Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Amúgy azt, hogy jobban környezetszennyező, egészségkárosító a dízel azt általában úgy értik, hogy azonos mennyiségű elégetett üzemanyagfajta esetén? Konkrétan példával élve arra vagyok kíváncsi, hogy: szeptember óta 29k km-t tettem meg a dízel autómmal 6.4 literes átlagfogyasztással, ami 1856 liter gázolaj. Ugyanezzel az autóval de benzines motorral (528i - Honest John oldaláról szedve az átlagfogyasztást) ez 9.7-es átlag lett volna, vagyis 2813 litert evett volna meg az autó, ami durván 1000 literrel több elégetett üzemanyag. Szóval annyival károsabb a dízel, hogy még ekkora különbség esetén is a benzinessel lennék kevésbé koetschoeg?

-
lenox
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Aki szerint a dízel kipufogógáza kevéssé környezetszennyező/egészségkárosító, azt baromi nehéz komolyan venni.

Hat ezt ne nekem mondd, hanem az Economistnak, ha mar ok irtak. Bar amugy is ott kezdodik, hogy azt se tudja az emberek 99%-a, hogy a kozvetlen befecskendezesu benzinmotor ugyanugy termeli a kis reszecskeket, mint a dizel, szoval ez nem is a dizel tulajdonsaga. Meg eleve aki csak a kipufogot nezi az komolytalan.
De vajon miért vannak rá egyre szigorúbb normák, kezdtél el itt-ott kitiltani belvárosokból, miért nem terjedt el sem USA-ban, sem Japánban...
Kell ezt nekem tudnom, csak mert belinkeltem egy cikket? De amugy tippem van amelyikre van, pl. usaban az olcso benzin miatt nem terjedt el, de nekem van haverom, aki ott el, es dizel autoval jar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs