Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mini PC
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #32465 üzenetére
Mit szeretnél jelképezni ezzel a kancsal Miki egérrel?
Rarri: Kikérem magamnak - én nem vagyok ennyire kancsal
Meg ennyire átlátszó sem - szerencsére
-
Bubu79
addikt
Nem volt szerencsém hozzá - Stephen Kingtől nem sok mindent olvastam eddig - a borzongás nem igazán az én világom
Bon3ss: Ha találkozok a rendszergazdánkkal átadom neki
Állítólag létező személy, volt olyan, Aki hallott már olyanról, aki látta... A fizetését is fel szokta venni... De hogy a gépek miért vannak úgy elhanyagolva, mint az állat, azt senki nem tudja...
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32365 üzenetére
Bakker - hogy Te miket nem veszel észre...
Megrémültem, amikor olvastam sorait, mert tegnap este én is boroztam
De szerencsére tuti nem én voltam a párja, mert én másfajta bort kortyolgattam
Racecam: Ez így nem jó - ha tiltakozom, azt hiszed, a magam nevében teszem, ha nem, akkor úgy gondolhatot, a Téged érintő kitétellel értek egyet
Problémásan fogalmazol - iszol Te rendesen? -
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32342 üzenetére
Deéén nem azt mondtam, hogy béna Vagy, hanem egy adatmentő progi nevét véstem oda - azzal talán visszanyerheted őket
Qka: Légy boldog a pogival - én a másik desszertet úgyis jobban bírom
-
Bubu79
addikt
válasz
Thrawn #32338 üzenetére
Részleteket nem árulhatok el róla, mert a NASA-tól magánosítottam el, de ha tényleg részletekre Vagy kíváncsi, lesz rá alkalmad megtekinteni - a saját részeidet, mert ügyelek rá, hogy az optikád vééégig üzemeljen
Verus: Szóval pogi - és nekem nem is szóltál róla...
Véncsont: Stellar Phoenix FAT & NTFS
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #32332 üzenetére
Kerülgessem a romokat?
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #32327 üzenetére
Ááá, sokkal hangulatosabb tábortüzem van - pár perc alatt ott vagyok és már meg is van az izzó radír - a tűz fölött pedig addig elrotyog egy adag acél...
Tiszta haszon - Kuka alkatrészeiért még pénzt is kapnék ott...
Ramius: Direkt nem csaptam le, nehogy itthagyja a bagázst, de már mindegy
Tim: Ez olyan sablonoooos
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32273 üzenetére
Osztom a dolgot - és meg is tenném, ha menne rendesen a jútúb melóból
Csak bekukantottam IP csere után
-
Bubu79
addikt
-
Bubu79
addikt
Csapjatok a kezemre, ha legközleebb alkoholhoz nyúlnék - jó éjt Mindenkinek!
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32079 üzenetére
A lelkemmel nem sokra mennél, mert sötétebb, mint Balckie-é - két vesémet pedig igénybevette az itzotóp terápia, melyet pár éve kaptam...
De ha Szerinted jó üzlet, elboltolhatjuk - bár szerintem ráfaragnál a deal-re
-
Bubu79
addikt
El velük- mert ellenünk szövetkeznek - s jutalomként Téged remélnek - de nem tudják még, hogy pajzsként a ragaszkodás áll előttünk - bástyaként, mely ágyúval is sérthetetlen s az őrláng, mely vigyázza érzelmeink folyamatos izzását el nem alszik soha - legyen bár náluk porral oltó, vagy vízágyús kocsi is
Fero: Nincs mivel üzletelnem
-
Bubu79
addikt
Könnyes szemed láttán szívemet kétség öntötte el, de hallván ziháló lélegzeted és mámortól telt hangodat éreztem, ez a boldogság könnycseppe, mely feltette a koronát a beteljesülésre, melyet egy ősi jóslat sugallt - és tudtam megérkeztem.
Megérkeztem Hozzád - az élet viharos tengeréről a megnyugvás öblébe, mely egyszerre ad biztonságot és sarkall további küzdelemre
Fogytán a borom - hát mivé lesz így a világ?
fero #32073: Ezt benézted - a műsoros est miatt mondtam
-
Bubu79
addikt
A boldogság kapujához, mely az elégedettség hegyén van, sok kis ösvény vezet fel - hosszabb rövidebb, kacskaringósabb, egyenesebb, szélesebb, keskenyebb - és én tudom, hogy a mi utunk a rövid, keskeny ösvényen haladt felfelé - boldogságunkon nem fog az idő, s holmi intrikák ( Zöldsapkás monnyá le
), örökké él - s szerelmünk örökké lángolni fog.
Fero: Diktálnám a számlaszámot
-
Bubu79
addikt
Lángoló szerelmünk kiállja az idők próbáját - Ámor nyila sosem járt még oly mélyen szívekben, mint ahogyan minket eltalált - fáj és marcangol, de e fájdalmat nem adnám semmi pénzért, mert a Te varázslatos Lényed és odaadó szereteted csillapítja a fájdalmamat, mely könnyet csal arcomra és arra kényszerít, hogy maradjak - és viseljem el azt az édes kínt, melyet szerelmed jelent számomra
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32033 üzenetére
A pia nem nekem való - az már kiderült néhányszor
Bon3ss: Én télen sem szeszkazánnal fűtök be magamnak
-
Bubu79
addikt
válasz
Timocicu #32022 üzenetére
Hej-hej - beszélnem kell Mamamacival - ezer éve volt szerencsém utoljára madártejhez - de most, hogy így emlegetted
Bon3ss: Kicsit le vagyok lassulva - miért is ne helyeseltem volna némi szittyóhoz?
Jó, elismerem van két kritikus, amit bottal sem piszkálnék meg, na de a többi...
Persze csak mértékkel - és itt mérték gyanánt vödörtől jóval kisebb ibrikre gondoltam -
Bubu79
addikt
válasz
Timocicu #32014 üzenetére
A fahéjat, vagy Albert Györgyit?
A fahéjat igen - szilvásgombócra csakis fahéjas cukor jöhet szóba, ha kotyulok tejbegrízt ( amit itt Valaki alighanem nem szeret, mert tejes
) akkor azt is azzal hintem meg inkább, mint kakaóval
Albert Györgyiről pedig nagyjából hasonló a véleményem, mint Neked - kár, hogy labilissá vált pár éve, nem volt rossz abban, amit csinált...
Bon3ss: Lassú vagyok - míg pötyögtem Te is pötyögtél - és igazat kell adnom Neked
Verus: Márminthogy engem poroz be valaki? A méhek jó fejek - csinálják a mézet - és van Közöttük egy, aki különösen jó fej, a méh-Hejcegnő - na Ő porozhatna napestig
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #32012 üzenetére
Hol jártál báránykám?
-
Bubu79
addikt
Szépgyónapot
Lumpy: Igen, úgy tűnik - nem is baj - kíváncsi leszek mit fogok csinálni éjjel alvás helyett
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #31916 üzenetére
Konkrétan az
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #31911 üzenetére
Ne kötözködj - Sárkány ellen sárkányfű:
Verus: Túl van tárgyalva
-
Bubu79
addikt
Ismét csak meg kell jegyeznem, hogy Degec immáron nagy település, rengeteg állandó lakóval - üzenem, hogy küldök Nekik sok-sok csókot - bibircsókot
Elmentem inkább aludni
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia #31899 üzenetére
Nekem van hozzá patronom - állok elébe
-
Bubu79
addikt
válasz
fero02 #31846 üzenetére
Van mire figyelni, az igaz - és nem célszerű másnaposan beszédelegni - nem azért, mert a kapus kiszúrja és kirúgnak, hanem mert néhány rossz kattintással olyan lavinát indíthatna meg az ember, ami alól nem biztos, hogy ki tudják kaparni - sem őt, sem a nem túl messze lévő városkát...
Szerencsére a folyamat jól automatizálható, de még így is van mit csinálni, ha az egyik kapcsolódó komplexum kicsit változtat a munkaritmusán - az acélgyártás nem egy stabilan kiszámítható folyamat olyan szempontból, hogy nem sokszor fordult elő eddigi pályafutásom alatt olyan, hogy tényleg annyi adagot készítettek volna, amennyit terveztek - ez pedig borítja nálunk is az üzemmenetet ( mi szolgáltatjuk a gyártáshoz a szükséges gázokat - és adagszámtól függ, hogy mennyit kell kiadnunk előírt paraméterek alapján ).
Érdekes meló, jobbára nyugalmas is
Bolond: Nem, zongorán még nem, hegedűvel viszont már b@sztak hátba
Str8 sk8r: A jelenlegi rendszernél nemigen találsz jobbat
-
Bubu79
addikt
válasz
fero02 #31842 üzenetére
Konkrétan három PLC dolgozik a folyamatban, három PC-vel. A PC-k mérésadatgyűjtést végeznek és kezelőfelületet nyújtanak a PLC-kkel együttműködve.
Mindhárom PC-ről elérhetőek a kezelőszervek, a teljes technológiai folyamatábra, de eltérő trendek vannak hozzájuk rendelve.
Tekintve, hogy kismillió mérőeszköz csatlakozik a PLC-khez ( hőfok, nyomás, mennyiség, tisztaság mérések ), rengeteg adatot kellene egyszerre tárolni és megjeleníteni.
A program korlátozott számú trendet képes megjeleníteni és ez a szám kevesebb, mint amennyire szükségünk van. Ezen kívül a folyamat bonyolultsága is indokolja, hogy több gépen is lehessen beavatkozni, mert vannak olyan lépések, amikhez így is folyamatosan glasszálni kell a képernyők között.
Tekintve, hogy a cég az országos katasztrófavédelmi listán a hatodik hely környékén szerepel veszélyességét tekintve, indokolt biztonsági szempontból is, hogy ne egy gépen lehessen elérni a folyamatot - szükség esetén akár háromról is hozzáférhető a technológia.
Természetesen vannak passzív biztonsági berendezések is - szükség esetére.
-
Bubu79
addikt
válasz
fero02 #31840 üzenetére
Ha csak a folyamatirányító PLC meg nem taknyosodik, nem is lehetne, mert mással nincsenek összekötve
Ez már csak annyiban a mi gondunk, hogy legfeljebb nem tudjuk kezelni a berendezést, ha mindhárom gép, ami most cserélve lett egyszerre makkan meg. Még megvannak a régi gépek és jódarabig még meg is lesznek, míg biztossá nem válik a helyes üzemmenet...
-
Bubu79
addikt
válasz
fero02 #31836 üzenetére
A héten leálltunk a teljes üzemmel, mert a komplett informatikai rendszert lecserélték a megjelenítőrendszer alatt.
A korábbi Freelance 2000-es rendszer NT4.0 alatt futott és az azt futtató számítógépek nyolcadik éve mentek jobbára gond nélkül - várható volt, hogy előbb-utóbb valamelyik megmurdál és az újakhoz biza már nemigen van NT4.0 támogatás...
A svédcsavar a dologban, hogy az új megjelenítőprogram felülete más, mint amit megszoktunk ( bár ez is Freelance ), ami nekem és a többi fiatal kollégának nem okozott gondot, hiszen kaptunk egy demót, amin ismerkedhettünk az új kezelőfelülettel, de az idősebb kollégák bizony nehezen viselték a dolgot.
A szép az volt, hogy természetesen nem volt zökkenőmentes az átállás - már az új rendszerrel indultunk vissza, ami okozott meglepetéseket - néhány szabályzó egyszerűen nem működött...
-
Bubu79
addikt
Ebből biza alvás lesz - borús idő, fejfájás, iccakás műszak - mi jöhet még?
-
Bubu79
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest