Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zezoka

őstag

válasz Zola007 #6324 üzenetére

Ja, egyébként a töltő ívet húz akkor is , mikor nem megy a gép, sőt, még gép sincs rádugva! És az a váltóáramra induktív terhelés miatt van. Ezenkívül a tápfeszültség áramkörén egy ilyen impulzus nem juthat keresztül (védő és szűrő áramkörök) a (onnan nézve) kimenetre, mert akkor már első alkalommal elszállna, sőőőőt, minden áramszünetnél dobhatnám ki az aksit!, sőt, minden alkalommal, mikor lemerült aksit gyorsan rádugod a 220ra. :-) Azért ez durva lenne! Egyébként pl telefont is kikapcsolod, mielőtt a töltőjét bedugod? Egyébként a hajszárító kapcsolója szerinted hol van (nem mintha idevágna, mert nincs benne trafó), a bejövő 220at szakítod meg. Pont olyan, mint a szobád falán a villanykapcsoló ami megy a lámpához.

Persze nem így van leírva a nagy könyvben az is tuti, dehogy semmi baja se lehet (elvileg) az utólagos 220ra kötéstől, az is tuti.

Szóval tényleg, nem piszkálódni akarok, sőt, tudom, h én kértem segítséget, csak a kioktatást nem annnyira csípem!

• zezoka

őstag

válasz Zola007 #6324 üzenetére

Jó azért nem mindig így szoktam! Tudom , hogy hogy szokás! De szerintem nem az a probléma, hanem , hogy tegnap nem kapcsolt ki a gép, és 0ra szívta az aksit! (Pláne, mert mint írtam, gomb nyomásra már nem kapcsolt be , amikor elosztó meg még be se volt kapcsolva. Tehát semmi köze az utánna (hibás logikával elismerem) bekapcsolt töltésnek, egész mai napig meg működött mindne flottul)

Arról tudsz(tudtok) mondani valamit? Ez már nem fog feltöltődni, igaz?

Hol, mennyiért lehet másik 3 cellásat venni? Mindenhol csak 6 cellást látok, de 20-25ezret meg nem fogok adni érte (asszem).

Új hozzászólás Aktív témák