Keresés

Aktív témák

• Forest_roby

őstag

válasz alitak #865 üzenetére

Hi!

Először is köszi a segítséget!
    Természetesen, annak aki módosíthatja a weblapot, annak belépős lesz a weblap, egyébként nem. Kevés felhasználó lesz, de jól szeretném megcsinálni a mysql táblákat - ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy:
    A felhasznalok tablaban minden egyes felhasználó 1 - 1 sor. Milyen paramétereket érdemes eltárolni? ( count, nev, pass, mail, mégvalami? )
    Jöhetnek a kommentek. Szóval akkor létre kell hozni egy pl.: hirek table -t és abban minden sor 1-1 új hír. A sorokban mit érdemes eltárolni? ( count, íro, szoveg, mail, date, mégvalami? )
    Ezzel a mysql táblák letudva.
    Jöhet a php rész. A beléptetést már meg tudom oldani ( hála ph! userek ). Jogosultságok? Lehet érdemes lenne vmilyen jogosultságra utaló dolgot is elmenteni a felhaszánlóneveknél?
    Ha van jogosultság írni, akkor az adott user írhat a hírekbe.
    ujhirek.php - bejön egy szövegszerkesztő szerűség (textarea) és a megírt szöveget elküldöm egy feldolgozo.php -nek post-tal. Ez a feldolgozo.php a szövegből kiszedi a nemkívánatos részeket ( meg tudom oldani ) és VALAHOGY menti a már elkészített táblában egy uj sorba - a sorban minden egyes elemet kitöltve.
    Ezután header-rel vissza modnjuk a főoldalra, ahol elvileg megjelennek a(z új) hírek. És a főoldalon van egy olyan php kódrészlet, ami betölti az adott híreket - ha be vagy jelentkezve, akkor több opcióval....

Nagyából jól írtam le? A kérdéseim jogosak/érthetőek?

/a sql táblák létrehozása egy kis utánna nézéssel, talán nem okoz gondot. A bele való írás/olvasás/update-elés egy kis utánna járással nem okoz gondot. Mi van még, amin megbukhat a dolog....? Mindegy, majd még ugyis jövök kérdezni./

:R

• woodpaul

őstag

válasz alitak #865 üzenetére

Hú, ez kísértetiesen hasonlít a saját fórumom alkalmazott megoldásokra! :)

Aktív témák