Hirdetés
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
Road Runner
üzenetére
HI!
Ne kapdsoss semmihez es ne keveerj bele dolgokat amirol szo sem volt, hanem elozhuzod a kaplbol
MEg egyszer megkerdezem: en koottem bele kiotoba???
EGYSZEUEN tovabbra erdekel, hogy ott hogy lett ez talalva! /leitad naluk hogy, de hat aszt tugyuk/
Te mondod hogy ertesz az usa gazdasagahozhozza akkor varnam a valaszod /tan/ a #871-ben fektett kerdesemre.
nem en huztam elo akaplapbol sem a rabat sem a balaton
en ergysze sem allitotam magamrol a mindentudast, de meg az en igen korlatooztt tudasommal is feltunnek a buktatok itt sok mindneben
nem hiszem hogy koppenhaga brutland rio johannesburg kioto A megoldas, de egy ut afele, hogy megszulethessen egy ojjan konszenzus ami elvezethet a Valodi fenntarthatosag fele
udv
neduddki
p.s. es mit kellen tenni: hat ha en azt tudnam mar valoszinuleg egyhazat alapitottam volna, es hirdetnem az orok beke megoldasast, a nag szavaakt meg folosleges leirni mert ugysi egy farahanyt borso az egesz:- (((
Korabban masra akrtam leirni:
en nem haszaltam magamra a kornyezettudatos jelzot, mert hijabba vannak mindenhol anergiatakarekos cuccaim /magamnak mar csak be merem vallani/ mert az kevesbe kornyezetterhelo*, nanem azert mert kevesebbet kell fizetnem a felhasznalt energiaert, nem azert van argonos ablakom, mert az qva jo, hanme azert mert konfortot akartam telen a lakasba, e hejejt 30% csokkent a teli gazszamlam, es nyari hinapokban nyitvahagyhatom a palettat, egyeln dolog talan a kornyezettudatossag is felmerul az a klima /de hat az ablakok mijjat konnyeb, ill. a szetszakadt izuleteim sem kedvelik tuzlottan/
* arra is ki akartam terni, hogy az elletartama alatt ''elfogyasztott'' enegia alpajan valoban lenygesen kevesbe kornyezeterhelo az enegatakarekos izzo, de mindig elkezdi vki pezzegetni, hogy a gyartas soran felhasznlat technilogiak es anyagok , ill. a eletrtam utanni artalmatlanitas mar jobban arnyalja a kepet /nem tudom, hogy ez igaz-e, DE szeretnem megtudni es arrol olvasni/
Es igaz hogy valoban tisztabb az usa /es egyeb gazdasgilag eros allamok/ es emnnyivel tobbet kotenek kornyezet vedelemre s megovasra, de ne feledjuk el azt sem, hogy a szennyezesi gocokat /tisztelt a kiveletnek/ nem megszuntetek, csak expoertlatak es ezzel a szennyees nem szunik meg, hanem csak attevodot. /ez kb ojjanmintha atternek elektromos autora, es az ehhez sukseges energiat nem alternativ modon allitom elo, hanem tovabbr asi foszilsi energiahordozokbol, akkor csak arebbtetem a szennyezesi gozot, de azt enm szuntettem meg/
Szerettem volna inditani egy ijat hogy akinek kedve van es kb le tugya kvetni, hogy most ebben a rekkeno hosegebn kinek mijjen az enrgifelhasznlasa?
-mennyi aramot fogyaszt?
-mennyi foldgazt?
-mennyi a napi kozlekedeshez kotodo energiafelhasznlas? /hogy a toemgkozlekedes hogy a franca szamotuk volna ki azon boven lehet filozni, mert nem tom, hogy acombinona ez hogy van, de pl. egy Volvo 7700-esnel szeritenm kiegyezhetunk 55-60l-ben, vagy egy atlagos korszerubb tavolsi busznal 25-30l-ben/
-egy teglalakasra,
-egy pankre,
-egy csaladi hazra? per fo, vagy ami teccik, mert mi hoztuk volna letre a peremfeltetelket
kondival kondi nelkul, mit jelent ha a kondit 1-2 fokkalgasabbra veszek?
- falu
- varos
- naffalu
/szeretem volan erre felkerni: Robibaba-t, Tibikam-ot, Kalandor-t, Den-t ha feltunik, teremszetesen en is, ill, aki akr csatlakozhat/
Tudom hogy van okologiai labnyom, meg hallotam rola ologet. meg meg is neztem magam /4,5/, de en kezzelfoghatoen magunk peldaat hozva szertem volna mongyuk J-ban /vagy eleje prefix/ latni ezket
De sajnso erzelmi kerdes lett belole, es sertodes.
Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest