Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nem véletlenül tettem idézőjelbe.
A vízválasztó szerintem a chipletes és monolit felépítés. Desktopban mindkettő volt eddig is, de notiban az előbbi újdonság. Eddig csak monolit volt, max 8 magig.Nyilván a chipletes, nagyon kimaxolt teljesítményre (nem csak a 12-16 mag, de a 32/64MB cache is nagy különbség a monolitikus APU-khoz képest) is szükség volt, mert a több magos hatékonyság miatt az Intel itt beelőzött. De azért nem hiszem, hogy ez a mainstream igény. Még játékban se nagyon... a chipletes felépítést meg idle fogyasztásban is megnézném majd notikban.
A lényeg amire reagálni akartam, hogy hiába vannak itt a 16 magosok, ezek szerintem nem igazán ide valók rétegigény, fogyasztás és árazás tekintetében. Jó, hogy van, ezekkel a potenciális hátrányokkal is durva, hogy mégis befér notiba ez a kraft. De a Phoenixre tuti többen várnak.
szerk: Ja, közben látom a teszt alapján valóban beütött az alacsony terheléses fogyasztás.
Ez leginkább asztalra dokkolva lesz hasznos azoknak akiknek brutál erő kell 45-100(+)W sávban, de mégsem jó ha desktop házban van a gép. A valódi mobil vonalat meg viszi a Phoenix.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Szerintem az igazán jól sikerült darab ...
mindegyik jól sikerült darab ..
A "Dragon Range" és a "Phoneix" is.
csak más a célcsoport.
A "Dragon Range" inkább már Workstation kategória ( notebook-os nézőpontból )és még reszelik a drivereket meg mindent mást is ..
vagyis a mostani fogyasztás alapján nem érdemes itéletet hozni.> Lehet, hogy 120Wattból hozza azt a 7945HX, amit a 139X0HX 140-ből,
> de alacsony terhelés mellett közel duplájára nőtt a fogyasztás is,
> pl a tavalyi amd-s modellhez képest (6900HX),
> így az intel akkuidőben veri most az amdt a "hxes processzoroknálA 6900HX csak egy 8 magos ..
és egy 16 magos többet fogyaszt mint egy 8 magos.Mottó: "A verseny jó!"
-
Dr. Akula
félisten
Bc vonalon mikor látjuk?
-
törölt tag
Kezdjük azzal, hogy elég valószínű, hogy az ASUS-nak exkluzív jogai vannak a többiekkel szemben, tehát bizonyos ideig csak ASUS-os gépek lesznek a piacon.
Az új ASUS gépekkel (főleg a jó drágra SCAR és STRIX) rengeteg a probléma, persze kifoghatsz egy problémamentes példányt.
Lehet, hogy 120Wattból hozza azt a 7945HX, amit a 139X0HX 140-ből, de alacsony terhelés mellett közel duplájára nőtt a fogyasztás is, pl a tavalyi amd-s modellhez képest (6900HX), így az intel akkuidőben veri most az amdt a "hxes processzoroknál".
2nd Notebookcheck review with AMD 7945 is out confirming terrible battery life.It's really unfortunate but it seems this year AMD has really forgotten what a laptop is and stuffed a full desktop chip in without any care for battery life. Its shocking that the battery life seems up to 30% worse than Intel i9-139xx hx chips.
Szerintem az igazán jól sikerült darab a 7940HS lesz, kompromisszumos üzemidő/teljesítmény.
-
S_x96x_S
addikt
> ezek a "desktop" változatok
a dragon-range nem rossz ..
kevesebbet eszik mint a desktop-os testvére ( 200W vs. 130W )
és ugyanakkora a teljesítményAMD Ryzen 9 7845HX 12-Core Dragon Range CPU On Par With Desktop Ryzen 9 7900X At 130W Using PBO
"New AMD Ryzen 9 7845HX Dragon Range CPU benchmarks show some big performance figures when using PBO in an extremely efficient design."
....
"Furthermore, the chip still consumed under 130W of power (127W to be precise). This is around the same performance you get from a Ryzen 9 7900X Desktop CPU but the difference is that the AM5 chip consumes close to 200W by default"Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
>> AMD Ryzen 9 7945HX
> Ezek a "desktop" változatok, chipletesek, kis IGP-velaz éppen hogy nem desktop változat ...
a kódneve is eltér: "Dragon Range" vs. "Raphael AM5"1.) mert szerintem csak az AM4 /AM5 -ös foglalattal ellátottakat tekinthetjük
desktop- változatoknak ... például:
https://eurocom.com/ec/specs(481)NightskyARX3152.) és az AMD is jelzi, hogy
AMD Ryzen™ 9 7945HX
Platform = Laptop
Former Codename = "Dragon Range"3.) Amúgy a phoenix apu -ból is lesz majd AM5-ös ~desktopos változat ..
vagyis csak előrelátás, tervezés, tokozás és marketing kérdése ..Mottó: "A verseny jó!"
-
sb
veterán
A felhasználói élményt eléggé csorbítja, hogy folyamatosan várni kell mindenre.
Persze ebben van egy adag helyi gond is, máshol azért elérhetőbbek.@S_x96x_S
Ezek a "desktop" változatok, chipletesek, kis IGP-vel. Mondjuk asztalit kiváltani tényleg jók lehetnek de gyanítom csak gamer gépekbe kerülnek 4xxx gpu-kkal milliós áron majd.Általános célra meg igazából a Phoenix 8/16 Zen4 is elég erős, mellé pedig ott az erősebb igp ami nem lenne rossz. Mondjuk ha árban tovább lépkednek fel akkor ott is inkább választanék 6000-es sorozatot. Lassabb ugyan de azért nem sokkal, gpu-ban sem lett akkora ugrás talán, cpu-ban meg kevésbé számít.
És akkor a felhasználói élmény is meglenne ha nem vártam volna az újra.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> És jó szokás szerint nem lesz belőlük maximum pár noti,
> ami fél egy év múlva itthon is beszerezhető....ne bombázd az olvasókat negatív hullámokkal ..
gondold azt, hogy kapható lesz ..amúgy a 16 magos
( AMD Ryzen 9 7945HX (16 x 2,50GHz / 5.40GHz Turbo, 64MB Cache)
procival szerelt konfigok már kaphatóak nálunk is ..nem olcsó .. de akinek van pénze ...
"ASUS ROG Zephyrus Duo 16 GX650PY NumberPad - Ryzen 9 7945HX, 16 240Hz, 2000 GB, 64GB, Geforce RTX 4090 16GB"Mottó: "A verseny jó!"
-
vottokar
senior tag
És jó szokás szerint nem lesz belőlük maximum pár noti, ami fél egy év múlva itthon is beszerezhető....
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...