Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    sziasztok. az "obiparkom" átstruktúrálásán gondolkodom. a váz egy Sony A300.

    van most egy kitobi (sosem használom), egy Minolta 24-85 és egy fix 50/1.7-es.

    két dolog gondolkodtatott el: jól jönne azért mégiscsak egy 17-18mm-es kezdőérték, illetve a tele tartomány felé is elmennék. az alábbi obik keltették fel az érdeklődésemet:

    Sigma 17-70 2.8-4.5: nyilván a kitobi és a 24-85-ös egyidejű kiváltására lenne. ahogy olvastam, ez a legolcsóbb, a kitobit kiváltani képes darab, nagy gond nincs vele, egyedül a színvilága lehetne szokatlan a gyönyörű Minolta után, ill. attól is tartok, hogy a beépített vakut leárnyékolna (ez a Sony elég alacsonyra nyílik, de a 24-85-össel nincs ilyen gondom).

    Tamron 55-200: jó kis olcsó teleobi, megéri a pénzét, nincs vele semmi gond.

    vagy a kettő helyett egy 18-250-es Sony vagy Tamron, amelyiket olcsóbban találok. nyilván a kényelem egy fontos szempont, nem kellene cserélgetni.... persze tudom, a nagykönyv szerint ekkora átfogás már aggályos, de a fenti obikról igen jókat olvastam.

    amúgy érdekes módon olyan nagyon nem hiányzik a 24mm alatti tartomány, bár igaz ami igaz javarészt a gyerkőcünket fotózom, ő belefér a képbe :) de hosszú távon csak kellene a nagylátó tartomány. ez a 24-85-ös nagyon bejön, színei nagyon szépek, AF rendben van, persze érdemes lerekeszelni kültéri képeknél.

    szóval ha bárkinek van tippje, kommentje, lsz ossza meg velem.

Új hozzászólás Aktív témák