-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mottie
őstag
Sziasztok!
Nikon D3200-hoz milyen memóriakártyát érdemes venni? Mire figyelni?
Samsung 16GB SD EVO (Class10, UHS-1 Grade1) (MB-SP16D/EU)
Ő elég lehet?
Üdv,
Mottie
Be Victorious!
-
spanyoll
addikt
válasz ssgt1981 #24451 üzenetére
Leginkább semmilyent, mert az nem jön ki ebből a keretből, legalábbis amennyire tudom. Persze lehet manuálfókuszos darabokat keresni, de Dslr-rel való ismerkedéshez azok nem a legideálisabbak.
Plusz jasonka figyelmeztetésének köszönhetően szólnék, hogy elfelejtettem egy fontos dolgot: a vázadban nincs AF motor külön, tehát az 50/1.8D csak manuálfókusszal működhet.
Persze ettől még bőven lehet vásárolni fixet 40K környékén, amit továbbra is ajánlok."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz ssgt1981 #24455 üzenetére
110ből kijön mindkettő. Persze használtat kell venni, mert annak sincs semmi baja, és a fórumlakók kb 90%-a használt cuccokból rakta össze az obiparkját, gépparkát, mindent. Használt 18-105 talán ilyen 40-45 környékee, 35ös 40 körül van, és még marad pénzed is borra.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Mézes B Ödön
csendes tag
válasz r3dsnake #24440 üzenetére
"Eleve DSLR-hez úgy illik nyúlni, hogy alapból a jpeget elfelejted, és gépen feldolgozod a képeidet rendesen, majd utána exportálod a neked megfelelő formátumba."
Hát, akkor én egy illetlen ember vagyok, nem ezzel fogom eltölteni az időmet A tesztek azt írják, hogy a D600 esetén, a gép ezt kiváló minőségben teszi meg helyettem.
A nagy megapixelszám pedig nem feltétlen az óriásnyomatok miatt előnyös, hanem nagyon jól lehet belőle 1-1 adott részletet jó minőségben kivágni, kvázi veszteségmentes digitális zoomként.
Ez jogos, köszi a tippet.
http:\\bolondgombak.hu => a legjobb gyerekmesék!
-
Fandango
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz Mézes B Ödön #24458 üzenetére
Kenbroki tesztejire én nem alapoznék. Ott a dxo és millió másik ... khm ... hitelesebb oldal.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Larry303
addikt
válasz Mézes B Ödön #24458 üzenetére
élesség világbajnok és szuperzoom egy mondaton belül khhmmm majs hasonlítsd össze a 105össel
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Byk01
őstag
válasz ssgt1981 #24455 üzenetére
Ha az extra nagylátó (értsd 10 és 24 mm közti tartomány) a 110 ezren felül játszik, akkor a Sigma 10-20/4-5.6-ot és a Tokina 11-16/2.8-at érdemes megnézni.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Colonel993
senior tag
Ken Rockwell mint mérvadó...
A Fro szerint...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
quby
őstag
Bocsi...kicsit off, de szerintetek mennyi a reális ára egy D3000-nek kitobival (17k expo). Szeretném eladni csak nem akarom olcsón sem adni, de nem is árulni akarom.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Real_Necro
veterán
Ilyen jellegű kérdéssel bátran keresd a beárazós topicot.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
quby
őstag
válasz Real_Necro #24467 üzenetére
Ilyen is van? na ezt se tudtam.....
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Throme
veterán
válasz szab13 #24469 üzenetére
Közelpont: azért kérdeztem, mert nekem volt olyan hibám, hogy a közelpont környékén próbáltam fókuszálni (olyan volt a szitu ) és hát user error lett a vége.
Én is kézből használom, csak tág rekesznél, szerényebb fényviszonyoknál (és még 24MP-en) jobban kell figyelnem a jó fókuszra. Legalábbis ezt tapasztalom. Sajna nem vagyok az a beton-biztos kezű emberke.
Előfordul, hogy inkább 2 expot készítek biztonság kedvéért, ahol nincs sok időm visszanézegetni...
Az se volt mindegy, hogy keresztszálas AF pont vagy nem keresztszálas...Úgy vagyok ezzel az obival, hogy 50-60k értékben egy f1.8-as lencse rigolyáit elnézem.
Ezért lenne jó ha minden váz kapna AF tuning opciót. Inkább ezt, mint x db új programmódot, vagy gps-t...
A szerviz is valami tűréshatáron belül lövi össze a vázzal a 35-ös fixet és jónapot. Ha valakinek a f/b fókusz ezen belül van és nincs AF tuning, akkor sorry... munkalapra ráírják, hogy minden fasza lehet eltipegni haza.Persze AF tuninggal se ér semmit az akinek össze-vissza fókuszál az obi (front-back véletlenszerűen).
Erre is volt példa itt a fórumon.Ezért furcsállom az egész koncepciót, hogy próbál a nikon bevonni belépő vázas júzereket a fix obik világába olcsónak mondható obival, de nem ad nekik szabadságot.
Pont ott, ahol a kis mélységélesség miatt baromi fontos a pontos fókusz, de nem ad beállítási lehetőséget, mondván vegyé' haladó vázat, ha te akarod a fókuszt helyesen beállítani.. hát ef.u.cé.ká.szvsz
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt vagyok és tájékozódom, de a tesztekből, adatlapról nekem nem derült ki egyértelműen, így kérdezek :
Akinek van D5300-a tudna segíteni, hogy 1920x1080 50p videóból max. hány percet lehet rögzíteni egyben? ...illetve ugyanez a kérdés az 1920x1080 25p formátum esetében is..... -
Larry303
addikt
válasz fireman123 #24471 üzenetére
formátumtól függetlenül 20percet vesz fel
viszont tud clean Hdmi-t így külső rögzítővel bármennyit.
ha elsődlegesen video a cél ne nikont vegyél.[ Szerkesztve ]
-
szab13
aktív tag
válasz Throme #24470 üzenetére
Persze , értem én és igazad is van. Olcsó húsnak....
De nézhetem onnan is, hogy költöttem 200e Ft-ot egy vázra és objektívre és néha jó néha nem, de közelre (1m) inkább nem....
Pár kép biztos user error, ezért is töltöttem le a programot ami megmondja, hol volt a fókusz.
Volt D90 +50.1,8 D is. Na ott nem voltak ilyen gondok, volt ,hogy félrement, de persze az belefért (10-ből 1-2).
Teszek még 1 próbát -
fireman123
őstag
válasz Larry303 #24472 üzenetére
Köszi az infót ...nem elsődleges a videó, de azért néha lenne az is....jelenlegi elképzelés szerint mindenképpen DSLR-t akarok venni (persze ez még változhat, nem sürgős a vétel ....egy ideig még elvagyok a Sony HX100v bridge-el ....csak szeretnék feljebb lépni, jobb minőségű fotókat kevesebb fényben is), egyenlőre a D5300 18-105 kit a kiszemelt ........Canonból melyik típus lenne ajánlott ha videó is játszik kismértékben? .....eddigi tájékozódásom alapján a 70D-nek jobbnak tűnik a videója is (AF) ....de az már sajnos nem az én árkategóriám
[ Szerkesztve ]
-
bandigno
senior tag
válasz fireman123 #24474 üzenetére
Ez meg a nikon topik, nem ismerős a fénymásolós gép! vegyél nikont!
-
Larry303
addikt
válasz fireman123 #24474 üzenetére
konkrétan milyen videoról beszélünk?
-
Larry303
addikt
válasz fireman123 #24478 üzenetére
sport, család, esemény, reklámfilm stbstb mit akarsz felvenni bammeg
-
fireman123
őstag
válasz Larry303 #24479 üzenetére
semmi extra, teljesen általános cél .....elsősorban fotózásra kell a DSLR gép: kirándulás, család, természet ....közben néha egy pici videó is ugyan ebben a körben .....nem akarok plusz egy videokamerát is cipelni azért, hogy fotózás mellett néha csinálok egy rövid videót is, "ha már videó gomb is van rajta".....
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz fireman123 #24480 üzenetére
hát nem tudom...tán ez a legnehezebb autofokuszt felejtsd el a nikonokon...ha csak kitobi+jpg párosban gondolkodsz, akkor én a helyedben nem dslrt vennék.
-
r3dsnake
nagyúr
Nikon 1-hez próbálta már valaki a 30-110 VR-t? Ma is lemaradtam bringázás közben pár őzről, és mivel DSLR-t nem szívesen vinnék magammal (nem is tudnám hova tenni), arra gondoltam néznék egy telét a Nikon 1 S1-emhez. A stabi ezeknél a kicsi obiknál is működik rendesen a nagytesóhoz hasonlóan?
-
Salex1
őstag
válasz Larry303 #24481 üzenetére
Szerintem:
Lehet autófókuszt használni, csak érdemes külső mikrofonnal, mert akkor nem hallatszik bele a fókusz-hang, illetve nem folyamatossal, hanem az adott témára fókuszálni, amikor kell az expo gombbal (arcfelismerés ki, középső pontra állítani).
Illetve én is szinte csak JPG-t lövök, mert nincs szinte egyetlen percem sem utómunkára. Csak akkor fényképezek RAW-ban, amikor összerakok otthon egy kis "stúdót" és beállított képet csinálok a gyerkőcökről, vagy esetleg esküvőn stb., de nagyon ritkán.
DE mégsem vennék kisebb gépet a belépő DSLR-nél, mert klasszisokkal jobb fotót lehet vele csinálni, mint kisebb társaival. -
szab13
aktív tag
Van valakinek, tapasztalat arról, hogy a Fóti úton mit kell tenni ahhoz , hogy a vázamat kalibrálják az objektívemhez? És ne a referenciához?
[ Szerkesztve ]
-
Bozsana
tag
sziasztok!
biztos kiveséztétek már, de sajna nem találom.
új Nikonos vagyok, és meglepődtem az adobe ps nem túl jó viszonyán a nef-kiterjesztéshez. erről mit érdemes tudni? tényleg csak a 6-os verzió képes kezelni? megnézni ugye megtudom a programmal, amit adtak a géphez (d7100),de ps nagyon tiltakozik.köszönöm
-
Bozsana
tag
Na igen, ez nekem nagyon új, sokáig azt hittem az a ps vm kis bővítménye, de látom hogy nem. Tulképp az mire való? Ugyanaz megy vele mint a ps-sel? (ez most lehet off, bocsánat)
-
azoltan88
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek hogy az alábbi célra melyik gépet ajánlanátok inkább:
D300 vagy D7000
Amire kellene: beltéri fotózás (magasabb ISO); sorozatképek készítése; tájkép fotózás
Segítségeteket előre is köszönöm
Üdv,
Zoli
-
szab13
aktív tag
válasz Bozsana #24488 üzenetére
Lightroom-ban a RAW (NEF) képeket tudod , "előhívni" pl.: JPEG, Tiff formátumba.
Magyarul: Te tudod a nyers képen beállítani a fehéregyensúlyt, kontrasztot, élességet zajszúrést, szinteket, lencse korrekciót, vágást, és még sok-sok dolgot.
Majd a beállítások után JPEG-be exportálod, tetszőleges méretbe.
Jobb minőséget kapsz a végén -
Bozsana
tag
válasz szab13 #24490 üzenetére
ááhhááá! köszönöm.
régen (meg még most is) ps-t használtam. Melyik a jobb amúgy?
most erősen gondolkodok az adobe havi csomagján , erről van tapasztalatotok? nem csak a fotózáshoz kellene, webdesign-t is tanulok. de persze főleg a fotózás miatt(a fotosoknak szóló verzio pl)
bármelyik lightroom képes olvasni a nikonos raw-ot amúgy? vagy csak az újabb verziók? -
szab13
aktív tag
válasz Bozsana #24491 üzenetére
A LR és PS egymás mellett lehet használni.
Például,Lightroom-ban a Nef képen szépen beállítod a kívánt szinteket, beállításokat stb , majd exportálod TIFF-be A TIFF-et nyitod meg a PS-be , itt retusálsz , kezelsz réteget, stb... majd jpeg mentés.
Ez csak egy lehetséges eljárás, nem kötelező ezt használni.
A ligtroomba pl lehetőséged van kötegelt képkezelésre is . Tehát egy képen beállításait a többire is át tudod szinkronizálni. Vagy tudsz előre elmenteni beállításokat, vannak előre beállított "lightroom preset"-ek is.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz Salex1 #24483 üzenetére
azért ez nem ilyen egyszerű, persze minden az igényeken múlik...fokuszmotor hangja egy dolog, ezt tán a legegyszerűbb megoldani, de LV fokuszáláskor oda vissza végigmegy, ami ritka ocsmány egy dolog...akkor inkább húzd te kézzel, legyen inkább néha kicsit félrefokuszálva, mint félpercenként a tekerés szvsz.
foto témában, milyen "kisebb gépet" próbáltál? -én biztos nem vennék nikon dslrt a 7xxx széria alatt, illetve ha kizárólag kit üvegben gondolkodik a kollega, vszeg dslrt sem...de mint mondtam, az egyén igényén múlikhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Bozsana
tag
válasz Larry303 #24499 üzenetére
ahhh.megijedtemfélreolvastam már látom. most vettem egy d7100at, baromi sok mérlegelés után, de még a d5500 meg 5300 is szóba jött. kipróbálni sajna nem volt lehetőségem, de nem bántam még meg (kemény 4 nap alatt). de akkor jól tettem szerinted is hogy 7-es lett, mások is ezt javasolták inkább, meg a flickr is meggyőző volt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest