- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz belan #103400 üzenetére
Van aki a kábel bejáratásra is pénzt kér
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
belan
addikt
válasz szkutyi #103404 üzenetére
Gondoltam hogy mindenhez értesz ha pénzről van szó . Privatba írok ! Ha e-vel nem tudom szépre le tisztítani akkor én vagyok a béna de nagyon vagy tv utál engem . Extra vastag nagy puha . Most hozta a GLS .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
válasz szkutyi #103408 üzenetére
Most csak azokon mentem át amin úgy éreztem simán is le hozza és nagyon jó eddig ez a fajta törlő volt amit simán is le hozott 70% etanol nélkül l , ettől biztos nem lesz karcos ez a gagyi műanyag bevonat se régi törlő az közel se ilyen jó de sima oled re jó volt nem gondoltam erre profi törlő kell , igen mondta alaves hogy 1 percig körkörösen dörzsöljem 70% etanolal és utána varjak 5 percet és szárazon töröljem át és jó lesz ha nagyon maszatos . Ezek légy piszkok nagyon szeretik ezt felületet de ha rá hapcizol az kb ugyan az .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Sasi001
aktív tag
válasz Vismajor01 #103399 üzenetére
Az a baj, hogy a talp alatt van négy kis tappancs és hitvány gyenge a ragasztása. Mivel a talp hátsó része magasabb nem is értem, hogy miért a tévé megpróbál előre csúszni amit a tappancs gátolna, ha nem lenne gyenge a ragasztása. Azaz nem a tappancs csúszik a polcon hanem a ragasztás nyúlik a tappancs és a tv talpa között. Na most leszedtem a tappancsokat és meglátom. Ha így is vándorol akkor megy a falra. (A tv alatti rész vízszintes azzal nincs gond.)
-
belan
addikt
válasz belan #103410 üzenetére
Valami meg maradt kicsibe de arra majd rá megyek később és tovább törlöm és tovább hagyom száradni is ,mára elég volt , de amúgy jobban le jön e-vel a törlővel szóval ajánlom másnak is 1800 forint plusz szállitás .
-
sanzik
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jött egy frissítés az tévémre LG OLED55B4 és valami nem okés azóta.
Xbox játék közben nem tartja meg a dolby vision képmódot. Játék közben ha képernyőt vált a játék, mondjuk, tölt vagy a menüben lépek, mindig újra felismeri a dolby vision módot és ilyenkor egy pillanatra elsötétül a kép. Elég zavaró és bosszantó egy kicsit.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
alaves
addikt
válasz sanzik #103413 üzenetére
- 2 perces áramtalanítás > ha nem jó, akkor
- 'gyári visszaállítás': ha valami gond van fw update után, akkor ajánlott (de egyébként akkor is ha nincs probléma). Tudom, hogy macerás utána visszaállítani minden módosítást, de érdemes rászánni némi időt (fél/egy óra).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Atomgeszi
veterán
Van úgy lehetőség minden eszközt irányítani a TV saját irányítójával, hogy nem kapcsol ki meg be minden összevissza?
-
addikt
válasz undercover #103417 üzenetére
Xbox támogatja a DV -t játékok alatt.
sanzik:
Ha az Xbox -on kikapcsolod a DV -t, utána újraindítod a konzolt, majd újra bekapcsolod a DV -t, akkor sem lesz jó?[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
sanzik
senior tag
válasz undercover #103417 üzenetére
Játék módot használok, ha nem indítok el semmit csak a konzol menüjében vagyok, akkor játékoptimalizált módban van. De ha egy játékban van dolby vision támogatás akkor a tv automatikusan átkapcsol rá. Ugyan úgy ahogy a HDR tartalmat is ha felismeri átvált.
1 hónapja van ez a tv-m és az xbox is, tehát fent tartom a jogot, hogy hülyeséget beszélek.
Amúgy az általam leírt problémát most megtaláltam a redditen is, másnál is jelentkezett frissítés után, csak megoldást nem találtam rá. -
alaves
addikt
válasz sanzik #103413 üzenetére
Nem tudom az update előtt, hogy működött a B4-en. Az biztos, hogy pl. az S90C-n váltok/váltódik valami a HDMI jelben (pl. felbontás, színmélység, színformátum, dinamikatartomány, SDR/HDR, Hz), akkor ~1-2 mp-re fekete képernyő van. Pl. ha most a win-t HDR-be kapcsolom és vissza SDR-be, mindkét esetben jön a fekete képernyő, amíg értelmezi a TV, hogy mi van. Úgyhogy szerintem ez nem számít hibának, esetedben sem. Valószínűleg az xbox váltogat, TV pedig csak követi.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
addikt
válasz sanzik #103419 üzenetére
Volt már olyan Philips -nél is, hogy kinyírta a DV -t az egyik frissítés. Csak akkor éppen nem a TV, hanem a konzol frissítése, de a Philips -nél kellett megoldást keresni, mert csak annál a márkánál volt gond. Aztán hónapokig tartott, mire orvosolták.
Itt szerencsésebb esett, hogy megtalálja a DV -t, csak váltogat...
Azt próbáld meg, amit feljebb írtam. Ha nem segít, akkor sajnos én sem tudom mi lehetne a megoldás. Azon kívül, hogy hátha egy új update orvosolja a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz alaves #103420 üzenetére
Kérdés az, hogy annál a játéknál eddig normálisan működött -e. Gondolom igen, de majd válaszol rá.
Mert én úgy értelmezem, hogy játék közben, képernyőváltáskor kiugrik a DV módból. Pl. játékon belüli töltőképernyőnél, mondjuk egy gyorsutazásnál.
Szerk.:
Arra gondolok, hogy az 1-2 másodperc váltás rendben van, csak eddig nem váltott játékon belül. A frissítés óta viszont igen.[ Szerkesztve ]
-
sanzik
senior tag
válasz alaves #103420 üzenetére
De ez a tv frissítés előtt nem így működött. Teljesen jó volt. Elindítottam a játékot megjelent a jobb felső sarokban a dolby vision logó 3 mp-re és a játék tökéletesen futott.
Most ha ugyan azt a játékot indítom, akkor jön a logó 3 mp-re ugyan úgy, viszont ha jön egy töltő képernyő vagy belépek a játékon belül egy menübe, ugyan úgy jön a dolby vision logo pár másodpercre és ilyenkor fekete képernyő egy pillanatra. Olyan mintha nem tartaná meg a dolby vison módot ilyenkor hanem mindig elveszíti és újra érzékeli. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #103422 üzenetére
Nem csinálhatna ilyet.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makoss
veterán
válasz belan #103405 üzenetére
ST22 Lacika lett a Lotus reklámarca, ha ismerős valakinek
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
rolcsy94
tag
77"-os S90D (WOLED) vagy B4 között melyik lenne a jobb döntés? kb egy árban vannak B4 kicsit drágább lenne.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz rolcsy94 #103433 üzenetére
A dv miatt akkor már a B4-et vennem.
-
HUTCHDB
nagyúr
Samsung QE65S90C OLED-del kapcsolatban lenne kérdésem.
Nekem alap esetben nem tetszik az OLED tv-k "megjelenítő képessége", igazából nem is tudom leírni mi ennek az oka, talán látok egy zöldes hártyát az egészen, a mozgás megjelnítése sem jön be nekem, valami zavarja a szememet.
Évek óta csúcskategóriás Samsung led tv-im voltak, és 2-3 éve gondoltam váltok OLED-re, és vettem először egy Panasonic GZ 2000-es, majd LG GX-et is.
Sajnos mindkettőt el kellett adnom, mert egyszerűen nem tudtam velük együtt élni.
Legnagyobb problémám egyébként a sima tv adásnál jött ki, ami számomra összehasonlíthatatlanul gyengébb, élvezhetetlenebb volt mint mondjuk a mostani Samsung Q90RA qled tv-m.E hosszas felvezető után az lenne igazából a kérdésem, hogy a Samsung OLED tv-k miben másabbak az előbb felhozott pana, vagy lg modellekhez képest?
Kb. ugyanaz a kép, a technológiából adódóan?
Bár ez nem tudom mennyire lehet igaz, én nagyon régen is, és a közelmúltban is nagy különbségeket láttam egy-egy gyártó tv-iben, legyen az még a képcsöves időszak, illetve az lcd-led (qled) időszak. Nekem sokkal sokkal jobban tetszettek pl. a Loewe képcsövesek, mint mások, illetve a Samsung csúcs led tv-i, mint mondjuk az LG-k, vagy a Sony-k.Kinéztem a fent említett S90C-t, ennek vásárlásán gondolkodom.
Hiába nézegetem a Media Markt-ban az ott kiállított Samsung OLED-et, (ami már D, 1 évvel újabb modell, mint amit szeretnék) nem tudom megállapítani olyan körulmények között, hogy miben más, mint a többi OLED.
Kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatban?
Elóre köszönöm hozzászólásotokat ebben a témában![ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
KTTech
veterán
válasz HUTCHDB #103437 üzenetére
Az OLED-ek és az LCD-k (teljesen mindegy milyen háttérvilágításúak) mozgásmegjelenítésében nincs különbség (teljesen mindegy, Samsunng vagy LG), mindkettő sample-and-hold megjelenítő, mindkettő igen gyenge a mozgás megjelenítésében, alaphelyzetben (egy impulzus-üzemű megjelenítőhöz képest, de olyan nincs forgalomban).
Amiben van különbség, az a jel feldolgozása, az gyártónként eltér, illetve a panel reakcióideje a kétféle technológiának. Utóbbiban a legrosszabb OLED-is köröket ver az LCD-kre.
A Samsung más paneltechnológiát használ (QD-OLED, ami RGB), mint az LG (WOLED, azaz RGBW), DE a Samsung is használ LG paneleket, bizonyos készülékeiben...
A QD-OLED-ek röviden, nagyobb színtérlefedettségűek, nagyobb színfényerővel rendelkeznek, mint a WOLED-ek, de ez inkább csak egymás mellé rakva, vagy nagyon nagy fényerejű, telített színű HDR képeknél jön elő (az emberek - különösen a férfiak - amúgy is "gyakorlatilag" színvakok (kis felbontás), ami öregedéssel csak romlik, de a kontrasztot (szürkeskálán) elég jól látjuk, nagy felbontással, így sokaknak fel sem tűnne a két megjelenítő közti különbség...).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
blakey
titán
válasz KTTech #103439 üzenetére
LG (WOLED, azaz RGBW)
- WRGBELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
alaves
addikt
válasz HUTCHDB #103437 üzenetére
OLED-en a jobb részlet megjelenítés, a válaszidő (0,01 ms), a 0,0005 cd/m2 fényerőtől működő pixelek, ezért a képzaj és a mozgási anomáliák jobban látszódhatnak. Az LCD hosszabb válaszideje elmossa/elmoshatja a képhibákat. Ezek miatt látod jobbnak a TV adást LCD-n. A Samsung nem erőlteti a 'Low-Quality Content Smoothing'-ot és az 'Upscaling: Sharpness Processing'-et, ezért más egy kicsit a TV adások képe, mint LG/Philips/Sony/Panasonic-nál. De egyébként a zajcsökkentők bekapcsolásával bármely OLED-en (Samsung: 'Zajcsökkentés: auto') hasonló lesz a TV adás képe, mint LCD-n (mozgás és zaj vonatkozásában).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszi a szakszavakkal tűzdelt válaszokat, bár olvasva a szavakat önállóan értem, de összességében nekem ez egy katyvasz. Most akkor jobb a Samsung OLED vagy rosszab, mint a pana, vagy az lg?
Ami a "mozgáshoz" hozzátartozik, hogy én imádom a szappanopera szerű megjelenítést, (blur, judder) ebben a Samsung nagyon jó szerintem.
Lehet ezzel el is ástam magam, mivel tudom, hogy egyes kalibrálásoknál, vagy egy-egy nevesebb tesztnél ezek a funkciók azonnal kapcsolódnak is ki.
Ezen kívül imádom az éles, (talán még a túl éles) képet is, és a meleg tónusú színeket.Végül a kérdésem az lenne, hogy az említett Samsung OLED-ről (S90C) kinek, mi a véleménye egyébként?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
belan
addikt
válasz HUTCHDB #103443 üzenetére
Nekem s90c van meg egy jó pár embernek itt, brutális a képe színek nagyon élénkek jobb mint sima oled jobb a képe , ultra slim kialakítás , nálam egy negatívum van kijelző olcsó borítása műanyag hajszál karc mikor karcokat vonzza nagyon ha nem megfelelően tisztítod . Habár én imádom lg woled is szóval nekem bármelyik jöhet , mozgásmegjelenítésben meg pana Sony Philips a legjobb .
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz HUTCHDB #103443 üzenetére
Az OLED-es problémáidat, (tekintettel arra is, hogy GZ2000 is volt) az S90C sem oldja meg. QN95, TCL X955 / C855, bravia 9 lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Én kíváncsi leszek OLED tévén az asztali lejátszó hogyan fog működni, de a mostani LG 55 UH 668V Led tévémen istenkirály volt a fame rate mode aktiválása Zidoo-n!
Mint ha minden mozifilm 60 fps-sel menne! Kegyetlen! [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
sanzik
senior tag
válasz Niky_92 #103431 üzenetére
szia !
Szerencsére nekem a távirányítóval nincs gondom.
Bár az első tv amit az üzletben kibontottunk és és helyszínen be lett kalibrálva annak volt gond a távirányítójával. Egyáltalán nem érzékelte a tv.
De ez azért lehetett szerintem, mert bekapcsolás után azt a részt ahol egymásra talál a tv meg a távirányító az eladó srác átugrotta, mert billentyűzetet kapcsolt rá a kalibrálás miatt.
A lényeg, hogy utólag nem sikerült neki megoldani, hogy működjön a távírányító, így azt a tv-t ott is hagytam és elhoztam egy másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest