Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz PNP #2233 üzenetére

    Ne hülyéskedj már. Félmondatokat idézel be, úgy vágva le ezeket a szövegkörnyezetükből, a mondat többi részétől, hogy tök más értelmet nyerjenek? Amikor bárki visszanéz pár hsz-t és láthatja a teljes szöveget? Ennek mégis mi értelme volt?

    Na nézzük azért az idézeteidet, csak hogy rendbe rakjuk a dolgokat:

    "a géphez nem értők akarják az M módot erőltetni"
    ellenben én ezt írtam:
    "leginkább a laikusok hiszik csak és a géphez nem értők akarják az M módot erőltetni" - magyarán úgy vélem többen használják M módban a gépüket azért, mert azt hiszik úgy az igazi, mint ahányan azért, mert az adott szituációban tényleg az a legjobb választás.

    "M módnak meg max akkor (van létjogosultsága), ha 2-3 fényértéknél több eltérésre van szükség"
    ellenben én ezt írtam:
    "M módnak meg max akkor, ha 2-3 fényértéknél több eltérésre van szükség a fénymérő által felajánlott értékekhez képest, vagy ha teljesen megbízhatatlan valami miatt a fénymérés" valamint később a hsz-edre: "Igen, ez is egy plusz használhatósága az M módnak, való igaz. Fix fénymennyiség mellett az expót így a legkönnyebb fixálni" - azt hiszem ezeket nem kell magyarázni.

    "Egyéb esetekben nem látom, hogy érdemes lenne M módot használni"
    Igen, egyéb esetekben nem látom, hogy érdemes lenne M módot használni. Amikor érdemes, azokat kitárgyaltuk.

    "Elmondhatod, hogy te full manuálban használtad a géped, de ennél több haszna nem lesz, csak hátránya"

    Ez pedig az előző mondathoz kapcsolódik, azt fejezi ki, hogy ha valaki nem olyan esetekben használja az M módot, amikor tényleg indokolt (lsd: felsorolást), akkor bizony csak annyi értelme van, hogy elmondhatja, hogy azt használta.

    "Csak annyit mondok hogy ne vidd el rossz irányba a tanulásra fogékony júzert."

    Bocs, de az aligha rossz irány, ha felvilágosítom, hogy bizony sokszor jobban lehet használni az Av-t és bizony úgy is gyakorolhat hatást a záridőre is, közvetlenül és közvetetten is. Persze, el kell ehhez azt is mondani, hogy mikor érdemes azt használni - szerintem ezt megtettem, te kiegészítettél, elfogadtam, innentől kezdve azt hiszem több, mint korrekt a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák