-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
turistakolbi
aktív tag
Tegnap kipróbáltam, a Ray tracinget BF5 ben. FHD , 8700k @5000mhz. RTX 2080
43-60 fps.....Szánalmas.
130-140 fps-ről lezuhant . Játszhatatlan foshalmaz. És nem is hoz annyit a látványvilágon, hogy megérje
RTX nélkül viszont nagyon szépen teljesít a kártya, gyönyörű a látványvilága a játéknak
25. perctől raytracing.... majd jó 20 perc gameplay úgy. majd kikapcsoltam... és további órák anélkül.
https://www.twitch.tv/videos/368575610 -
Devid_81
félisten
válasz
Zsombi1987 #1496 üzenetére
Persze hogy van ertelme, a GTX 1080 azert neha keves tud lenni akkora felbontasra, bar a 2080-tol sem lesz szuper kepessege a gepednek, de erezni fogod a kulonbseget
-
Zsombi1987
csendes tag
Sziasztok!
Fontolgatom hogy 1080ról Váltok RTX 2080ra...Jelenleg egy giga Windforce OC-m van, a kiszemelt pedig egy MSI VENTUS OC.
3440 x 1440 (UW-QHD) tolom 120hz-en.Mi a véleményetek van értelme? Igazából nincs gondom a mostani teljesítménnyel csak újítanék..
Illetve dicsérték itt a Ventus hűtését, bár igaz csak 2 ventis, ettől egy kicsit tartok. -
Devid_81
félisten
válasz
sittes79 #1485 üzenetére
PNY VCG20808BLMPB graphics card GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6
Nem lesz huvos darab, de £608-ert nem annyira rossz vetel.
Ha a hutot le tudod kapni rola a garis csavar matrica megorzessel akkor max masik huto neki es meg akkor is ar alatt leszel -
Enton
addikt
Zotac gyártósor:
-
turistakolbi
aktív tag
Na gyerkőcök!
Sikerült összehangolom, a 2080 Streamer képességét hogy "élvezhető legyen"
Béta OBS plugin kellett az RTX-hez. és sajnos a 6000 kb/s kevés a folyamatos éles képhez.
A maximális 8000 kb/s elegendő.
Viszont a mellékelt videó végén láthatjátok, ahogy egy 8700k 5000Mhz-n elfogy, és annyi kraft nem marad benne, hogy egy VGA sztreamet feltoljon a netre... (kénytelen leszek feladatkezelőbe 1mag/1 szálat levenni a játékról manuálisan, ha a Blackouttal akarok játszani és sztreamelni.
Alig várom, az új ryzen 3xxx szériát...Amúgy a képminőség igencsak vetekszik egy sztreamergép X264 Fast minőséggel. Szóval, kezdem szeretni ezt a 2xxx szériát.
https://www.twitch.tv/videos/367538262
-
R1200GS
aktív tag
Mi a véleményetek az MSI GeForce RTX 2080 8GB GDDR6 (RTX 2080 AERO 8G)-ról? Most 234 990 Ft-ért látom.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy MSI Gaming X Trio RTX 2080-as Videokártyám van.
Játék közben max 65 fokig megy fel a hőmérséklete, stressz teszt alatt 68-69 fok volt eddig a max. Ezek elfogadható értékek?
köszönöm -
sittes79
addikt
Bakker amazon UK 650 font volt pár darab erejéig a msi trio x 2080 sajnos lecsusztam róla, Tudtok valahol max 800 eur körül?
-
Devid_81
félisten
válasz
Rogan99 #1482 üzenetére
En sokat szenvedtem a hofokkal, elobb a gyari ventiket kaptam le a kartyarol es 2x120mm 1700-es ventikel fujtam telibe tesztre, majd Kraken G12+H55 1700rpm push/pull ventikkel, majd most a vegleges a 280-as radi lett 4db 140mm 1200rpm push pull felallasban.
Az eletben nem gondoltam volna, hogy ennyit fogok kolteni erre a kartyara csak amiatt mert gyenge volt a hutese, pedig az Asus Dual OC nem is nez ki annyira kevesnek meretre, kozben meg egy kalap fos -
Enton
addikt
Na ha más nem a retro faktor csak ott van a rt oldalán:
-
sheep
addikt
válasz
ScomComputer #1476 üzenetére
Sajan nem tudom kipróbálni most másik táppal, de egy elég jó xfx 650-es moduláris tápom van. Holnap egy másik gépbe berakjuk azt meglátjuk...majd írok hogy mi lett
-
sheep
addikt
válasz
ScomComputer #1474 üzenetére
Igen, ez a gond hogy a bios sem jön be. A windows betölt mert hallom, minden működik, csak nincs kép
Mondjuk ez is érdekes dolog, hogy a 970-essel pl. az egér működik a biosban (uefi), de amikor a 2080-ast tettem be akkor csak gonboka reagált. Szóval voltak ilyen furcsaságok. -
sheep
addikt
válasz
ScomComputer #1471 üzenetére
A monitoron csak hdmi van, de van displayport átalakítóm, és kipróbáltam a kártyán az összes kimenetet, a hdmi-t is és a dp-ket is, egyikkel sem működik.
Arra gondolok még hogy esetleg a hdmi kábelt nem szereti, és ki kéne próbálni egy másikkal. De eddig meg működött, és normális a kábel, nem ilyen tyúkbél...
Mindegy, van 3 év ipon gari, csak így most eléggé megingott a bizalmam az rtx szériában. Még szerencse hogy nem adtam el a régi gpu-mat, azzal legalább tudom használni a gépet. -
nkmedve
őstag
Nem kell rettegni semmitől. Az utóbbi napok 2 esetén kívül volt még kb. 2-3 halott kártya itt a topikban több hónap alatt. Minden szériánal vannak hibás darabok, Pascal esetén is volt kb. 5%-nyi.
Ha megdöglik, vissza kell küldeni gariban s kész. 2080-ból már van elég készlet, úgyhogy még várni sem kell olyan sokat a cserére. -
arc82
tag
Mondjuk meglepő mennyire sok a panasz a kártyákra,nyilván akinek nem hibás az nem ír.Mondjuk azért az Nvidia kihozta a 300 ezres videókártyákat és szó szerint rettegni kell mikor hal meg.
-
sheep
addikt
Van egy olyan gondom hogy nem ad képet a kártya (inno 2080 x2). "Cable not connected" a hibaüzenet, és már kb. mindent próbáltam de semmi eredmény. Tegnap még jó volt, kikapcsoltam este a gépet, ma meg már nincs kép, egész nap ezzel szórakoztam. HDMI, displayport sem jó, bármelyik csatlakozóba dugom. Alaplapon bios reset, clear cmos, nvidia driver újrarakva, windows újrarakva, semmi eredmény.
Mivel a monitor jól működik a régi kártyával (gtx970) ezért minden egyéb hibát ki tudok zárni, csak a gpu-val lehet valami. Felpörög, világít, a ventik mennek, szóval ilyen szempontból rendben van.
Van valami tippetek esetleg hogy mit próbáljak még? -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #1462 üzenetére
Jelentem 42c max-nal jarok...
epp most epitettem at az egeszet hetvegen
Ettol tobbet egy VGA-n nem lehet huteni szerintem -
Mcsabi55
csendes tag
válasz
SkyTrancer #1427 üzenetére
Szia,ha megkérdezhetem mennyi voltot adtál neki,mert most húztam az a Core-Clock-on,de nem adtam plusz voltot és eddig még stabilnak tűnik most plusz 98-on van .Egyelőre nem változtattam semmi máson a fan-t is auton hagytam.Msi Kombustorral teszteltem meg játszottam kb egy órát.A Kártya ugyanaz mint neked.
-
nkmedve
őstag
válasz
R1200GS #1451 üzenetére
Én egy 55-ös 4K tévén szoktam játszani olyan 2 - 2.2m távolságból. Innen nem igazán látszik a QHD-4K különbség ha megfelelő AA-t használok. AA nélkül persze jobban látszanak QHD-ban a recék.
"Az jár valamilyen hátránnyal, hogy egy 4k-s monitoron 1440p-ben játszol?"
Ez az adott monitortól is függ, mennyire jól képes felfele skálázni. Nálam az 1440p teljesen jól néz ki a 4K tévén, de nincs összehasonlítási alapom azonos méretű QHD kijelzőről (nem is hiszem, hogy létezik ilyen
).
-
arc82
tag
Természetesen 60fps+
-
arc82
tag
rtx 2060-1080p
rtx 2070 1440p
rtx 2080-1440p(max settings)-2160p(high-medium settings)
rtx 2080 ti 2160p(ultra-high settings) -
arc82
tag
Jelenleg még a 2080ti is kevés a 4k maxhoz újabb címek esetén talán 2 már jól menne együtt
-
arc82
tag
4k nál számít a monitor mérete meg,hogy milyen messziről fogod nézni.Mondjuk aki szereti az fps játékokat ott inkább kisebb legyen a monitor 24-27" sztem.
-
arc82
tag
3 vagy 2 év garival lehet megvenni?
-
wukodlak
aktív tag
Jó reggelt.Jó pár tesztet köztük ezt is https://www.pcmasters.de/testbericht/133710768-kfa2-geforce-rtx-2080-ex-im-testbericht.html (bocs telóról nemtudok linkelni) átolvasva rendeltem meg végül ezt a KFA2 verziót,azt meglátjuk mi lesz.
-
arc82
tag
Micronos memóriákkal sok a probléma persze Samsungnál is előfordul csak kevesebbszer,A kérdés már csak az mennyi idő alatt cserélik ki a kártyát.Mondjuk bosszantó egy majd 300k kártyánál mikor 1 hónap után már gariztatni kell küldeni.Majd mindjárt mondják bezzeg az amd-nél biztos nem lesz ilyen,nem ott csak majd leolvad a gépház
-
wukodlak
aktív tag
Még egy-két kérdés,mert nehéz dönteni.Ez mennyire lenne jó vétel? Samsung chipes,de custom PCB-s:
KFA2 GeForce RTX 2080 EX -
Darth_Revan
veterán
válasz
wukodlak #1439 üzenetére
Attól függ mennyiért tudod megvenni. Ha meg tudod annyiért amennyiért szórták (208-213k), akkor jó vétel.
Azonban negatívumok:
1) gyári venti beállítással 81C-ig képes felmelegedni komolyan terhelő játék alatt. MSI After Burner-ben fel kell venni a venti profilt, hogy 80-85%-on pörögjön 70C fölött, így 76C-nél már képes megállni. Érezhetően hangosabb lesz, de még tűrhető és csak így csökkenthető a hőmérséklet, a gyári paszta cseréje kb semmit nem ér (2 fajta pasztát is próbáltam).
2) gyárilag a FET-ek hűtéséhez van kívágás, de nincs gap pad beteve, hogy át is tudja adni a hőt a vapor chambernek, szóval mindenképpen ajánlott a szétszerelés és a hiányzó gap pad pótlása
Pozitívum viszont:
1) jelentősen olcsóbb mint más RTX 2080
2) Samsung memóriás és nem Micron (ha csak nem valami beragadt készletet akanak rádsózni)u.i:: én a sima változatról írtam, látom te az "OC"-sat kérdezted...tippre kb semmi különbség nincs fizikailag köztük, szóval a hibák és pozitívumok ugyanazok.
ELső tapasztalatom: [link]
Gap pad pótlás: Gap pad nélkül, pótolt gap pad-al -
nkmedve
őstag
válasz
wukodlak #1439 üzenetére
Volt itt kolléga aki panaszkodott a hűtésére, hővezető elemek hiányoztak róla, vagy műanyagra vezették a hőt, tehát a memória és a VRM nem volt megfelelően hűtve (ezek olyan dolgok amik rövid távon nem okoznak gondot, de hosszabb távon megrövidítik a kártya élettartamát).
Én csak akkor venném ezt a kártyát ha le tervezed cserélni a gyári hűtést, másképp inkább adnék picivel többet, de legyen rendben a hűtés.
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Vélemény erről a kártyáról:
INNO3D GeForce RTX 2080 X2 OC -
norb55
őstag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy Asus RTX 2080 rog kártyát. Kérdésem az lenne hogy a 2080 is ugyan úgy pusztul mint a 2080ti ? Valakinek van tapasztalata? -
nkmedve
őstag
válasz
R1200GS #1435 üzenetére
A 2080 többnyire képes átlag 60FPS körül/fölött hozni 4K-ban, de ez nem sokat jelent, mivel jelenettől függően az FPS könnyedén leeshet 40-50 FPS közé (vagy akár még jobban is). Például a tegnap teszteltem a Far Cry 5-öt, és 4K-ban pontosan átlag 60FPS-t dobott a benchmark, de jól látszot, hogy helyenként jelentősen leesett az FPS 50 alá és ezt a grafikon is mutatta (talán 42 volt a minimum).
Hasonlót tapasztaltam az Assassins Creed Origins-ben is (bár ott talán az átlag 60 sem volt meg, inkább 55 körül).Szóval újabb játékokban én inkább 1440p-ben használom a kártyát, úgy minden körülmények között megvan a minimum 60 FPS (és ez valószínűleg még nagyon hosszú ideig így lesz), 4K-ban viszont kompromisszumosabb. Régebbi, nem túlzottan igényes címeknél viszont simán megy a 4K is.
Nem olyan egyszerű döntés a 2070+QHD vagy 2080+4K. Én az utóbbi táborban vagyok, és játéktól függően állítom a felbontást. Ha viszont akarsz spórolni egy kis pénzt akkor a 2070+QHD (sőt akár 2060+QHD) páros is jó választás lehet, bár az igaz, hogy itt már QHD-ben is előfordulhat, hogy a minimum FPS beesik 60 alá.
-
R1200GS
aktív tag
Melyik lenne szerintetek a jobb választás:
2070 1440p-s monitorral vagy 2080 2160p-s monitorral?
Melyik játékoknál nem elég a 2080 4k-ra, maximális beállítások mellett? -
mlinus
őstag
válasz
Darth_Revan #1433 üzenetére
Micron.
-
mlinus
őstag
válasz
SkyTrancer #1431 üzenetére
Trio X.
Abszolút nem húztam, nem piszkáltam, csak bedobtam a gépbe aztán használtam. Hőfokok is nagyon nagyon jók voltak.
-
mlinus
őstag
A szinte launch dayes MSI gaming trio 2080-am most halt meg. BF5 meccs közbe lefagyott, desktopon space invaderes artifactok, és vége. Semmi baja nem volt, aztán egyszercsak puff.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Devid_81 #1428 üzenetére
Hozzá kell tenni, hogy totál nyitott házam van, felfelé nem tud megragadni a meleg, mert hogy szabadon van minden. De én is pislogok csak igen, mert nagyon hűvös
Játékok alatt alapon, általában állnak a ventik. Passzívan elvannak
Na persze BF5 RTX-on mellett már azért forognak( 24-32% )
-
Devid_81
félisten
válasz
SkyTrancer #1427 üzenetére
En ezeket a hofokot alig tudom tartani 120-as radival, szoval le a kalappalaz elott a leghuto elott
-
SkyTrancer
senior tag
Végre ide kerültem, hogy kicsit jobban belenyúljak a beállításokba, és adtam neki plusz feszültséget, meg mindent és a ventiket is kitoltam, hogy ne automatán legyen
Hőfok így nagyon rendben volt, ahogy a képen is látszik 56 fok fölé nem ment
Semmi mókolás csak a gyári Trio X
GPU : 2025 MHZ
Memória : 8000 MHZ
Ami érdekes volt, hogy superposition ahogy elérte az 55 fokot visszavette 2010MHZ-re a gpu-t
Nem tudom hogy ez a hőfok miatt, vagy a tdp limit, fene tudja, de nem tartósan volt ott
Ez az eredmény született így első bátrabb tuning után -
troll81
addikt
válasz
ScomComputer #1424 üzenetére
szia eleg tagas?silverstone raven rv02
nezek rendes karit
ho vegere ki kell valasztani
-
troll81
addikt
ez a kompakt msi menyire lehet jo?msi
itt irtak Idle 25-30°C.Last max. 60°C! alapon tuninngal (+120MHz GPU/+450MHz RAM) max. 65°C.ez jo vagy tul magas?? -
ScomComputer
veterán
válasz
wukodlak #1421 üzenetére
Ventus-t vegyél ott az összefoglalóban a videó,láthatod a hőfokokat,2040-s oc-vel alap ventikkel,semmi hanga nincs.....ellenben nálam volt 3 ventis Gainward,nekem nem jött be és 50-on hangosabb volt a venti mint a Ventus...
De te döntesz,csak utána ne ríjjá itt....hehehehe -
wukodlak
aktív tag
Szia.3 év garit ad a Palit és a Gainward a többi kettőt.Hűtés szempontjából a három ventis gainward jobb a többi kb egyforma. Egy 600w 80+ bronze normális táp megbirkozik ezekkel a karikkal,bár mondjuk a mostani karim mellett meg se nyikkan a táp,és valószínűleg ezek kevesebbett esznek,de azért megkérdem?
-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Kártya csere előtt állok egy PowerColor R9 290 PCS+ cserélnék és egy ilyen kariban gondolkodok.
Ti melyiket ajánlanátok az alábbiak közül:Palit GeForce RTX 2080 Dual
Gainward GeForce RTX 2080
MSI GeForce RTX 2080 Ventus
KFA² GeForce RTX 2080 EX [1-Click OC]Én az első kettő közül gondoltam valamelyikre,de érveket és ellenérveket elfogadok.Segitséget előre is köszönöm.
-
troll81
addikt
uj kerdesem lenne ez vallalhato lenne? eppen nezelodok utana
-
mormota79
tag
-
sheep
addikt
BF V másnál megy jól a 2080-on?
Ha bekapcsolom a DX12-t és a RTX-et akkor egyből kivág a desktopra, hibaüzenet nélkül. Nem is tudok visszalépni hogy visszaállítsam mert már az options menüig sem jutok el, crashel.
Kompatibilis módban kell indítanom (win7) mert akkor dx11-ben indul és így jó.
Jó lett volna azért kipróbálni a raytracing-et.
(a procira gyanakszom amúgy, i5 2500k húzva 4.3-ra, lehet hogy ez kevés neki? Rövidesen cserélni fogom 9700k-ra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest