Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • contaxg

    veterán

    válasz Bargyu #35758 üzenetére

    Azért kérdeztem ezt a testességet, mert egy csomó audiophile kábel arra gyúr, azzal ejti ámulatba a gyanútlan hallgatót , hogy millió részletet, információt fülbe toll de közben elvész hangszerek mérete, teste. Egyszerűen elvékonyodik a hang. Az igazi jó kábelek ezt valahogy balanszban tudják tartani. Megmarad a hangszerek teste, energiája, de közben egy függöny is elhúzódik a szobában és a felvétel egy újabb rétege lesz hallható.

    Közismert, hogy az eszkimók több tucat szót ismernek a hóra. Semmi nem akadályozz meg bennünket, hogy nekünk is legyen legalább ennyi a hangra. ;) Szerintem aki ezzel foglalkozik annak van is.

    Hogy mitől lesz két hangszer azonos frekvenciájú és hangerejű hangja különböző. Talán a felharmonikusoktól, amitől egyedi jelleget kap egy hangszer hangja.

    Persze én is tévedhetek mert én sem tanultam semmi olyat ami ezzel összeköthető. :)

    (#35760) Keeperv85
    Vannak olyan stúdiók ahol kábelek ha nem is dominálnak, de fontos szerepet kapnak Pl. Chesky Linn Records, stb. A stúdiók közül nagyon kevés használ audiophile szintű berendezést, de ettől még egy komoly audio láncon jobban szól egy felvétel mint akár abban a stúdióban ahol azt rögzítették

    [ Szerkesztve ]

    A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák