-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karima
őstag
Thx mindenkinek!
-
mák
tag
Végre birtokba vettem életem első tükörreflexes gépét, egy d5200 18-105 obival. Elkezdtem ismerkedni vele és a használati utasítással.......nem piti. Iggen tetszik!
mákosnudli
-
smiti
veterán
Sziasztok!
D3200 tulajdonosokat kérdezném, hogy milyen SD kártyát ajánlanátok 16GB-os kiszerelésben? Az alap, hogy class10-es legyen, de melyik a legjobb, persze ár-érték arányban?
-
Vajdy
csendes tag
Sikerült megoldani a dolgot, igaz nem OTG-vel. Még keresem a hiba forrását, de egyelőre nem kommunikál OTG-n a D600.
Ugyanakkor beszereztem hozzá egy WU-1b wifi adaptert, amin keresztül már teljes mértékben elérem az SD tartalmát, és DSLRDashboard-dal is teljesen jól kommunikál, így vezeték nélkül vezérelhetővé vált a gép.
Régóta gondolkodtam a wifi modul beszerzésén. Kár, hogy nem tettem meg hamarabb. Terepen dolgozóknak nagy szabadságot ad.
-
bandigno
senior tag
kb mennyi a hatótávolsága? milyen telóval használod? liveview?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz toth_janika #25292 üzenetére
3 font, bakker ha már most magyarázkodnod kell egy ezresért, mi lesz, ha elveszed???
Holnap majd jól beletépünk...
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Nem rég lopták el a D3100-as gépemet és kaptam kölcsön egy Nikon D60-at.
Az a gondom hogy sehogy nem bírom vajuzásra bírni. Sem manuálisan sem TTL-ben.
Egyik program módban sem hajlandó. Fel csapódik vagy nyílik de nem vakuzik. Csak a segédfény az ami bekapcsol. Lehet hibás vagy kiégett?
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
quby
őstag
Hi all!
Szemezek egy Tami 17-50-el. Van ugye VC nem VC és nem motoros. Ezek optikai tulajdonságaiban megegyeznek? Például érdemes e venni 17-50 f:2.8 ASP LD XR DiII SP tipusut? Ez nem VC-s és nem is motoros. Persze motoros vázzal van AF (d7000-re kellene).
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Exelsior
senior tag
válasz chipi-85 #25317 üzenetére
sajnos betörtek hozzánk. a nagy dogokat nem vitték el de a gépet igen.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
quby
őstag
Aha értem. És a "nem motoros nem VC-s" és a "motoros nem VC-s" között?... Bár itt azt irják hogy ugyanaz. Csak egyik motoros másik nem. Ezesetben lehet meglépem....18-105 helyett kellene..
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Fkris
őstag
-
törölt tag
En exifpro 2.1-el szoktam, van belole probaverzio. Kitallozod vele a legutolso fotot amit lottel, a jobb oldalon latod majd az exif listat. 00a7-es sor: Total Shutter Releases
-
-
törölt tag
A nikon.com-on olvashato leiras szerint a D3200 zarat 100.000-re hitelesitik.
-
kellcucc
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de neked nem számozza a gép? Nekem az első expo óta sorszámozza a képeket (meg is találtam a beállítást, ergo be lehet állítani), szerintem célszerű használni az elejétől fogva. Ha olyan a kép, úgyis laptopon/pc-n nevezed át, ott meg tök mindegy, hogy milyen neve volt azelőtt (legalább az exposzámot mindig tudni fogod).
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Nem tudjátok a Nikon D60-ban külső Sensor(fénymérő) vagy az obiban lévő fénymérőt használja vakuzáshoz a Vaku vagy a vezérlés?!! Esetleg a Kondi mehetett tönkre gépben vagy Sensor hiba lehet amiért nem vakuzik a gép. Érdemes szét szedni vagy esetleg szervizbe vinni?
-
aleister
veterán
válasz Exelsior #25329 üzenetére
Az obiban nincs fénymérő, csak a vázban. Ha manualban sem villan a vaku (ahogy írtad), akkor vagy a villanócső, vagy a töltőkondi ment gallyra. A vakuk szervizelése otthon azért veszélyes, mert a töltőkondi halálos áramütésre is képes.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
toth_janika
őstag
válasz Exelsior #25329 üzenetére
aleisterel tökéletesen egyet értek... Még egy kis komptatot sem érdemes otthon javítani. (Ha csak nem akarsz bevállalni egy jó kis áramütést )
Nem lenne egyszerűbb venni egy yongnuo vagy valami másik olcsóbb külső vakut, mint kínlódni, az amúgy sem túl értelmes, beépített vakuval?[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
kellcucc
aktív tag
válasz JohnyBlue #25332 üzenetére
Visszaszívtam akkor! Én még csak 350-nél tartok Amúgy két fajta sorszámozás is van benne, de egyenlőre nem értem minek. (Én csak a gyárilag beállítottat használom) De ha tényleg csak 10e-ig számoz az picit illúzióromboló (lenne, ha nem lenne olyan software amivel ne bírná az ember kiolvasni)
- mindig tanulok valamit
-
JohnyBlue
addikt
válasz kellcucc #25333 üzenetére
Mondjuk azt nem írtam le, hogy a sorszámok előtt lévő három karakter szabadon változtatható...
Azaz ha a harmadik karakter helyére beraksz egy nullát vagy egy egyest vagy kettest vagy hármast akkor máris eltudsz számolni vele igen sokáig csak figyelni kell.... amikor 9900 jár mindig +1 et hozzá kell adni és tádáááTehát én nekem így volt beállítva: CS0_0350.nef ez 350 Vagy CS1_0350.nef na ez már 10.350
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
kellcucc
aktív tag
Akkor ezek szerint a második számozás ezt jelenti? Jó ötlet! Köszi. Majd kiderül, hogy lesz-e ingerem átírogatni 10 ezrenként
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
válasz kellcucc #25335 üzenetére
Mennyire releváns ez a számlálósdi? Van valakinek tapasztalata? Csak ezért kérdezem, mert azért szoktam nyomogatni a gépet nem tagadom, de most 3940-en áll a számláló, és november óta van meg...
Bár, ahogy utánaszámolok... 6 hónap alatt reális szám...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
törölt tag
válasz toth_janika #25331 üzenetére
És azok közül melyik az, amelyik működik iTTL-ben is?
-
TeeJay
félisten
válasz toth_janika #25331 üzenetére
régen szedtem szét kompakt gépet és jól megk*rt a kondi benne, viszont ha régóta nincs akku benne akkor szerintem nincs para. tény hogy elég csípő érzés lehet
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Real_Necro
veterán
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz toth_janika #25336 üzenetére
Én mindig átnevezem a letöltött képeimet úgy, hogy Év-hónap-nap-óra-perc-másodperc-eredeti filenév.
Így mindegy, hogy 9999-nél újrakezdi a gép a számozást, nem lesz két ugyanolyan nevű képem. Illetve ha több géppel fotózok/fotóznék, akkor is frankón kronológiai sorrendbe tudod rakni a képeket. Én ezt szoktam meg, azt az elvet használom évek óta, de kinek mi...
FastStone-ban vagy total commanderben pillanatok alatt megoldható a dolog csoportos átnevezéssel.
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz toth_janika #25338 üzenetére
Kösz.
D60 nem tud HSS-t. Viszont érdekes, hogy a 3rd party vakuknak is van még 3rd party-bb "másolata".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aleister #25344 üzenetére
Az áraik is szépen megnőttek az utóbbi években. De pl az Triopo nevezetű 3rd-3rd party (az már összesen 9th party) gyártó vajon (esetleg olajon, zsíron) mit tudhat. eBay-en az általuk YN-568EX i-TTL pótléknak tartott termékül a Yongnuo árának 2/3-áért van. (24k vs 35k.) Itthon meg mondjuk a kettő eBay-es ár összegéért lehet venni YN-568EX i-TTL-t.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #25346 üzenetére
Necronak Oloong vakuja volt, de tényleg lecserélte. Teljesítményben oké volt, csak D90-el időnként elfelejtett kommunikálni.
Szerk.:
Ellenben az Oolong tea meg finom.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #25347 üzenetére
De egy darabig vacilláltál a Triopo-n is, vagy az más volt?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok