Hirdetés

Aktív témák

• neduddki

nagyúr

válasz Road Runner #881 üzenetére

HI!

Ne kapdsoss semmihez es ne keveerj bele dolgokat amirol szo sem volt, hanem elozhuzod a kaplbol
    MEg egyszer megkerdezem: en koottem bele kiotoba???
    EGYSZEUEN tovabbra erdekel, hogy ott hogy lett ez talalva! /leitad naluk hogy, de hat aszt tugyuk/
    Te mondod hogy ertesz az usa gazdasagahozhozza akkor varnam a valaszod /tan/ a #871-ben fektett kerdesemre.
    nem en huztam elo akaplapbol sem a rabat sem a balaton
    en ergysze sem allitotam magamrol a mindentudast, de meg az en igen korlatooztt tudasommal is feltunnek a buktatok itt sok mindneben
    nem hiszem hogy koppenhaga brutland rio johannesburg kioto A megoldas, de egy ut afele, hogy megszulethessen egy ojjan konszenzus ami elvezethet a Valodi fenntarthatosag fele

udv

neduddki

p.s. es mit kellen tenni: hat ha en azt tudnam mar valoszinuleg egyhazat alapitottam volna, es hirdetnem az orok beke megoldasast, a nag szavaakt meg folosleges leirni mert ugysi egy farahanyt borso az egesz:- (((

Korabban masra akrtam leirni:

en nem haszaltam magamra a kornyezettudatos jelzot, mert hijabba vannak mindenhol anergiatakarekos cuccaim /magamnak mar csak be merem vallani/ mert az kevesbe kornyezetterhelo*, nanem azert mert kevesebbet kell fizetnem a felhasznalt energiaert, nem azert van argonos ablakom, mert az qva jo, hanme azert mert konfortot akartam telen a lakasba, e hejejt 30% csokkent a teli gazszamlam, es nyari hinapokban nyitvahagyhatom a palettat, egyeln dolog talan a kornyezettudatossag is felmerul az a klima /de hat az ablakok mijjat konnyeb, ill. a szetszakadt izuleteim sem kedvelik tuzlottan/

* arra is ki akartam terni, hogy az elletartama alatt ''elfogyasztott'' enegia alpajan valoban lenygesen kevesbe kornyezeterhelo az enegatakarekos izzo, de mindig elkezdi vki pezzegetni, hogy a gyartas soran felhasznlat technilogiak es anyagok , ill. a eletrtam utanni artalmatlanitas mar jobban arnyalja a kepet /nem tudom, hogy ez igaz-e, DE szeretnem megtudni es arrol olvasni/

Es igaz hogy valoban tisztabb az usa /es egyeb gazdasgilag eros allamok/ es emnnyivel tobbet kotenek kornyezet vedelemre s megovasra, de ne feledjuk el azt sem, hogy a szennyezesi gocokat /tisztelt a kiveletnek/ nem megszuntetek, csak expoertlatak es ezzel a szennyees nem szunik meg, hanem csak attevodot. /ez kb ojjanmintha atternek elektromos autora, es az ehhez sukseges energiat nem alternativ modon allitom elo, hanem tovabbr asi foszilsi energiahordozokbol, akkor csak arebbtetem a szennyezesi gozot, de azt enm szuntettem meg/

Szerettem volna inditani egy ijat hogy akinek kedve van es kb le tugya kvetni, hogy most ebben a rekkeno hosegebn kinek mijjen az enrgifelhasznlasa?
    -mennyi aramot fogyaszt?
    -mennyi foldgazt?
    -mennyi a napi kozlekedeshez kotodo energiafelhasznlas? /hogy a toemgkozlekedes hogy a franca szamotuk volna ki azon boven lehet filozni, mert nem tom, hogy acombinona ez hogy van, de pl. egy Volvo 7700-esnel szeritenm kiegyezhetunk 55-60l-ben, vagy egy atlagos korszerubb tavolsi busznal 25-30l-ben/
    -egy teglalakasra,
    -egy pankre,
    -egy csaladi hazra? per fo, vagy ami teccik, mert mi hoztuk volna letre a peremfeltetelket
    kondival kondi nelkul, mit jelent ha a kondit 1-2 fokkalgasabbra veszek?
    - falu
    - varos
    - naffalu
    /szeretem volan erre felkerni: Robibaba-t, Tibikam-ot, Kalandor-t, Den-t ha feltunik, teremszetesen en is, ill, aki akr csatlakozhat/
    Tudom hogy van okologiai labnyom, meg hallotam rola ologet. meg meg is neztem magam /4,5/, de en kezzelfoghatoen magunk peldaat hozva szertem volna mongyuk J-ban /vagy eleje prefix/ latni ezket

De sajnso erzelmi kerdes lett belole, es sertodes.

Aktív témák