Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Adatvédelem kontra kényelem: ha kérik, a Microsoft kiadja a kulcsokat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Pontosan.
Erdeya: az en esetem az 50 ezer emberbol a ketto, 50 ezer random emberbol. A tobbi Modys azert ennel joval tobb, eleg ritka altipusa van nekem ennek cukorbetegsegemnek. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez a tipus lenne, es bizony van , ahol a kajan mulik. Nem is keves. A 2-es tipusuak jo resze ide tartozik. De a Modysok tobbnyire nem.
EqMontoya: Pont ezt irom, hgy nem midnen esetben. Van amikor egyuttjar, egyszeruen nem eleg a szervezetnek az inzulin, amit termel. A Mody cukorbetegeknel (akik sok esetben nincsenek is diagnosztizalva jol, csak siman 2-skent) a BMI teljesen normal, 18-25 kozti.
De ha 30, mint nalam, akkor is persze egyszerubb rasutni az azert vagy cukros, mert van rajtad tulsuly belyeget, mikozben koze nincs a dologhoz. Emiatt is is konnyu felrediagnosztizalni. Nem tudom irtam-e, 200-an vagyunk Magyarorszagon diagnosztizalva genetikai tipusu cukorbetegseggel. A valos szam kb 20000 lehet, a tobbiek felrediagnosztizalva vannak.
-
válasz
parandroid
üzenetére
én a nagy ijedségre most ettem is egy csokit...
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
a mértéktelen túlfogyasztás oké, de ha a korábbi írásomat megnézed, épp az arany középutat és a "józan paraszti ésszel" felfogható változatosságot említettem.
EQMontoya: A túlsúly mint fogalom olyan, mint a rendőrségnek a gyorshajtás miatti baleset. A jeges útról 20-szal leesni is gyorshajtásnak számít, és én a 105 kilómmal nyilván túlsúlyos vagyok, de mégsem leszek sosem cukorbeteg.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Na igen, nem véletlen, hogy a túlsúly és a cukorbetegség általában együtt jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest