- TCL LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dJ Peer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen alaplap. Van benne 2x256 333 Mhz-en futó RAM. Azt kérték tegyek még bele RAM-ot: próbáltam többféle 512-es RAM-ot, de egyiket sem fogadta el, valószínűleg azért mert 400 Mhz-en futnak. Egy 256/333-assal minden gond nélkül megy.
A BIOS-ban találtam egy beállítást, amivel lehet a DRAM Clockot állítani, de nincs auto. Ha 400-ra állítom milyen következményei lehetnek a 333-asra? Vagy ilyet nem szabad csinálni? -
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Adott egy igen régi gép. 2x512 MB 400MHz-es RAM-mal (nem ugyanolyan márkájúak).
Már több éve működött, most ki kellett venni az egyiket, és azóta nem tudom összehozni őket, emlékszem, régen is sokat kínlódtam vele, mire beállítottam.
Már próbáltam mindenhogyan. Külön-külön megy mindegyik. De együtt egyik slot-ban sem.
Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest