-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozsana
tag
válasz Larry303 #24501 üzenetére
egy 28mm-eset már kapott (használtan az igaz) de már jobban szeretem mint a hozzáadott 18-105-st. kérdezni is akartam , és ha már itt vagy, használtad is... nem érdemes esetleg lecserélni a 18-105-est, kettő zoom obira? (24-70 között, vagy 16-85 közötti tartomány, ill a felette 80-200? fixnek még szeretnék egy 10 körülit mindenképpen) Igazából amit én szívesen fotózok: tájképek, erdők, tavak stb. Épületek . Emberek nem fontosak, max a kiskutyámról csinálnék esetleg képet (beagle, jó képet akkor lehet ha alszik- mozgás közben még sosem sikerült, de ha van erre jó tipp, akkor elfogadnám tudom, hogy vannak ezek az előre beletett programok mint háziállat, tájkép, gyertyafény stb, de valahogy nem érzem ezeket olyan jónak.)
-
Larry303
addikt
válasz Bozsana #24502 üzenetére
16-85öt nagy megelégedéssel használtam a 7100esen..bár többnyire csak 16mmen...szal lehet egy 12-24dxel jobban járnál, illetve e fölött egy két fix...50es 85ös pl, nekem kb 150mm felett kevés fotom van, valahogy nincs szükségem erre a tartományra...
kutyushoz mondjuk lehet jó lenne egy 70-200 fényerősebb kiadásban oda ugye szép záridő kell majd, hogy a kutyus éles legyen...a gép fokuszrendszere viszont alkalmas rá, szal többnyire az üvegen múlik majd.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Bozsana
tag
válasz Larry303 #24503 üzenetére
valamiért bennem az él, hogy az 50 meg a 85 az portrézáshoz jó. de akkor ezek szerint jó lenne természethez is? igaz az, hogy 3xos zoomig "szabad" obit választani? a felett már veszít a jó minőségből a kép
szeretnék majd holdat is fotózni, ahhoz majd szép nagy obik kellenek. -
Mézes B Ödön
csendes tag
FX - DX mélységélesség kérdésem lenne.
Ugyanolyan beállításoknál (azonos tárgytávolság, azonos látószög), hány fényértékkel nagyobb rekeszt kell a DX kamerákon beállítani, hogy pont ugyanazt a mélységélességet kapjuk mint meg mint egy FX szenzornál?
Illetve a mélységélesség különbség fényértékben mérve mindig ugyanannyi FX és DX között, vagy változik valamelyik tényező (pl. vizsgált látószög) függvényében? (Feltételezem, hogy állandó)
http:\\bolondgombak.hu => a legjobb gyerekmesék!
-
Larry303
addikt
válasz Bozsana #24504 üzenetére
nem akarlak megsérteni, de úgy látom, hogy még magad sem tudod mit akarsz, nincs is ezzel gond...lövöldözz még egy kicsit a kit-zoommal és döntsd el, hogy mi az ami a te fotozási szokásaidhoz-témáidhoz a legmefelelőbb...majd ezután jöhetnek a fixek illetve a speckóbb zoomok...nem lehet a kérdésedre exact választ adni, ezt neked kell megtudnod...egy példa: van tájképem 16mm től 300mm-ig most akkor milyen választ adjak?
Mézes B Ödön: ez egy nagyon jó cikk, aki még nem tette olvassa végig sztem
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Byk01
őstag
válasz r3dsnake #24482 üzenetére
Miért ne működne?
Nem egy pro stabi, de hozza pl. az 55-200 VR szintjét. Ugyanez képminőségben is. Kitobi, nem több, nem kevesebb."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Nikon D90-en levált a markolatnál a műbőr (ahol a hüvelykujj pihen). Megpróbáltam kétoldalú, méretre vágott ragasztócsíkkal visszaoperálni, de ugyanúgy elválik. Tud valaki valami más ötletet, hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Colonel993
senior tag
válasz Aaron14 #24510 üzenetére
1.) Nikon Kft... sok sok ezer HUF és cserélik
1.) E-bay, gumiszutyi berendelése olcsóbban, várni 22 napot... aztán ügyesnek lenni felragasztáskor||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Salex1
őstag
Gyerek fotózáshoz keresnék valami ruha hátteret (kb. 2m*3m), hol érdemes megnézni és milyet?
-
Serius1974
tag
Sziasztok!
Nikonra, minolta MD átalakító nincs valakinek? (lencse kell a végtelenhez?) -
Colonel993
senior tag
válasz Serius1974 #24515 üzenetére
Nikonra kb mindenhez lencsés kell a végtelenhez...
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok, tanacsot kernek azzal kapcsolatban, hogy egy hetre eloszednem a regebbi gepemet egy D3100et, viszont van vele egy apro problema. Alapvetoen nem tudom, hogy a tukor vagy a mattuveg koszos-e (a kereso biztos nem), de amikor belenezek a keresobe akkor ilyen kis szoszoket es porszemeket latok. A kepen viszont nem latszik semmi, tehat semmifele kephibat nem eredmenyez. Ilyenkor egy tisztitasra vagy hasonlo muveletre hova vigyem el a gepet illetve mi a teendo?
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Real_Necro
veterán
Tisztításra Nikon szervíz Fóti út.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Bozsana
tag
sziasztok!
d7100 hoz távkioldót mit javasolnátok?
sajna szabad kézzel még vagy már nem nagyon megy a mostani borús fényviszonyok között. állványom már van, gondoltam beszerezném ezt is, de nem nagyon látom felsorolva a nikonokhoz ajánlott kioldóknál. -
Kean_Sorbo
őstag
-
gab.m
senior tag
válasz Kean_Sorbo #24521 üzenetére
Az szep ez az ebayen ketszaz forint szallitassal es elemmel egyutt.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Bozsana
tag
és jó?
-
szab13
aktív tag
Előre elnézést, ha hülye, amatőr a kérdés, hiába guglizok , nem értem a választ.
A 9-, 21- és 39-pontos dinamikus AF mit is jelent pontosan?
azt írja, a kézikönyv, hogy a környező pontok alapján számítja az élességet. (vagy aktiválhatja)
Itt ugye nem vált fókuszpontot mint a 3D-nél?! Akkor, hogy számítja, aktiválja?köszönöm
-
Real_Necro
veterán
válasz Bozsana #24529 üzenetére
Nem szükséges dombornyomott kártya, de az alábbi topicok segítségedre lesznek:
Összefoglalót lenyitva találsz bőséges leírást a regisztrációról.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Bozsana
tag
válasz Real_Necro #24530 üzenetére
köszönöm!!
-
r3dsnake
nagyúr
Ennyiért 15 db-ot lehetne venni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz r3dsnake #24534 üzenetére
Még egy árazós hozzászólás, és visszaviszem, majd veszek az árából 50 tollbetétet. Aztán megyek a TV távirányítóval fényképezni (azon legalább sok gomb van, így menőbb leszek). Gyorsan kellett, nem volt időm várni az ebay-es mókusokra. Egyébként az akkut, az 55-300-as objektívet (igaz ezt segítséggel, az esetleges adók miatt), stb. onnan rendeltem.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
fireman123
őstag
-
sanyirigo
senior tag
-
Andrew31
senior tag
válasz fireman123 #24537 üzenetére
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Colonel993
senior tag
Esetleg akadna valakinek tapasztalata nem garanciális nikon üveg fókusz kalibrációjának költségéről?
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Bozsana
tag
válasz fireman123 #24537 üzenetére
azt hittem vicceltetek a 200 ft-tal....
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Bozsana #24541 üzenetére
Tényleg ennyi. Persze lehet venni Nikont is 7ezerért, ami ugyanez. Érdemes szétnézni ilyen apróságok után eBayen, mert töredéke áron lehet hozzájutni kiegészítőkhöz. Ráadásul 200ft-ért a postaládádba kerül a világ másik feléről (míg belföldön egy levelet nem tudsz elküldeni annyiért...).
-
Serius1974
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy RAW formátumban fotóztam, majd PS -el lementettem a képet JPG formátumba, mindennemű változtatás nélkül. Eredményül, a JPG állományom, sokkal elmosottabb lett, fakóbb színekkel a RAW -hoz képest! Természetes ez? A Nikon Capture NX -el is hasonló lenne az eredmény?[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Serius1974 #24543 üzenetére
Úgy érted mindenféle utómunka nélkül letömörítetted jpg-be?
-
Serius1974
tag
válasz Real_Necro #24544 üzenetére
Igen.
-
Throme
veterán
Nikon saját sw-e átveszi a vázadban beállított élességet jpg-be mentéskor, ha nem nyúlsz hozzá (nyilván módosítható).
Egyéb sw-ben meg az általad korábban beállított élességet (pl: preset) vagy a sw default beállítása szerinti élességet kapsz jpg-ben, ha nem nyúlsz hozzá...Ha nem akarsz hozzányúlni a képekhez, akkor inkább jpg-ben fotózz szerintem.
-
veterán
válasz Throme #24546 üzenetére
Akkor már inkább CNX - az figyelembe veszi a váztól kapott beállításokat.
Viszont ha a srác fél év múlva úgy dönt, hogy mégis belenyúlna valamelyik képbe, akkor még mindig lesz rá lehetősége (nyilván ha addig nem törli ki, aka "vágja kukába a negatívot").
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
drumkiller
csendes tag
válasz Kean_Sorbo #24535 üzenetére
nagyon érdekesen hangzik ez a TV távirányítóval a távkioldás bár nekem nincs, de nagynénémnek van egy D3200-as, egy próbát megér? ha sikerül tuti felsikít
(milyen márka a távirányító?) -
chipi-85
senior tag
Sziasztok!
Vakut szeretnék venni; 4 vaku közül nem tudok választani:
Meike MK 950 II
Meike MK 910
yongnuo YN 568 EX II
yongnuo YN 565 EX IIMi a véleményetek ezekről a vakukról?
-
Chris Kiki
senior tag
Gondolom nem került rá Unsharp Mask. Azt hiszem a gépből kikerülő jpg-re automatikusan megy valamennyi.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest