Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TODI1111
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
"hogy miféle hiba az ami időnként elmúlik magától."
Ha tudnám TV szerelő lennék.
Hidd el engem bosszant a legjobban, hogy még nincs 2 hónapos a tv és lehet, hogy másodszorra is alaplapot cserélnek benne.
Lehet, hogy az is számít a hibajelenségnél, hogy milyen hangsávú (sima tv adás vagy streamelt) anyagot és mennyi ideig kell folyamatosan átküldenie a soundbarra. Ha jól emlékszem a te tévéd is eldobja néha a soundbart és ha hangerőt nyomsz akkor a némítás jelenik meg. Akkor gyakorlatilag ez nálad is egy hiba ami elmúlik magától. Az én esetemben viszont ennél az új alaplapnál már semmilyen módon nem tudom újraéleszteni, mint az első esetnél. -
TODI1111
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Inkább valami szériahiba lehet. Nem gondolnám, hogy nem szeretik egymást. Még 2 különböző gyártó készüléke esetén is (TV+soundbar) maximum annyi szokott lenni, hogy nem minden funkció teljes értékű. Gondold el milyen fényt vetne az LG-re ha a saját termékei nem lennének kompatibilisek egymással.
-
TODI1111
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Nekem nincs PS-em. A fiam hozta át az ünnepek alatt. Ő állított be mindent. (már azon is csodálkozott, hogy nálunk mindjárt felismerte, hogy játékkkonzol
). Gondoltam egy próbát megér, mert ha online rendeli akkor van ideje mindent kipróbálni és ha mégsem jó akkor eláll a vásárlástól. Amit előtte ajánlottak neki az 3-szor annyiba kerül és nem biztos hogy jobb.
-
TODI1111
veterán
válasz
TODI1111
üzenetére
Szerintem nálam valami "nagyobb" probléma lehet. [előzmények] Először 2 hétig üzemelt probléma nélkül, majd egyik pillanatról a másikra jelentkezett a hiba. Ezután helyrejött, de már csak 5 napig üzemelt hiba nélkül és tegnap megint megszünt a vezetékes (hdmi) kapcsolat a tv és a soundbar között. Hangkimenet váltás nem hozza helyre. A készülékek áramtalanítása nem hozza helyre. A hiba jelentkezik hdmi 2.0 és hdmi 2.1-es kábellel is. A soundbar egy régebbi tv-vel bármikor összekötve tökéletesen üzemel. Lehet, hogy alaplapcsere lesz belőle.
A tv (OLED55B33LA ) egyébként ezt leszámítva tökéletesen üzemel. Nagyon szép képe van és maximálisan elégedett vagyok, illetve lennék vele ha nem produkálná ezt az anomáliát. -
TODI1111
veterán
-
TODI1111
veterán
válasz
allein
üzenetére
Megoldódott, viszont kétségeim vannak.
Látszólag nem volt szoftverfrissítés (én sem és az LG, távsegítséggel sem talált). Ráadásul mikor már minden ki lett próbálva akkor a tv visszaállítása is megtörtént és az újra beállítás és újrakábelezés sem hozta helyre a problémát. Mi lehetett a hiba? Lehet, hogy érdemes lenne megnézetni az alaplapot? Mi van ha a hdmi kimenetnek esetleg rossz a forrasztása? 
-
TODI1111
veterán
válasz
allein
üzenetére
Szia.
Nálam is előfordult egy X aktás eset. A résztvevők, egy OLED55B33LA tv és egy LG S65Q soundbar.Egyik este még minden rendben működött a következő esti bekapcsolásnál vezetékes (hdmi) kapcsolattal semmi. Vezeték nélküli (LG TV) kapcsolattal minden rendben. A soundbaron csináltam egy resetet, de ettől sem javult meg.Kicseréltem a hdmi kábelt, de semmi változás. Amikor bedugtam a hdmi kábelt a tv kiírta, hogy a hdmi 3 csatlakoztatva, de nem ismerte fel a soundbart. Átvittem a soundbart a másik szobába egy régebi tv-vel (szintén LG) összekötve tökéletesen működött a hdmi kapcsolat ugyan azzal a hdmi kábelell amivel az új tv-n nem.
Az LG távsegítséggel ránézett a tv-re, mindent megpróbáltak ők is, de semmi változás. A tv visszaállítása is megvolt, de semmi változás. Érzékelte, hogy valami csatlakozva van, viszont nem működött. Amennyiben hangerőt akartunk állítani (én vagy az LG távsegítséggel) akkor megjelent a némító piktogram a tv-n és sehova semmi. Abba maradtunk, hogy jön a szervíz és alaplapot cserélnek. Tegnap megérkeztek az új és hosszabb hdmi kábeleim, gondoltam addig a helyére teszek mindent.Mikor bekapcsoltam a tv-t meglepődve tapasztaltam, hogy a tv felismeri a soundbart. Nemcsak felismerte, de újra minden rendesen működik. Azt nem tudom, hogy volt-e közben szoftverfrissítés, mert amikor távsegítséggel probálkoztunk akkor arra is rá lett nézve és nem volt új szoftver. -
TODI1111
veterán
Sziasztok.
[Erről az LG oled] tv-ről mi a véleményetek? Ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hidd el engem bosszant a legjobban, hogy még nincs 2 hónapos a tv és lehet, hogy másodszorra is alaplapot cserélnek benne.
Lehet, hogy az is számít a hibajelenségnél, hogy milyen hangsávú (sima tv adás vagy streamelt) anyagot és mennyi ideig kell folyamatosan átküldenie a soundbarra. Ha jól emlékszem a te tévéd is eldobja néha a soundbart és ha hangerőt nyomsz akkor a némítás jelenik meg. Akkor gyakorlatilag ez nálad is egy hiba ami elmúlik magától. Az én esetemben viszont ennél az új alaplapnál már semmilyen módon nem tudom újraéleszteni, mint az első esetnél.
Vhiktor