- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Asztat írja valaki a messzi angolos régióból:
The DacMagic XS USB DAC / Headphone Amp was even able to drive the Beyerdynamic DT 990 Pros I recently got. That’s saying a lot since these 250 Ohm headphones require a ton of power!
(#36252) Audison
80k van a teljes költségvetésre, a fejhallgató illetve az erősítőre. Ebbe már nem fér el a Stage.
Szerintem én még jövök neked egy privivel.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
mettek
addikt
Ha esetleg tud valaki korrekt áron komolyabb fejeseket szerezni, eladót akkor kérem jelezze. Elsősorban senn hd598. Köszi
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
B1T3
addikt
Ajaj, olvastam én is, hogy kiemel a DT 990 Pro magasabb tartományokban, de ha idegesítően fog sziszegni, az azért elbizonytalanít. Valóban nem ismerem a Beyerek hangképét, ezért mindenképpen meg kell majd hallgatnom vásárlás előtt. A 8k körüli kiemeléssel alapvetően persze nincs baj, amíg ez egy egészséges V részét képezi (mondjuk jobb, ha azt kapom, amit a stúdiókban megálmodtak).
Ha már itt tartunk, 40-50 környékén van más alternatíva, amely hozza is ezt a minőséget? Mert alapvetően jókat olvastam a kiszemeltről az említett kiemelést leszámítva, amelyre többé-kevésbé érzékenyek lehetnek egyesek.
(#36249) contaxg
Köszönöm, ez a DacMagic XS máris jó kiindulópont.
Persze ha valakinek eszébe jut más, ki vele.(#36252) Audison
Valóban annyit nem szeretnék rászánni, de köszönöm Neked is a válaszod!(#36257) Bodz
Hm, köszönöm, hogy felhívtad az üzletre a figyelmem. A hónap vége felé megyek Budapestre, ott a Hitspace esik majdnem útba, van náluk ez-az, bár a 990 Pro adatlapján pont nem írják, hogy az „üzletükben kipróbálható” (egy kérdést azért megérhet).[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Vegyél egy használt, öreg DT990-et újítsd fel és még marad pénz pelenkára is mert .....sz úgy fog szólni
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #36233 üzenetére
Hát igen. A 400-at nem tudom, de a HE5 és/vagy 6-ra írták azt, hogy kb 1W-ot kell neki adni, hogy jól érezze magát. Azt ilyen hordozható lejátszó nem nagyon fogja tudni. Próbáltam He6-ot és 560-at az AK240-ről, elég vérszegény volt. HM901-ről már érezhetően jobb, de még azzal sem az igazi egyik sem, pedig abban 16,5V-os táp van.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Munkahelyre keresek fejhallgatót, tehát nagyon fontos, hogy ne hallatsszon ki, ergó a nyitott fülesek ki is estek. Otthon egy HD555-t használok több, mint 6 éve, ahhoz tudok viszonyítani.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
munkahelyenMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak zene (mindenevő vagyok, szoktam rockot is hallgatni, de elsősorban electro / deep house, trance)Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Amennyit megéri rákölteni, mivel ezt csak munkahelyre szánom, ahol nem lesz bömböltetve, így nem szeretnék túl magas összeget rászánni, 15-20k elég lesz rá, vagy kicsivel drágábban már lényegesen jobbat kapok?Vezetékes vagy vezeték nélküli?
mindegy, ebben az árkategóriában gondolom inkább vezetékesCircumaural vagy supraaural?
circumZárt vagy nyitott?
zártMikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofon nélküliMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a szép mélyeket, de nem eltúlozva.
Fontos, hogy tiszta legyen a közép, a magas pedig ne legyen túlzottan kiemelve.Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?
használt is szóba jöhet, ha megbízható típusról van szóMilyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
munkahelyi laptop (perpill HP Probook 6465b, de ez változhat), később talán szerzek be hozzá külső hangkártyát a jobb minőség érdekében.Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
kiszi07
senior tag
Hali, aki ért hozzá az válaszoljon!
Lenne egy hangszóró, amit bele építenénk a fülesbe. Milyen minőségű nagyjából?
Erről lenne szó. VISATON K 50 FLSlow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
kiszi07
senior tag
válasz bkercso #36268 üzenetére
Játékra lenne, sajnos mint ahogy írtam pár napja bal oldala elszállt és így ki kellene cserélni...
Van egy SS 4H-m is ehhez képest jobb vagy rosszabb? A baloldali az a siberia v2
ui: a 4H teljesítménye bőven elég csak már elég rosszul néz ki(zenére is tökéletes).[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Big M
tag
Sziasztok!
Szeretett AKG GHS 1-es fejhallgatómat szétrágtam a kutyám :s
Kérdésem, hogy tudok e valahol hozzá kábelt venni, és valóban 4 eres kell e?
Köszönöm! -
.DLL
veterán
válasz bkercso #36268 üzenetére
Igez ez ilyen zsebrádiókba, diktafonokba, zenélő játékokba való szvsz.
(UI: űristen, most esik le, hogy ezt a hangszórót építette be a fejhallgatószervizes ***** néhány fejhallgatóba... gratulációm nekik! )(#36273) B1T3: Az E10K világos hangkarakterű, és a DT990-nek is van egy magas kiemelése ugyebár. Ez a kettő együtt bántóan éles magasakat eredményezhet, és a mély tartomány nem lesz az igazi.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
Ha már Hitspace, akkor feltétlen hallgasd meg a DT 880 Prot is!
Az E10K világos, felfelé húzó, kissé vékonyka hangja nagyon ráerősítene a DT 990 Pro nem túl puha magasaira. Elég kellemetlen végeredmény, persze ez csak egy vélemény, biztosan akad akinek így is tetszene.
(#36259) .DLL: Persze, megéri az árát.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Bukk900 #36276 üzenetére
Szerintem bármely felsőkategóriás telefonnak rosszab hangja van mint a10eFt-os névtelen kínai zenejátszómnak.
-
.DLL
veterán
válasz Bukk900 #36276 üzenetére
Karakterben elvileg igen, de hogy mennyire lenne szétesős a hangkép, amit Kemcso írt feljebb (oké, az armatúrás füles volt) azt nem tudom, fejes talin Beyer T70-et dugtam rá, a magasaktól eltekintve, tudtam értékelni az erényeit. Megfelelő fejessel vagy erősítővel amúgy megéri az árát, mert nem kell szerelni, dobozolt késztermék, garanciával, plug&play megy linuxon is. Dobozolt Xmos is 18k HUF, DAC-ként az sem szól jobban, és gari sincs rá (transport-ként viszont jó!)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
djxp01
senior tag
Nem ide szántam a hsz-t elnézést.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
szakibá...
senior tag
válasz kiszi07 #36269 üzenetére
Menj el a Hangszóróboltba, ott kapsz fejhallgatóba valót, többféle méretben és árban, van 50 mm átérőjű is.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
bkercso
nagyúr
válasz kiszi07 #36269 üzenetére
Ez igazából nem olyan, hogy elkopott a fékpofa, veszek egy másikat. Ezek hangszerek (tudom, valaki a fékre is
hákliskimondottan igényes). A fejest a hangszóróhoz méretezik. Ha rossz, vegyél alkatrésznek egy másik ugyan olyat, vagy add el alkatrésznek és vegyél egy fejest. Vagy vegyél csak hangszórót, de belevalót, angolul driver a neve.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
Bodz
nagyúr
válasz djxp01 #36287 üzenetére
Jobban jártál.
Esetleg ha nincs normálisabb hangkártyád, akkor még arra is szükséged lehet. Vagy usb dac/amp kombóra. Ha ezek nem férnek bele az 50-en felül, akkor olcsóbb fejhallgató. Mondjuk egy ATH-M40X, Takstar Pro80, stb.Jól gondolod. Sennheisernek van valami értelmesebb vezeték nélkülije talán (nem hallottam még), de az se mikrofonos, meg igen drága.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
válasz bkercso #36271 üzenetére
Nem feltétele az alacsony rezonancia frekvencia a mély megszólalásának, konstrukciótól függ. A legtöbb igazán zárt fejhallgatónál a membrán rezonanciája bőven a hallható sávba esik, csak ahhoz már tudás kell, hogy ezt kezelni tudják, meg jól szigetelt lezárás a fül oldalán. Pl. a DT48 alu membránja nem igazán lágy, mégis megszólal a 16 Hz is, legfeljebb nem a ma divatos hangnyomáson.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
bkercso
nagyúr
válasz szakibá... #36289 üzenetére
Hát, ha rezonáns üregeket építesz bele, akkor igen, csak azok meg az impulzusátvitelnek "nem tesznek jót"... Klasszikus zárt doboznál fs>fb, én úgy tudom. De taníts pls., ha tudsz valamit, mert alapszinten tájékozódtam még csupán.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
zaiczd
tag
sziasztok egy akg k518hoz honnan tudnék relative olcsó új fejpárnát szerezni? köszi!
WonderWorks.hu | Termékfotózás | Ingatlanfotózás
-
B1T3
addikt
Ha szempont, hogy a most fejhallgató mellé vásárolt USB DAC később használható legyen egy aktív hangfal mellé, akkor is érdemes egy DacMagic XS-be beruháznom?
-
.DLL
veterán
válasz djxp01 #36291 üzenetére
Egy jó sztereó fejhallgató, jó forrással alatta, jobb teret tud adni, mint a többhangszórós gamer fejesek. Persze nem ezt a Senn-t venném, szintén túlárazott.
(#36293) B1T3: 3,5mm TRS Jack - RCA átalakítóval rá tudod kötni.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Munkahelyre keresek fejhallgatót, tehát nagyon fontos, hogy ne hallatsszon ki, ergó a nyitott fülesek ki is estek. Otthon egy HD555-t használok több, mint 6 éve, ahhoz tudok viszonyítani.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
munkahelyenMilyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Csak zene (mindenevő vagyok, szoktam rockot is hallgatni, de elsősorban electro / deep house, trance)Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Amennyit megéri rákölteni, mivel ezt csak munkahelyre szánom, ahol nem lesz bömböltetve, így nem szeretnék túl magas összeget rászánni, 15-20k elég lesz rá, vagy kicsivel drágábban már lényegesen jobbat kapok?Vezetékes vagy vezeték nélküli?
mindegy, ebben az árkategóriában gondolom inkább vezetékesCircumaural vagy supraaural?
circumZárt vagy nyitott?
zártMikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofon nélküliMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Szeretem a szép mélyeket, de nem eltúlozva.
Fontos, hogy tiszta legyen a közép, a magas pedig ne legyen túlzottan kiemelve.Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?
használt is szóba jöhet, ha megbízható típusról van szóMilyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
munkahelyi laptop (perpill HP Probook 6465b, de ez változhat), később talán szerzek be hozzá külső hangkártyát a jobb minőség érdekében.Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Hallottam, hogy a Win-ben hangerőt csökkenteni rossz dolog, mert valami bitekkel variál. Erről van valamilyen mérés vagy urban legend az egész?
-
assemble
addikt
válasz Dorien #36298 üzenetére
Igy van, viszont ha peldaul a DAC 32 bites, a zene pedig csak 16 vagy 24 (ennel ritkan nagyobb), akkor bizonyos fokig csokkentheto a hangero digitalisan minosegveszteseg nelkul, nemtom a windows ezt jol lekezeli-e.
Windows-rol ezt talaltam:
Specifically, starting with Vista, Windows automatically upsamples all audio streams to 32-bit floating point before doing any attenuation. This means that, however low you turn the volume, there should be no effective loss of resolution. Still, eventually the audio has to be downconverted (to 16-bit, or 24-bit if the DAC supports that), which will introduce some quantisation errors. Also, attenuating first and amplifying later will increase the noise floor, so the advice to keep software levels at 100% and attenuate in hardware, as close to the end of your audio chain as possible, still stands.Ami mondjuk erdekes, hogy a laptopomnak SOKKAL jobb hangminosege van egy teljesen alap ubuntu-n, mint win7-en. Fugghet mondjuk driverektol is... Mindenesetre nem szoktam a gepemrol hallgatni zenet, nincs is benne tudtommal komolyabb hangkartya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest