Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
szerintem csak RAW-ba fotozni hulyeseg tul sok a melo utanna ,akkor mar RAW+JPG ,de nincs gond a JPGvel se ugyhogy csak batran amit a gep kiir az a legrosszabb esetben jon ki szoval ha az 506 kep helyett lehet ramegy 650-700 is , nekem a 2gb kartyara raw+jpg re 81 kepet ir de volt hogy 130 is felment ,nekem 2 kartya van bent a gepen igy ha televan csak valtok es kesz, hameg van idom kicserelem a teli kartyat...
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1420 üzenetére
En nehezzen tudom elkepzelni azt hogy megjelenik az E-5 ,es az uj szenzor kore nem epul semmi uj gep
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1417 üzenetére
Rovidtavon erdekelt vagy?
Szerintem szeptemberbe tobbet tudunk a tervekrol ,amugy eddig is ugyvolt hogy az E5 lesz az utolso tukros gep ,ezutan mar csak tukor nelkuliek jonnek ...[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1411 üzenetére
Fenetudja jobb ehez szerintem a 40-150 az kevesbe torzit
De ehez lenne jo a manual obim, az kicsit lagyabban rajzol es nem kell simitani utolag a borhibakat.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1409 üzenetére
Osszesegeben olyan mint amilyen altalaban a fotosmuhelyekbol kikerul jo dragan ,de ennel erdemes tovabb lepni ,PL nekem ez hatter nemjon be ,engedelmeddel kicsit alakitottam rajta ugy ahogy nekem inkabb tetszik.
Kar hogy kivan tekeredve a lany nyaka
-
nesa
veterán
válasz #68216320 #1405 üzenetére
Az elmult 1 evbe az e-digital kb 10x futtata ki az E-520 modelt aztan eltelt par het es ujra lett....
Mar enis gondolkoztam rajta hogy lecserelem e-520 ra de azonkivul hogy uj lenne semmi hasznos dolgot nem nyernek az e-510 el szembe ,620 lenne az elore lepes csak az meg draga....
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1399 üzenetére
leginkabb ugytudod megnezni hogy f22 es a tiszta kek eget lefotozod.
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #1397 üzenetére
Jaja en leszoktam fujkalni neha oket.
Tegnap este gyors kiolvastam a gepet 17+k expo
Az S a vaku villanas azt tudom, es a tobbi az mi, tudja valaki?
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1395 üzenetére
Na igen pixinfon lehet latni nikon, pentax,... gepeket es mar tesztkor sok por van rajtuk...
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1393 üzenetére
Azer joez a pormentesito rendszer nemegesz 2 eves a gep es itt tartok csak hogy 1 bizbasz zavar, peddig par obi mar jart rajta 14-42 , 40-150 , canon FD 1,8/50 ,jupiter 44M 2/58 , pentacon 4/200 , Pentacon 1,8/50 ,varioplan 70-210
De bevallom a tudat jobban zavart mint a por.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #1387 üzenetére
Hogyne, van a fecsihez gyari szukito ,de ere tudok tenni meg vena kanult is, azt meg kiprobalom tuti ami tuti .
Na a venakanulos szukites se hozott eredmenyt ,szerintem ebbe minden kepp bele kell nyulni majd valami tisztitoval.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz ROBOTER #1383 üzenetére
Folyadek nemlehet nemszoktam kiadni a gepet a kezembol igy senki nemis mokolt bele , szemmel lathato kis fekete porszem , de mint mondtam ugytunik kuszik lefele ,bizakodom egyszer ledobja magarol ,nem akarok hozzaerni
Messer22
Kicsit probaltam eloszor ,de kibontottam egy 100ml steril fecskendot azzal mikor belovok suvit a levego akkora szelet kavar
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1380 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1377 üzenetére
Lv modba meglehet nezni kb menyit fog, de en normal obival meg nemhallotam kopogni a stabit ,viszont ha nincs bealitva az adapterem akkor ilyen 655555mm ad meg a vaznak akkor frankon olyan ideges a stabi hogy kopog.
Messer22 masik forumon emlitetted ezt a szenzor tisztito csodat, ez nem cseszi ossze a cuccot nehogy gaz legyen
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1368 üzenetére
Mert ha igen lehet jobb jar az ember leica obival
-
nesa
veterán
válasz asthring #1363 üzenetére
Nalunk ilyen nincs hogy rakene beszelni barmire is, ha van penzem megveszem azt jovan.
Osztozasrol meg hallani se akarok ,multkor is leejtette a 40-150 napellenzot es ott gurult betonon, majd agyverzest kaptam.. nincs osztozkodas ami az enyem az az enyem a tobbi kozos
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1361 üzenetére
ugye
-
nesa
veterán
válasz rumos14 #1349 üzenetére
Csak beszelgetunk, itt nemigen vannak vitak
Nezd meg az Eos topikot minden masodik embernek hasfajasa van ,itt mindenkinek minden faja nalatok a minoltaba mar reg jartam , peddig meg szemezek KM vazzal is asszonynak jo lenne,meg kivancsi vagyok.
Meg kulonben is dobjon mar ki az Oly 1 normalis szenzoral merettel felszeret gepet a fene egye meg, 17,3x17,3 lenne nekem az idealis ,nemkene a gepet forgatni b+
-
nesa
veterán
válasz rumos14 #1343 üzenetére
En erol beszeltem , nem amit az E520 hoz adnak.
En neztem kepeket de az olcso telek nemerik el ezt a szintet, es ezt kb 45k korul lehet megvenni ,nekem szerencsem volt 20k-ba van,ez melto tarsa a 14-54 nek.
-
nesa
veterán
válasz rumos14 #1338 üzenetére
De a dragabb nemis a 30k kategoriat uti meg , valaki irta hogy PL az 50/2 az f:2-nel olyan eles kepet csinal hogy a levagja a fejed ...
Valahogy ezek a zuiko obik jobban osszevannak rakva...
Latom majki is mit szarozik a canon kitobival IS, is nelkuli... enmeg jo kepet nem lattam kiesni belole... itt azert a 14-42 is eleg jo es eles, a regebbi fenyerossebb 40-150 f:3,5-4,5 kb a 200k canon-nikon obival van pariba es ehez kepest piszok olcso . szoval amit befogsz a 30k-s 50/1,8 on annak sokszorosat elbukod egy minosegi kistelen...
(#1339) Rubbi!
Az a 25/2,8 palacsinta olyan elcseszett 1 obi, igazabol nem ertem minek adtak ki ilyet , bar E4x0 vazon zsebre lehet vagni 30-40k korul kene lenni az ujnak.
Jah jut eszembe keresek E-400-410 vazat olcson
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1336 üzenetére
f:2 ig nezve a fixeket szerintem nem olyan rossz a kinalat csak penz legyen.
Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP MACRO
Leica D SUMMILUX 25mm f/1.4 ASPHERICAL
Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM
Leica D SUMMILUX 45mm f/2 ez kerdeses
Sigma 50mm f/1.4
Olympus Zuiko Digital ED 50mm f/2.0 Macro
Olympus Zuiko Digital ED 150mm f/2.0
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1332 üzenetére
Az 1,8 az bazi nagy uveg , de sulyban nincs jelentos kulonbseg.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1321 üzenetére
Ez a 18cm ugyhiszem a szenzortol van szamolva szoval a valosagba kb 8cm lehet a frontlencsetol.
Elvileg az aranygyurus sigmak eleg jok ,gondolod hogy ez megfelelobb lehet mint a 30/ f:1,4
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1317 üzenetére
ha minden kerek vasarnap
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1310 üzenetére
Meglepetes
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1307 üzenetére
Engem meg valaki megdobhatna egy Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC MACRO obival meg talan jobban kiis birnam hasznalni mint a 30/f1,4 et ,csak meg nemtudom hogy karcol
De jovoheten elvileg meglesz a tuti makro obim ma rakattam el
-
nesa
veterán
válasz #62382080 #1295 üzenetére
Valaki itt nemreg kinalt 10+k er zuiko 17-45 obit azokat olcson megkapod es talan jobb is mint a sigma, 14-42 kb: 20-25k er lehet venni ami azert mar eleg jo ebben a kategoriaban.
ROBOTER!
Ezek nagyon jok ,told be ide is
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1296 üzenetére
Ha ez az obi PL 20-150 lenne szerintem a masikat baromi ritkan hasznalnam , vegulis az 1,8/50 is porfogo 1-2 tesztkepen kivul semmire nem hasznaltam meg
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1288 üzenetére
1/ 4000 is johet
Azt hittem az valtaska ami az agyon naracs szinu.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1286 üzenetére
Ez igy nemjo ugyanezt bemutathadtad volna a beepitett vakuval is hogy lathato legyen a kulonbseg.
Il megneznek olyan kepet is amit 1/2000 zaridovel csinalsz de komolyan engem a zarido miatt erdekelne a nagy vaku.
Neked is olympus taskad van?
-
nesa
veterán
válasz Mercutio_ #1261 üzenetére
Itt azert vannak olyanok amik szerintem kibirnak valtani a fenyeros obikat, es az adapter se olyan draga.
-
nesa
veterán
Ma fentvoltam egy kilatoba mig obit csereltem beszalt 1 bogar a vazba de olyan kicsi hogy szabadszemmel szinte nemis latszik, nemtudom hogy csinalta de a mattuveg hatuljara kerult megis nyugodtam hogy a kepeken nemfog latszani itthon kiszedtem a mattuveget, vegulis sikerult eltavolitani de hozzaertem a tukorhoz ami szabadszemmel nem latszik de a keresoben nezve foltos, milyen olcso modszerel lehet ezt megpucolni, lenspent ezert nemakarok venni.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Mostanaban ezvolt a legnagyobb hir , uj vazrol semmi
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1230 üzenetére
Jok lettek!
1-2 kep elbirta volna az ISO 400-at is 150mm korul 1/100 zarido megdolgoztatta a stabit
-
nesa
veterán
válasz Stanley-B. #1223 üzenetére
Mint mar korabban is emlitettem ilyen kepekhez nem kell makro obi boven jo a 14-42.
Koszi mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Nap kepe lett a Fotozz.hu oldalon
-
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #1193 üzenetére
En altalaban Raw+Jpg hasznalok de csak rawot soha ,99% teljessen jok a Jpg kepek a pipacsos kepek gyakorlatilag igy estek ki .
Nemtudom melyik kep bealitasaira gondolsz de Exifbe minden benne van.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Stanley-B. #1188 üzenetére
Mobiltelefonhoz meg nem kell makro obi jo a 14-42 is, ennek az obinak a minimum targytavolsaga 25cm a szenzortol szamolva ez kb 7-8cm szeles terulet teljes kepen.
Inkabb kellhet valami jo alvany.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1182 üzenetére
Az elso megjobb lett volna az 1,8/50 el csak abba nemfert volna bele,ezert felse tekertem.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1180 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
3db dokumentum kep Csernobili vidampark , vagy EKF
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1174 üzenetére
Ha tobb vakut akarsz hasznalni jo lehet , de nemtudtam hogy 2-3db vakuba gondolkozol.
De PL ha valaki ilyen metz 36 vakut elakar adni hasznaltan 10k korul vevo lennek.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1152 üzenetére
Kivancsi vagyok hogy sikerul szerezned, nekem is kene majd 14-54 de meg jocskan varat magara.
-
nesa
veterán
válasz Mercutio_ #1140 üzenetére
Ez az oldal meg egesz mast mond a dinamikarol.
-
nesa
veterán
Az a gaz hogy nekem E510 van az lenyegeben ugyan az mint az 520 ,szal elobb elkene adnom az 510 -et es venni egy 620-at .... szerintem ne varj ram
Igen a stabi a kezremegest szuri ki , de ettol meg a ringispil nem lesz merev mint reklamba tajfotonal epuletnel targyaknal jol jon nagyon de 1 porgos rendezvenyen semmi haszna ,amugy nemhiszem hogy az E520 dupla kitet megbanod eleg jo cucc.
(#1136) -Shadow-
igy van a 40-150 egyedul sovany
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Amugy tapasztalat rendezvenyen nemsok szart er a stabilizator mivel az emberek eros mozgasban vannak azt meg ugye semmi nem fogja meg max a rovid zarido persze egy temetesen eltudom kepzelni hogy fog valamit a stabi mivel ott nemigen ugrandoznak az emberek.... eztis vedd szamitasba.
Az hogy 1 rendezvenyen milyen obi kell az ott a helyszinen derul ki ha jol tudsz helyezkedni 14-42 is jo lehet ha inkabb a csendben hatrebb akarsz dolgozni 40-150...
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Akkor mar miert nem Oly E620 annak megnagyobb a dinamikatartomanya mint a pentax K-x nek .
Amugy mindegyik szenzor eleg jo de az 420-520 dinamikaban picit lemarad de ez nem azt jeleni hogy nemlehet nagyot durrantani vele .Es akkor gondolj az Olympus JPG motorjara olyan JPG kepek esnek ki meg a regi vazakbol is hogy befosol ,ugyenz persze kijon mas markabol is csak ott estenkent RAW feldolgozasba fogod osszecsinalni magad
-
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1089 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1087 üzenetére
Szerintem sokkal jobb jarnal a sigmaval ez nemkerdes,tudom neha rovid a 150mm dehat ez van.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1085 üzenetére
Szerintem eleg jol sikerult darabok csak fenyerot vesztesz vele ezmiatt lehet bizonyos helyzetekben AF -se mukodik majd... szoval fenese tudja.
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1074 üzenetére
Gondolom sorozaton volt a gep es nemvolt zajszures a HDR meg ratett + 1 lapat zajt.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1060 üzenetére
Ez nemtul nagy ervagas szerintem, de van a vazadon LV modba 2 fele AF,nem?
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1058 üzenetére
Nemvagyok nagy szaki de az AF-nek mit szamit milyen obi van a vazon
Sajnos nemtudom neked kiprobalni mert az E-510 meg nemtud kontraszt alapu AF-et ,max teis atkapcsolod sima tukorcsapkodosra ha van feny piszok gyors az is.Igazabol csak annyi elonye van az LV-nek hogy rogton latod menyit fog a stabilizator mert ugye elokepnel belehet kapcsolni.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1042 üzenetére
A Leica obik nagyresze olyan kb 5-6 stabis obi lehet ,csak kicsit draga jatek
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #1039 üzenetére
Van 4/3 os obi amiben van stabi
-
nesa
veterán
válasz pempellini #1028 üzenetére
Kepminosegbe eg es fold a stabilizatort neked kell eldonteni hogy szukseged van-e ra , de leteznek stabis obik is csak picit dragabbak esetleg E-510 - 520 azokba benne van a stabi.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Google Pixel topik
- Tippmix
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...