Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz metrion #106136 üzenetére
Megnyilvánulásod alapján azt gondolom, hogy állj el a vásárlástól (14 nap) ha még lehet (vagy eladod) és vegyél egy 55C765-öt (esetleg 55C845) vagy egy 55QN90D-t. Szerintem úgy elégedett leszel.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
szkutyi
addikt
Igen én is azt mondanám mint aleves társ, állj el a vásárlástól..
Sajnos vagy sem, a nagyon rossz képhez vagy szokva és a nagy fenyerőhöz..vegyél egy mini ledet, tcl c835 vagy afölött..na ott van fényerő...
De szerintem az erős túlzás hogy semmit nem láttál annyira sötét...
LG c3 kalibralt, sdr kb 150nit, hdr pedig annyi amennyi: [link]
Mini LED VS oled(tcl c835 VS LG c3): [kép] [kép] [kép] -
hunspikey
őstag
Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy bár igaz, hogy az EU-s áramfelvételi limitek miatt van túlnyomó részben a teljes képernyős fehér fényereje visszavéve (azért részt vesz ebben a panel drive elektronika túlterheltsége is) de arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a helyes SDR max 150 nites lehet. Ezt viszont mindegyik OLED ki tudja akár teljesképernyőn is szolgálni, tehát ezzel nem lehet gond. Az a helytelen és hibás praxis, hogy a miniled 1000 nittel jeleníti meg a 150 nites tartalmat.
HDR esetén nincs olyan HDR anyag streamingen egyenlőre ami kiakasztaná a TV-t, mert normál SDR anyagok itt ott egy kis csillanással, még esküszöm a legnehezebb dolga a Netflixes "Élet a földön" című sorozattal van a TV-knek dolga, mivel az tényleg több mint 1000 nites valós csúcsokkal megy - azt meg lehet nézni.
Az OLED lényege a színek tisztasága, mivel nincs szürkével vegyítve, teljesen, szinte monokromatikus szineket tud használni és emiatt a kevert színek is brutál tiszták és helyén vannak. A sötét közeli részleteket is csak egy OLED tudja helyesen ábrázolni, hiszen számos olyan anyag van, pl Silo S02E01 ahol olyan jelenetek vannak zömében ami mind az LCD / miniLED "feketéje" alatt van. Innen fogva veszett fejsze nyele a miniLED.
Ezt neked kell átgondolni jó alaposan.
Ha ennek ellenére többet szeretnél nyers fényerőben, akkor ahogy a többiek is írták: csak a miniLED. Samsung egészen 2000 nitig!!!! elment vele - ott már szép lesz a Séfek Séfje igérem.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest