- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
A tudatos csalás a jellemző, ahogy fentebb írtam példával is - lehet azt csűrni-csavarni, bőven kimeríti a szándékos félrevezetés fogalmát -.
A jófiú' meg én vagyok, én védtem be az intel se...khm hátsóját először ( :
Kié lesz a lóvé?:d
Röhej ami megy, tényleg annak kell örülni, hogy egy cég hoz egy morálisan - de üzletileg is - elvárható normát. Végre. Mert volt náluk is bőven példa az ellenkezőjére. -
KROK640
nagyúr
" az 1x16GB vagy 2x8GB, az titok" --- AIDA-val kideríthető. Mondjuk általában sokra nem mész vele, mert ilyenkor az a trükk, hogy 1×8GB integrálva, másik 8GB belerakva, ha van szerencséd van még 1 slot, ha nincs, nincs, aztán így jártál. Ha meg az integrált RAM rosál, akkor GTK az egész laptop.
"többféle variáció azonos model név alatt" --- Ettől én is lábrázást kapok mikor szóbakerül, hogy milyen laptop/noti az adott amiről beszélünk és az emberek 99%-a bedobja a modell nevet, és mást nem is tud. Mikor meg rákeresek, hogy mi lehet benne, akkor kiderül, hogy szerelik 5-6 féle procival, három féle RAM mennyiséggel, két féle SSD-vel stb, és a végén csak egy baromi széles tól-ig -et lehet belőni, hogy mégis sacc per kb milyen lehet a teljesítménye. (és akkor még nem jöttem azzal, hogy a VGA-k és a CPU-k mobilos verziói mennyivel gyengéábbek asztali társaiknál, meg laptopban láttam olyan I7-est hogy 2C4T volt, ami asztaliban régi I3-as szint volt)
-
ddekany
nagyúr
az Intel 12XXU-s processzorok is csak akkor kapták meg az Xe Graphics plecsnit, ha kaptak kétcsatornás memóriát
Ezt nem is tudtam... Ez állandó szivatás notebook-oknál (vagy akkor csak volt?), hogy odaírják hogy pl. 16 GB RAM, de hogy az 1x16GB vagy 2x8GB, az titok. Próbálj utánaásni, de néha van többféle variáció azonos model név alatt, szóval majd meglátod ha megkaptad...

-
Dragon3000
nagyúr
Sok gyártó nem adja meg, hogy ő milyen tdp keretre lőtte be, így nem mindig tudod meg, hogy milyen teljesítményű. Csak kamu számokkal, veszel egy laptopot, amiben van egy 5080, amit mondjuk 40-90W között lehet konfigurálni, na most ha a gyártó nem közli sehol, akkor nagyon nem mindegy, hogy 40 vagy 90W-ra tervezte a hűtést és lehet sokkal rosszabb teljesítményt nyújt, mint egy 5070-nel szerelt megoldás. A tesztekkel az a gond, hogy a cpu-val osztozik a hűtésen és ha olyan tesztről van szó, ami jobban terheli a vga-t és a cpu-t kevésbé, akkor lehet trükközni vele, inkább az kellene, hogy legyen mindenki által feltüntetve, hogy milyen tdp-re van belőve, aztán tesztek alapján lehetne tudni, hogy adott vga adott kerettel mit tud.
-
Skyline15
tag
Most lehet hogy hülyeséget fogok írni, de itt nem inkább arra mennek rá, hogy LP x-es memória forrasztott, míg az alacsonyabb órajelű mondjuk 5600MHz-es pl, az nem forrasztott.
-
mad823
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Amikor úgy fél éve laptopokat nézegettem, akkor meg lehetett találni (vagy ki lehetett ásni), hogy melyik dGPU hány wattos. De amúgy egyetértek, nem az az érdekes, hogy milyen típusú van benne, hanem hogy "mennyit megy". Erre meg kitalálhatnának valami rendes mérőszámot, tőlem akár Steel Nomad pontszám is lehet...
-
És ez most miért is baj, hogy csak annyi lesz kiírva Intel Graphics? Az usert kb pont nem érdekli mi jelenik meg az eszközkezelőben a videovezérlőnél.
-
Dragon3000
nagyúr
Azért a dedikált vga esetében is elég nagy szopás az egész, amikor pl 45-125W-ig lehet a tdp keretet állítani és a laptop gyártó baszik megadni, hogy mégis milyen beállítással konfigurálták és simán lehet, hogy egy alacsonyabb számozású vga jobban fog teljesíteni, de akár az is lehet, hogy az előd modell az erősebb.
-
-Skylake-
addikt
hm, ez ilyen sounds like krvara nem az en problemam.
marmint most erted, nekem meg nemreg szuletett gyerekem, akkor munkahelyen mikor felkerdeznek hogy hogy haladtam valamivel akkor mondjam azt, hogy inkabb csak oruljetek hogy egyaltalan ittvagyok mert amugy nagyon faradt vagyok ?
a gyarto oldja meg ahogy akarja.on : szerintem korrekt lepes, lenyegeben az aranykozeput. nem kenyszerit ra a "draga" memoriara, csak kompromisszumot (raadasul nem is nagyot) kell hoznod ha igy akarod arulni. ez ennyi.
-
hokuszpk
nagyúr
hm. perpill a gyártók örülnek ha valamilyen bármilyen memóriát be tudnak szerezni.
-
S_x96x_S
addikt
egy kis linux + panter lake
-
Chaser
legenda
Ez így korrekt.
Az más kérdés, ha csak pár száz mhz-cel marad el az órajel - esetleg többel is -, és néhány % elmaradással hozza azt a szintet, más néven de - vélhetően olcsóbban - megkapja a user. Bár szerintem ezt megoldják a gyártók, ahova nem raknak ilyen gyors ramot oda jóval lassabbat raknak)Legutóbbról nv oldaláról az rtx 3060 jut eszembe desktop fromton.
Az alap verzió 12gb/192 bit, aztán jött egy "refresh", ami 8gb/128 bit, és semmi erre utaló hivatkozást nem kapott a nevében, a teljesítményén meglátszott rendesen - nem tudom mást kasztráltak-e benne, de ez is bőven sok -.
Egyértelmű vásárlói megtévesztés, amit a hatóságok hagytak/hagynak és nem ez volt az első esetük - lehet amd oldalon is volt, írja le aki tudja -.
Bezzeg ha kicsit jobb a teljesítmény már repül az elnevezés mögé a titan/super ...vagy mindkettő ( : -
Robert07
aktív tag
Szerintem lehet hogy van benne valami, mert lehet bármilyen gyors az iGPU ha a gyártó a legolcsóbb memóriát tesyi mellé, és a sávszél hiánya miatt nem hozza az elvárt teljesítményt. És az átlagfelhasználó nyilván nem a gyártót, hanem az Intelt fogja ezért hibáztatni.
Dedikált GPUknál ez nem gond, mert ott van egy fix memóriabusz és sávszél, és szerintem ezt szeretnék ezzel a lépéssel biztosítani.
Amúgy meg ez nem kifejezetten újdonság, az Intel 12XXU-s processzorok is csak akkor kapták meg az Xe Graphics plecsnit, ha kaptak kétcsatornás memóriát. Egy modullal csak sima Intel Graphics-ként jelentek meg, és a laptop sem kapta meg a fizikai Xe Graphics matricát ha egy memóriamodullal árusították.
-
Tyrel
őstag
Marha jó, majd csinálnak olyan LPDDR5X memóriát aminek az órajele elég magas a plecsnihez, de a késleltetései meg csapnivalóak, ezért nekik olcsó... persze nekünk a plecsni miatt már nem lesz az.
-
tsi
tag
Szerintem mondjuk tök logikus... Van egy adott specifikáció amitől kezdve mondjuk hoz egy bizonyos szintet, az alatt is működik csak jóval gyengébben. Ha engedik hogy a gyík verziónál is ugyan azt a nevet használják akkor jön a fikázás hogy nekem is az van de nem is tudja azt amit mondjuk a másiké. Aztán jöhetnek a perek megtévesztésért meg stb... A nagyvilág nem azzal fog foglalkozni, hogy a gyártók miért gyengébb ramot tettek a gépbe hogy többet spóroljanak, hanem hogy az Intel szart csinált...
-
csibe1
addikt
Most akkor mi a fene is a lényege, az Intel baromságának?

-
ddekany
nagyúr
Elkezdtek használható sebességűek lenni az IGP-k autóbb években, de ennek is most jól betalált a DRAM gyártókapacitás lenyúlás. (Mondjuk ezeknek az új laposoknak az ára eleve olyan, hogy felröhögsz, aztán veszel 150e-ért valami használt üzletit és jóóó az... Szóval már szinte mindegy is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív órák
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Óra topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Hibátlan - INTEL Core i7-6700K 4mag 8szál max. 4.2GHz LGA1151v1 CPU processzor + HD Graphics 530
- Intel Core i3-10105 / i3-10100 / Gold G6400T / garancia / számla
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, Gari 2028.08.06. - ig - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó lenne, a fizetés meg főleg...