- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- ASUS notebook topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''ugyan azt a hulye irást irja ki a második vinyonál ''
A márka-típus látszik hülyeségenek? Mert akkor ez Master-Slave jumperelési hiba is lehet (mindkettő master vagy slave), de lehet IDE kábel hiba is. (Amikor egyedül működik az újabb vinyó, akkor is azon a kábelvégződésen próbáltad, mint amikor ketten vannak a dróton?)
''Csak azt nem értem hogy a bátyámnál a joval erösebb gépen 400w os táppal miért megy ''
Mert a Codegen 300-as új korában is csak 210W körül tudott, de kb. kétéves korára még ez is jelentősen le szokott csökkenni. -
WillChi
őstag
Már korábban is írtam, ha valami nem OK, akkor egyenként dugd fel őket, és nézd meg, hogy az alaplap minek ismeri fel! Ha mindegyiket masternak vagy slavenek, akkor ott a gebasz.
Mod.: Nekem is volt nemrég egy olyan afférom, hogy hiába dugtam rá a jumpert masterként a winyóra, akkor is slave maradt (valszeg. ki volt tágulva már a jumper - a jumper cseréje oldotta meg a problémát).
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Probáltam már ugy is ha az egyik optikait lehuzom ,de ugy meg az IDE detect sornál már megáll a gép.és a biosba se tudok belépni''
Ez azért van, mert a primaryn vannak az optikai egységeid. Türelmesen kellene kivárnod, amíg a bios az összes portot végigteszteli.
''és egy sima 9600-os vga''
A táphajítós esetben egy 9550-es volt, (+ 2700+, 2x256MB.) -
The DJ
addikt
Lehet, hogy belefutottál abba a hibába, amibe az egyik ismerősöm is.
2 db Maxtor Diamond Max Plus 9-es 80 Gb-os HDD-je volt neki is, de nem ugyanaz a széria.
Az egyik úgy volt slave-en, ha levetted a jumpert, a másik úgy, ha vízszintesen a felső tüskékre tetted fel (pontosan nem emlékszem melyikre)
A lényeg, hogy nem megszokásból kell jumperelni, hanem mindig meg kell nézni a rajzot. -
WillChi
őstag
Az IDE kábelnak nincs master és slave része! Azt, hogy az adott drive melyik lesz, csak jumperrel lehet beállítani! Nagy valószínűséggel a Maxtornál a slave állapot az, mikor abszolút nincs jumper fent. Kérlek nézd át újra a jumperelést! Egyébként ha egyenként dugdosod fel őket, akkor miként ismeri fel az egyiket és a másikat?
-
Macilaci457
őstag
Viszont a táp is elgondolkodtató...
Van már két optikai meghajtód, egy újabb AMD rendszered, és még két winyót is akarsz...
Mégis, hány W-os a tápegységed? (rá van írva valahol)
Asztali PC-khez nem értek ilyen szempontból, de szerintem (és az ajánlásokat figyelembe véve) ez legalább 400-450W -os tápot kíván. Pláne ha van egy izmos videókártyád is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Docker konténerizálás
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Cyberpunk 2077
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest