Hirdetés
- Mikrofon topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HP nyomtatók
- Virtual reality cuccok
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nszero
csendes tag
Hello. ESP8266 tal épített Dht22 szenzort használ valaki? Eddig nem sikerült csatlakoztatni a donomiczhoz. Próbáltam Esp_esy vel. Beállítottam mindent az sqtt nél. An donomicz nem látja. Ha tudna valaki egy használható leírást azt megköszönném.
-
nszero
csendes tag
Hello.
Milyen eszközzel lehet egy 433MHz külső
hőmérséklet érzékelő jelét dekódolni? Sonoff 433 bridge espurna és
tasmotával sem érzékeli. Megkerülve a decoder csipet tasmotával sem sikerült
érzékelni a jelet.[ Szerkesztve ]
-
nszero
csendes tag
Hello.
Sikerült RPi3-ra felrakni egy USB TV vevőt. 433 -as vevőként üzemel. Domoticz látja az eszközt. Külső 433-as érzékelőt felismeri Nexus Temperature/Humidity , meg is jelenik a devices menüben. Szépen érkeznek az adatok. Egy idő után megváltozik a külső érzékelő ID-je egy csomó eszközt generál.Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
nszero
csendes tag
Helló.
Kinek van tapasztalata BAXI kondenzációs kazánnal?
Hogyan lehet integrálni Smart Home rendszerbe ?
Hozzá való termosztát Baxi Mago. Elvileg van wifis verzió.
Ezt érdemes venni hozzá, vagy nyilt renszerű termosztátot. -
nszero
csendes tag
Helló.
BAXI londenzációs kazán és a gyári Opentherm szobatermosztát közötti kommunikációt le lehet hallgatni? Gondolok itt a külső hőérzékelő és a kazánban lévő érzékelők értékeire. Mindezt megjeleníteni domoticz felületén. -
nszero
csendes tag
Hello. Használ valaki domoticz alatt IFTT protokolt?
-
nszero
csendes tag
Hello. Lakásba szobánként milyen hőszenzort ajánlanátok?
-
nszero
csendes tag
válasz vampire17 #12652 üzenetére
Hello. Baxi duo tech kazánomat beüzemeléskor beállították a fűtési görbélyét. Külső hőszenzor, belső Opentherm termosztát. A modulációt és a víz hőfokát külső és belső hőfok alapján állítjs be a kazán vezérlése. A termosztát wifin elérhető, app alapján neten ketesztül elérhető.
-
nszero
csendes tag
Helló. Tudna valaki ajánlani opentherm vezeték nélküli összekötésére eszközt?
-
nszero
csendes tag
válasz vampire17 #13132 üzenetére
Helló.
Baxi Luna Duotec + ERP kazán Opentherm kompatibilis. Van hozzá gyári termosztát Baxi Mago.
Van belőle kétféle. Wifis és nem wifis. KB 80E. Viszont csak a Wifis támogat IFTTT protokolt, más egyebet nem. Nekem ilyen van. Okosabb lett volna TADO termosztátot venni. Egyszerűen lehet integrálni okos otthon app alá. Jelenlegit nem sikerült integrálni, nem sikerült kinyerni az adatokat a kazánból. Amennyiben nincs külső hőérzékelőd fel szerelve a kazánod nem fog teljes hatékonysággal működni. A külső hőmérséklet függvényében állítja a fűtővíz hőfokát, modulálva a gázlángot. -
nszero
csendes tag
Helló.
Rendeltem Sonoff RF okos kapcsolót. Tegnap meg is jött. eWeLink appban sikerült felvenni. Működik is szépen.
Viszont RF 433-as távkapcsolót nem sikerült betanítani. SONOFF RF , Firmware 3.3.0, RF R2 V1.0, Firmware : PSF-B01-GL. Hogyan kell betanítani a távkapcsolót? -
nszero
csendes tag
Helló. Szeretnék kiépíteni riasztó rendszert lakásba. Domoticz-ba integrálva. Nyitás érzékelőkre, mozgás érzékelőkre épitve. Használ valaki ilyen rendszert?
-
nszero
csendes tag
Helló.
Használ valaki ilyen vagy ehhez hasonló eszközt?
Lehet e integrálni Domoticz alá?
[link][ Szerkesztve ]
-
-
nszero
csendes tag
Helló. Armbian linux domoticz telepítésről keresek leírást. Használ valaki ilyen rendszert. A 96pro stick bootol belső táthelyről. A normál automatikus telepítő elindul majd le áll a port és ssh config előtt. A stik: s912 cpu 2GB ram 16GB emmc 2,4GHz Wifi.
-
nszero
csendes tag
Bitekmindenhol blogon van egy új írás. Sdr vevőnek használja a flex decóderét. Azt hiszem pont ilyen esetekre utal a cikk írója.
-
nszero
csendes tag
Hello.
Herz manuális radiátorszelepet lehet okosítani?
Milyen megoldást ajánlotok? -
nszero
csendes tag
Helló.
Sonoff eszközt EWLINK app-on keresztül lehet több eszközről vezérelni? Adott egy Sonoff Basic, szeretném ha rajtam kívül a család többi tagja is tudja vezérelni. -
nszero
csendes tag
Helló. Sonoff basic rajta tasmota vagy espeasy + szenzor. Wifin communikál.
-
nszero
csendes tag
Hello.
Egy Sonoff basic okos kapcsolót szeretnék mobil telóval vezérelni. A gyári Ewlink mellet milyen lehetőségek vannak. Pl. tasmota, espeasy freware mellé létezik e androidos app. Olyan megoldás érdekelne amihez nem kell külön szerver. -
nszero
csendes tag
válasz Watercolour #19465 üzenetére
A saját wifis termosztát Baxi mago net felé csak IFTT protokolt ismeri. Van hozzá aplikáció. 85E.
-
nszero
csendes tag
válasz vampire17 #19472 üzenetére
Elég volna infot kinyerni a kazánból. Magát a szabáljzást rábízni a gyári termosztáttal. Beüzemelés során optimalizálták a kazánom működését. Az agy a kazánban van. Lehet módosítani a fűttési görbét, de nem érdemes. Romolhat a kazán hatásfoka. Lényegében a termosztát a höfokot, időzítést, zónaszabályzást közli a kazánnal openterm porton. A modulációt a kazán végzi. Ezért egy olcsóbb termosztát is jó ami openterm -et tud.
-
nszero
csendes tag
válasz Watercolour #19494 üzenetére
Sima termosztát is egy megoldás. Ebben az esetben a kazán láng modulációja, hatásfoka nem tökéletes. Ezért kell opentherm képes termosztát. Figyeli a belső hömérséklet változást, ha van kinti szenzor akkor azt is. Ez alapján vezérli a fűtövíz hőfokát. A kazán hatásfoka ekkor a leg jobb.
-
nszero
csendes tag
Hello. Használ e valaki müanyag ajtón elektromos zárat? Lehet felszerelni olyan ajtóra ami kilincs emeléssel zárja az ajtót?
-
nszero
csendes tag
Hello.
A bejárati ajtóra szeretnék okos zárat tenni. Találtam kulcsemeléses többpontos zárat. A kilincs felhúzása helyett a kulcs elforgatásával záródik az ajtó. Olyan megoldást keresek ami ezt a folyamatot elektromosan teszi meg. Találtam több típust smart door cilinder címszó alatt. Van valakinek tapasztalata okos zárakkal? Lehet e ezeket integrálni Domoticz alá? -
nszero
csendes tag
Hello. Szeretnék otthonra egy olyan megoldást, hogy minden szobában ugyan az a zene szóljon. Pl. Egy radio. Rákerestem ,Multi room kifejezést találtam. Használ valaki ehez hasonlót?
-
nszero
csendes tag
-
nszero
csendes tag
Hello. Tudtok e ajánlani olyan eszközt aminek a belső tárhelyére, flashre telepíthető domoticz. Pl router + openwrt + domoticz. Vagy tv okosító linux és domoticz. Vagy nas?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest