-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
:-)
Ugyanaz a kettő csak a tesztoldalon beszurtak elé egy af-et.Ha továbbolvasod ott van az is hogy sp di vc usd
Ez az egy modell létezik a tamronak ami Vc(képstabilizátoros) ebből a teléből ezzel az átfogással.
52e ért olvasd el jól mert annyiért nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz forceberg #25953 üzenetére
Ez a bajom nekem is. A taknyodzó 50-esem (tudom régen istenítettem, mea culpa) én is gondolkoztam mostanában, hogy cserélem, de annyival kevesebb taknyot nem generál a G, az 1.4-es meg megint ugyanolyan semmilyen élességű 1.4en (és most nem a tűző napról és a tökéletes utómunkáról, hanem a szar fényviszonyok között kihullott nyersről beszélek).
Kéne egy 1.4g ilyen 70-80 körül használtan, aztán vinném mint jancsika a fagyit."Super perfundo on the early eve of your day."
-
forceberg
veterán
válasz spanyoll #25956 üzenetére
Próbálj ki majd egy 1,8G-t.
1,8-on is simán jó, de jó bő fényfoltos háttérnél én 2.2-2,5-től szeretem használni, kb.ott vetkőzi le a macskaszem effektet(igaz ez csak az FX gépeket érinti).Ed Parker:
DE!
Olvasd el a cikket! Milyen újság ez?9 kerekített rekeszlamelláról ír, ami csak az 50/1,4G-re igaz.
Az 1,4D-ben 7 db egyenes lemezből áll:
[link]http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
Ed Parker
nagyúr
válasz forceberg #25960 üzenetére
Mi számit komolynak?
A digital camera world egyik lapja, ami csak nikon.
Jo cikkek vannak benne, de elírások lehetnek mindenhol.
Most elég gáz, sztem ezen nem sokan akadnak fent, hogy 7v 9 lamellás, de jogos az észrevétel.Ez szerintem sokkal nagyobb gáz, mikor a mester objektívsapkával lő illetve komponál
-
Real_Necro
veterán
válasz #65675776 #25966 üzenetére
Pár hete egymás után fotózgattam a N 105-ös, T 17-50-es majd N 50 f/1,8G-vel. Az 50-es fixnél valahogy kicsit olyan érzésem van, mintha zöldebb szín felé húzná a képet. Eddig nem tűnt fel és lehet csak a fények játéka, esetleg tapasztalt már valaki hasonlót?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #25967 üzenetére
Biztos, mire az 50-es került sorra, már üres volt a boros üveg, azt jobban kijött a zöldje
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
válasz Real_Necro #25967 üzenetére
Ez a bevonat típusától függ. Ha igazán durva zöldbe hajlást akarsz, akkor szerezz egy Prakticar 50 1.8-at. Filmes gépeknél, ahol ugye nem volt WB állítás nagyon kijött a bevonat hatása. Az akor létező Zeiss üvegekhez képest igencsak szembetűnő volt.
-
A Zéé
addikt
a drágább újabb, a továbbfejlesztett verzió.
Komoly tesztet még nem láttam róla, összehasonlítót meg pláne nem, de elég sok minden változott, nem biztos, hogy ki szabad indulni az olcsóbb teljesítményéből: a VR II kompaktabb, összezárható, máshogy nő a tubus zoomoláskor, más lencsetagokból áll.
Ami közös, hogy ennyiért egyiket se venném meg
Kitből kivéve, vagy keveset használtan 40k körül lehet venni a sima VR-t, és sokkal többet nem is adnék érte. Alap teleobi, korrekt minőséggel, de semmi extraJust a simple Lineman...
-
bigsee
addikt
Annak van jelentősége, hogy egy obi mondjuk fém bajonettes (azon kívül, hogy tartósabb)? Az enyém az (kit 18-105), viszont neten képeken szinte csak műanyag bajonettest találni.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
jasonka
aktív tag
-
törölt tag
válasz bigsee #25973 üzenetére
Honnan szereztél fémbajonettes 18-105-öt? Az eredendően műanyag bajonettes.
Nehezebb obiknál számít inkább. Azok esetleg el tudnák hajlítani a bajonettet ha műanyagból lenne.
jasonka: Akárhol nézem a teszteket, akármilyen körülmények között készültek azok, mindenhol azt látni, hogy minden rekesznél életlenebb, mint az 1.8G. Szóval az egyetlen előnye az a 2/3 FÉ, cserébe minden másban rosszabb. Ha meg mindenképpen kell a nagy fényerő, akkor 100k körül inkább veszek egy 1.2 AI-t.
[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
válasz #65675776 #25975 üzenetére
Nos hát :
Érdekes módon az 1,4-es középponton 1,4-en jobb, mint az 1,8-as 1,8-on (az igaz, hogy a széleken nem.)
F2,0-n csak az 1,4-est vizsgálták, ezért a legközelebbi egyforma rekesznyílás mindkettőre a 2,8- ahol megint csak az 1,4 a jobb - még a széleken is...Én ezt látom. És a bokeh-ről még nem is beszéltem...
(Félreértés ne essék : az 1,8 G is egy REMEK objektív, és ár/érték aránya valóban sokkal jobb...)
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
atok666
őstag
válasz #65675776 #25978 üzenetére
Azert kiindulasi alapnak csak jo, nem? Mi alapjan dontson az ember? Az alapjan, hogy vki beirja a formura, hogy szerinte nem eri meg az 1.4 a felarat? Meg hogy ar/ertek blablabla? Az elesseg meg elegge relativ dolog. Hany kepedet dobtal ki az miatt, hogy nem volt "elegge eles" (en mondjuk egyet sem, de valszinuleg en igenytelen vagyok). Ha pl. csak jobban tetszik neki a mas karakteru bokeh, vagy a picit kisebb dof, akkor miert ne vegye meg?
Atok
p.s. nincs 50/1.4g obim
-
aleister
veterán
válasz jasonka #25977 üzenetére
Ilyen 10-20-30 eltéréseket nem érdemes nézni. Minőségi szórás, mérési pontatlanság, stb. Szemmel meg pláne nem veszel észre különbséget.
Ha leveszed az 1.4-es f1.4-es oszlopát, akkor majdnem tök ugyanazt tudja optikailag a 2 üveg. Az én olvasatomban az 1.4-nek egyetlen előnye van: a bokeh. Van akinek megéri ez a majdnem dupla felárat (új árakkal számolva), de sokaknak nem.
Természetesen, ha a pénz nem szempont, akkor egyértelműen az 1.4-et kell venni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Vyndree
őstag
Ezt az obit Nikon 50mm F1.8 E rá tudom tenni a D5000-re adapter nélkül? Ebben ha jól látom nincs AF, de a vázamon (D5000) úgyse lenne, ez pedig fele annyiba kerül. Manuálozni szeretnék, gondolom a vázamon ugyanúgy működik mint a Nikonr 50mm F/1.8 D AF-vel, vagy rosszul gondolom?
Esetleg még ezt néztem, ez 15eFt lenne: Nikon Series E 50mm 1:1.8 1.8/50 ezt érdemes? Mert ennyiért nem veszek M42-est + adaptert és állok neki barkácsolni vagy jó lesz a végtelen fókusz vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jasonka #25979 üzenetére
Szintén szintetikus a DxO. Nem igazán érdekel, hogy egy laborban mindenféle tesztábrákról és kontrollált körülmények között mit mérnek rajta, és milyen színes-szagos, izgő-mozgó flash animációkat készítenek róla. Főleg, hogy nincs közvetlenül mellette semmi, azaz nincs valódi közvetlen összehasonlítás. Arról nem is beszélve, hogy a labortesztek szinte mindig közeli fókusszal készülnek.
Többet ér a szememben egy olyan teszt, ami életszerűen, valós körülmények közepette készült. Pl: [link] vagy akár [link]aleister: Ja, 58 mm f1.4. Vagy egy Noct-Nikkor.
Vyndree: Természetesen rá tudod tenni, csak nem lesz fénymérés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ed Parker
nagyúr
Van valakinek 35mm obija fx-re?
Eladom a sigma 35/1.4Art obimat, egy könnyebbre váltanék, sajnos ez egy elég súlyos darab, még ha optikailag hibátlan is.
Vélemények érdekelnének, hogy ki milyet ajánlana.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vyndree #25989 üzenetére
Miért akkora probléma, ha nincs fénymérés? Évtizedekig elvoltak nélküle a fotósok. Kicsit gondolkodósabb, számolgatósabb így, de DSLR esetén ha egy kép nem sikerül, maximum készítesz egy újat. Meg kell ismerni hozzá rendesen a gépet és az obit, utána annyira nem nehéz meghatározni az expozíciós adatokat.
-
80hun
addikt
válasz #65675776 #25995 üzenetére
És sem azt mondom hogy lehetetlen.Azért irtam jó játék lesz.
Megérí úgy is probálgatni legalább kiderül érdekli e a manuálozás.
Van pár nikon-os ismerősöm aki ezek után vett a nikon mellé milc-et mert bejött neki az érzés :-)
Az élkiemelés, blenagyítás v. a fénymérés nagy segítség a fókuszálásnál és a kép elkészítésénél..
Aki kicsit mégtöbbet szán rá az vesz egy Evf-keresős milc-et úgy már nagyon tuti a dolog. -
törölt tag
DSLR-be max egy törőékes mattüveg kell*. Semmi extra. Van egy manual 2.8-as 135-ösöm, nos azzal élmény élességet állítani. Szinte nulla DoF-ja van neki. (Mondjuk AI-s, szóval fénymérés van.)
De sokáig ugye még ez sem volt, maximum egy raszterkör, ami csillogott ha nem volt éles a kép. Lásd pl Zenit-ek.
Valahogy csak meg kellene hekkelni a Helios-t. A bázistávot már kb sikerült bekorrigálni, csak ugye ehhez le kellett szednem a rekeszemelőt, úgyhogy a rekesz maga önbeálló. Oda áll, ahova neki jól esik. Valahogy - lehetőleg kulturáltan - rögzíteni kellene.
-
Vyndree
őstag
Nem szeretnék két gépet. Most ez a dslr van, majd ha egyszer eladom akkor talán lesz egy NEX, de Nikon soha többet. Egyenlőre marad, nem olyan kapós cucc ez hogy pár hét alatt elmenjen. Egy ideig azon voltam hogy lecseréljem, de meguntam. 18-105-ös VR obival hirdettem egy darabig a D5000-esem, de 20-30k-nál nem jött jobb csere ajánlat, így leszedtem. Nem szeretnék mindenáron megválni tőle, pedig most lett volna egy jó 200mm-es Pentacon M42 obi nagyon jó áron, majd legközelebb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok