-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forceberg
veterán
válasz Freddy76 #18900 üzenetére
+ a profi helyett használj hivatásost, mert nem a státusztól függ a munka minősége.
Az optimális, amikor a hivatásos valóban profi a témában.
A 40k-s dolgokkal az a baj, hogy ha kiszámolod a fotózással és utómunkával eltöltött időre az órabért, akkor elég gyászosra jön ki. Eszközök, amortizáció, stb. még szóba sem került.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
Nem vagyok tisztában az esküvőfotózás áraival, de a Trevi-téren tőlem öt eurót akart legombolni egy nem Rómában lebarnult nőszemély egyetlen képért, amin az én csemetém és az ő papagájai szerepeltek. Ja, és a képet is én készítettem.
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #18900 üzenetére
Igen, egyetértek, hogy a pénz nagy úr.
Ellenben olvastam valahol, hogy minden rááldozás, amit egy esküvőre költesz, tulajdonképpen a pillanat hevében fog elégni, kivéve a fotók. Azok lesznek, amik életed végéig megmaradnak.
Innét kezdve ez már a pár döntése, hogy inkább szeretnék azt a pár órát csodálatossá tenni, vagy a jövőre gondolni, és a visszaemlékezést egy profi kép személyében megejteni.(#18903) BiggusDickus:
Ez nemigen kapcsolódik a témához.
Az általad említett dolog teljesen elterjedt. Bulgáriában kis krokodillal és kígyóval, Egyiptomban majommal lehet fényképezkedni. Itt a kelléket kell megfizetned. Egy papagáj elég hétköznapi, de ha belementél, akkor belementél.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Byk01
őstag
válasz aleister #18904 üzenetére
Innét kezdve ez már a pár döntése, hogy inkább szeretnék azt a pár órát csodálatossá tenni, vagy a jövőre gondolni, és a visszaemlékezést egy profi kép személyében megejteni.
Csak ha az a pár óra nem olyan csodálatos, akkor a visszaemlékezés is keserű lehet. Itt inkább az a kérdés, hogy emlékezni kellenek a képek, vagy olyanokkal is megosztani az élményt, akik nem lehettek ott. Az első esetben lehet spórolni a minőségen, a másodikban lehetőség szerint nem.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
aleister
veterán
Nem tudom mennyire hasznos, nem olvastam még át: 6 egyszerű trükk Nikonosoknak
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
válasz anaqer #18893 üzenetére
Ahogy forceberg is mondja: a filmnek mindegy volt, hogy a síkjára milyen szögben érkezett a fény, a szenzornak viszont nem az, hiszen a mikrolencsék irányba vannak állítva és ha nem merőlegesen érkezik a fény, akkor egyrészt fényerőveszteség lép fel, másrészt a szög növekedésével együtt diffrakció és egyéb aberrációk is nagyságrendekkel nagyobbak.
(#18898) aleister: Természetesen, ha szuper képeik lettek volna akkor nem említem, vagy úgy kezdem a mondatot, hogy "ahhoz képest, hogy szűzoltó / kanyarzsír égető / repedt cérna kalapáló / stb. teljesen korrekt képei vannak".
(#18900) Freddy76: Arra is van megoldás: a meglévő pénzükből csináltassanak egy profival csak kreatív sorozatot, a "kötelezőket" meg úgyis lefotózzák a rokonok: így (jó esetben) meglesz minden ahogy kell.
(#18901) forceberg: Egyetértek.
(#18902) Larry303: Jah, ne is mondd...És az még az olcsóbb (értsd: 100k alatti) tételek közül való.
(#18904) aleister: Egy biztos: egy jó képsorozat esetén a párnak (amikor évekkel később visszanézik azt) nem a képek ára fog az eszébe jutni, hanem az akkori érzelmeik.
(#18905) Larry303: Biztos depis módban volt az arcod és fel akartak vidítani.
(#18907) Byk01: Jogos. Viszont a hangulat meg a páron múlik: a saját főztjüket eszik.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
veterán
válasz *Ropi* #18911 üzenetére
Mondom, a fizikai résszel nincs problémám - én azzal kapcsolatban vagyok inkább szkeptikus, hogy ez laborteszteken kívül mennyire számottevő jelenség, mennyire látszik meg magán a képen...?
Elég sokan lövöldöznek még 30 éves manuális lencsékkel is - a milliónyi AF(D) üvegről meg már nem is beszélve, amiket simán megtalálsz digi vázakon...
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Larry303
addikt
jövő héten egy délután erejéig vki szhely környékén bármilyen nikon kompatibilis vakut nem tudna kölcsönadni?
-ofkorz hálálomhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz imyourfriend #18916 üzenetére
köszi, lehet akkor megkereslek miatta...
igazából jobb szeretném természetes fényekkel megoldani, illetve ugye ott az sb700, de lehet, hogy sátorba is kell pakolnom, ott meg szeretnék egyet felülről és szemből is. írok privátot ha aktuális, és köszi a felajánlásthttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
gab.m
senior tag
válasz anaqer #18919 üzenetére
Termeszetesen a regi filmes nagylatok taknyolasa kevesbe szembetuno DXen, mint FXen.
Szerk: Persze hasznalhatok ezek az objektivek a mai vazakon is, akar fullframen is, de jobb elore tudni, hogy mire szamithat az ember. A regi af-d fixek barmennyire is legendasak (es sokuk nem is lett frissitve, pl a 20as) egy mai modern objektiv korberohogi oket, foleg a sarkokban a felbontast illetoen.
[ Szerkesztve ]
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
veterán
Hogyne, legyen tájékozott - de yolan ugye szervíz-ajánlásokat kért egy mechanikai problémával kapcsolatban. Ha Ropi ír egy szervízt, hogy "ide viheted, kb. ennyiért fognak ránézni - ami szerintem nem éri meg ezért és ezért", akkor az segítség lett volna, és most nem is lenne ez a subthread.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
goldb
tag
Hát mégis létezik...
forrás: "goodcatch.hu" (Canikon pendrive )[ Szerkesztve ]
-
ccH2SO4
tag
Szomorúan tapasztaltam, hogy a Nikon D90-es fényképezőmön a monitor mellett lévő gumi markolat (amelyet a nagy ujjunkkal támasztunk) félig levált.
Mennyire gyakori ez a probléma? Másnál is jelentkezett?
Ha igen, mivel érdemes megragasztani, ami tartósan meg is fogja? -
nesa
veterán
válasz ccH2SO4 #18932 üzenetére
Ketto fajta D90 van, amirol mar lejott, meg amirol lefog jonni.
En flexibilis pillanatragasztoval raktam vissza nem egyszeru mert megszokott nyulni de tobb lepcsobe torteno ragasztassal nekem sikerult visszarakni.
A kovetkezo majd az usb gumi ajtaja fog megdagadni es alandoan kilokodni mert egyre nagyobb lesz... kar hogy a kocsira nemgyartanak ilyen teligumit amin mindig tobb a profilmelyseg -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
giga rég jártam erreelhagytam a DK-21-es eyecupot a D90-ről. megéri eredetit venni, vagy jó a kínai?
vettem már kínait, de elég könnyű volt elhagyni ( az eredetit hagytam el btw)
[ Szerkesztve ]
-
Wa2x_
veterán
Mi a helyzet a D7000-rel? Vehető, nem vehető használtan, vagy inkább mást ajánlanátok? Hallani fókuszproblémákról, hogy nem szeret pár obit stb. Mi a valóság?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
A Zéé
addikt
válasz Pee-Tee #18949 üzenetére
Nikon meg a Kingston nincsenek igazán jóban egymással, nincs is benn az ajánlott kártyák közt. Az okát nem tudom, de nekem is halt be 2,5 év után Kingston kari (lehet, hogy a Sandisk is behalt volna, ezt nem tudom), de nem érdemes kockáztatni vele.
Itt vannak az ajánlottak. Én egy Sandisk Extreme-re cseréltem a meghalt Kingstonom.Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest