Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos fejegységek
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kreten67
üzenetére
A sztori röveden:
Letöltöttem az Asus oldaláról egy 6MB-os BIOS-t. Szerettem volna megoldani benne, hogy a rejtett menüpontokat bekapcsoljam, ergo moddoltam volna. Ez a fájl nem cap és nem is normál bin fájl, igazából a kiterjesztését nem tudom, mert a verziószám kerül oda. Esetemben a fájl a "GL553VW-AS.306" volt.
Próbából az eredetileg letöltött fájlt FPTW64-el windows alatt beírtam, rendben lezajlott. Aztán moddoltam pár menüpontot láthatóra állítva, felírtam, nem volt gond, de nem voltak láthatóak továbbra sem. Folytattam a moddolást. Aztán újra felírva valamit valami hibaüzenetet adott az FPT, de valahogy fáradtságomban továbbengedtem. Ha jól emlékszem valamit a fájl méretére panaszkodott, de nem biztos. Felírtam így is.
Ezt követően felvillantak a laptopon a ledek, majd kialudtak és be sem lehetett kapcsolni.Aztán keresni kezdtem egy dump fájlt a neten. Nagy nehezen találtam egy fórumot ahol ingyen osztogattak meg bios dump-okat. Ez is ott volt köztük (Ez már 8MB volt). Letöltöttem, linux alatt flashrom-al (usbblaster_spi modullal) a chip-be írtam. Ezt követően már bekapcsolt a gép, ledek világítanak, de nem ad képet és láthatóan nem kezd boot-olni. Mintha indulás közben valahol elakadna.
Itt tartok most. Eszembe sem jutott 2db TSOP8 chip-et keresni.
Nem értem a 6MB-os letölthető BIOS fájlt sem, amikor 8MB-os a chip.Talán a gépet szervizbe vinni ésszerűbb lenne, ahol foglalkoznak Asus gépekkel, de van egy olyan hülye szokásom, hogy nem hagy nyugodni a számomra meg nem értett probléma. Ergo valahogy nekem kell talpraállítanom. Érteni szeretném mi történik a háttérben.
Szóval lehet, hogy 2db chip van? Az már 2x8MB (2x64Mbit) lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Androidos fejegységek
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- Automata kávégépek
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Íme az év legszebb játékai - a Digital Foundry szerint
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Apple Macbook Air 2025 M4 24GB/512GB SSD Éjfekete Színben 12 Hónap Garancia,Bontatlan
- Microsoft Surface Prémium minőségi Érintős Laptop Ultrabook 13,5" -65% i5-7300 8/256 Tűéles Retina
- Itt az igazi AJÁNDÉK ÁR! - ÚJ, bontatlan Macbook Air 16/256GB AZONNAL! - Midnight
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD Nvme
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pyttawrx