Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
És a hátsó LCD-mennyire részletgazdag?? ugye nem pixeltenger??
-
horgász
csendes tag
Csatlakozom RUMOS 14
válaszához, de én vitatnám a H5 videóját, szerintem az FZ 7 videója egy klasszissal jobb, a gépekről csak annyit ha többet használod beltérben akkor H5 ha kint akkor FZ 7 ja és 100000 ért kapsz egy FZ 7-t 2 gigás kártyával és szép táskával . Fotexnet vagy Extremdigital- mindkettőt csak ajánlani tudom !
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
Pana:
-olcsóbb
-SD kártya olcsóbb mint a MemoryStick
-jobb optika
-gyors autofocus
-aksis (én jobban szeretem, mint ez elemes megoldást)
-kisebb, könnyebb
-gyorsabb sorozatfelvétel
Sony:
-szebb, nagyobb kijelző (az FZ7 sztem elég gyengusz ebben)
-kevesebb képzaj
-mozgóképpben jobb
-jobb vaku
nekem ennyi jutott eszembe. H5 teszt: [link]
FZ7 teszt van sok -
Sz.Miki
őstag
Üdv mindenkinek
Én is fényképezőgép vásárls előttállok, jelenleg egy Olympus mju 300-as gépem van amit éppen eladok. Amik között vacilálok: Panasonic FZ7 vagy Sony H5. Abban biztos vagyok, hogy mind a kettőnek szebb a képe az olympusnál, már csak az a kérdés, hogy melyik a jobb. Rengeteg tesztképet megnéztem már és nem tudok dönteni. Igazából nem is nagyon értek a a fényképezőgépekhez. Amit tudok, adott max 100000Ft és ebből szeretnék kihozni valami jó megoldást. Hozzártők segítségét kérném.
Hi
Mindenkinek B.U.É.K. -
quantal
tag
[link]
A pana magyar oldaláról le tudod tölteni a manuált magyarul, és nem csak egy lehetőséged van
(Az ügyfélszolgálatra kattints, ott van a letöltés.....)
A sebességkérdésre áttérve, az FZ30 6-7 MB/s-mal ír, tehát egy 10 MB/s-os elég hozzá, bár én is 20MB/s-ost használok. -
rumos14
nagyúr
-
tjoco
csendes tag
Jelentem a Pixmániától az ígért öt nap helyett pontosan 14 nappal a rendelés, és átutalás után megérkezett a gyönyörű fekete FZ7-es, eredeti francia kezelési útmutatóval… Javításként kaptam pontosan egy lehetőséget, hogy letöltsem az angol manuált, de ha nem sikerült volna mentenem, máshol kellene keresnem, mert ha már használtam, ez a menüpont eltűnik a portálról...
Na mindegy. Kérdésem, milyen SD kártyát érdemes venni? Ki tudja használni a gép a Scandisk Extrém III SD kártyájának 20MB/sec írási sebességét? Nem találtam arra vonatkozó adatot, a gépnek van-e valamilyen adatsebességi korlátja a képek, videók mentése során? -
horgász
csendes tag
BOLDOG ÚJ ÉVET Mindenkinek !

-
rumos14
nagyúr
válasz
blackandrew
üzenetére
ezek a betűk valóban a színeket jelölik. az FZ7 a többi panához hasonlóan fekete és szürke/ezüst színekben leledzik.
-
blackandrew
csendes tag
Én találtam 2 különböző FZ7-est is !! Az árukban pár ezer forint eltérés is van (ugyanott), de nem tudok rájönni mi lehet a különbség... A pana honlapon nem találtam semmit...
1. DMC-FZ7-K
2. DMC-FZ7-S
Valaki tudja mit jelentenek ezek ?? lehet csak valami szinkod, és csak két különböző szinü gépről van szó ?
[Szerkesztve] -
-
ERIK 70
tag
-
horgász
csendes tag
Hali ! Már 2 órája tesztelem /fz7/ és vegyesek a tapasztalataim ! 80 képet csináltam P -vel, mind a szobában mind kinti felvételeknél a nagylátószögben készült képek tökéletesek lettek, 5-6 képen viszont úgy látszik mintha nem müködne a kép stabi / 1-s állásban volt/ -elmosódotság és jól látható homály. Telénél viszont szinte 1 kép sem jó főleg3-4 x-s zómtól ! 12x na az katasztrófa ! Talán manuális kell ezekhez ? Aki tud az segítsen ! Köszönöm !

-
horgász
csendes tag
Sziasztok ! kérdésem az fz 7 -hez 2gb kártyát vehetek -e, ha igen Kingston 50X Elite pro vagy SanDisk Extreme lll ? Köszönöm !
-
anjani182
őstag
Igen, gondoltam, h a fókusszal kapcsolatos, de lehet azzal kezdeni valamit? Mert van, amikor 3-om négyzet is megjelenik, ilyenkor nem lehet kiválasztani, mire akarok fókuszálni?
Ezt kellene megválaszolni, sajnos semmi újat nem mondtál most
Csak szürke volt ebben a jó kis akciós árban, ezért vettem ezüstöt 
-
anjani182
őstag
köszike
úgy értem ezt a nem masszív dolgot, hogy gagyi müanyag olcsó gép hatását kelti, ezt olvastam az index/digicam tesztoldalon is, de itt hadd jegyezzem meg, lehet hogy a fekete minőségibb érzetet kelt?!
az enyém ezüst, feketét akartam, de nem volt
ez van
meg úgy az egész gépet nagyobbnak képzeltem, ebben negatívan csalódtam, mert volt már nálam fz-20-, fz-30 és azt hittem majdnem akkora az fz-7, de közel-stávol sem akkora
szóval így a méretét tekintve és az anyagválasztás miatt olcsó müanyag hatást kelt kicsit, bár mondom lehet a fekete elegánsabb, minőségibb
ez a véleményem a külsejéről, mivel este hoztam haza még nem lőttem képeket, nem is fogok, mert holnaptól megyek el itthonról, dolgom van, szóval csak később tudok nyilatkozni a képekről, a menüje tetszik, jól kezelhető a gép, jó nagy az LCD, csak pozitív dolgokat tudok elmondani 
-
ERIK 70
tag
anjani182,szia!
grat a géphez
Én csak tervezem a vásárlását,sajna fontosabb
dolgok közbejönnek....
Érdekelne meglátásod milyennek találod.
hogy érted-nem masszív?tudom könnyü
és zoomolásnál nehéz+tartani,de azért jo a képstabi
Köszi -
anjani182
őstag
Üdv! Fz-7 tulaj lettem mától én is
Az első benyomásom az, hogy nagyon könnyű kis gép, és nem olyan masszív, mint amilyet vártam...dehát ez van
Amúgy valóban sokat tud, rengeteg beállítási lehetőség van, sok-sok előnye van még ezen kívül, azt hiszem elégedett vagyok
főleg egy Fuji S3500 után 
Egy kérdésem azért lenne, amit nem találtam a kézikönyvben!?
Amikor valahogy beállítottam valami szvsz fókuszállással kapcsolatos dolgot, tehát amikor lenyomom félig az exponáló gombot, akkor itt-ott zöld kis téglalapok jelennek meg, kvázi fókuszpontok?!
mit lehet azokkal kezdeni, ki lehet választani hova fókuszáljon? esetleg jelentenek valamit?
Ezt szeretném megtudni! Köszi előre is
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
''no free lunch in digital camera land''

-
ERIK 70
tag
vissza az egész!!!!!
vagy elirták vagy módositották ott is 90e-re az árat
Bocsi,egyik nap ezt irták másik nap azt
-
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
Köszi!
úgy olvastam hogy makroban nincs blende állitásra
,mód?Ehhet képest tökéletes lett!
Van még egy tervem,te mit szolsz ehhez:
A neten irják h 28e forint értékben lehet a géphez
hozzájutni Romániában.
Mivel egy kollégám itt tanul nálunk,Ő tudna
hozni ennyiért ,tehát harmad áron.
Aztán ezen belül mi a garancia a jó gépre,ki tudja?
vajon merjek e hozatni? -
ERIK 70
tag
orbano- quantal4
köszi az infokat,mindig tanulok ujat
Nekem a fekete szin tettszik jobban,
igy azt választhatnám
-
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
szia!
Ma ismét voltam a ''100ezres'' üzletben és ujra
megsimiztem a gépet,igaz most szürke volt.
A dpreviewen látni zajtesztet ahol más a fekete és a
szürke FZ7 zajteszte.Ezzel te hogy vagy?
A bogaras képet hogy csináltad-makro v zoom P modban?
Az üzletben nekem nem nagyon állt élesre 5-6 centiről semmi.
Állitólag megvan a technikája a közeli képeknek is.
Te hogy lőtted a bogarat?
köszi
-
ERIK 70
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
egyetértek,olcso és jó a szolgáltatás!
Mégis kicsit zsákbamacska a netes rendelés.
A futárnak nem mondhatom várj kiprobálom van e
pixel hibája
Itt az üzletben meg mindig 99999e az ára.
Ha neten rendelem ebből már kijön az 1GB kártya
plussz pótaksi.
Még ugyis várok hátha megy lejjebb,no meg most
a melohelyemen is vezetői afférok
... -
ERIK 70
tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Szia!
Tudtam nem figyelek jól,de tény , kijöhetne
hasonló Fz szériás gép 2/3-as lapkával
Tehát: az eladott fuji5500-asom a Depo.hu oldalról
rendeltem és ezt az FZ7-est is ott érdeklődtem.:
CCS WebShop
2 ÉV GARANCIA,LEÍRÁS, INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
AKCIÓ!+1GB SD+akku nettó 86 000 Ft.
Tel: 72/53 23 23.
Web: www.ccsfoto.hu
A fujim eredeti csomagban 1-2 nap alatt ideért,minden
kiegészítőkkel együtt.A gépet 1 évig használtam mire eladtam.
Semmi baja nem volt.Igaz megijedtem hátha pixelhibás,
mivel 1 sárga pixel ott vigyorgott a képek közepén
Felhivtam őket és ajánlották máskor személyesen vegyem meg
hogy le tudjam ellenörizni.
Most is ettől tartok mert ha hibás lenne a gép,elég messze
kellene visszaküldenem.
Egyébként nem minden képen volt sárga pixel.
Szerintem nyáron túl meleg lehetett,és akkor jelentkezett,
vagy csak nem vettem észre addig.Nem tudom.
Tehát semmi gond a szolgáltatóval,igaz a pixel kérdésemre
nem kaptam választ senkitől sem.
Köszi h meghallgattál. -
Fryskitt
addikt
Hát biztos nem minden netes vásárlás gáz, de akkor azt azért nézd meg, hogy melyik cég áll az akció mögött. Ha nem ismered, vagy nem leinformálható, akkor inkább válaszd a plusz egy-két ezer forintot, nem egy hónapra veszed a géped. Az Edigitalban 91.500.- ők biztos nem adnak el használtat, és házhoz is szállítanak.
Az FZ6 és 8 kacsa.
-
ERIK 70
tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Megfogadom tanácsod!
A gáz az hogy ha itt veszem üzletben 99 rugó,
ha neten hozatom 91e.
Én is jobban szeretem ha látom mit veszek-majd alakul.
Egyébként találtam egy oldalt a panákról.
Szerinted ez a két mutatott gép FZ6-FZ8
valóban létezik,-lesz vagy tervezik?
vagy csak én nem figyelek?
[link] -
Fryskitt
addikt
A zajt leszámítva szerintem a panáknak nagyon jó képük van. Szerintem ne vegyél csomagban, vedd meg az edigitalban, aztán vegyél hozzá egy mondjuk 150x-es Sd kártyát körül. A csomagokban ált. lassú kártyát adnak. Nem mindig kell, de ha igen, akkor nagyon. Már az FZ5 is lelassult sorozatnál, ha lassú kártyát használtam. Az 5x-ös (a kártyákat nem ms-ban szokták megadni) pl. elég lassú. Szerintem azért adják, h a kifutó készletektől megszabaduljanak.
Az ilyen internetes oldalaktól meg óvakodj. Majdnem bepaliztak egy nyomtatóra, mondván hogy új, de mivel óvatos vagyok, nem vettem meg neten, elmentem a boltba, ott aztán kiderült, hogy csúnyán használt. És nem is mindig a legolcsóbbat mutatják. Könnyen ráfázhatsz, szerintem, ha ebben az országban nem veszed kezedbe azt, amit megvennél....
[Szerkesztve] -
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
ok,akkor várom a szerencsém

A hozzáadott 1GB kártyára értem h nem tudni
milyen gyors.5ms(?)kell( ha jol irom)valami 5-re emlékszem.
Gondolom a profi képkészitők fujják fel
annyira a zaj problémát.Nekem jobban tettszik
eddig a pana stabival ,mint a 6500 mosott képe,
ami iso 100-on is látható.Igaz a két gépet
nem szabad egy kategoriába venni-mondják.
Köszi mégegyszer -
picsirti
tag
Hali!
Nekem nincs -még- gyors kártyám, de a vidijó így is jó és sorozatfelvételnél (3kép/sec) sem fekszik ki a kártya (elvileg 7x-es)
''Hát én nem tudom milyen kártyával adják'': én se... A 16Mb-os Pana kártyára TIFF-es képből pl. NULLA db. fér rá... ki sem próbáltam. Tehát min. 1Gb. kártya kell.
''az aksit sem ismerem'': Majd megismered
Nem gáz a beltéri fotózás, de ha van háttérvilágítás (mér ne lenne), akkor teljesen jó, mert jó a fényereje (veri még az FZ30-at is, a Fujit telében meg pláne). A vaku ereje +2FE-ig erősíthető, ami szerintem neked elég lesz. -
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
Köszi!
kezd tettszeni a dolog,és ha az eladott
fuji 5500 -hoz mérem ez sokkal jobb gép ,tehát
nem csalodnék hozzá képest.
Pixinfo véleményben olvastam h gyors kártya kell
különben akadozik a video.
Hát én nem tudom milyen kártyával adják és az
aksit sem ismerem.Majd ha odaérek ugyis kérdezek közelebbit.
December 20körül lesz osztálybuli.Arra kellene már gép.
Remélem nem gáz nagyon a beltéri vakuzás sem.
Köszi. -
picsirti
tag
Szia!
Nappali képeken abszolút nincs zaj, ha nem használsz magas ISO-t.
Raynox250-es makroelötétem sajnos nincs, így anélkül készült, utómunkálat csak a pókosnál volt, ott is csak képkivágás
1Gb-os kari kb. 7e + pótakksi 3e (ha nem Pana), szerintem annyiért jó.
Nekem (egyenlőre) csak 1 akksim van, de 2 jobb lenne, viszont hálózati adapter -szerintem- fölösleges, de ha akarsz, egy szabvány kis adapter is jó, ami pár ezer Ft. Bár 2 akksival konnektor mellett minek adapter? 2 óra alatt úgyse meríted le, az egyik pedig a töltőn lehet
A töltő 2 óra alatt feltölti és bármikor rátölthetsz
[Szerkesztve] -
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
Hali!

Hát nagyon köszi

Lenyűgöző!
Tudom h nappal van,de hol a képzaj?
Én nem látom.
Jó pár kérdést szeretnék
raynox250-es makroelötéttel lőtted,vagy simán?
Volt-e utómunka vagy ahogy lötted úgy küldted?
Megkérdeztem a depo . hu oldalon,104e lenne
1GB -os kártyával pótaksival-megéri?
két aksi elég-e,én a fujihoz hálózati adaptert vettem
hogy a lakásban ne aksirol menjen(7000-ér)
Itt 16-20e lenne.
Szükséges-e az adapter?
A töltö itt is 6 órát tölt?
Köszi segítséget,a képet és ha tudsz a választ.
-
rumos14
nagyúr
nem rossz gép az FZ7 DE ha arra gondolok, hogy 2005 júl-ban 100 körül vettem a kvázi azonos tudású FZ5-öt, akkor érthetetlne, hogy az FZ7 miért kerül még most is közel 100-ba.
sógoromnak FZ7 van, van benne manuál fókusz, ami jól tud jönni, eccer már hiányzott nekem az FZ5-nél. a kijelzője bár nagyobb, de kevesebb pixelből áll össze, szerintem eléggé csúnyácska. -
ERIK 70
tag
már csak 2 hét és gépet veszek.Valaki jelezze
hoogy nem fogok csalodni,mivel eddig nálam
az Fz7 a nyertes
-
ERIK 70
tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Tudom a pana rákfenéje a zaj,deiso 80-on nem vészes-mondják.
A melohelyemen leica mikroszkop van,ami a lejobb.
Azért is ajánlják a panát.
Végül is öszintén.'
100-120e-ig nemigen van külömbség a gépek tesztképei
között legyen bármilyen gép.
150-töl jönnek a nikonD50,D40,sony R1 és a millios gépek.
Ezalatt nagy külömbség nem lehet szerintem,.Mégis ahhoz
képest már 3 hete vacilálok,mit vegyek 2 hét mulva
-
Fryskitt
addikt
Hát kontrasztban (sharpness - jobban kifejezve) a Panák mindig is verték a Canont (pl. az én régi FZ5-öm is), csak bizonyos körülmények között nagy zajjal is bírtak. nyilván ez az oka a különbségnek, A Canon elmossa a zajt, a Pana meg nem. Kinek mi tetszik. Nekem fontos volt a kihajtható LCD, a nagyon jó panoráma mód, és zavart a 200-as ISO-nál még nappali fényben is látható zaj. De ízlések és pofonok.....
Vs. a legjobb lenne egy Fuji (CF-es!) stabilizátorral. Nem értem, miért nincs ilyen, sztem nagy sikere lenne. -
ERIK 70
tag
Ha 100-at nem ér az FZ7 akkor vissza a 6500-hoz?
De ott képstabi óne és a zoomolást nem lehet tartani
-
ERIK 70
tag
Hát nem sürün irogatunk

Akkor irok én.
Érdekes h azFZ7-es ára a neten 97-99e átlagosan.
Egyedül a pixmánia ahol 84,bár páran rossz
véleménnyel vannak roluk.
Akkor érdemesebb nálunk helyben 99e-ér venni? -
quantal
tag
''Jó nekem iso 80-is csak ne kelljen utomunka ha 10x15 ös képet akarok belöle.''
ISO200-on se kell utómunka egy ilyen képhez a zaj miatt, ebben biztos vagyok. De könnyen kipróbálható, letöltesz egy ISO200-as tesztképet, vagy akár ISO400-asat is és kinyomtattatod, próbaképp egy ISO80-at is mellérakhatsz. -
ERIK 70
tag
Köszi!
Jó nekem iso 80-is csak ne kelljen
utomunka ha 10x15 ös képet akarok belöle.
Mulkor egy értékelő elijesztett a zaj miatt,
de már visszajöttem ,mivel nem is olyan gáz.
Gondolkodtam valami fotoklubba iratkozni itt nálunk,
mivel valamit értek hozzá ,de még tanulnom kell.
Remélem ha Fz7-el belépek egy klubba,nem néznek le
Én tegnap néztem összehasonlitó teszteket.
Az Fz7-est jobbnak találtam a
Fuji5500-5600-sony H2- H5?-Canon S3is-nél is.
Persze nem zajtesztben
-
quantal
tag
Legalább 250-320 kellett egy sietös embernek az 5500-nál iso 100-on.
Na pont itt jön képbe az S mód: tudod, hogy pl. 1/200-dal akarsz exponálni, akkor a megfelelő blendét beállítja hozzá a gép. Azt az adott szituációban rendelkezésre álló fénymennyiség határozza meg, hogy ez ISO80-on, 100- v 200-on kivitelezhető-e.
Pl. beállítasz fixen ISO 80-at. Ha túl kevés a fény, és nem lehet tágabb blendét állítani, akkor nincs mese, emelni kell az ISO-n.
De mégegyszer mondom, a panán se kell félni a magasabb érzékenységek használatától, nyugodtan feljebb lehet azt tolni. Az ISO800 már felejtős az összes kompakton az R1 kivételével, de az más állatfajta. -
ERIK 70
tag
Sziótok!
Bár xp telepités elött vagyok azért
kérdeznék 1-et.
Tudom ha iso-t emelem ,v záridöt röviditem,akkor gyors mozgásu
állat v ember nem lesz bemozdult.
Itt iso 80-al lehet kocogo alakot lőni?
Hogy alakul az érték?
A képstabi segit ebben v csak a bemozdulásban?
PL iso 80 - f4.5-zár 1/? a maximum
Legalább 250-320 kellett egy sietös embernek az 5500-nál iso 100-on.
Itt mi lenne a helyzet?
Köszike... -
quantal
tag
A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy van olyan szituáció, amikor a stablizátor nem helyettesítheti a magasabb ISO-t. Ez akkor fordul elő, ha a téma gyorsan mozog. Mert hiába tudod bemozdulásmentesen megtartani a gépet, ha a hosszabb záridő miatt a téma mozdul be. Persze erre is van egy trükkös megoldás, ez szinte minden gépen alkalmazható: 1 v 2 Fé-vel alul kell exponálni a képet, ezáltal lecsökken a záridő felére v. negyedére, tehát mintha 2x v. 4x nagyobb érzékenységet használnál. Természetesen a kép sötétebb lesz ahhoz képest mintha rendesen kiexponáltad volna, de ennyit még elég jól lehet kompenzálni egy fotószerkesztő programmal.
(Megjegyzem egyes kompaktoknál hiába áll rendelkezésre ISO800,1600 stb, ha olyan elmosott képet ad -mert a zajt aztán tényleg ki kell szedni belőle akármilyen áron is- hogy a minőségre valamit is adó fotós jobb ha elfelejti, hogy létezik ilyen.)
A P módra áttérve, igazából nem tudom, hogy miért kell ezt használni, mert A v. S módban szinte minden kvitelezhető, ha nem, akkor úgyis csak az M lehet megoldás.
Komolyan kérdezem, miért használtok P módot, mikor van ennek előnye?
[Szerkesztve] -
ERIK 70
tag
-
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére

Köszi a képet!
Én 17-es monitoron nem látok zajt
-nagyitani meg minek...
Egy kérdés-P,vagyM modban lőtted?
2. kérdés:ha 6 helyett 4MP-ben lövök,csak elönyére
vagy hátrányára is változhat a kép.(minöség-részlet)?
Persze azért 6MP hogy abban löjjünk-gondolom.
Az eladott fuji5500-asom után +fogadtam stabis gépet veszek
vagy tükröst.Hát love miatt itt maradok
Magam tanulgattam 1 évig fotozni,azért kérdezek.
Igaz már M modban löttem de mire eltaláltam a jó
zár-rekeszt 4 kép elment.A P-mod meg vacak volt.
Ha van 1-1 kép még +köszönöm,de ebből is látom h jó
Nappal felhős időben
beltérben vakuval-ha van
Persze nem muszály emberalak,de ha nincs több kép, se gond.
ezt is:
Köszike
-
quantal
tag
A fókuszgyűrű nagyon jó dolog, de EVF kereső esetén csak akkor, ha a gép ''megtámogatja'' a manuális fókusz használatát, azaz - ahogy az FZ30/50 és L1 LiveView mód esetén- fókuszáláskor belenagyít (és nem digitálisan, bazi nagy pixeleket létrehozva!) a képbe. (Saját tapasztalat: FZ30 esetén nagyon precízen lehet használni, mode1 stabilizátor mód esetén még a keresőkép sem ugrál, igaz én mindig mode2-ben használom, mert úgy meg hatásosabb) Úgy tudom a fuji viszont nem ad ilyen segítséget, úgyhogy elég nehéz manuálisan élességet állítani vele. A stabilizátorral kapcsolatban pedig nézd meg a hozzászólásomat a 6500-as fórumban.
[link]
[Szerkesztve] -
picsirti
tag
Helló! Küldtem egy képet.
A 6500-as jó gép, sokkal kevesebb zaj van a gépen, 28mm-ről indul, tehát szélesebb látószöge van, de ennyi, szerintem.
Az FZ7 oké, hogy zajos, de 10*15-be soha nem fogod észrevenni a zajt, mint ahogy 1024*768, vagy 1600*1200 monitor méretben sem. Innentől kezdve mikor lesz zajos?? Ha kinagyítod teljes felbontásra, amit csak tele állásnál csinál az ember (általában). De a pana tele állásban 432mm-es, míg a fuji csak 300. Ha hozzávesszük, hogy a fujinak nincs képstabija + igen gyenge a fényereje, akkor tele módban még mindig a pana a jobb. Tehát szürkületben készített tele állású kép (pl. amit küldtem)a panával kicsit zajos, de a fujival viszont kivitelezhetetlen! A fujit akkor ajánlom, ha beltérbe kell a nagyobb látószög. Ja, a fuji több, mint 2x nehezebb, plusz a drágább xD kártyát eszi, plusz vehetsz hozzá akksikat+ töltőt. Huhh, remélem nem voltam túl bonyolult
-
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
Láttam ''kiskezdőnek küldtél képeket.
Nem akarok szemtelen lenni,de ha időd lesz majd lécci- lécci
Tudom ha lúd legyen kövér
de ha látnék vakus képet
de nappali is jó ,akkor könnyebb lenne.
Igérem én is megosztom veled ,ha gépem lesz!
Köszi elöre is.
cim robert7070@freemail.hu -
ERIK 70
tag
Az arcfelismerö rendszerröl csak azt hallottam ,hogy van de minek

-
ERIK 70
tag
Köszi mindenkinek

Ha lovém lenne Sony R1 az igazi beltéri.
A D50 is jó csak a WB-t elszurták.
9600-as ra a válaszom 6 nál több MP-el nem kell.
Érdekes: a kézi fokuszgyürü vagy a képstabi az elönyös?
Mivel az 5500-asomnál 10x-es zoomnál bemozdulás volt
igy az Fz7 képe és fokuszálása is jobb a stabival.
Szeretnék minél jobb képeket,10x15-ösben elöhivatni.!!
Nem profi kiállitásra.(bár miért ne
Ha a zaj nem zavaró akkor kár annyit vacilálnom? -
Hydra SR
addikt
Szerintem ''elfogadható'' képet minden bridge géppel lehet készíteni beltérben. Kérdés, mennyire akarsz megtanulni fotózni, kihasználod-e azt, amivel mondjuk egy felső kategóriás bridge többet tud egy alsó- vagy középkategóriásnál. A zajtényező fontos, de a stabilizátor is jól jöhet rossz fényviszonyok között, pláne hogy az általad említett gépek közül egyiken sincs külső vakucsatlakozó. Bulis képeknél biztos vagyok benne, hogy hatalmas előny egy képstabilizátor. Az optika rajzolata ilyen képeknél kevésbé fontos. Ugyanakkor a 6500FD-nek az arcfelismerő funkciója gyorsíthatja a helyes fókuszálást, így talán könnyebb pillanatképeket készíteni vele (ha tényleg jól sikerült, én még nem próbáltam).
[Szerkesztve] -
ERIK 70
tag
Még 1 gondolat

A tegnap látott tesztfotok már tükrös gépekhez
hasonló minöséget mutatnak.
Ha ráérsz ajánlom megnézni,és utána kérném véleményed.
Elég a galambot és az éjszakai toronyházképet letölteni.
Mind P modban van.Melyik gép tudna ilyet kompaktban?
Köszi türelmed!
[link] -
ERIK 70
tag
válasz
picsirti
üzenetére
Szia!
Hálásan köszi h irtál,már azt hittem nem él a forum
A Beltér szobát jelent.Barátok, buli ,modelcsajok
Az eladott fujiS5500-nál bizti jobb.
Az FZ7Jól, gyorsan fókuszál,stabi,12xzoom,szuper makro.
Ám a 6500-ban stabi nincs,de iso 400 on is
zéro zaj nappal.És ez a dilemmám.Mire eltervezem
hogy inkább Fz7 ,akkor kérdés a vaku milyen a szobában
de főleg a szidott képzaj ami nagyon zavar.
Mert ok legyen kis zaj de ezen a linken [link] pl fair-i
1-2000 kép után is minösithetetlennek tartja a képeket
a zaj miatt.(persze szürögetni én sem akarok)
OK,megértem iso 80 és kész.De zavaró-e és még
ott van a szobai fényképezés.
Tehát tegnap óta az összes teszt-és amatör képeket dobtam a
kukába amit a netről lehúztam.400 MB-ot!-mondván akkor
legyen 6500, stabi nélkül de tiszta éles képekkel.
Viszont a fujit rendelnem kell és még nem volt a kezemben
nem ugy mint az FZ7 amit szuper volt megfogni és
kiprobálni a jó fókuszát.
Decemberben veszek gépet.
De melyiket?
köszi ha segítesz,nem akarok belefürödni,nekem 100 rugó is sok.
köszi figyelmed

-
picsirti
tag
-
biggamer
veterán
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5. PHotóstalálkozó !!! [link] 
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással (
).
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
biggamer -
ERIK 70
tag
Sziasztok.
Szeretnék kérdezni tőletek,ha valakinek van Fz7 gépe.
Tettszenek innen onnan letöltött képek.
A fuji6500 és Fz7 között vacilálok
,árban közel 1formák.
Kérdésem
:lehet-e elfogadható képet készíteni beltérben az FZ7-el???
Véleményt, esetleg házi mintaképekekkel segíthetnétek.
Egyenlőre ezért kérdéses nekem a pana.(a beltér miatt)
köszi előre is
-
fabika
tag
Lehet ezzel a géppel full manual képeket csinálni, vagy van olyan opció, amit nem lehet manualra állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

meg úgy az egész gépet nagyobbnak képzeltem, ebben negatívan csalódtam, mert volt már nálam fz-20-, fz-30 és azt hittem majdnem akkora az fz-7, de közel-stávol sem akkora