy része megoldott a 10 GB-s részről.
A problémát esetleg az okozhatja, hogy a Win virtuális memóriája és az ideiglenes fájlok (Photoshop, stb.) is ezen a részen csücsülnek.
Lehet, hogy láma a kérdés, de ha a 10 GB-s részt kisebbre veszem, nem vesznek el onnan adatok -
rambo4ésfél
senior tag
én nem rég /csütörtökön lesz 1 hete/ daraboltam egy 160-as winyót és a kb 130GB-ból semmi sem veszett el kopkop és minden adat olvasható tehát nekem sikerült a partition magic 8.05-el
-
Flashy
veterán
egyik megoldás: 10gigásról lementesz mindent, törlöd, 3gigásat megnöveled, visszamásolsz. (rendszerpartíció helyzete és kezdete marad, semmi gond)
másik megoldás ha nem lenne hely menteni: átrakod a 3gigásra ami fér, 10gigást kisebbre, 3gigást nagyobbra húzod, visszabootolod a windowst, megint átraksz egy adagot, megint húzol egyet 10 gigáson kisebbre 3gigáson nagyobbra, megint windows, stb amíg el nem fogy a 10es. minél több üres hely van a vinyón összesen, annál gyorsabb. hátránya hogy sokszor kell pqmagicelni, ami áramszünetes időkben veszélyes. -
Flashy
veterán
kumulatív válasz a korábbiakra, Bővebben: link célzattal.
partition magic a legjobb amit próbáltam, nem ingyenes sajnos.
amivel viszont a fórumon sokszor találkoztam, hogy a partíció összeolvasztást (merge) rendszeresen elrontja. mondjuk nekem életemben nem jutott volna eszembe ilyen hogy progival olvasztassak össze 2 partíciót úgyhogy nem fenyeget a dolog. a lényeg hogy partíció átméretezést még soha nem rontott el nekem, tehát az összeolvasztást inkább többszöri másolás-átméretezés-másolás-átmáretezés műveletsorral oldjátok meg.
mit lehet csinálni: a windows rendszerpartíció helyzete maradjon (ha első partíció volt akkor maradjon is az) különben macerás kijavítani. a méretét lehet piszkálni, növelni is, csökkenteni is. olyan partíciót amin nincs oprendszer teljes mértékben lehet mozgatni, legfeljebb majd XP-ben kiigazítod a betűjeleket. betűjeleket ne pqmagic-kel, inkább az XP Lemezkezelőjében változtass, szintén rendszerpartíció betűjelét ne piszkáld mert macerás, inkább szokd meg. (igen, LEHET élni G: rendszerpartícióval, bár nekem direkt volt. most D:, ez is direkt)
Linux rendszerpartícióval bármit lehet csinálni, max legelőször nem fog bebootolni, plusz ha a helyzete is változott akkor egykét konfigban kiigazítani (lilo.conf, fstab) -
Biaggio
őstag
téma fel
A probléma a következő:
Ismerős winchestere kb. 13 GB. Ebből valami nagyokos csinált két partíciót, egy 3 GB rendszert (WinME) és egy 10 GB adattároló részt.
A probléma az, hogy a 3 GB rész az elmúlt időszak alatt, különböző programok feltelepítése nyomán lassan elfogyott.
A cél az lenne, hogy a rendszer megtartásával a winchester partícióit kéne akár összefűzni, akár átméretezni (megfelezni). A 10 GB adatok mentése megoldható, de a rendszerpartíció problémás (nincsenek driverek, pótolhatatlan programbeállítások, stb.).
Milyen program tudja a partíciókat összefűzni vagy átméretezni a fentiek figyelembevételével? -
nekem sajna eddig nem sikerült hozzáfűznöm, a wines programok többsége nem tud ilyet. a linux, még levágni is tud a partícióból, hogy hogy a rajta lévő adatoknak nem lesz semmi baja (persze üres helyet vág le)
valószínű mivel linux alatt hasonlót meg tudtak oldani, biztos van valaki elvetemült aki megcsinálta windows alá is -
rzoli
senior tag
Egyet Upolok, mert mennem kell haza.
Reggelre remélem valami jótét lélek ad 1-2 jó tippet!
üdv
Z -
rzoli
senior tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
Adott egy 80 as vinyó, rajta
C: 15 GB - win98
-: 10 GB partícionálatlan terület
D: 55 GB - XP
Szeretném a partícionálatlan területet hozzáfűzni a D:-hez.
Milyen, lehetőleg free, vagy shareware programot tudtok ajánlani, amivel az adataim is megmaradnak.
Az megoldható, hogy a hdd-t áttegyem egy másik gépbe, hogy ne ez legyen a rendszervinyó.
üdv
Z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest