- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- RISC-V alapokon nyugvó egykártyás gép(ek) a Banana Pi konyhájából
- Úttörő újításokat hozhat a shader modell 6.10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Amazon Kindle
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Házimozi belépő szinten
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Acer blog: Teljes a gamer-élmény
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
Aktív témák
-
Kidus
őstag
Én aéapfokúztam még általánosban angolból, nagyon könnyű volt, nem kell tőle félni.
Aztán alapfok alatti német tudással kimentem Németországba 2 hónapra (nyáron), és utána letettem a középfokú szóbelit, gimi 4.ben pedig az angol közepet. Egyik sem volt nehéz, csak a két középfokú írásbeli fogott meg.
Viszont németből visszacsúszhattam már, mert elég régen nem beszélem a nyelvet.
Az angolommal semmi probléma, azóta is tanultam, most közép és feéső közt lebegek valahol, de a nyelvvizsgával azért még várok, kicsit rá kell készülni, mint minden vizsgára, nem akarom feleslegesen kiszórni a pénzt az ablakon.
Szerintem az idegennyelvek tudása ma már majdnem olyan fontos, mint a szakmához való hozzáértés, nem is értem, hogyan lehet, hogy ennyien nem tudnak beszélni. A vizsgád menni fog, mondom, nem vészes, de tudom ajánlani neked is a 2-3 hónapos német kiruccanást :)
Jót tesz nagyon.
Mikor már egy éve nem beszéltem németül, egy No.-i barátom meglátogatott, és 3 nap alatt visszahozott sok elfelejtett dolgot. Akár te is megpróbálhatsz beszélgetni egy németül tudó ismerősöddel, vehetsz vizsga előtt egy német nyelvű újságot ( remélem, van ilyen), és olvasgasd vizsga előtt.
Kb. ennyi lenne a dolog. :)
Aktív témák
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest