-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
válasz Motaba78 #25535 üzenetére
Én egyszer láttam ilyen hibát egy Canon 1D-n. Azt az okozta, hogy egy papír zsebkendő szösze ragadt rá a CCD-re, oda meg úgy került, hogy az objektív hátsó lencséjét a jóképességű papír zsebkendővel törölgette és az egyik résbe beszorult egy kis szösz... Az csak tisztítás útján sikerült eltávolítani, mert körtepumpával csak odébbment a szösz...
Szerintem vidd el a szervizbe és pikk-pakk megcsinálják.Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
hotkar
aktív tag
válasz Telomanikus #25546 üzenetére
Az enyém is ilyen, de nem "lett", hanem mindig is ilyen volt.
Hozzászoktam, ez volt a legolcsóbb.
A D90-nel és a D7000-rel nem volt ilyen bibi.
-
ssgt1981
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy a d3300 mennyire bírja az időjárást? Jövő héten utazom külföldre és egy két napra zápor várható.
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Canon topikban is feltettem ezt a kérdést, itt is megpróbálom
Egy Oly e-520-t (Olyt javíttatni kellene) cserélnék. Jelenleg egy Nikon1 S1-t használok, de rendesen felszerelni egy vagyonba kerülne.
Sok tájkép, természet és portréra lenne használva.
Amit eddig néztem, a két belépő váz, 1200 és 100D illetve 3200 18-55 DX VR II vagy DX VR 18.105 obival néztem. Edigiben venném meg.
AF fény az x szinű, nem a vaku stroboszkópozik, jól gondolom?
Másik a természetfotó. Madaraknál, egyéb gyorsan mozgó állatoknál esetleg egy 1.4x ? konverterrel gyors az AF? Jól sejtem, mivel nem 10Mp, kivágással is lehet szépen növelni a téma nagyságát különösebb minőségromlás nélkül?
Gondolom használt obikkal tele a padlás, ki lehet fogni jó áron erre a célra 70-300 stb objektívet.Sorry a hosszúra sikeredet kérdésért.
-
aleister
veterán
Az a baj a D3xxx sorozattal, hogy kevés keresztszenzoros fókuszpontja van. Így aztán a témakövetéses AF nem a legmegbízhatóbb rajta.
Igen, az AF segédfény fehér színű, és folyamatosan világít, amíg fókusz nem talál a váz.
Inkább a 18-105-tel vedd a gépet!(#25553) ssgt1981:
Pár csepp esőtől nem lesz baja. Ettől függetlenül törekedj rá, hogy ne legyen vizes!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
t.imi
addikt
-
phaseOne
tag
Sziasztok, az obis topic-ban nem nagyon kaptam választ ezért itt is megkérdezem:
Tamron 15-30-al van valakinek tapasztalata eddig? (esetlen olyannak akinek volt nikon 14-24-e is?) -
torzo
őstag
válasz phaseOne #25559 üzenetére
Az ilyen "drága" kérdésekre ritkán jön válasz. A 70-200/2.8 VC tami felülmúlt minden várakozásom, és mint tudjuk, a 24-70/2.8-ban sem csalódtak még. Azt gondoltam, nem lehet rossz a 15-30 sem, aztán e cikk alapján meg is rendeltem, néhány hét múlva már lesz tapasztalatom
-
-
*Ropi*
félisten
Minden gyártó úgy pozicionálja a termékeit és azok árait, ahogy neki tetszik, akár piaconként különbözően is. Az, hogy a 100D szenzora egy évekkel korábbi fejlesztés (konkrétan a 100D volt az utolsó, ami megkapta azt a szenzort, mert egyébként ugyanaz van a 60D, 600D, 650D, 7D1, 700D, EOS-M, EOS-M2-ben is), egy dolog...Viszont a termék maga a legkisebb DSLR címre pályázik - kifejezetten az Ázsiai piacot célozták meg vele az ottani emberek (az Európaiakhoz viszonyítottan) gyermekméretű keze miatt. És ugye egyértelmű, hogy az az egyik legnagyobb, külön életet élő piac a saját, önálló árképzésével.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Csabi850302
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, zoom objektív vásárlásában. Egy Nikon D5200 géphez kellene. Formula-1-et szeretnék fotózni. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Viperator
őstag
válasz Csabi850302 #25568 üzenetére
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
A Zéé
addikt
válasz Viperator #25569 üzenetére
ez fix obi
(#25568) Csabi850302
Honnan akarsz fotózni? Hol lesz a helyed? btw szerintem ha lelátón leszel, és nem is a legjobb helyeken, akkor inkább élvezd a futamot, mert olyan képeket tuti nem fogsz csinálni, mint a magazinokban, emlékképekhez meg szerintem elég a kitobi is.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
kellcucc
aktív tag
Nem rég megérkezett ez a kieg. A héten Szlovákiában voltam egy workshop (egyetemi rendezvény) keretén belül és hát rohadtul zavart, hogy folyton húzza a szíjat és irritál, hogy asszimetrusan ugyan picit is, de azért húzza a nyakam. Eléggé egy haszontalan kis jószág, ne vegyetek ilyesmit (Tudom volt ellenérv, de más indokkal, ettől függetlenül legalább kipróbáltam)
-
t.imi
addikt
-
szabacsik
őstag
Sziasztok. Egy D3200 -asba szeretnék akksit venni, de nem tudom milyet. Van ebay-en amit érdemes venni ? Mik a tapasztalatok? (gyári vagy utángyártott)
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
tjojo
tag
Sziasztok! Szerintetek mennyit érhet EZ a gép és a kitobi? Értem én hogy van plusz 1-1 gyári és utángyártott pótakksi meg az obihoz UV szűrő, de ha összeadom 150-be áll meg. Azt azért picit sokallom. 158e-ért találtam újonnan ugyanilyen kit-et, 3 év garival. A véleményetekre lennék kíváncsi, mert nem akarok egyből az eladó nyakának esni az árral kapcsolatban. Max 120-ra gondolok, tekintettel arra hogy használt, mégha tip-top állapotban is van és 2 év gari is van rá. Köszi a válaszokat előre is!
-
bandigno
senior tag
mivel ott az alkuképes megjelölés, nyugodtan indíthatsz egy árukeresős linkkel!
-
ThodEE
őstag
válasz szabacsik #25576 üzenetére
Szia!
Pót akkunak ezt használjuk van 1-1, egyik egy D5100be a másik egy D3100be teljesit szolgálatot, fél éve gond nélkül
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
tjojo
tag
Köszi! És tényleg van ugyanilyen "komplett" szett (18-55mm + 55-300mm) is újonnan 235-ért. Akkor teszek is egy próbát.
-
*Ropi*
félisten
Elárulok valamit: én is Canonos vagyok. Mi több: nemrég vettem egy 7D-t (ami arra a "hulladék" szenzorra épül). Viszont tudom, hogy mire akarom használni és nem várok el tőle olyat, amit nem tud. Meg azért van mellette 5D3-am is...
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Üdv Mindenkinek!
Nikon D3100 vázra gondolkodom fix 50 obiban.
Ha jól tudom oda 50 1,8G-t kell keresnem?
Ha idő közben feljebb váltanék vázban,akkor oda már használhatatlan lesz az 50 1,8g és 50 1,8 d-t kell vásárolnom?
Mert akkor lehet elöbb vázcserét kell beiktatni és utána az obit.
Méltó utódban miben gondolkodnátok kb: 250e-ig?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
A Zéé
addikt
válasz Krisz79 #25585 üzenetére
miért lenne használhatatlan a G? Teljesen jó az is mindenhova.
mi hiányzik a D3100-ból, miben szeretnél többet? És akkor már lehet gondolkodni az utódon. Mert kézenfekvő válasz lenne a D7100, de nem biztos, hogy tényleg szükséged van az extráira
Just a simple Lineman...
-
t.imi
addikt
válasz *Ropi* #25583 üzenetére
Láttam, hogy ott is írsz, gondoltam hogy 1-2 géped minimum lehet.
Nem vagyok márka fetisiszta, ellenben full amatőr az amatőrök között. Évi ~1-2000 kép. Canon 100 a mérete és az itt heverő objektívek miatt szimpatikusabb még mindig.
Viszont, minden létező tesztben amit néztem, a Nikont hozzák ki jobbnak. Aki átlátja, biztos mosolyog 1-1- íráson, én laikus lévén, fenntartással, de elhiszem.Ős E-520 után mind a kettő jó választás.
-
*Ropi*
félisten
Egy képfényező gép lényege a szenzor, mármint, hogy milyen képet tudsz belőle (Lightroom-ban vagy más raw feldolgozó programban) kifacsarni. Az adott két gépet összehasonlítva ebben jobb a Nikon. Fontos még a hozzáadott szoftveres tudás és hardveres funkciók (pl. a dedikált gombok) amik megkönnyítik a használatot, összességében az ergonómia: ezek már egyéni preferenciák, hogy kinek mi jön be és mi a fontosabb. Neked kell döntened.
-
Byk01
őstag
Attól, hogy a váz kisebb, az egész cucc mérete nem fog számottevően változni. Ellenben kapsz egy olyan vázat, ami kényelmetlen lehet (jó eséllyel). Fogd kézbe (ha még nem tetted), mert elmehet a kedved is tőle utána, ha meg látatlanba veszed, szívhatsz vele (vagy a visszaküldéssel).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #25592 üzenetére
En utolag szoktam, a DXO szoftver zajszuresenek Prime opcioja valami eszmeletlen durva. D90 vazzal keszul 1600-3200-as kepeket is ugy rendberakja, hogy meg egy kis utoelesites is belefer. Persze nem nyomdai felhasznalasra, de webre jo.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Köszönöm a sok segitő választ.
Amúgy mi a különbség a G és a D között?#25595) bandigno
A D3100 nem rendelkezik a 1,8 G rendelkezik fókusz motorral és ezért kell ilyen Nekem?
Az 1,8 D nem rendelkezik,de a váz igen?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
bandigno
senior tag
válasz Krisz79 #25594 üzenetére
A d3100-ban nincs beépített motor, ezért a G-s kell neked! Ebben az esetben az obiban lévő beépített motor teszi a dolgát! A D-s obiban nincs motor, ahhoz olyan váz kell (HA akarsz AF-et), amiben van olyan! Drágább vagy régebbi, de közép kategóriás vázakban van, igény (élesség, bokeh, súly) mértékétől függően sokszor megéri a D jelű obikat választani olcsóbban! De ez a Te esetedben most nem játszik még! Ha lesz új vázad, érdemes figyelembe venni, hogy van-e benne beépített fókuszmotor!
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz bandigno #25596 üzenetére
Mindenképpen szeretnék feljebb lépni,igaz még nem olvastam utána a témának,hogy mivel fog többet nyújtani
az újabb ,modernebb váz.
Hobby felhasználóként nem is tudom milyen irányba induljak el. Egy biztos: csakis Nikon vázzal tervezek "dolgozni". (összeghatár: 250e.-ig)
Jelenleg D3100 és 18-105 Vr obim van.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
aleister
veterán
válasz negyedes #25599 üzenetére
Szerintem a D5300 nem éri meg a felárat a D5200-höz képest. Akkor már inkább D7100.
Ettől eltekintve a kollégának szerintem egy D5200 a kihajtható kijelzőjével, bracketinggel, brutál szenzorral bőségesen elég lesz. Inkább gyűjtsön a megmaradt pénz mellé, és vegyen egy 85 1.8G, és a portrézás egy teljesen új dimenziója fog előtte megnyílni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok