-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Zozzer888 #12906 üzenetére
3 db másodgépem lenne? Szép álom... Összekevered a Magyarországon élő fotósokat az Amerikaiakkal...
Egy kanyarban beesik az árokba egy limuzin, az amerikai vezetője kiszáll, rágyújt egy szivarra, és így szól:
- A fenébe, egy heti keresetem odalett!
Két perccel később ugyanott beesik egy Mercedes, a német vezetője kiszáll, rágyújt egy Davidoffra és így szól:
- Egy havi keresetem veszett oda!
Kicsit később beesik a magyar is a Trabantjával, kiszáll, veri a fejét az aszfaltba, és iszonyatosan sír:
- Egy élet munkája! - mondja, mire az amerikai:
- Látja, ezért nem szabad drága autót venni![ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
adamka16
őstag
Ez a 24/2.8 IS USM valami új üveg?
[ Szerkesztve ]
-
Surfym@n
senior tag
válasz adamka16 #12913 üzenetére
már lehet kapni 220k körüli magyar pénzért.
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Surfym@n
senior tag
Sigma is előrukkolt egy fényerős 35-össel.
Kiváncsi vagyok, mire jut a Canon-nal szemben28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
*Ropi*
félisten
válasz Surfym@n #12916 üzenetére
Na erre én is. A Canon 35/1.4L a Canon egyik legjobb fixe, a Canon "szentháromság" tagja. Eddig csak egy darab 3rd party üveg produkált hasonló szintet: a Sigma 50/1.4, ráadásul fél-harmad árért. Kíváncsi vagyok, hogy ez az abszolút párja mit tud.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kiskornel
addikt
válasz adamka16 #12909 üzenetére
Ez is egy kaka riport. Két dologról egyáltalán nem beszélt. Most ez érintőképernyős-e, a másik meg hallgatnak, mint a sír, hogy hybrid szenzoros (van-e fázisdetektálós fókusz live view alatt), avagy sem?
Gratula, hogy elmondták ugyanazt, amit másutt is olvasni.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Surfym@n
senior tag
válasz *Ropi* #12918 üzenetére
Én két dolog miatt várom jobban a Sigmát:
egyik a 67-es szűrőméret: f/4-es 70-200-zal megegyezik, francnak nincs kedve beruházni egy 72-es méretosztályba (canon 35mm)
9 lamellás blende - szebb háttérelmosás, hosszú expónál rekeszelve szebb "csillagok" (bár ez szubjektív, de nekem jobban tetszik)
azt viszont én is csak alátámasztani tudom, hogy a canon üvege fényerőn is brutálisan éles (bárcsak a 24-es is ilyen jó lenne)
Én még nyitott álású éles Sigmával soha nem találkoztam, remélem most talán rácáfolnak erre (sok fluorit lencse csak meghozza a kívánt eredményt)
-
Surfym@n
senior tag
válasz adamka16 #12922 üzenetére
Én csak azt írtam, hogy általánosságban legtágabb rekeszen gyengébbek a Sigmák
Kivétel ez alól az 50-esek tábora:
Míg a Canon gyengén teljesít tág rekeszen, addig az 50-es Sigma hozza a kötelezőt, nem véletlenül veszik aztsokan.
Mondjuk én egy 1.4/50-es Super-Multi-Coated Takumar-t használok, ha kevés a fény, nem véletlenül
Canon 35-öse 1.4-en is nagyon éles képet ad, ezért vagyok bizakodó, hogy most talán a Sigma 35-öse is jól indul 1.4-ről a spéci lencséknek köszönhetően.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #12924 üzenetére
A Canon 50 1.2L a Canon egyik legjobb üvege.
Nem a legélesebb, ha valaki annál az üvegnél keresi az élességet akkor valamit nagyon nem értett meg (meg kihagyta a spherical aberration fejezetet az életéből).
Meg kell nézni a kontrasztját pl.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
adamka16
őstag
Konkurencia új ff váza: Nikon D600
-
killerjohn
addikt
Ne is mondd, 2-3 hete már majdnem indultam, hogy veszek egyet télire a "sötét időszakra", amikor továbbgondoltam egy kicsit, és leesett, hogy basszus F/1.2-n kb akkora lesz a DOF-om mint egy hangya f@sz@, ergó már megint nem ezzel fogom a rohangáló gyereket fotózni a szobában. Az isten sem ment meg attól, hogy azt a rohadt vakut használjam... VAGY a tavalyi ötlet, hogy felteszek a szoba két sarkába 2 db 500W-os reflektort
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz adamka16 #12928 üzenetére
Én elolvastam ezt a cikket... egyedül a képminőség hagy némi kivánni valót. Letöltöttem, kipróbáltam a képeket, és azért itt is 40-45-re fel kell vinni az élesítést, hogy faja képet adjon Adobe Camera RAW esetén. Ez egy FF váznál soknak mondható.
Azért furi, mert a Nikon gépeken az AA szűrés sose volt olyan nagy, mint Canon társain.Csak úgy összehasonlításképp, a kis 7D-men ez 55-ös élesítés kell, és a vázam híres arról, hogy sokat kell rajt élesíteni. De egy 450D-hez már elég a 30-35...
Mondjuk ebbe is szerelmes tudnék lenni... Biztos vagyok benne, hogy miután megtanultam használni ez is jó eszköz lenne a kezemben.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
esox
senior tag
550D-re keresek jóminőségű védőfóliát ui. egy rendezvényen egy kordonkerítésnek koccant a kijelző és az lcd-t védő GGS üvegem betört.
Tudom guglizzak...de engem pont az érdekel, hogy a sok kínai sz@r helyett találjak egy jót, amit ajánlatok.__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
Zozzer888
addikt
Távkioldó gondoltam hátha valakit érdekel
(nem az enyém, nem én hirdetem,nem én árulom,csak rábukkantam)
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
esox
senior tag
válasz Zozzer888 #12936 üzenetére
hát igen végül is igazad van. Ha azt nézzük, hogy egy clear fólia majdnem ennyi és azok közül ugye egyiknek sincs olyan átlátszósága, mint egy üvegnek, esélyes, hogy újra az lesz.
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
stojesz
tag
Sziasztok,
Saját örömszerzés céljából és nem munka célból fotóznék és Canon EOS gép vásárlásán töröm a fejem. A véleményetekre vagyok kíváncsi és a tanácsotokra van szükségem.
Előre bocsájtom, hogy abszolút kezdő vagyok a fényképezés világában, így minden infót szívesen fogadok.
Eddig három gép került a látókörömbe, ezeket vizsgáltam meg a magam tudásának megfelelően. EOS 1100D, EOS 1000D és EOS 450D.
A dilemmám: inkább vegyek egy új EOS 1100D-t vagy kezdőként nyugodtan rábízhatom magam egy használt, ezáltal olcsóbb, de már páréves és X ezer expós 1000D-re vagy 450D-re, hogy az ezekkel szerzett tapasztalatokat felhasználva később valóban olyan új gépet vegyek, ami kielégíti az igényeimet?
Mivel abszolút szűzként indulok neki a témának, ezért még azt sem tudom pontosan, hogy mik azok a témák, amik igazán érdekelni fognak. Leginkább univerzális fotózásban gondolkodom - egyelőre.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Balázs
www.stojcsics.hu
-
Fandango
veterán
válasz stojesz #12941 üzenetére
Sajat magambol kiindulva, en is abszolut kezdokent egy uj EOS 550D-t vettem a kozelmultban (egy jo baratom szinten ilyet vett, igy a tole szerzett tapasztalatok alapjan valasztottam), mivel hosszabb tavra terveztem, igy abszolut nem bantam meg, hogy egy kicsit dragabb masinat valasztottam kezdesre. Vettem hozza par kiegeszito dolgot es 2 objektivet (canon 50/f1.8, 55-250mm tele). Ezzel lett egy alap kezdo szettem amivel evekig el tudok szorakozni.
Tehat en inkabb egy kicsit dragabb es uj keszulek mellett dontottem, pedig eloszor 1100D-t akartam (hasznaltban is lehet jokat kifogni, de ha megse akkor nagyobb a problema, mig az ujnal a garancia ugye sok mindenben kisegit ha baj lenne). -
-
esox
senior tag
Szerintem itt nézz szét használt vázak és üvegek között. Én újonnan vettem 550D-t (0%-os részletre és ÁFA-t is el tudtam számolni) sok éves kompakt fényképezés után SX110IS, A70, A20, ezeket már mind lehetett manual módban használni, így a P, TV. AV. M mód nem voltak ismeretlenek számomra...gondolom ezen már Te is túl vagy.
Üvegnek átlalában 18-55 indulo kitobik szoktak lenni (ha boltban veszed szettben), de ezekből is találsz a belinkelt fórumon nagyon sokat 8-10-20e Ft-os áron is akár. Kezdő üvegnek egy ilyen is lehet akár, mert lehet hogy a fix 50 kicsit szokatlan lesz, de egy 1.8-ast abből is tudsz venni használtan 20-25 körül. Aztán meg majd látod, hogy mire lesz szükséged....zoom, sok fény , rendszervaku, fényerősebb obi...welcome to the club...
Ja és gyűjtsd a pénzt. De biztosan kapsz még sok választ, egy biztos, általános célra nehéz lesz obit találni, vannak jó üvegeket (nekem pl van egy 15-85ös, ami nagylátó is és elég jó zoom, de ezt sme mondanám univerzálisnak. Tény, hogy sok szituációban elő lehet kapni, de pl nem fényerőről híres...)[ Szerkesztve ]
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
copass
veterán
ha újat akarsz akkor 1100D, 18-55 is kitobival. ez a belépőszint,olcsó de remek képpel és nagy tudással.
vehetsz hozzá egy 1.8/50mm fixet 25k újonnan.
használtan is vannak jó dolgok, de azt ki kell fogni általában.
adapterrel m42 objektíveket is rá tudsz rakni, ezek 10k alatt vannak és büntetnek képminőségben, igaz csak manuál fókuszod lesz."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Gulyopapa
addikt
Stojesz !
Canon EOS 20D váz - 50.000 Ft
Középkategória ( nem belépő ), jó fogás ( nem játékszer ), kitűnő képek, olcsó
Nekem is az van.
Szeretem.[ Szerkesztve ]
-
stojesz
tag
Siketült teljesen összekavarodnom :-))
Hálásan köszönöm a javaslatokat! A látottak alapján nem kell félnem a használt gépektől.
www.stojcsics.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest