-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz imyourfriend #21750 üzenetére
leírta már egypárszor, miért nem
amúgy halottnak még tényleg nem halott, de az új technológiák lassan túlnőnek rajta.Just a simple Lineman...
-
JohnyBlue
addikt
válasz imyourfriend #21750 üzenetére
Amikor ekv 150milin félkézzel lezserbe lődözöl egy modellre miközben cigizel és látod, hogy 10 ből 10 klatty betalál és élesebb kép pottyan ki belőle mint egy tükrösnyócdéhaccázecergiganemtommiből...
Akkor jön az, hogy vigyorogsz mint p*nci a lavórban és mondogatod kell a f*sznak tükrös masina
m3ss: amikor megláttam, hogy kutyus lájvjúval dógozik besírtam a röhögéstől
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
aleister
veterán
Ez egy olyan dolog mint hogy a plazma TV technológiája is halott, mégis akinek a képminőség számít, az azt használ.
Ha pár év múlva venném az első komolyabb gépem, feltehetően én is milc-et vennék ettől függetlenül. Addigra kétlem, hogy lesz a tükrös rendszernek említésre méltó előnye.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Anubis_9 #21739 üzenetére
En azert biztonság képpen csinálnék pár képet állványról is egy 45fokos skálán hogy biztosan kizárjuk a júzer errort.
Nekem kenonon volt az 50/1.8 ilyen, a harmadik pontosan fókuszált.Madgie: a tükör annyira halott, hogy a foci VB-n milcek csattogását hallottuk folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz aleister #21754 üzenetére
Nekem Fuji X-t1 birtoklása mellett sem akaródzik lelépni a tükrös vonalról.
Nikon váz megfelelő, csúcskategóriás Nikkor optikával nem téveszt. D600/d800/24-70_2.8 kombókkal nem volt tévesztés, nem volt shi(f)t, viszont volt veszettgyors AF. Most d7100/85_1.8 G, sőt, tami 17-50_2.8 is pontosan dolgoznak, tempó is elfogadható.
X-t1 sosem téveszt, kitobija is elég jó, de minden pozitívuma mellett még mindig érezhetően lassú, meg néha az a qrva huntolás. Kell még a tükrös! Nagyon is![ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
m3ss
veterán
válasz JohnyBlue #21753 üzenetére
multkor ejjeli fotoknal en is kiprobaltam citadellan...persze 1/60-on utolag kiderult minden lv-s kepet beraztam. de lassu..korulmenyes touch nelkul a 6d lv. meglovok 5 kepet addigra, mire lv-vel egyet. hamarabb vennem elo az eosm-et minth 6d-vel lv-zzek.
lehet el is kene adnom az eosmet, nincs nagyon hasznalva...azert h evente 1-2x hedi kattintgasson vele. mondjuk kerek-perec kijelentette h 5d-vel nem akar fotozni(#21757) madgie tegnap pont megneztem par a7 reviewt, pl digitalrev. azert eleg sok kepen mert neki az af emberek helyett a hatterre...persze lehet kai volt bena. meg a gordeszkas teszteknel is...mutogatja h azert el lehet kapni gordeszkazokat is mozgas kozben..persze csak a fokusz 30m-rel hatrebb volt a keritesen mindig
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
madgie
titán
Sony-tól mit vársz? Az A7 széria ezer sebből vérzik (és mégis veszik a fullfrém-fetisiszták).
szerk: egyébként az Olympus hajlamos még időnként arra, hogy a fejre húzott AF mező ellenére elmenjen az élesség a (kontrasztosabb) háttérre. AF-ben a Pana igazán jó, de ott meg a színek...
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz madgie #21761 üzenetére
"AF-ben a Pana igazán jó, de ott meg a színek..."
ezt en sosem ertettem, vagy foglalkoztam vele. canon szinek, nikon szinek, pana tonusok...hagyjuk mar. olyan tonusok lesznek amiket csinalok
az a baj engem az oly szenzormeret miatt nem igazan erdekel. es ahogy elneztem a kepeiteket azert a 45 1.8 elessegetol nyitva nem dobtam hanyatt magam. viszont a fuji 56 1.2, 35 1.4 sorra kivancsi lennek nyitva.
azert tukrosre ar/ertekben obik meg mindig olcsok. ez az igazi elony talan, meg nekem az ovf. egy 75 1.8 uj arabol kijon mind a 4 obim (teny h nem is olyanok mint az)..es meg egy vaku is.jaa amin pislogtam. a focus peaking a7 videoban...amikor sargan "korberajzolja" a fokuszsikot...pff. hat igy videobol az durvan jonak tunt. el tudom kepzelni ha vki belejon, tobb eles kepet csinal igy mozgo emberekrol mint tukrossel...csak azert tuti faraszto vegig "videojatekozni" a fenykepezogepen...mondjuk egy eskuvon tizenpar oraban. azert utana rogton megneztem ezeket a 0.95-os uvegeket
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Keresek neked pár RAW-ot ezzel a két Fuji fix-szel, ha kell
Színekben meg nem, nagyon nem, volt egy lagzim, amit három különféle vázzal nyomtam végig (nem fizettek érte, nyugi, családi volt), ne tudd meg, mint összesz*ptam a színekkel... látni, hogy néz ki Fujin ugyanaz, aztán a Pana döglött színivel zsonglőrködni. Agyhalál.
szerk: a videóban kontrasztos kerítésen szórakozott a peaking-gel, azt hiszem. Arcon azért jóval kevesebb a kontraszt.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz madgie #21764 üzenetére
engem a wb szokott szorakoztatni, foleg ha esetleg egyik vazzal vakuzok, masikkal meg nem...
"szerk: a videóban kontrasztos kerítésen szórakozott a peaking-gel, azt hiszem. Arcon azért jóval kevesebb a kontraszt."
mondjuk igen, a keritesen lehetett jol latni. azert kiprobalnam milyen lehet...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
Sajnos igen.. telibe, atom pontosan, zéró tévesztés, 2.8, 5.6, tökmindegy min vagyok, leszarja a shift-et és mindent + arcfelismer és szemfelismer. Iszonyú jó. Kéne egy D900, milc verzióban: külső marad, belül meg legyen full milc tech, a 810 szenzorával. Bocs, nem, inkább egy 40MP-ssel, az natív 8K-ban fotózna. Jujujuj, ébresztő kutyi ...
-
nagyúr
szerintetek megéri a D5300-at venni a D3300 helyett a jobb AF rendszere miatt?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
r3dsnake
nagyúr
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #21766 üzenetére
en a dokkoloban bizok. hozza sem nyulnek a mostani soromhoz ha lenne canon kalibralo szoftverem ha talalnak, boven eleg elesek nyitva is. obik fokuszpontossaga/kalibralasa a gyenge lancszem. azt nem ertem csak, ha nem akarnak kiadni ilyen softwaret, mint pl sigma, akkor miert nem csinaljak meg tisztessegesen szervizben?
aztan ki tudja, lehet az art+dokkolo kombo sem lesz gyogyir az af-re...kivancsi lennek. vki adhatna kolcson egy artothttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Ed Parker
nagyúr
válasz madgie #21757 üzenetére
Most ne a magyar fociból indulj ki
Értem én a milcek létjogosultságát, egyre jobbak,fejlődnek,csak azert ilyet kijelenteni hogy a tükör halott egy Dslr fórumon merész
Mindenesetre ha ez a jó megoldás, akkor valamelyik nagy gyártó majd úgyis piacra dobja, add be a nikonhoz mint kaizen ötlet, azt ha megvalósul, kapsz egy valag zsét -
törölt tag
Hát figy, az Art-ok dokkolójával legalább be lehet azt lőni, hogy egy zoom különböző gyutávokon ugyanannyi vázkorrekciót kérjen (vagy akár semmit) és a Nikonosok bentebb vannak eggyel máris (a Canonosok is, csak ott eleve lehet két gyutávra finomhangolni, nálunk csak egyre). De butuskák amúgy, hogy CaNikonék nem adnak ki dokkolót úgy, mint a Sigma. Sok szervízkínt spórolnának meg vele. Az olyanok, mint mi innen a legtöbben, simán értenénk hozzá, hogy szépen belőjük az üvegjeinket a vázhoz és kész, go. De a shift-re ez sem megoldás, tehát a mostani nullából eljutnánk úgy kb. félútra. Az is valami..
-
Mercutio_
félisten
válasz Ed Parker #21773 üzenetére
Kicsit hitelesebb olyan szájából aki évekig nyúzott dslr-t jó üvegekkel, és tudja mit és hogyan szokott fotózni mint amikor egy kezdő, vagy milc-et nem/alig próbált állítja az ellenkezőjét
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #21775 üzenetére
hja, en meg el is viselnem h 1-2 evente beadom nekik az obit, de akkor csinaljak meg tisztessegesen. bevittem 50 1.4-et, tavolra pontatlan. persze belottek 50x gyutavra...meglovok 20m targytavnal egy csoportkepet, f5.6..jarda eles az emberek elott 5m-re, ok mar nem. meg jo h tobb obival, geppel is lodozok.
shift...odaig meg nem jutottam el ha eljutok odaig h targytavolsagtol fuggetlenul pontosak legyenek az obik, majd akkor raerek foglalkozni azzal...haha. de mindjart meg is nezem oket photozoneon...lehet az is beleszol a jatekba nalam is.
kalibrald be a tamront 2.8-ra, aztan modellfotozz ugy. vagy kalibrald f4-re es vegyel melle egy 85-ost. vagy az is shiftes? ne legyenek irrealis elvarasaid, hogy a kozel 1 millas setuppal rekeszelhetsz kedvedre, shift nelkul
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Troll Amúgy a Tamim -3-on van, normál üzemre (fázisalapú, keresős használat) lőve, így f4-en és szűkebben már végig jó. De szombaton fotózok, félalak, portré, akkor 0-n lesz és LiveView rulz .. megnézzük, sumákol-e a hölgyike kontaktlencsével valamit..
@ Ed Parker: még nem halott, de 2-3 év és felzabálják a fullframe milc-ek az összes csattogót. Ez eddig nem volt választás, hogy milcet akarsz-e: ahogy madgie írta, a gyártó megszabhatta, hogy kis szenzor milc, nagy szenzor -> tükör, fázisalapú AF, stb. és ennek minden nyűgje (közbe meg fossa alá az ultraborotva felbontóképességű 24-36 MP-s AA filter mentes szenzorokat, csak minek).
A trend fordulni fog: az emberek nem akarnak már féltéglával csattogni. Az eb ott van elhantolva, hogy eddig a tükrös, nagy, bumfordi és nehéz gépek voltak a minőséget produkáló szettek. A pórnép fejében ez maradt meg, csak azóta eltelt pár év, fejlődött a félvezetőipar egy rohadt nagyot (és teszi mai napig) és már jó ideje jönnek ki olyan "zsebgépek", amik elképesztően szép képeket köpnek ki magukból pici létükre, bőven meghaladva az átlag igényeit. És mikor egy ilyen "komolyabb" valami megvan 150-ből és látják a végeredményt, esze ágában nincs senkinek tükröst venni, erre rájön még a hipster faktor, a design-gépek (hófehér, stb), lassan az android integráció, wifi, egyéb megosztó képességek és a tükrös hullát, miután jól agyonverték, szépen beborítják a sírba, hogy örökre nyugovóra térjen.
Egész Ázsia milcezik már, itt meg linkelgetjük a komolyabb milcre váltó professzionális fotósokat, akik ebből élnek, ebből etetik a családot, fel merik tenni életüket kvázi egy totál más technológiára és hozzák ugyanazokat az eredményeket, ha nem jobbakat...
Ez a topic 5 év múlva szerintem kongani fog, néha benéz ide valaki a szokásos kérdésekkel, például: "Sziasztok, 7 éves D800 vázat szabad még venni, 300e expóval, 100e Ft-ért?" és jön rá a válasz, hogy ááá a gumi megnyúlt, meg berázza a gépet, meg a szenzora elavult, stb, hasonlók, míg lesz majd egy Nikon MILC topic, ami naponta generál 2-300 hsz-t és a legnagyobb problémánk az lesz, hogy kinek milyen firmware frissítés után hány másodperc alatt tölt fel Facebook-ra a legfrissebb képe (vagy Picasa-ra, 500px-re, és a többire). Vagy hogy van-e 4G-je, 3G-je, akárhány G-je a hegyekben de még azt a morbidot is el tudom képzelni, ahogy a professzionálisabb felhasználóknál, akiknek kell a méret, a jó fogás, a tank felépítés és az, hogy télen a hóban síkesztyűben is tudjanak fotózni vele, lehet ők még telefonálni is fognak vele egy bluetooth headseten keresztül, mert az áramkör és a SIM foglalat ott lesz a CF és SD kártya slotok mellett. Például sorozza a focimérkőzést, vagy kint van F1 terepen, miközben a fotós stábbal kommunikál, akik akár még azt is láthatják a pálya szélén a bódéban ülve, amit maga a fotós lát a munka közben (sőt, innen már csak 1 lépés a távvezérelt fényképezés a pályán fotósok nélkül három lábon álló gépekkel, lol).
Kiii tudja, mit hoz a jövő és létjogosult minden, amit leírtam, egyedül a piac mondja majd meg, mire lesz igénye és ma már nincs olyan, hogy trendet diktálunk: ahogy Kína elkezdte az autógyártást, BMW koppintásokat, Dél Korea, stn.. ugyanúgy elkezdi majd egyszercsak a Nicon és Kanon nevű márkákat gyártani, amik megszólalásig hasonlítanak Japán eredetű tesóikra, csak éppen állva lesz**nak ha kéred. Na, akkor lesz majd móka és kacagás ....
Én úgy látom, most van kicsúszóban a teljes professzionális fényképezőgép-piac (potenciál) a két nagy kezéből. Még tudnak reagálni. Még. Ha van a polcon, de legalább félkész állapotban DX és FX milc nagyvasuk.
Az Oly mérete amúgy cukiság volt. És abszolút nem legó, wow, egy kis mini öntöttvas darab hatását kelti. Súlya van, semmi nem kotyog benne, masszív kis dög. De egyszerűen vigyorgás van.. hát JohnyBlue fejét kellett volna látni, miután az első pár képet elkattintotta vele a modellről.. kérdeztem vigyorogva, "na???" - erre ő rámnézett félszeg-vigyorral és "áááá....." csóválta a fejét, hogy ilyen nincs.
De, van
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #21771 üzenetére
"Óóó basszus így kopaszodom ?"
Szerintem csak Kutyus obija odébbshiftelte a hajad is...
Orsi mit szól, hogy "nagyerdőben" jányok pózolnak neked?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
r3dsnake
nagyúr
válasz #40935168 #21780 üzenetére
Én a milccel jelenleg még úgy vagyok, hogy zsebgépnek tök jó, ráadásul régi obikkal is van végtelen fókusz, így kísérletezgetni is lehet, de hatékonyság és kényelem szempontjából nem tudnám a milcemet minden feladatra használni. Majd ha lesznek nagyobb szenzorok, rengetek dedikált gomb, és rendes tárcsák rekeszhez/záridőhöz (meg az ISO-t nem a menük mélyére dugják el), akkor valószínűleg nem érezném szükségét annak, hogy dSLR legyen a fő gépem. Amúgy nagyon szimpi ez a milc dolog, de még idő kell neki. Pl. dSLR-nél néha nagyon zavaró a csattogása, pláne ha valami előadást fotóznék.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz #40935168 #21780 üzenetére
Szép vizio ez, majd az idő mutatja hogy mi lesz ennek a vége.
Annak idején az analóg korszakban is jött a polaroid, mint űr teknika, 1 perc és kész a fotó azt ma már ki emlékszik rá?
Van benne ráció amit írsz, egy dolog viszont mindig ugyanaz marad, amíg az egyes vázakat el tudja adni a két nagy 5-6000$-ért bolond lenne kihozni zsebgépeket, amiből nem lenne akkora bevétele.
Aztán ott vannak az üvegek még, nálunk sokkal okosabb emberek ott fent biztosan 6x átgondolták ezt hogy merre tovább, mégha a logika és ésszerűség téged igazol.Majd kiderül pár év múlva, mi lesz a húzó termék a nagyoknál.
Csinálhatja itt a Sony az rx1-es zsebgépeket, 5Dmkiii áron, szűk réteg az aki erre rákap. -
JohnyBlue
addikt
válasz atok666 #21783 üzenetére
Folytatom: erre ő rámnézett félszeg-vigyorral és "áááá....." csóválta a fejét, hogy ilyen nincs."...ha' de hogy lehet az hogy a gép megismeri a kislány fejét és azon azt a szemet ami előrébb van és oda mindig betalál a fókusz? Hogy van az hogy fél kézzel kattingoltam és jöttek az olyan éles képek, hogy vaaaaa backi kategória
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
törölt tag
válasz atok666 #21783 üzenetére
Hát hogy töktágon fókusz telibe és olyan borotva karc, ráadásul olyan színekkel, él az egész kép - mindez a gépvázból kipotyogó jpeg, zéró korrekció és minden egyéb off... hogy az ember behal, bokeh dettó. Aztán ránéz a kezében lévő nagy tükrös böhömre.. leteszi a mellette álló padra és lő egy kicsit a minigéppel megint.. megint csóválja a fejét, hogy ez mennyire pazar..
Tapizz meg egyszer egy m4/3-os Oly-t egy 75 1.8-cal és használd egy kicsit. Fuhh, bünti. Amiért marad a 800, 2 ok:
- akksi idő (és akksi feltöltési idő)
- gyönyörűen tiszta képek natív iso-n (a kis gép a natív ISO200-on is produkált némi szemcsét, de ez a jövőben javulni fog)
- vaku, Nikon CLS és egyéb finomságokEzek azért elég nyomós érvek. Ha a vakuról lemondanék, a Sony A7 közel lenne, de az akksi karcsú (na ott főleg) + zajszintje sajna FX ellenére kb. 800-zal egyenértékű, ami ciki 24MP-től, jobbnak vártam. De az érvágás az akksi, illetve a karcsú Sony support + a veszteségesen tömörített raw-k valahogy távol tartanak tőlem tőlük, nem érdekel, látszik-e vagy sem.
Az Oly meg akkor lenne jó, ha nem lenne natív 200-as iso-n is olyan "grízes" a kép, mint a 800 ISO800-on Sűrű ekkora szenzorra az a 16MP. De ez nagyon gyorsan fog változni, elég komoly ütemben fejlődik a technika. Talán lehetne még reszponzívabb kicsit a gép, bár az A7 ehhez képest egy agyonlaggolós tetű, szóval az Oly-ra nincs panasz.
Ahogy előttem szólt valaki, még érnie kell a milcnek. De valami eszement tempóban fejlődnek sztem.
-
törölt tag
válasz JohnyBlue #21785 üzenetére
Bizony bizony Ezt mondom. De aki nem próbálta úgy, mint mi, azt se tudja, miről beszélünk. Azt hiszik, álmodunk, vagy szívtunk valamit.. Hihetetlen érzés elengedni a tudatot, hogy minden kattintás után belenagyítás és nézni, hogy jó-e a fókusz. Egyszerűen baszki bízol a technikában és lősz, lősz, lősz, lősz, lősz, lősz, lősz, max kompót nézel, semmi több, aztán itthon látod, hogy telibe, karc, ez is, ez is, ez is, ez is, ez is .... nonstop jó mindegyik.
@ Ed Parker: én milc-ről beszélek, nem zsebgépről. Egy D4 vázból csak a tükörszerkezet és a fázisalapú AF modul helyére elfér kb. még két D4 akksi beállítva-fektetve, vagy 4 D800-as EN-EL15.
Vagy egy mini számítógép plussz elektronikája, SSD, akármi, a szenzor mögé.
De ha a bázistávolságot megtartjuk, üvegkompatibilitás miatt, akkor is, extra plussz hely nélkül a mostani panelon elfér az egész MILC technológia, amit egy profi kis Olympus vagy Fuji tud.
A milc nem egyenlő a mérettel, ez a második nagy hitrendszer a fejekben, amit illene kigyepálni. Ez egy technológia, ami alkalmas kis gépek gyártására, de nem zárja ki azt, hogy ne tegyék bele nagy gépbe. A napokban linkeltem pont a Phase One cikkjét, hogy a büdös nagy középformátumú vázaival átáll MILC technológiára (oda pláne extra jól jön a 100+ megapixelekhez). De a kis Olympus-t télen is csak nagyon ügyeskedve tudnám síkesztyűben megfogni, tehát a méret kell, a milcnek áramból is több kell, egyszóval, a jövő professzionális milc gépe egy D4 méretű vázban nemhogy hülyeség lenne, de igenis indokolt, mert a belseje egy ultrapöpec valami, végre a tükör és az azzal összefüggő összes bajt megkerülve, kívül meg meg tudod fogni rendesen továbbra is, ha meg kisebb kell, majd csinálnak kisebbet, D600 méretűt, vagy Sony A7 méretűt. De a nagy milcek is létjogosultak, főleg, ha a folyamatos LiveView és az EVF-ek így zabálják az áramot. Kapnak nagyobb akksit, maradnak 1 kilós szörnyek, de cserébe olyan fókuszt és képminőséget nyújtanak majd, hogy lepetél az ember.
-
atok666
őstag
válasz #40935168 #21786 üzenetére
Volt nalam egy ideig em10 (en ajanlottam a baratomnak, mikor gepet keresett)
Bennem vhogy nem volt meg az instant get erzes. Nem volt rossz, de nem ereztem jobbnak mint a mostani gepemet. Nem igazan talaltam elonyet az enyemhez kepest (valoszinu azert, mert ott jon elo az elonye ami nekem nem annyira fontos - lehet maskepp latnam, ha allandoan 1.4en fotoznek, vagy ha zavarna hogy kirandulaskor az oldalamon log egy ket kilos szett).
Mindemellett szerintem is ez a jovo, egy kezreallo, egy akkuval 1000+ kepet lovo, kovetesre is alkalmas af-al rendelkezo milc alakjabanAtok
-
madgie
titán
válasz atok666 #21788 üzenetére
E-M10 (és E-M5) hátulja valami ótvar ronda, olyan nyolcvanas évek Pontiac Firebird-je, egyszerűen broáf, főleg ahhoz képest, milyen szép az eleje, kicsi púp a tetején.
Amúgy jó gép, az E-M10 AA nélkül meg borotvál, komolyan, adott fixekkel (közelképnél) az aliasing ecsetet sokat kellett matatni a Lightroomban (az alap élességet meg vissza).
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Véleményetek szerint érdemes még D700-at vásárolni?
D90-ről mennék át. Jóbarátom adja el az övét. Enyémre találtam vevőt jó áron, ő pedig szintén baráti árat mér a 700-ra. N24-70 és N70-200/II az "obiparkom", nem is tervezem a bővítést, max. egy 105 microval.
Gondolom, nem egy mai csúcstechnika, de nyugtassatok meg, hogy van értelme a csérének...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
Állásajánlatok