-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
S@c@
őstag
Sziasztok!
Nem talaltam kulon ilyen topikot. Samsung 55s90c oled tvhez hol lehet venni taviranyitot? Az eredeti eltunt es nem talaljuk.
-
Celtis
veterán
válasz lala666 #91644 üzenetére
Miért lenne az LCD-n paca?
Ha az LCD panel lassú válaszidejére gondolsz, az a régmúlt.
Ha a gyenge mozgásfelbontásra gondolsz, az a kijelző működési elve és a látás fiziológiájának következménye. Ebben sajnos az OLED sem jobb, sőt.
Ilyenkor jön a BFI, interpoláció és társai. -
sony89
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok...
Szerintetek melyik jobb tv jelenleg?Sony Bravia XR65A80L
vagy
LG oled 65c3 -
viera
őstag
válasz junkpod #91650 üzenetére
Nem tökéletes, azért írtam egyelőre nem találkoztam hibával.
Eddig csak az a hiba továbbra is, hogy egy bemeneten nem tudja a Sony a különböző képmódokat kezelni.Ezért kell külön HDMI bemenetre kötnöm a PS5-öt, nem pedig az erősítőbe.De ezt még el tudom viselni.[ Szerkesztve ]
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Sasi001
senior tag
Utángyártott van jobb áron. Eredetit itt találsz: https://fixpart.hu/hu/termek/samsung-bn59-01385b-taviranyito-televizio?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIxcLbp_7zggMVloZoCR343gs3EAQYAiABEgLOkfD_BwE
-
Sasi001
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz sony89 #91653 üzenetére
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
addikt
Még a régebbi távirányítók is jók. Kérdés ugye az, hogy milyen funkciók kellenek a távirányítón. Pl. dedikált gomb valamelyik streaming applikációhoz, mert akkor olyat kell keresni.
Én például nem kifejezetten csípem a Samsung távirányítóját. Mindig veszek mellé sok gombosat.
Adhatnának olyat, mint az LG, mert azt szeretem. Vagy megadhatnák a választás szabadságát, mint a TCL -nél.
Szerk.:
Meg a gyári távirányító vezérelni tud más eszközt is, ami össze van kötve a TV -vel. Amit én mondjuk szeretek rögtön kilőni, mert kapcsolgatja a HDMI -re dugott eszközöket.De ha ez a funkció kell, akkor nem mindegy milyet veszel.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
lala666
senior tag
válasz Celtis #91652 üzenetére
Haverom sem vette mondjuk észre amíg nem szóltam neki! Rohadtul kiszúrom focinál a füvön,túl érzékeny vagyok rá ahogy össze mossa én látom. Mondhatod hogy nincs mikor látom! Oleden nem látom.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
ejnyebejnye
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, van e itt olyan aki DLNA-val játszik le LG tv-n dolby vision tartalmat gond nélkül? Nekem DLNA-n csak HDR megy, dolby vision nem, és nem értem miért.
Köszi -
torma1981
veterán
Most kicsit utána olvastam a G3-om game mód hibájának. A lényeg, hogy mind a fényerőt, mind a színeket lerontja a game mód. C3-is ilyen. Ahogy olvastam a G2-nél nincs ilyen gond. S90c S905C-nél nincs ilyen gond ott inkább a túl fényes game mód a gond.
Na most érdekes a téma. Többen a filmmaker opciót mondják a game mód helyet. Minimálisan nő az input lag csak. Ha most tényleg ennyi az egész akkor miért ekkora gond? Nem kell használni a game módot az LG-n. Viszont az LG gondolom könnyen tudná javítani frissítéssel a hibát, de eddig nem tette.
Akinek van G3-rom az meg tudja erősíteni, hogy milyen ha monitornak, játékgépnek használja a tv-t? Nekem szinte csak monitor lenne. Samsung is jó. Ott meg azt olvastam, hogy 4K 144Hz-t tud. És a G-sync is megy hiába hivatalosan nem támogatja a Samsung.
Ezt is meg tudja erősíteni itt is valaki?Köszönöm.
-
szkutyi
addikt
válasz ejnyebejnye #91663 üzenetére
Hagyd a dlna-t..nálam is problémás...használj helyette plexet!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz torma1981 #91664 üzenetére
Amikor nálam volt teszten a g3 egyedül csak a maximális fenyereje volt kevesebb game módban. Ugyanolyan színhelyesre kalibralhato mint game módon kívül.
Nézd meg a tesztem róla.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
addikt
Mondjuk ez eléggé egyén függő. Meg az sem mindegy milyen játékkal tolja.
Van aki szerint tök jó a 30 FPS OLED -en, van aki meg rákapcsolja a képjavító funkciókat is gaming közben, és azt mondja semmi gond vele. Van akinek meg az sem tűnik fel, hogy csúszik a hang, ha TV -n keresztül megy a BT füles.
Nehéz ebben igazságot tenni, ha ennyire egyénileg nézzük. Az viszont tény, hogy az input lag nagyobb lesz game mode -on kívül.
A képi megjelenést lehet kalibrálni, a fényerő már lehet probléma. Attól függ milyen körülmények között játszik.
[ Szerkesztve ]
-
S@c@
őstag
-
addikt
Úgy látom ez is jó, de ha gond lenne vele, akkor ott a 14 napos elállás online rendelésnél.
Konkrétan ezt a távirányítót nem ismerem, de a megnevezés szerint a BT és mikrofon mód is működni fog. Nem tudom ezek neked mennyire fontosak. Dedikált gombok nincsenek rajta.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz ejnyebejnye #91663 üzenetére
A tv-k nagyrésze jellemzően mkv-ból nem tud dv-t lejátszani, csak mp4 -ből.
Kivétel ez alól néhány release és az android tv (vimu player és kodi egyes verziói)
Plexről nem tudok nyilatkozni egyik rendszeren sem.Javaslom olvasd a legnagyobb "virágboltban" csikosmalac dolbyvision topik hozzászólásait, ha meg akarod érteni mi és miért bajos a tv-n.
[De itt is volt már sokazor téma.]Illetve keresd ufo971 munkáit.
Single track single layer MP4 és szerintem LG-n is DV lesz a lejátszás, a saját lejátszójával is.@szkutyi
Szerintem a plex is DLNA-t használ belső hálón, csak van mellette egy kis körítés...
De nem is a protokol a lényeg , hanem a lejátszó és a tv tudása.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
torma1981
veterán
Redditen is ezt írták. Sokan használják FMM módban. Nem nőt annyira meg a lag. Hacsak nem valaki hardcore gamer.
Akkor ezek szerint jó volt nálad. Én most nagyon filózok a S90C/S95C vs G3 között. Múltkor leírtam az előnyöket, hátrányokat. Igazából annyi, hogy a Samsung is tudja a G-sync-t probléma nélkül. Ott annyi, hogy nincs DV és DTS támogatás.
De jóval olcsóbb mint a G3-rom. Samsung garancia a kérdéses még. Valakinek semmi baja vele más panaszkodik. LG hiába több a garancia igénylés (ugye sokkal több van belőle mint Samsung. Nagy számok törvénye.) mindig rugalmasak. Kivéve pár esetet amit itt olvasunk, de az a helyi szerviz/szerelő túlbuzgósága. Kell írni az ügyfélszolgálatnak, mindjárt intézkednek.Azért nehéz kérdés na.
-
szkutyi
addikt
válasz boborján2 #91678 üzenetére
Pfu én azt tudom hogy dlna-n sokmindnet nem vitt de még csak nem is látott a tv. Aztán a plex mindent...az biztos hogy a tv(nekem c3) csak MP4 és ts formátum esetében viszi a dovi-t.
Plex nem hiszem hogy dlna-t használ, de be lehet rajta azt is kapcsolni, így lessz plex szerver és dlna is. -
Ronam
addikt
Én azt olvastam, hogy az ALLM-t be lehet kapcsolni FMM mode-ban is sőt, ezzel a programmal a HGIG is működik, bár ez nem egészen világos még számomra, hogy ez csak PC-n, vagy be lehet úgy is állítani, hogy konzolon is működjön.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ejnyebejnye #91677 üzenetére
Külső lejátszón vagy mp4 rilízen túl még egy megoldás: tsMuxeR_3.01_beta: átkódolás nélkül ts-re alakítod (1-2 perc), ha kell felirat, akkor azt azonos fájlnévvel külső feliratként érzékeli a TV belső lejátszója. Így Dolby Vision-ban fogja lejátszani az LG OLED a 'WEB-DL.DD+5.1.Atmos.DoVi.HDR.H.265.HuN' rilízeket is.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Krissz80
senior tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy miért van az, hogy ha SD-re állítom a windows és SD filmet játszok le mondjuk az MPC-BE-vel akkor is átvált a TV BT2020-ra a bemeneti infot nézve.
De ugyanakkor a TV marad SD-ben.Illetve HDR módban van amikor megjelenik a tónus állításnál a HGIG is. Ugyanakkor a maximális fényerő opció (a dinamikus kontraszt alatt) meg nem elérhető, máskor meg igen ugyanúgy HDR-ben.
Lehet HDR és HRD mód között is lehet különbség?A TV LG C2, a videókártya HDMI 2.0b-t tud a kábel meg elvileg 2.1-et.
-
torma1981
veterán
Háát jó pát YT vidón nagyon látszik mind a fényerő, mind a szín csökkenés ahogy állítgatott a módok között. Eléggé látványos volt. FMM módban sokkal jobb színek, fényerő volt. Nem véletlen, hogy észrevették mások is a game mód lebutítását.
És persze nem kalibrált állapotot mondom hanem a gyárit.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Krissz80 #91688 üzenetére
HDR10 és HDR10+ van (DV is HDR), de nem ez a problémád.
PC-re kötve az LG-ket SDR és HDR képmódokban is 'Játékoptimalizáló'-ra kell állítani (+HDMI ikonmódot PC-re), mert a 'Színskála' érzékelés csak ebben az esetben lesz 'Automatikus' (más képmódokban SDR/HDR 'Széles'-re áll fixen kiszürkítve).
HGIG lehetőség azért jelenik meg, hogy Játék-hoz legyen (filmnél nyilván be vagy ki a tónusáthelyezés). 'Maximális fényerő: magas képvezérlés' lesz így kiszürkítve, de így helyes.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #91695 üzenetére
Indítod a GUI-t, alapból TS-re muxol, semmit nem kell állítani, csak a mentés helyét. Ha kell felirat pl. magyar forced, akkor valamilyen mkv extract-al kiszeded (pl. Inviska). Próbáld ki hybrid-nél is, nem emlékszem, hogy működik-e, jelenleg nem találok hybridet.
-
alaves
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest