Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
2. gépnek szeretnék venni egy netbookot. Márkában az MSI és az Asus maradt meg, mivel netbook-ból Samusung-ot itthon nem forgalmaznak hivatalosan, gari meg fontos.
Először is lenne egy pár általános kérdésem, mert note\net-bookokhoz nagyon hülye vagyok.
- Sok gyártónál láttam h van beépített webkamera, de beépített mikrofon is van? Tudok a mikrofon bemenetről, de csak kényelmesebb csak úgy a "levegőbe" beszélni, minthogy a fejemen vagy az orrom előtt legyen egy...
- Ha áramba dugva használom, akkor nem baj, ha benne van az akksi, vagy vegyem inkább ki? Ehhez tényleg nem értek

-> egyelőre 1-2 terméknél láttam, hogy van beépített hangszóró, meg lehet lesz vmelyik asus-ban optikai meghajtó is, de nem létkérdés. Persze felmerül a vita, hogy subnoti akkor már vagy ilyesmi, de őszintén megmondom, hogy egy kis, hordozható gépre csak szükség van, akár nekem, akár a kedvesnek, meg csak nem kell a szobába rohangászni az asztali géphez, hogy megnézzek egy receptet a neten, ha már van a lakásban wifi

Apropó wifi, 1-2 falon keresztül, megy gondolom minden probléma nélkül, de teljes sebességgel? Nem is a routerről van szó, hanem hogy ezek a kis gépek wifin megeszik a 10megás netet akár, nincs olyan ugye, hogy csak 3-4 megát "tudnak" ?!
Legalább 1 hónapot biztos várok a dologgal, mert jönnek az új N280-as atom procik. Vista jó lenne (akár ha én rakom fel, ha lesz előre installált rejtett windows, majd csak megbírkózok vele valahogy) meg 2 gb ram(!), 11-12"-os kijelző meg árfüggő, ezek a főbb szempontok, erősen gondolkozok, hogy kiváltsam egy ilyen netbook-al az asztali gépem is.
Letöltés torrenttel, divx, stb. Gondolom más is használja ilyenekre ezt kis gépet nem? (természetesen töltőről, amúgy amiket olvastam átlag 3-5 órákat, nem rosszak akksi időknek). Ki- meg betömörítés tisztában vagyok vele, hogy nem lesz villámgyors, de akkor is, mobil a rendszer

Olyanom viszont szokott lenni, hogy a pc-t kikötöm a tv-re. És itt dvi-hdmi-re gondolok. Van is egy ilyen netbook, Asus N10J a neve, van benne nvidia 9300-as videokari, meg hdmi kimenet, sokan azt mondják rá, hogy "gamer" netbook, pedig világos, hogy tv-re való kikötésre gondoltak, mondják is, hogy 720p mkv-kat viszi szépen.
Na most a másik dolog, amiért 1 hónapot várnék, az az új atom procival érkező alaplapi chipkészlet, G40-es HD támogatással rendelkező intel grafikus chip-el. Ha lesz valami HDMI-s modell emberi áron, akár MSI, akár Asus, vevő leszek.
Bár a Wind már kapható hónapok óta, elég sok jót is olvastam, Edigital-nál kapni 115e-ért 2gb ram-al, 2 év garival, 160-as HDD-vel, de nem tudni, hogy 0.3-as vagy 1.3-as a webcam, azért nem mind1.
Szóval erről már megvannak a tapasztalatok és itt sok jót olvastam. 1-2 cd-s divx megy simán gondolom, 720p-t meg core avc codec + media player classic-al nem hiszem h gond lenne.Munka terén Office alkalmazásokon kívül csak a net maradna, azt meg kihajtja a kis gép.
Nos hát ezek a gondolataim, kérdéseim-nyűgjeim, remélem 1-2re kapok választ, addig is olvasom visszafele majd ezt a topikot, örülök a sok hozzászólásnak és tiszteletem a női fórumozó kollégáknak is
Köszi előre is, üdv:
EmThor
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LENOVO IdeaPad Slim 3 - i7-13620H
- X13 Yoga Gen3 2-in-1 27% 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1245U 32GB 512GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7760 64GB/ 1TB/ 27% Áfás!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest