Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Interceptor

addikt

válasz vicze #277 üzenetére

A falcon 9-nél is az iteratív fejlesztési módszert alkalmazták és a világ legjobb és legfejlettebb, legsikeresebb rakétája lett. Csupa leg. :DDD

• Interceptor

addikt

válasz vicze #277 üzenetére

"Szerintem nézz szét a indiaiaknál vagy a kínaiaknál."

Igen, írtam a kínaiak kivétel.

"Ezt felesleges mantrázni. Egy teszt volt..."

Írtam, hogy mi volt a második teszttől az alapvető elvárás az teljesült, siker volt.

"A cél 250km vol..."

A világűrbe kijutott a második fokozat, hivatalosan is, egy olyan prototípus ami merőben új technika és most a repült a teljes rendszer másodszor. Teljesen mindegy mi volt az eredeti magasság, az elsődleges cél az volt amit írtam, hogy a fokozat szétválásig eljussanak, minden más csak plusz volt... Majd legközelebb talán sikerül az is amit írtál, akkor már gondolom az lesz az egyik fő elvárásuk.

"Pontosan miben?
    Az a nagy ugrás, hogy beindulnak a hajtóművek és nem pusztítja el a kilövőállást, és végre sikerült normálisan önmegsemmisíteni? Rakhatjuk a lécet a béka segge alá, végül is csak egy 5000 tonnás ballisztikus rakétáról van szó, elég nagy pusztítási potenciállal, ha korlátozatlanul lezuhan."

Amúgy nem értem miért kell játszanod a fogalmatlant, a világ legjobbjai dolgoznak ott, nekik magyarázd az okosságaidat. Olyan elvárásaid vannak ami ebben a fejlesztési stádiumban irreális.

"Meg presze jön az "ott van már a kövezhető". Aha tehát ha ugyanazt fellövik akkor hol az iterative process?"
    Ágyúgolyóból lövik ki vagy hogy érted?
    Mert szerinted pont ugyanaz fog repülni harmadjára is? :U

"Sokadszorra, nem azokat az elemeket kérem számon, ami valósan újítás lenne, a leszállás, hanem egy rakétakilövés alap dolgait, mint a kilövés, szétvallás pályára állás. Ha ezek nem működnek, miről beszélünk egyáltalán?"
    Mert te úgy gondolod egy falcon 9 vagy egy starship fokozatszétválása pont ugyanolyan nehézségű feladat? Na látod itt a baj.

"Ugye ő már '22-ben Marsra szállt."
    ja csak tudod ő nem égetett el annyi dollármilliót feleslegesen mint amit az orion projektre eddig elszórtak a 13 év alatt. De azért rugózzál még ezen, csak értelme nincs.

"Értem "bezzeg mások"... :U Elég harmatgyenge érve ugye."
    Ha nem értenéd a lényeget, most már a NASA és SpaceX közös programjáról beszélünk a holdra szállás kapcsán. Szóval igenis érvelhetek ezzel(főleg hogy korábban védted őket ahogy tudtad meg most a politikát okolod egyedül) és hasonlítgathatom a két projektet ki mennyi időt és pénzt szórt el eddig.

"Az SLS egy kongresszus és kormány által irányított(rángatott) program"
    Igen, SpaceX nélkül ugye semmit sem tudna megvalósítani a NASA, vagy még 100 év lenne és mérhetetlen mennyiségű pénz.

" De ugyebár nem láttuk 2x felrobbanni se..."
    Nem csak a 600 év halasztást láttuk.
    Nem mondom hogy nem siették el az első tesztet, az FAA / FWS miatt ami nagyrészt jogos volt, de a SpaceX fejlesztési módszere egyszerűen gyorsabb, és egyre gyorsabb lesz innentől a fejlesztési folyamat.

Új hozzászólás Aktív témák