-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ha már erről megy a kérdés:
Az 50 G az FX-re van tudtommal,a 35 G meg DX-re,akkor az 50-es nem jobb DX-re minőség szempontjából.Nem minden obira értem,csak erre konkrétan. -
LimaBravo69
tag
válasz LimaBravo69 #18776 üzenetére
Nem tudom érdekel-e valakit, de hátha - főleg hogy pozitív a végkifejlet
Szóval rövide, hogy ne kelljen visszanézni: eltört egy csavar az állványomon, és a magyar forgalmazó már nem létezik, nem találtam olyan boltot-üzletet, ahol pótalkatrészt tudtam volna venni, hasonlót sem.
Írtam az angol képviseletnek, akik 10 nappal később - egy újabb érdeklődő e-mailre válaszolva - a cseh disztribútorhoz irányítottak, mert ők vannak hozzám közel. Az általuk megadott - egyébként a Giottos központi honlapján is szereplő - e-mail cím nem létezik Méler Démon haverom szerint.
Ezen felbátorodva ma délután elküldtem ugyanazt a levelet két osztrák, egy német és egy amerikai címre.
Az osztrák volt a leggyorsabb, ő a németet ajánlotta, nekik nincs alkatrészük.Az amerikai volt a második, megkérdezte, hol vettem az állványt, mert ők ezt a típust nem forgalmazzák.
Leírtam neki a sztorit, hogy mindenki máshová passzolgat, én pedig fizetnék az alkatrészért ha lenne. VAn egy haverom az USÁ-ban, ő elhozná nekem, ha legközelebb hazajön.A válaszlevélben az írták, adjam meg a cimborám címét, elküldik ingyen a szükséges cuccot, használjam egészséggel. Szóval így is lehet dolgokat intézni..
Ennyi a sztori, hátha hasznos info lesz még valamikor
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
gab.m
senior tag
válasz #40935168 #19058 üzenetére
De nem ismerték el, hogy anyaghiba? Nem tudom, én nem értek hozzá, csak elég brutálul nézett ki, és azok alapján amit írtak, meg hogy nem ejtetted le tényleg úgy tűnt, hogy ez valami anyaghiba, az abból eredő kárt meg nem túl fair, hogy veled fizettetik meg... (De ez még mindig nem vészes az én tavalyi 140 ezres alaplapcsere-költségemhez képest )
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Freddy76
addikt
válasz LimaBravo69 #19059 üzenetére
Ez jó. Sokszor nem kell berúgni az ajtót, akkor is beengednek, ha kopogtatsz.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
gab.m
senior tag
válasz grabber #19057 üzenetére
Ha az objektívek felbontási adataira vagy kíváncsi, akkor nézd meg a photozone és dxomark oldalakat. Ezen túl nem sok értelmét látom a kérdésnek, kicsit olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy most késsel vagy villával érdemes-e enni a bablevest...
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Perillustris
senior tag
Jó estét, megválaszolnák az urak azt a kérdést, hogy a Nikon D3200 ad-e fantom tápot a mikinek a 3,5-ös jack-en, vagy mindenképpen saját energiaellátású kell hozzá?
Perillustris
-
LimaBravo69
tag
válasz Freddy76 #19061 üzenetére
Még mindig nem hiszem el, hogy így is lehet intézni ügyeket.
Soha az életben nem fog rajtam keresni egy centet sem, nem vagyok és nem is leszek az ügyfele, költsége lesz velem, és mégis..
Az angolok viszont csalódást okoztak a reakcióidejükkel is, a hozzáállásukkal is.
szerk: helyesírás..[ Szerkesztve ]
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
törölt tag
válasz LimaBravo69 #19064 üzenetére
Az usákok egy dologban mocskos jók: customer service. Az egész világ tanulhat tőlük. Fényévekkel előrébb van tudatban és kultúra szinten ez náluk, mint bárhol máshol. Az európai azt a 10 Ft-ját is félti és inkább átküld a másik szervizhez, terheld őket.
-
Byk01
őstag
válasz LimaBravo69 #19064 üzenetére
Rajtad nem keres, de a kint élő haverodon már lehet, hogy igen, mert ilyen hozzáállást látva esetleg hozzájuk fog fordulni, ha ilyen jellegű problémája akad.
Vagy elégedett ügyfélként megosztod a történeted másokkal, így "reklámhordozóvá" válsz."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
addikt
Úgy láttam kint,hogy annyi pénz forog a gazdaságban,hogy nekik ez nem tétel.Nem kell minden fillérért megküzdeni és emiatt könnyebben foglalkoznak garanciális ügyekkel vagy akár az ügyfelekkel is,mert le tudják nyelni a plusz időt és kiadást.Nem úgy mint itthon,ahol minden fillért a földről kell összekaparni és utána rengeteget adózni ráadásul.Ott ebból a szempontból jobb,hogy hitelre vehetsz mindent,pont a pénzforgás miatt.Ha hitelre veszed olcsóbb.Minél több hiteled van és fizeted rendesen,annál olcsóbb hitelt kapsz később.Ha ésszel csinálja az ember sokat nyerhet vele.Már aki tud persze.Mesélte kint a haver,hogy egy idős nő rengeteget vásárolt a tv-ből és nem tudta fizetni a hitelét.Mivel nem volt reális,hogy a halála előtt képes legyen visszafizetni,törölték a hitelét.Utána megint kapta a hitelkártyákat,mert nem volt tartozása
Olyan mint itthon az IKEA.2 hónap után szó nélkül visszavették a szekrényt,mert volt jó az ismerős nyralójába.Klappolt minden.
Viszon amcsiban presszó kávét nem tudtak nekem adni a kis büfében,emiatt főztek fél litert belőle.Így állt a szemem utána[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #19065 üzenetére
Jaja. Ellenben 20 évesen még nem ihatsz meg egy sört, de már meghalhatsz a hazádért. Ha van ország, ahol nem szeretnék élni, az az USA.
Bár egy dolog vonzó benne: haver mondta, hogy ott a 100+ kilómmal csak M-es méret lennék
-
yolan
őstag
válasz Freddy76 #19068 üzenetére
izlesek es pofonok, ez a 21-es limit meg kb olyan mint otthon a 18, ha akarsz ugyis fogsz inni 21 alatt, vagy hamis jogsi, massal veteted meg, stb. meghalni meg mas orszagban is nyugodt szivvel engedik ha ez a dontesed. en szemely szerint sokkal szivesebben elek itt mint magyarorszagon.
az m-es sztorit viszont csak alatamasztani tudom, en a csoffadt kis testemmel sokszor mar a gyermek osztalyon vasarolok..“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
gurabli
őstag
USA-t szidni az egyik legnagyobb divat már egy jó ideje, aminek sok-sok oka van, ízlések és pofonok. Jellemzően azok teszik, akik nem éltek kint (turistaként ott lenni egy-két hónapra nem éri), vagy éltek kint, de nyomornegyed közelében vagy épp abban. Mert ott totál szívás. Ellenben "normális" részeken olyan szinten jó és profi az élet, hogy szinte álom. Nincsenek tele minden féle kisebbségi érzéssel, állandó gyűlölettel, gondtalanul és örömmel, valóban boldogon élnek. Nem az a céljuk, hogy pl. az európaiak vajon mit gondolnak róluk, stb, baromira nem számít. Ellenben mi európaiak állandóan azzal vagyunk elkeveredve, hogy USA így USA úgy. Beleszólnak mindenbe? Persze, mert megtehetik. Ez így van, amióta világ a világ. A franciák is szeretnének beleszólni mindenbe, de már nem tehetik meg (jobb is, tudjuk mihez vezet, ha ők beleszólnak valamibe), ex-szovjet térségekről ne is beszéljünk, most is a fél világ az éppen soron lévő szláv ország(ok) idiótaságai miatt szív, és sorolhatnám. Az jobb, hogy tömeggyilkos a börtönben xbox-on játszik és rendeli a játékokat, pedig imádom a skandináv országokat, de oly sokáig sorolhatnánk, mindig találnánk valamit, amibe a saját értékrendünk alapján bele lehet kötni, nem tetszik, stb.
Valahogy úgy fogalmaznék, hogy az USA az ellentétek országa, nagyon, de nagyon sokan élnek nagyon jól, de sajnos nagyon sokan óriási nyomorban. És rengeteg a nagyon "buta", műveletlen ember, aki megjelenik a morzsányi Európánkban mint bizonyíték, hogy lám a bunkó amcsi nem tudja berajzolni Magyarországot a térképen, de még Németországgal is gond van Egyrészt az vesse rá az első követ, aki berajzolja az összes államot az USA-ban, főleg, hogy a legtöbb amcsi sem tudja, pedig némi túlzással Texas akkora, mint EU.
Én sehol nem tapasztaltam annyira igazán jólétet, mint ott. És sehol nem csapott meg annyira a nyomor, mint ott, pont az éles ellentétek miatt, hiszen jártam valóban nyomorban lévő országokban is."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Freddy76 #19037 üzenetére
DX-en ugye a 35mm felelne meg az FX 50mm-nek, vagyis a kit obit 35-re állítva látom azt, amit az FX-n látnék 50-el. DX-en az 50 pedig kb. 80-nak felelne meg FX-en, ami valóban már elég soknak tűnik...
Ellenben 35-ön annyira közel kell mennem a kislányomhoz, hogy már szinte kiüthetné a gépet a kezemből Vagyis: ilyen közelről fényképezve, hogy ha azt akarom, hogy a 6 hónapos kislányom legyen csak rajta, netán csak a pofikája, akkor túl közel kell mennem a 35-el és már torzít, nem természetes a kép. Vagy csak én érzem, gondolom így?
Persze tudom, hogy ott a crop, de akkor meg bukom a bokeht, vagy nem?
Egy 35-50/1.8 obi kellene 100e alatti áron
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Freddy76
addikt
válasz gurabli #19071 üzenetére
1,5 a szorzó. A 35 így 52,5, míg az 50 az 75. Amíg a gyermek pici, jó az 50: belefér bőven. Ahogy viszont nagyobb lesz, és elindul a lakásban, szűk lesz (kivéve persze, ha minden helyiségetek 20 nm feletti), túl messzire kell menned. Mondjuk én a 35-öst sem tartanám problémásnak kis gyermekre, fotózd kicsit messziről, és croppolj.
Az ideális persze az lenne, hogy megvan mindkét obi, vagy kilenc hónapos koráig az 50, utána a 35.
T_amás fotózta a gyerkőcét 35-tel, nem volt vele baja.
-
gurabli
őstag
válasz Freddy76 #19073 üzenetére
Igen, ezért érezem most jobbnak az 50-est, mert még kicsi a gyerek. Nem túl nagyok a szobák, panel
Ha 35-el croppolok, akkor sokat bukok az elmosott háttéren, vagyis nem az van, hogy akkor igazán éles ebben az esetben a gyerek és szép, szabályos a bokeh, ha szinte portréként fotózom? Ezt ugye nem tudom kipróbálni a kit obival, hiába állítom 35-re.
-
A Zéé
addikt
válasz gurabli #19074 üzenetére
ilyent tud a 35-ös kicsi vágás után: 35mm f/2.2
De ha van energiád foglalkozni vele, veszel egy használt 50-est, aztán ha szűk lesz, akkor elcseréled 35-ösre később. Mindkettő gyakran van használt piacon, gyorsan gazdát tudnak cserélni, árban is kb ugyanannyi mindkettő.
Just a simple Lineman...
-
gurabli
őstag
válasz Freddy76 #19075 üzenetére
Erre gondoltam én is. Az 50-es és a 35-ös is nagyon jó tartja az árát és pár nap alatt el lehet adni (már ha el akarja valaki adni).
Ha nem látok sérülésnyomot, gombát, és szépen, egyből fókuszál, akkor nyugodtan megvehetem, ugye? Mit nézzek még meg rajta? Ha pl. lövök pár próbaképet, akkor mire kell figyelni?
Köszönöm a sok-sok segítséget!
-
gurabli
őstag
válasz Larry303 #19079 üzenetére
Igen, sajnos ez így megy. Csak azzal sikerült meggyőznöm a feleségem, hogy mennyire jó dolog egy DSLR masina, amikor kölcsöngéppel csináltam pár képet a piciről. És sikerült eladnom nagyon jó áron a mi Pana bridge gépünket, akción pedig venni egy D3100 kit-et.
Most a vaku és az 50/1,8 miatt külön buli lesz, de hát így megy ez Igyekeznem kell még sokkal jobb képeket készíteni, akkor hátha visszaáll a nyugalom Bár nem hiszem, hogy értékelni fogja az 50-est annyira, mint énKöszönöm mindenkinek a sok-sok segítséget! Majd beszámolok, hogy mire jutottam és mik a tapasztalatok!
-
LimaBravo69
tag
Nem akarom szétoffolni a totyikot, de végülis Nikonom van
Igen, valóban az ügyfelekhez való hozzáállás ami példaértékű.
És valóban, a sztorit mindenhol mesélem, baráti-ismerősi körben osztom, mint követendő példa - akár számomra is.
Ma válaszoltak a németek is, hogy a gyártását ennek a modellnek már befejezték, de ingyen és bérmentve ők is postára adnak egy alkatrészt - hátha jó lesz.
Szóval nem vagyunk már olyan messze"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
gurabli
őstag
válasz LimaBravo69 #19081 üzenetére
Sajnos mi naaagyon messze vagyunk A német support is határozottan jó, rugalmas, segítőkész. Nálunk meg mindent bevetnek, hogy eladjanak valamit, aztán ha gond van, neked kell verni az asztalt, heteket, hónapokat vársz a javításra, új készülékre, cserére... Tisztelet a kivételnek.
Emígy aránylag egyszerű a képlet: minden országban azt tesznek meg a szolgáltatók, mutlik, bankok, amit az adott országban megengednek (lakosság, politika, stb). Nálunk sajnos sok mindent lehet
-
Perillustris
senior tag
-
yolan
őstag
válasz Perillustris #19063 üzenetére
tudtommal nem
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Andrew31
senior tag
Kedves fórumozók, nem nagyon olvasok már minden témát, ebben a topikban is lemaradásban vagyok..
Van már valakinek D810-e? Minden bizonnyal ez lesz a következő gépem, érdekelne tapasztalat vele. Elreped a burkolat, ilyesmi?
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Byk01
őstag
válasz Andrew31 #19085 üzenetére
Biztos jól végiggondoltad, de ma olvastam EZT, hátha érdekes lehet ... nem tudom, mikorra tervezed a cserét.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
aleister
veterán
Mondjuk a kisszámú specifikáció és a spekulációk egyikétől sem látom, hogy miért lenne az új váz jobban D700 utód.
Ez nekem inkább tűnik egy 70D vetélytársnak a fícsörök miatt, csak épp fullframeben. Főleg, ha megkapja a tapizhatóságot a kihajtható kijelzőre. És remélem megkapja!
Egy ilyen nem ártana a közép belépő (D5400) - haladó (D7200) vonalba sem, ha lépést akar tartani a Nikon szolgáltatások terén a konkurenciával.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gab.m
senior tag
válasz aleister #19087 üzenetére
Ha ezek a "pletykált" specifikációk igazak, és megkapja az 51 pontos fókuszrendszert, és semmi más hülyeséggel nem cseszik el a vázat, akkor tényleg megvan az új gépem.
-
gurabli
őstag
Ha minden összejön, akkor nem kell választanom, sikerül az 50/1,8 G és az SB-400-at is megvennem! A kettő együtt szerintem tökéletes lesz, nagyon bízom ebben a kombinációban.
Ti milyen szűrőt ajánlanátok, ami védi a lencsét, jó minőségű és nem zavar, de nem is kerül egy vagyonba, mint az 58mm Hoya MMC UV.
D3100-ra kellene még az LCD-re egy védő, hogy ne karcolódjon. Abból mit érdemes? Az eBay-es kínaiak nagyon gagyik? Pl. ezek: Link1 Link2 Link3
Köszönet!
-
aleister
veterán
válasz gurabli #19090 üzenetére
Légszűrő:
- olcsó, mondhatni ingyen van
- nem rontja a képminőséget
- univerzális (bármilyen szűrőmenetre rámegy)
- nem zavar, mintha ott sem lenneA lényeg, hogy az esetek nagy részében felesleges védelmi célokra ilyen. Legyen mindig fent a napellenző, és az általában elég.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
flash-
veterán
válasz gurabli #19070 üzenetére
hát nem tudom én nem akarok olyan országban (usa) élni ahol szarrá dolgozod magad, ráadásul jól menő állásod van neked és a párodnak, jól is kerestek, lebetegedsz, és a biztosító(ott nincs tb) csak a kezelésed egy adott %át állja, a többit neked kell kipengetni ami olyan sok hogy jó kereset ide vagy oda,adhatod el a házad, le kell csövesedned,rámegy a gatyád is...
-
yolan
őstag
válasz flash- #19092 üzenetére
azert ez elegge sarkitva van. azt mondod gyakorlatilag barmi bajod lenne, maris hajlektalan leszel es/vagy egy nagyobb vagyon lesz a kezeles. igy akkor nem ertem, hogy miert nem latok annyi hajlektalant itt mint amennyi baleset es betegseg tortenik napi szinten. teny, hogy mint tb olyan nincs, de azert leteznek biztositok, jobbak, rosszabbak. plusz, ha nem akarsz nem kell az allamokban elned, ez a te dontesed, viszont a posztod felrevezeto lehet annak aki erre hagyatkozva veti el az allamokat mint lehetseges elohelyet.
megforditva a dolgot, megeri inkabb magyarorszagon elned, ahol szarra dolgozod magad, nincs jol meno allasod, nincs olyan szinten jo eleted mint amilyen ugyan ennyi munkaval az allamokban lehetne, viszont ha eltorod a labad, a tb szepen kifizeti a korhazi szamlat. bumm.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
masterful87
senior tag
0 - Egy Nikon D5100-hoz kellene nekem távkioldó!
Jobban preferálom a vezeték nélküli megoldásokat, ahogy néztem a Nikon ML-L3 és az ennek megfelelő Meike klón pontosan ugyanazt tudja: félig lenyomva exponál, tovább nyomva kattint?!
De mi a helyzet amikor bulb üzemmódban szeretnék fotózni? (3 napja vagyok DSLR tulaj) Olyankor a kis ujjamat végig rajta kell tartanom a gombon, amíg jónak látom? Vagy az ML-L3-mal hogyan lehet bulb módban fotózni?
Ahogy nézegettem a távkioldókat, volt olyan ami reteszelhető volt! Ez azt jelenti, hogy amíg reteszelve van, az egy olyan hosszú expozíció gomb lenyomásnak számít? Erre van szükség bulb módban, így működne?1 - A D5100-on ugye Mini-HDMI van, alias Type-C? Ehhez nekem vennem kell egy HDMI-Type-C kábelt, ha látni akarok valamit a tévén?! És számít-e, hogy 1.3-as vagy 1.4-es? A gép tudtommal max 1080@60i-t tud felvenni, ezért elég lenne az 1.3-as?
2 - Ez milyen csatlakozójú USB-port? Mert a wiki oldalán van micro, mini, A és B, meg írja, hogy van ez a 8 pines, de ez igazából nem is USB? (non-USB) Ha jól sejtem, akkor ez egy igen közkedvelt port, mert a 9 évvel ezelőtti Konica Z20-amon is pont ilyen volt! Sőt, a családban fellelhető Sony DSC-H90-n is ilyen csati van! Ha jól sejtem, akkor ez egy ilyen öszvér port, adatfolyam, és A/V egy csatiban?
3 - A gépvásárlás elég drága dolog, és naivan gondoltam, hogy van itthon memória kártya dögivel... 3 darab 8GB-os microt találtam, de mind ilyen 5 megával írható, olvasni persze 10-zel is lehet. Addig amíg nem szerzek be kellően tempós kártyákat, minimum UHS-1-est, vagy valami extrábbat, addig milyen hátrányt fognak jelenteni ezek a lassúcska kártyák? Sorozatnál gondolom, hogy vége lenne, ezért azt nem is fogom erőltetni! Na de a legjobb minőségű videója az vajon milyen írási tempót követel? Nem fog szaggatni a felvétel emiatt? Igazából azt se értem, hogy ha átlag 33 mega a RAW+JPEG páros, akkor hogyan tudja elfogadható időn belül a kártyára varázsolni 5 mega/s tempó mellett? Talán ügyesen pufferel?
-
imyourfriend
őstag
válasz flash- #19092 üzenetére
Azért több ember jön haza USA-ból nyugdíjasként körülnézni, vagy meglátogatni azt a helyet ahonnan kivándorolt mint fordítva véleményem szerint. Tavalyi szezonban tanúja is lehettem ennek, egy ismerős hazajött Amerikából itthon volt 1 hónapot és csak kirándult. Azt mondta Ő már ledolgozta odakint, most szeretné élvezni ezért hazarepült 2 hónapra Magyarországra. Középszférában dolgozott de ahogy kivettem a szavaiból így sem okozott gondot neki az oda-vissza repjegy.. az oké hogy nincs tb, de itthon túlzottan sokat kérnek el szerintem társadalombiztosítás terén. Aki beteg és rászorul a kezelésre annak okés, de aki évente 1 náthát leküzd annak nem kerül túl sokba ez az egész? Off, szerintem is túl sarkalatos dolog ez a tb része.
-
nesa
veterán
válasz gurabli #19090 üzenetére
Ilyen GGS vagy hasonlo dolgot meg veletlenul se vegyel, egyszeruen szar, ugy torik rajta a feny hogy napon nemfogod latni, amugyse hajlamos karcolodni a gyari, meg azon van tukrozodes mentesito bevonat amit a GGS jol hazavag, 1x vettem egy gepet hasznaltan volt rajta ilyen GGS csoda ugy sikerult leszednem hogy helyenkent felkapta a bevonatot, igy telibe kellet poliroznom es elment a bevonat rola, mondjuk meg igy is jobban lehetett latni mint mikor a GGS fentvolt.
Es ha karcos lesz a gyari inkabb azt csereld ki 2k er.
(#19096) imyourfriend
AZert gondolom furcsan lesnel mikor bokatoresrol kapsz egy 4 millios csekket mert valami oknal fogva nemvolt szimpla eset...
lattam szar mutetekrol is elszamolast, en azt mondom jo ez igy ahogy van.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz masterful87 #19095 üzenetére
Infrás távírányítónál a B módban csak a kép elején és végén kell megnyomni a gombot Nem tartana sokáig az elem,ha végig benyomva lenne.
-
yolan
őstag
válasz masterful87 #19095 üzenetére
d5100 max 1080p 30fps ntsc, es igen, ugyesen pufferel, de azert egy class10/uhs-1 ajanlott ha videozni is szeretnel
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
Állásajánlatok